Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני קונה רכב ראשון לצורך נסיעה לבסיס כל יום (25 ק"מ הלוך, 25 ק"מ חזור).

אז ככה, אני קונה רכב חדש, והתקציב הוא עד 110 אלף.

הדרישה שלי היא שהרכב יהיה אמין ושיהיה קל למכור אותו אחרכך (כלומר רכב שיש לו שוק, ושהערך לא ירד מהר).

לא מחפש חסכוני, לא מחפש חזק, לא מחפש מרווח, רק שיהיה אמין!

אז על איזה סופר מיני הייתם ממליצים (חשוב שיהיה סופר מיני ולא משפחתית), ולמה?

הכיוון כרגע הוא סוזוקי סוויפט.

פורסם

מיני one ידנית (של ב.מ.וו).

אוטו חדש מהחברה ידני עם אחלה כמות של סוסים (98- הכל ביחס למשקל ותאמין לי זה טוב).

מבחינת פוזה-לדעתי לא רואה ממטר שום אוטו אחר - ויש לך גם טיפה ספורטיביות.

ב110K ש"ח בידיוק.

פורסם

אם אני קורא את הסאב-טקסט נכון, אתה כותה "העיקר שיהיה אמין" ומתכוון "העיקר שיהיה יפני". אין עם זה כמובן שום בעיה, אבל צריך להגדיר טוב מה מחפשים.

אני קניתי לאחרונה סופר-מיני חדשה, והשיקולים שלי לא כ"כ רלוונטיים לגביך (היו לי העדפות אחרות לחלוטין ממה שאתה מתאר) אבל מתוך הרכבים שבדקתי:

אני לא אהבתי את הסוזוקי. לדעתי היא מרגישה זולה מבפנים (מבחינת חומרים) ויקרה לעומת מה שהיא נותנת.

לדעתי בתקציב שלך, תבדוק את הטויוטה יאריס החדשה. בגרסה המאובזרת היא עולה אם אני לא טועה כ-104K שקלים והיא מרגישה יותר טוב מבפנים מהסוזוקי, מאובזרת (לדעתי) בצורה טובה יותר (כלומר בכ"א מהמכוניות יש אם אני לא טועה אבזור שאין בשניה, אבל אני חושב שהאבזור של הטויוטה עדיף, כמובן שזה עניין של העדפה אישית) וגם מרגישה "נמרצת" יותר מהסוזוקי הטיפה עצלה. אולי זה בגלל המנוע או אולי בגלל הגיר, אני לא יודע. אני רק יודע איך הרגישה לי התוצאה הסופית. הטויוטה כנראה גם תשמור על הערך שלה יותר טוב מכל שאר האפשרויות, וזאת בהנחה הסבירה שלא יתגלה שהדגם הוא נפילה משמעותית, פשוט מכיוון שטויוטה שומרת יחסית טוב על הערך.

אפשרות נוספת היא ההונדה ג'אז המרווחת מאוד מבפנים אבל בתקציב שלך אם אני לא טועה נכנסת רק גרסה ידנית חלשה יחסית ומאובזרת בקמצנות ב100K (לדעתי האוטומטית עולה יותר מ110, אבל אני לא בטוח בזה).

אם טעיתי בקשר להערכה שאתה רוצה יפנית אז נפתח בפניך עולם שלם של מכוניות אירופאיות - החל מפולקסוואגן פולו עם מנוע וגיר חדשניים ומצויינים ב110K (אבל בזמן האחרון היו קצת בעיות עם הגיר הזה. קח בחשבון) ועד רכבים ידניים ופשוטים החל מ70K שקלים (אנחנו מדברים על קטגוריית סופר מיני).

אם הקריטריות היחיד הוא שמירת ערך אני מציע לך ללכת על רכב כמה שיותר זול - בסופו של דבר כשאתה מוציא פחות כסף (ואנחנו מדברים על טווח משמעותי של כ40K שקלים שבין 70 ל110) יש לך פוטנציאל פחות להפסיד (ובסוף אתה מפסיד שקלים, לא אחוזים). קח לך סיאט איביזה שבמבצע בכ70K שקלים או פאביה מקבילה בכ73K (שים לב ששתיהן ידניות, לא יודע אם כפת לך) ותהיה מאושר. אתה יכול לבדוק גם את הרנו קליאו החמודה בכ70K, אבל היא טיפה יותר חלשה, מוניטין האמינות של רנו לא בשמיים (למרות שהדגם הזה אמור להיות בסדר גמור), וכנראה שהיא תפסיד יותר מהאיביזה או הפאביה.

מקווה שעזרתי ובהצלחה.

פורסם

וכמו שאמר petit nicolas אתה יכול לקחת את האיביזה שבמבצע של 70K עכשיו.

גם אחלה אוטו וזול משמעותית מהמיני של ב.מ.וו

אומנם לא אותה פוזה אבל אוטו חיה אפילו שיש לו "רק" 85 כח סוס.

פורסם

סתם שתדע שעם האיביזה חבר הגיע ל 200 קמ"ש בכביש החוף.

