Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארקו - אני קצת חולק עליך. אם מישהו מחברת הגז צריך לבוא פעם בשנה כדי לבדוק אם החשבונות נכונים כנראה שמשהו פגום בהתנהלות השוטפת של החברה. ומעקב שוטף אחר חשבונות וכספים חיוני בכל מקום, ההבדל הוא בהתיחסות הרשות או החברה הרלונטית אם אתה מוצא טעויות.

אני מגיש דוחות מס ובט"ל כבר למעלה מ-20 שנה - חוץ מאיזה אי הבנה שהיתה לי בדו"ח הראשון מעולם לא היו לי בעיות. גם כאשר הרשויות היו חיבות לי כסף הוא הגיע לחשבון בזריזות. הבעיה בבט"ל היא, במידה רבה מאד, חוקים בעייתיים שמגבילים מאד את חלון ההזדמנויות להגשת תביעות.

לגבי נושא הביטוח הלאומי - אולי הבעיה הפוכה - אנשים חושבים שיש זכויות בלי חובות - למשל זכאות לגמלאות וקצבאות בט"ל בלי תשלום נכון של חובם?

במדינוטת מתוקנות האזרח ירא מהחוק. יש טענה אצלנו התרבות היא של לרמות את השלטונות כיון שבגלות השלטונות והפריץ "דפקו" את היהודים. באיזה מקום זה גם גורם לרשויות להגיב בחוסר אמון לתובעי זכויותיהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה שאלת - באיזו מדינה בעולם מלמדים ילדים בגיל קטן מה זו משכנתא ?

עניתי - יש מדינות בהן לא צריך ללמד מה זה משכנתא או איך מנהלים חשבון בנק, כי לא דופקים אותם בכל הזדמנות כמו פה. (ואוסיף עכשיו שיש גם מקדם של שופוני שפחות שכיח במחוזות אחרים)

לאחר מכן: נתתי דוגמא לכך שבמדינה פחות מפותחת מישראל, בא אדם מחברת הגז להחזיר לך כסף במידה ויש הבדלים בשעון. בניגוד לכאן, שיש אינסוף ריבים עם חברות כאלו ואחרות על נושאים דומים.

סיימתי בכך ש: צריך ללמד אנשים כאן את כל הדברים הללו כי אחרי זה בחיים אתה נתקל בתופעות (הסדרים עם ביטוח לאומי ועמלות מעוררות תהייה מהבנק) שקיימות לרוב כאן ולא במקומות אחרים. ותפקידו של ביה"ס הוא לחנך ובנושא הזה הישראלים צריכים חינוך כהוגן.

(אוסיף עכשיו - (כמו שבמדינה שמנמנה כמו ארה"ב שמים דגש חזק מאוד על ספורט ואתלטיקה, והיום יותר קל להתקבל לאונ'/קולג' (במקומות מסויימים) עם מלגה מלאה אם אתה ספורטאי טוב מאשר תלמיד טוב. לכן ישנם הורים ישראלים, שילדיהם הם ילידי ארה"ב וגרים שם, והם דוחפים את ילדיהם לספורט מגיל צעיר ע"מ להתחמק מתשלומי הקולג' המופלגים.))

ללמד אירופאיים את הדברים הללו זה די דומה ללמד שוויצרים כיצד לתפעל טנק.

ומכאן נבע המשפט איתו סיימתי, אתה לא חי בלה לה לנד אז אין סיבה להשוואות אותנו למדינות אחרות. יש לנו בעיה, שצריך לטפל בה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
ארקו - אני קצת חולק עליך. אם מישהו מחברת הגז צריך לבוא פעם בשנה כדי לבדוק אם החשבונות נכונים כנראה שמשהו פגום בהתנהלות השוטפת של החברה. ומעקב שוטף אחר חשבונות וכספים חיוני בכל מקום, ההבדל הוא בהתיחסות הרשות או החברה הרלונטית אם אתה מוצא טעויות.

