Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצה לרכב קטן חסכוני עד 33K , אוטומט בלבד וכמה שיותר חסכוני.

40% עיר ; 60% כביש החוף , ממחלף קיסריה עד לצפון ת"א כ-3 פעמים בשבוע בעיקר.

חשבתי על דייטסו סיריון שגרסאת ה-1300 אמורה לעשות 1:14 בתנאים שאני נוסע בדרך כלל.

אופציה שנייה שהמליצו לי הינה - Fiat punto spice dynamic 2005-06 למרות שמטריד אותי העובדה שראיתי כמה פונטו מושבתות בשוליים משנתונים של 97-2001.

חשיבות :

חסכון בדלק עדיפות 1.

אמינות - חשוב שהרכב לא יושבת לשוליים בזמן נסיעה לעבודה/ לימודים - מבחינתי עדיף רכבת מאחרת צפופה עם חיילים מאשר מצב כזה.

חלפים זולים ביחס לאמינות - אפשר לשכוח מגרמניות ואמריקאיות, לכן יתאימו רק יפניות קוראיניות ואירופאיות.

תנאי נסיעה נוחים לנהג - מדובר בנסיעה של כ-40 דקות לכל כיוון.

לא חשוב :

בטיחות , נוחות לנוסעים בתא האחורי רוב הפעמים ברכב ימצא נהג יחיד ללא נוסעים.

עיצוב ומראה.

אשמח להמלצות ממבינים בלבד.

פורסם

הסריון בהחלט יכולה להיות אופציה,רכב יותר מרווח היא ה YRV אך עם מנוע יותר חלש,הספייס היא הרכב הכי חסכוני שיהיה.

שים שבתקציב שלך אם להוסיף לאזור ה 35-7 ניתן לרכוש גרנדה פונטו שהיא מחלפיתה של הספייס.

פחות חסכונית,אך זולה לתחזוקה גם כן היא הגטס,לא רשמת אם אתה מעוניין ב ידני או אוטומט אך אם ידני בהחלט ניתן לשקול אותה אך משנת 2006,אז היא עברה מתיחת פנים,וקיבלה מנוע חזק יותק וחסכוני יותר.

אם ידני ניתן לשקול גם פיגו 206,שים לב לבדוק טוב את ידית האיתות החלפתה עולה כ 2000 שקלים,האוטומטית פחות מומלצת עקב גיר לא ממש מוצלח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רשמתי אוטומט בלבד , ראיתי סיריון באזור שלי שעשתה 110K ק"מ עם מנוע 1.0 ליטר , כדאי לראות אותה או שמנוע כזה יהיה לא אמין ?

פורסם

מנוע ה 1.0 עם גיר אוטומטי לא מוצלח,אם אתה רוצה סריון אפשר לבדוק את ה מנוע 1.3 בעל 103 כ"ס העדיף משמעותית!

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומה לגבי ה-PUNTO SPICE 2004 שעשו כ-125K ק"מ , התקשרתי לכמה אנשים אחד מהם היה ברור שהוא סוחר.

אני מחפש ורואה שבתקציב בעייה למצוא רכב חסכוני אוטומט , זה או לרדת או לעלות בתקציב.

פורסם

הספייסים חסכונים,לרמת איבזור הגובהה יש גיר רציף ולפחות מפוארת SX יש גיר רובוטי לכן הם חסכונים. 125K זה סביר.

פורסם

YRV בהחלט מומלצת, וזה גם רכב אמין ומרווח.

YRV חולקת מנוע עם הסיריון 1.3 דור שני (ולא דור ראשון, שהיה באופן מפתיע חזק יותר, עם הספק 103 כ"ס...), כלומר, 87 כ"ס שזה נהדר, זה הופך את הרכב לזריז מאד. וגם חסכוני! גם אם תיקח סיריון 1.3 דור ראשון, לא תצטער, מכל הבחינות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רנו מגאן 2001 ידנית . הרבה יותר מרווחת ואין לה את התיבת הילוכים האוטומטית הבעייתית .

חסכוני 1-15 בממוצע . אחזקה + ביטוח זולים . הרכב עמיד גם בקילומטרים גבוהים כל עוד מטפלים בו טוב.

יש לי חבר שהעביר לאחותו את הרנו שלו עם 350 אלף קילומטרים . הבעיה עם הרכב הנ"ל הוא שוק נוראי אבל אתה קונה בזול ומוכר בזול אז אני מניח שזה מתקזז .

חוץ מזה אתה תקנה אחת בין 10 ל 20 אלף (גג) ויהיה לך מלא כסף ליישור קו + תוספות .

לא לשכוח לנהוג בסבלנות

• תוכן חדש...