האוטו גם לוקח ממש טיפה דלק והגיר שלו מצויין.

לדעתי מושלם בשבילך.

פורסם

תודה לכולם על העזרה!

אני ארחיב עוד קצת..

ממש ממש לא אכפת לי הפוזה.

כשאמרתי אמין התכוונתי אמין. שלא נצטרך לבקר הרבה במוסך. לאו דווקא יפני!

פרט חשוב ששכחתי - חייב אוטומט (הרשיון הוא רק על אוטומט!)

תודה לכולם!

פורסם

לדעתי במקרה הזה תסתכל ברצינות על הטויוטה יאריס המאובזרת (104K), הסוזוקי שציינת (אני לא הייתי לוקח אותה, אבל לשיקולך) והפולו עם מנוע TSI חסכוני ותיבת DSG מצויינת (שבל שין לב שהיו קצת סיפורים בקשר לאמינות התיבה בזמן האחרון. אומרים שהביעה נפתרה נכון לעכשיו). אתה יכול גם ללכת על אחת האחריות של הפולו (סיאט איביזה או סקודה פאביה) עם אותו שילוב, ובכל אחד משלושת המקרים אתה יכול לבחור לקחת מנוע 1.4 מיושן יותר (אבל עדיין טוב) עם גיר ידני.

בהצלחה

פורסם
אם אמינות חשובה לך, ללא ספק סוזוקי, מכוניות קונצרן פולקסווגן עם

מנוע טורבו ומנגנון רובוטי מבקרות יותר במוסכים.

אוקיי, תודה לך, אז מה עוד חוץ מהסוזוקי?

כנראה שאני אתרחק ממוגדשים כי לא משנה לי הכוח של הרכב.

פורסם

אהלן חבר....

אני לאחרונה רכשתי סקודה פביה TSI DSG (אוטומטית), אמנם עוד לא הספקתי לנסוע בו יותר מידי אך מדובר באופציה טובה מאוד בתוך טווח המחירים שקבעת.

ב111 תוכל לרכוש לך אחת ברמת גימור אלגנס אוטומטית 1.2TSI, אם תתפשר מעט על האבזור גרסת האמביאנט תעלה 106 או 107 כמדומני.

את האופציה הזו בחרתי אחרי לא מעט מסיעות מבחן ואינספור ביקורים בכל מיני סוכנויות המון רכבים שראיתי ובדקתי.

אני אישית בחרתי באבזור בגרסת הספורט כ116 אש"ח.

היות ואתה חייב גיר אוטומטי, אופציית המבצע של הפאביה לא רלוונטית עבורך מאחר והיא על הגרסא הידנית עם מנוע אטמוספרי (לא טורבו)

אם יש לך עוד שאלות לגבי הרכב הספציפי, אשמח.

פורסם

קיה ריו החדשה או יונדאי i20,

אחלה רכבים במחיר ריאליים, צריכת הדלק סבירה והביצועים טובים יחסית, בטיחות טובה ואמינים מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם לא משנה לך כלום, למה להוציא 110 אלף? קנה מכונית קטנה אוטומטית ב-75-80 אלף שקלים (נניח קיה פיקנטו, יונדאי i10 וכדומה) וסע לשלום. אמינות היא דרישה מצחיקה כשמדובר ברכב חדש - אין סיבה שבשלוש השנים הראשונות הוא יעשה בעיות רציניות, ואם כן יש אחריות. רכב קטן הוא גם זול יותר לאחזקה, וגם זה חשוב. אם חשוב שיהיה קל למכור אותו אח"כ אז בקניית מכונית קטנה אתה מרוויח פעמיים - השוק שלהן חם מאוד כי הן חסכוניות, ובגלל שהן זולות מלכתחילה אז ירידת הערך שלהן בשקלים היא נמוכה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אהלן, אני קונה רכב ראשון לצורך נסיעה לבסיס כל יום (25 ק"מ הלוך, 25 ק"מ חזור).

אז ככה, אני קונה רכב חדש, והתקציב הוא עד 110 אלף.

הדרישה שלי היא שהרכב יהיה אמין ושיהיה קל למכור אותו אחרכך (כלומר רכב שיש לו שוק, ושהערך לא ירד מהר).

לא מחפש חסכוני, לא מחפש חזק, לא מחפש מרווח, רק שיהיה אמין!

אז על איזה סופר מיני הייתם ממליצים (חשוב שיהיה סופר מיני ולא משפחתית), ולמה?

הכיוון כרגע הוא סוזוקי סוויפט.

בשביל רכב לבסיס וחזרה וקצת לסופ"ש חבל שתקנה חדש מהחברה עדיף לקחת רכב קצת יותר ישן ולשים את היתרה בצד קח בחשבון שרכב חדש מאבד את הערך שלו עם העלייה לכביש תחשוב בכיוון של טויוטה יאריס או סוויפט מהדגמים היותר ישנים ותעבוד פחות לטיול הגדול

בהצלחה!

• תוכן חדש...