אני מגיש דוחות מס ובט"ל כבר למעלה מ-20 שנה - חוץ מאיזה אי הבנה שהיתה לי בדו"ח הראשון מעולם לא היו לי בעיות. גם כאשר הרשויות היו חיבות לי כסף הוא הגיע לחשבון בזריזות. הבעיה בבט"ל היא, במידה רבה מאד, חוקים בעייתיים שמגבילים מאד את חלון ההזדמנויות להגשת תביעות.

לגבי נושא הביטוח הלאומי - אולי הבעיה הפוכה - אנשים חושבים שיש זכויות בלי חובות - למשל זכאות לגמלאות וקצבאות בט"ל בלי תשלום נכון של חובם?

במדינוטת מתוקנות האזרח ירא מהחוק. יש טענה אצלנו התרבות היא של לרמות את השלטונות כיון שבגלות השלטונות והפריץ "דפקו" את היהודים. באיזה מקום זה גם גורם לרשויות להגיב בחוסר אמון לתובעי זכויותיהם.

המשפט המודגש מנסח בצורה נכונה את כוונתי.

בנוגע לחלק מתחתיו, אם אני לא טועה קידומת גילך היא 5 או 6 שזה בערך הגילאים של ההורים שלי ושל חברים שלי. את הוריהם אני מכיר טוב. אותך אני מכיר ממה שאתה רושם כאן.

בוא נגיד ככה, אם אני לוקח את ההורים של כל מי שלמד איתי בימי התיכון העליזים, ואני משווה אותם אלייך - 10% מדגדגים אותך בידע הכללי, 5% מדגדגים אותך בידע החוקתי. ומה הכי עצוב ? שהגזמתי הגזמה מטורפת.

ויודע משהו, בלי עין הרע 555, אני בטוח שגם ילדך כלל "לא פרייארים" והם מודעים טוב לחוק ושוחים בו כמו שצריך. ובצדק, היה להם מי שידריך אותם. דבר שכפי שהבנת בפסקה הקודמת, לא היה לרובנו. ואני ממש לא גדלתי בעיירת פיתוח או שיכון, אלא מליבו של המרכז. (ממש אבות אכלו בוסר...)

מישהו צריך להגיד לראיסים שהעדפה מתקנת זה לא רק למי ששונה ממך חיצונית או מגזרית. אף על פי שזה לא צובר קולות ותמיכה כזה יפה כמו קהלים אחרים שאוהבים לעזור להם.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

ארקו - אתה ממש צודק עם עמלות השקר בבנק.

בדקת פעם מהי עמלת החליפין של מט"ח בבנק אירופי?

ואל תספר שלא צריך ללמד נוער כיצד לנהל חשבונות ומהי הלואה. בודאי שצריך, כיון שכל עוד החוק יאפשר גבית רבית ועמלות הם ייגבו. וזה נכון בכל מקום בעולם (בלעדיהם לא יהיו הלואות כלל). נכון, כל מקום עם הניואנסים שלו, אבל בקו התחתון כל מערכת כזו תהנה מחוסר הידיעה של הלקוחות. אם הבנק לא יגבה עמלת שורה הוא יגבה את הסכום במקום אחר, אולי פחות בולט בדף החשבון החצי שנתי.

מקדם שופוני - זה צריך לבוא מהבית. ברור שיש חברות בהן עליך להפגין את מעמדך בדרך מוחצנת ויש חברות בהן הדבר פחות חשוב. אבל אם הילדים שלך יבינו שזה שהם מחזיקים בטלפון Mid range וברכב המתאים לצרכים, ולא מצויידים בציוד שמרושש אותם, מצבם יהיה הרבה יותר טוב.

