Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני ממש בתחילת דרכי עם האלפא.. 8).

ולמי שעדיין לא יודע, אני מחזיק מנוע 1.2.

וחסר לי כח.. (לא בגלל איזה פאק, בלאי, תקלה, אלה בגלל המנוע המקורי.)

המנוע בקרוב יוחלף וגם גיר יפנה את מקומו לאחד עם מהלכים קצת ארוכים יותר (או שאולי אני אחליט להשתגע ואשאיר את הגיר הרגיל)..

אני חוסך בצד כסף למנוע + כסף לתקלות אפשריות שיכולות להגרם בגלל ההחלפה.. (רואים!! אני כבר התחלתי להבין איך העסק הזה עובד.. :cry: )

בנתיים, עד שאחליף מנוע, אני רוצה לתת לו פה ושם כמה טאצ'ים שיתפקד טוב יותר, ואולי להוציא טיפה יותר כח מהמנוע הקיים..

חשבתי להתחיל עם שיפור הצתה, להחליף את הפלאגים (שמיועדים לאלפא סוד\33) לפלאגים בעלי 3\4 אלקטרודות.. עכשיו היו עד כה שתי תגובות עקריות ל"שיפור" הנ"ל..

1. כן, באלפא כזאת רצוי מאוד לשים פלאגים מרובי אלקטרודות..

2. לא, הכי טוב להשאר עם הפלאג המקורי, ככה ההצתה עובדות הכי טוב.

רציתי לדעת מה אתם חושבים?

ורציתי לדעת אם יש לכם עוד הצעות בנושא "השיפורים".. (עד שאני אתארגן עם הרבה, אהאם.. מספיק, כסף למנוע.. :wink: )

תשתדלו לא לתת לי תגובות של:

1. על תשנה כלום, תחסוך את הכסף למנוע. - אז זהו, שעד שאני אחליף את המנוע יזרמו הרבה שפכים לירקון.. (כחודשיים שלושה...)

2. " תחליף צנרת, ותחליף לפילטר פתוח"..

ההם ממש המון תודה..

ואני מקווה שהצלחתם לקורא הכל בלי להתייאש ממני..

אז תודה, אדם.

פורסם

אולי כדאי לך להחליף דברים שישרתו גם את המנוע החדש.

אולי פילטר וכל עניין הנשימה כן יכול להיות רלוונטי.

בקשר לפלאגים , אני בספק אם זה ייתן שיפור בכוח.

פורסם

החלפת פלאגים לא מיועדת לשיפור כח.. אלה לשיפור העבודה של המנוע :shock: ? זה פחות או יותר מה שהבנתי..

OK, זה בדיוק מה שאני מחפש. דברים שישרתו אותי גם למנוע החדש, אבל לפי מה שהבנתי יש רק ש2 דברים שיוכלו לבצע את העבודה והם: פילטר ודוד פליטה..

האפשרות של הפילטר "פתוח" נפסלת כרגע, מכיוון שיש לי קרג קרב' 1 כפול, והמנוע החדש שאני אשים יהיה בעל 2 קרב' כפולים.. ומערכת הנשימה תשתנה (אני חושב..)

אולי יש לי אפשרות לאלתר איזה משהו בקשר לנשימה?.. מה העלות של פילטר INBOX?

מה דעתכם, אולי אני אוכל להגדיל איכשהו את הסעפת?

שוב תודה..

פורסם

פלאג מרובה אלקטרודות נותן אורך חיים רב יותר ותו לא.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יש לי חבר ממש טוב עם סוד שנת 82 האוטו היה עם מנוע מקורי בהתחלה אחר כך הוסב ל1.5 וכיום נוסע עם 1.7 האוטו נוסע טוב מאוד...יש לו פילטרים פתוחים קוני צהובים הנמכות וג'נטים רחבים .....מה אני בא להגיד....עזוב אותך שטויות קודם כל מנוע וזה לא כזה יקר...שים פילטרים זה נותן לקרבורטרים מרווח נשימה אדיר ותורם רבות לתגובת הדוושה....המנוע המקורי למיטב זכרוני היה ממש "עגלה" לעומת ה1.5 ובטח מול ה1.7 בקיצור.....מנוע

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

אני יודע שזה נשמע מטורף אבל אני מכיר מישהו מאנגליה ששתל באוטו כשלך מנוע של גיטיוי טורבו שנת 97 (2000 V6 טורבו) , יש אחד כזה כולל כל שאר חלקי הרכב באחת מהפירוקיות באיזור המרכז ,

תחשוב על זה!

(נ.ב מישהו ראה את ההשתלה של הפיאט קופה 5 צילינדר בטיפו הכחולה של אוטוספרינט? יצא משהו מטורף:)

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

אני בכל זאת אגיד לך שאל תשנה כלום ותחסוך את הכסף. חודשיים-שלושה זה בכלל לא הרבה זמן.

אני מחכה כבר הרבה זמן, אוסף מידע, קונה לאט לאט חלקים ועוד מעט הפרוייקט יצא לדרך.

כמעט שום שיפור שתוכל לעשות במנוע (וסביבותיו) יהיה טוב גם אחרי החלפת המנוע.