גיריגיר - סקרנת אותי. במה אתה מטפל?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial אני לא רוצה להתיימר להכיר את מערכת הבנקאות בעולם למעט מדינות שיצא לי להתנהל מול הבנקים. ובמדינות שכן יצא לי לעבוד מולם, בכולם, לא נתקלתי בשיט כמו שיש פה.

נכון שצריך ללמד אנשים איך לנהל חשבון ואיך לקחת הלוואות, בכל העולם, אך זה לא הכרחי כמו כאן.

דר"א, אפרופו עמלות המרה וכו', "להתווכח" בבנק אירופאי לגבי עמלות זה אחד הדברים היותר נעימים שעברתי בחיי. הלוואי וכל מו"מ היה נראה ככה, אך פה הכל נהפך לצעקות ותחרות למי יש יותר גדול. איך בבנק ההוא עושים לי ככה ואתם לא ואני לקוח שלכם מגיל שנתיים אבל פעם ראשונה אני צריך אותכם (הטקסט הקבוע שאני שומע כל פעם שאני בא לבנק...)

שם אתה בא, הכל מופיע לך מסודר. אין הפתעות.

נניח פה בימי ילדותי פתחתי חשבון. עבודה ראשונה שלי הייתה בגיל 14 (וואו הזדקנתי), אחרי שנה וחצי התפטרתי בגיל 15 וחצי. אני באתי למחלקת חשבונות לקבל את הפיצויים, והיא אמרה לי צריך טופס ניהול חשבון וניתן לך את התשלום כחוק (היה מעסיק חבל"ז באמת)

הולך לבנק כולי מאושר שתכף תיכנס לי עוד משכורת, מבקש טופס ניהול חשבון. כאשר פתחתי את החשבון בגיל 14, אף אחד לא ידע שאצטרך את זה, והורי שיהיו בריאים לא רק שלא ידעו שאצטרך טופס כזה מתישהו בעתיד אלא לא ממש ידעו מה הוא.

אז אני מוציא, סה"כ חתיכת נייר. שכותבים ידני(!!!!). כמה אני שואל ? 50 שקל. אני אומר לה מה, על דף עם חותמת ? כן. סיפרתי לה את סיפור הפיצויים ומה היא אמרה לי, "או 50 שקל או אין פיצויים תחליט".

ותאמין לי שאני קיבלתי את זה חלש, יש כאלו שקיבלו את כל הצינור (אם אני מעלה פה את פרטי ההלוואות שלהם אתם מקבלים חום)

ישראל יחידה במינה בקטע הזה.

פורסם

לך לבנק בסעודיה. חוץ מסכומי הכסף כנראה שהחוויה תהיה דומה.

רק תוודא שאתה נכנס לסניף הנכון מבחינה מגדרית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לך לבנק בסעודיה. חוץ מסכומי הכסף כנראה שהחוויה תהיה דומה.

רק תוודא שאתה נכנס לסניף הנכון מבחינה מגדרית.

גובל בדמגוגיה.

יש מדינות מוסלמיות ששמות אותנו בכיס הקטן בחוויה הבנקאית וביחס. והיי, אין ניסיונות עשיקה!

פורסם

ארקו, ואתה חושב שתשובתך לשאלה הרטורית ששאלתי - "יש מדינות בהן לא צריך ללמד מה זה משכנתא" - מתיישבת או קשורה לקונטקסט שבו נשאלה? אתה חושב שהתהייה האם אני חי בתוך עמי, או הקביעה שאני לא חי בלהלה לנד רלוונטית למה שכתב גירי, או מה שאני כתבתי מנגד?

אתה מרגיש שקביעתך על כך שבמקומות אחרים "איו שופוני" רלוונטית לויכוח על מדיניות חברתית אל מול מדיניות "מדינה לא צריכה להיות גננת", ומתיישבת עם הטענות על חובותיהם של אנשים בוגרים הן בפינלנד והן בארה"ב?

יש לי הרבה דברים להגיד על רגשי הנחיתות הגנטיים כמעט של הישראלי הממוצע, וכתבתי על זה גם בעבר. אבל במקרה הזה, אנחנו לא יותר ולא פחות טובים מהאחרים. וזה גם לא ממש קשור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

רק בישראל גובים עמלות בבנק?

http://media.corporate-ir.net/media_files/IROL/71/71595/AR2015.pdf

עמוד 25 טבלה 3

כל מספר שם הוא במיליונים, כלומר עמלות 7 מיליארד ...

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ארקו, ואתה חושב שתשובתך לשאלה הרטורית ששאלתי - "יש מדינות בהן לא צריך ללמד מה זה משכנתא" - מתיישבת או קשורה לקונטקסט שבו נשאלה? אתה חושב שהתהייה האם אני חי בתוך עמי, או הקביעה שאני לא חי בלהלה לנד רלוונטית למה שכתב גירי, או מה שאני כתבתי מנגד?

אתה מרגיש שקביעתך על כך שבמקומות אחרים "איו שופוני" רלוונטית לויכוח על מדיניות חברתית אל מול מדיניות "מדינה לא צריכה להיות גננת", ומתיישבת עם הטענות על חובותיהם של אנשים בוגרים הן בפינלנד והן בארה"ב?

יש לי הרבה דברים להגיד על רגשי הנחיתות הגנטיים כמעט של הישראלי הממוצע, וכתבתי על זה גם בעבר. אבל במקרה הזה, אנחנו לא יותר ולא פחות טובים מהאחרים. וזה גם לא ממש קשור.

אולי התפרצתי לדלת פתוחה,

אך ציטטתי את הדברים עליהם הגבתי.

לכן לא הבנתי מה אתה רוצה לאורך תגובתך.

דיונים לגבי פינלנד, רחוק ממני. לכן אפרוש בשיא.

המשך דיון פורה.

פורסם

אך ציטטתי את הדברים עליהם הגבתי.

ציטטת מבלי להבין שיש קונטקסט, ועל מה מדברים. בהתאם, פספסת למה שאלתי את מה ששאלתי וכתבת תגובה ארוכה שכאילו מתווכחת איתי, ואף מייחסת לי עמדה (ומעמידה אותי במקום), אבל מעשית לא קשורה לשום דבר ממה שכתבתי. ולא רק זה - גם לא מתיישבת לא לוגית ולא עובדתית עם מה שנכתב; את הטענות על העדר הזדמנויות שוות בארה"ב, או את החוב העצום של הסטודנטים האמריקאים פתרת בכך ש"רק בארץ צריך חינוך כלכלי כי איפשהו באירופה מזכים אותך על שימוש מופחת בגז".

לא נורא.

פורסם (נערך)

בוא נגיד ככה, אם אני לוקח את ההורים של כל מי שלמד איתי בימי התיכון העליזים, ואני משווה אותם אלייך - 10% מדגדגים אותך בידע הכללי, 5% מדגדגים אותך בידע החוקתי. ומה הכי עצוב ? שהגזמתי הגזמה מטורפת.

ויודע משהו, בלי עין הרע 555, אני בטוח שגם ילדך כלל "לא פרייארים" והם מודעים טוב לחוק ושוחים בו כמו שצריך. ובצדק, היה להם מי שידריך אותם. דבר שכפי שהבנת בפסקה הקודמת, לא היה לרובנו. ואני ממש לא גדלתי בעיירת פיתוח או שיכון, אלא מליבו של המרכז. (ממש אבות אכלו בוסר...)

[/quote

ARKODrama עשית פה סלט שלם. מה שמופיע בציטוט זה בדיוק מה שכתבתי בפוסט האחרון בתגובתי על חוסר החינוך הכלכלי, וזאת בדיוק התוצאה. אז תחליט, צריך ללמד או לא צריך? התלהמת שמסמכים רשמיים עולים כסף, אני אחדש לך, הם עולים בכל מקום, ובחלק מהמקומות פי כמה וכמה מאשר בישראל. בחייך, אל תביא מדינות מוסלמיות כדוגמא, הדוגמאות האלה הן לא הכי במקום. ובכלל מה קשור שעון גז ומסמך שקיבלת בגיל 14 לדיון?