אז תברר מידע, תחסוך ותחכה.

פורסם

חן,

מה אתה אומר, המנוע של ה- GTV (טורבו V6) יוכל להיכנס בתמא טורבו ? :-)

(זה מנוע מעולה. שווה לעשות איתו משהו)

בועז.

פורסם

למה אתה חושב בקטן? לנצ'יה בעצמם השתילו לתמא מנוע V8 של פרארי.

תריץ חיפוש על לנצ'יה תמא 8:32 (כן, זה שם הדגם).

הן נמכרו בצורה סדרתית בסוכנויות לנצ'יה בעולם, לא בארץ הקודש למרבה הצער...

פורסם

אני יודע שיש תמא עם מנוע פרארי. להשיג מנוע כזה יעלה המון כסף. כמו כן הוא גם לא חזק במיוחד - רק 215 כ"ס והוא גם כבד.

לקחת מנוע V6 של GTV טורבו זה הרבה יותר מעשי. המחיר מפירוק אמור להיות סביר, המנוע עצמו מעולה ואין צורך להחליף בו חלקים פנימיים (טלטלים, בוכנות וכו') אם רוצים לשפר והוא גם מגיע במקור עם טורבו, כך שהשיפור הוא קל וזול (יחסית).

דבר נוסף שהוא יותר קטן פיזית ולכן יהיה יותר קל לדחוף אותו בתא המנוע.

כמו כן בגלל שהנפח מנוע הוא עדיין 2000 סמ"ק וההספק (המקורי) דומה (+15 כ"ס) לזה של התמא טורבו אז אולי אפילו יהיה ניתן להעביר את זה ברשיונות... אולי.

בועז.

פורסם
חן,

בועז.

גם המנוע 3 ליטר יכול להכנס , אל תשכח שבתמא הצליחו אפילו "לדחוף" מנוע V8 3200 בשיתוף עם פרארי , רק חבל שזה היה מנוע כ"כ עצלן שסיפק "רק" 210 סוסים (לא זוכר בדיוק).תמיד התייחסו לתמא טורבו כחיה ושכחו לגמרי מהמנוע הנ"ל...

המנוע של הגיטיוי טורבו(יש אותו גם ב164 אם אנני טועה) בטח שכן , וגם התושבות דומות\זהות , מה שכן אתה צריך אוטו שלם כי המחשב שונה לגמרי בשתי המכוניות (4צילינדר ל 6 עם הזרקה וחיישנים בסדר שונה) .

חוץ מזה למה לחפש משהו טוב כשיש כבר משהו מצויין ,הטורבו של הגיטיוי הוא עלוב למידי , למעלה מבאר על ששת הצילינדרים הוא לא יחזיק כמו שהטורבו של האיביזה בקושי מחזיק גדישה עם ציפ על מנוע קטן יותר . אין כמו ה 16VT !כמו שאמרת , כ דבר לאט לאט , לבדוק לחשוב לברר , לקבל חוות דעת ואז לבצע.

פורסם
חן,

בועז.

חוץ מזה למה לחפש משהו טוב כשיש כבר משהו מצויין ,הטורבו של הגיטיוי הוא עלוב למידי , למעלה מבאר על ששת הצילינדרים הוא לא יחזיק כמו שהטורבו של האיביזה בקושי מחזיק גדישה עם ציפ על מנוע קטן יותר

לא הבנתי בדיוק - חן, למה התכוונת? מנוע ה V6 טורבו מהGTV (שאכן היה גם ב 164 בשוק האיטלקי בעיקר) עלוב? לא מחזיק מעל באר? בבקשה באר את דבריך

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

אם היית קורא את דבריי במדוייק היית שם לב שאמרתי שהטורבו "עלוב"(ולא המנוע) זאת כמובן באופן פרופורציוני לגודל המנוע, לחץ הגדישה , והעובדה שהתיחסתי למנוע שיעבור שיפורים ראשוניים . המגדש המקורי לא "מחזיק" יותר מבאר כוון שהוא תיאורטית ופרקטית "מדורג "(RATED) לגדישה שלא עולה על 1.15 באר , הקומפרסור יוכל לדחוס את האויר ל14-15 PSI אבל לא באופן קבוע לטווח טורים גדול אלא לנקודות "PEAKS" קצרות שכן המגדש קטן , אך המנוע די גדול (באופן יחסי) , כמובן אני לא מזלזל בכלל במנוע הזה שהוא סה"כ מנוע נחמד מאוד , גמיש ולא מתפרץ כמו מנועי ה 16V טורבו או ה 20V טורבו האיטלקיים מקבוצת לנציה-פיאט ו..אלפא, אגב ב GTV טורבו נסעתי כמה פעמים -לא באותו הרכב , לא הייתי ממהר לומר שחסר לאוטו כוח , פשוט הכוח פחות מורגש ומתפרץ ממנועי טורבו אחרים, וכנראה שהאוטו גם די כבד -ולסיכום עם טורבו מקורי יהיה קשה להגיע להספקים גבוהים מהמנוע הנ"ל בלי להסב לטורבו נזק . :!:

אבל אולי אני :? שבת שלום

חן

• תוכן חדש...