עריכה, יבגני הקדים אותי.

Sperial,

אני רופא במקצוע.

יבגני,

אני חס וחלילה לא רוצה להשמע גזען, אבל לא נראה לך מוזר ש80% "מתושבי" בתי הכלא בארצות הברית הם כהי עור, בעוד האחוז באוכלוסיה נמוך משמעותית? ולפי מה שהבנתי מתושבינארצות הברית יש להם סוג של אפליה מתקנת, ככה שבמקרה הזה אני לא קונה שמשהו דפוק במערכת. מה שאני מסכים לגביו, זה שמשתלם לשים אנשים בכלא, בגלל שהם פרטיים וזה ביזנס טוב.

בקשר למחירים והלימודים בארצות הברית, הבנתי שאפשר לקבל שם מלגה או לקחת הלוואה לצורך הלימודים, ככה שאין כסף ללימודים זה לא תירוץ, למרות שיפי הנפש בארצות הברית מנסים להציג את העניין שכביכול לשחורים, מקסיקנים ווטאבר אין אפשרות לקבל השכלה, הייתי אומר שאין כל כך רצון. בתור דוגמא, אני יכול להביא את דוד שלי שהגיע לארצות הברית בשנת 90 עם ילדה קטנה על הידיים ותיק עם מטלטלין. בשנים הראשונות עבד במכבסה, נסע על ביואיק ישנה,במהלך הזמן הזה עשה הסבה למתכנת, וכך גם אשתו, עובדים כבר שנים רבות בתחום, גידלו את הילדה, שילמו בלי טובות של אף אחד על לימודיה (בסביביות ה20 אלף דולר לשנה), נוסע על רכב מדהים שקנה במזומן ולא חייב לאף אחד כלום.

ופה מדובר על אדם שהגיעה לשם בגיל מבוגר (30), בניגוד לכל אלה שנולדו שם וצועקים בקשר לאי שוויון ושאר שטויות.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

אני חס וחלילה לא רוצה להשמע גזען, אבל לא נראה לך מוזר ש80% "מתושבי" בתי הכלא בארצות הברית הם כהי עור, בעוד האחוז באוכלוסיה נמוך משמעותית? ולפי מה שהבנתי מתושבינארצות הברית יש להם סוג של אפליה מתקנת, ככה שבמקרה הזה אני לא קונה שמשהו דפוק במערכת. מה שאני מסכים לגביו, זה שמשתלם לשים אנשים בכלא, בגלל שהם פרטיים וזה ביזנס טוב.

גזענות או לא, זו פרשנות לגיטימית למדי, אבל היא לא היחידה. פרשנות אחרת היא, שארה"ב היא פשוט מדינה שעדיין מקפידה על הפרדה גזעית.

העבדות בוטלה ב-1863, אבל מה שהגיע אחריה זו לא הזדמנות שווה לכולם, אלא תקופת חוקי Jim Crow, שיצרה סגרגציה גזעית בארה"ב. ברמה מאוד העקרונית החוקים האלו בוטלו סופית ב-1964, כלומר הדור הראשון שתאורטית "זכה" לזכויות שוות בארה"ב זה דור שמקביל לדור של ההורים שלי - אנשים שהם היום בני 50+.

מעשית, ההפרדה השתמרה, גם במערכת החינוך (בבתי ספר פרטיים בארה"ב הרוב המוחלט הם ילדים לבנים, שגם פחות ופחות מהם לומדים בבתי ספר ציבורים מעורבבים), גם במגורים (גטאות של שחורים אל מול white flight והגירה של לבנים משכונות כאלו), בהזדמנויות תעסוקה, ענישה, נגישות לשירותים רפואים ועוד. וזה עוד לפני שמתחילים לדבר על זה שמנהיגי ארה"ב צוטטו יותר מפעם אחת במהלך העשורים האחרונים בעודם מתייחסים לתנועות שוויון שחורות כ"סכנה לאומית".

אלו הם לא "יפי נפש", בהתאם, שקובעים שלשחורים יש סיכוי נמוך לקבל השכלה טובה. זו היא עובדה, לא מפתיע, שנובעת מההפרדה ונגישות להשכלה או שירותים אחרים, שמתחילה מגיל 0, ושדוד שלך, למרות שהיה מהגר (מברהמ?) לא סבל ממנה. בדיוק כמו שקרובי המשפחה שלי שם לא סבלו ממנה אף פעם. וגם ה"רצון" הזה, שאתה מדבר עליו, הוא לא איזו תכונה גנטית, אלא תוצר של הסביבה בלבד.

אפשר לקחת שם הלוואת ללימודים, וכך עושים כולם. רק שזה מייצר את בעיית החובות, אבל עוד לפני, לא לכולם יש את ההזדמנות השווה בכלל להגיע לנקודה בה הם יכולים ללמוד מקצוע נחשק או להתקבל לאוניברסיטה טובה. וזה, כאמור, גם בגלל שימור ההפרדה הגזעית (שאגב, אפילו לא התייחסתי להשפעות המנטליות שהיא מייצרת, וזה דיון ראוי בחברה בה מדברים על "דור X אחרי השואה", לכל X טבעי), וגם בגלל שארה"ב מעדיפה, כמדיניות, להתייחס לשחורים כמי שיש להלחם בהם ולזרוק אותם לכלא, מאשר לנהל מאבק אמיתי לא על כמה מסוממים היא תכלא, אלא מכמה אנשים היא תמנע מלהפוך לנרקומנים מלכתחילה. וזה קורה, בין היתר, גם בגלל גזענות אבל גם בגלל מליארדי הדולרים שמגלגלת תעשיית בתי הכלא של ארץ ההזדמנויות.

לצערי, ובאופן די כללי, רוב בני האדם נוטים להתייחס לבעיות של קבוצות אתניות אחרות כלא קיימות כמעט, בגלל איזו אמונה רווחת באפליה מתקנת - בין אם קיימת ולבין אם לאו, ובגלל שכולנו חונכו לחשוב שאנחנו לא גזענים, אז בהתאם נראה לנו לא סביר לחשוב שיש בעיות גזעיות, בטח לא במקום כמו ארה"ב. המציאות כבר יותר בעייתית מזה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

אני חס וחלילה לא רוצה להשמע גזען, אבל לא נראה לך מוזר ש80% "מתושבי" בתי הכלא בארצות הברית הם כהי עור, בעוד האחוז באוכלוסיה נמוך משמעותית?[...]כביכול לשחורים, מקסיקנים ווטאבר אין אפשרות לקבל השכלה, הייתי אומר שאין כל כך רצון.

סדר במונחים!

גזענות פירושה הוא לייחס לכלל בניו של גזע מסוים לא רק תכונות פיזיות אלא גם תכונות נפשיות מולדות. זו תיאוריה בלתי מבוססת בעליל.

להבדיל, מה שכן קורה לעתים הוא שאחוז גדול מבניה של קבוצה אתנית מסוימת (המורכבת לרוב מגזע מסוים אחד) במקום מסוים, יושאו להתנהלות מסוימת בשל מערכי אמונות וערכים קולקטיביים או בשל מצב סוציו-אקונומי שמקורו בהדרתם על ידי קבוצות אתניות אחרות.

זה מה שקורה לקבוצות מיעוטים בארצות הברית. זה לא בגנים, זו תולדה של מצב סוציו אקונומי ואלו לא דברים שמשתנים כהרף עין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...