Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה 2 המושבים דופקים את הגב? עברתי עם שלי כ-60 אלף ק"מ עד היום מזה 4+ שנים, והגב שלי בריא ושלם ולא כואב.

נוחות? מה הכוונה?

רעידות ברמזור? עם מי דיברת בדיוק? לא קיים בכלל :|

כל פיפס לא תרגישי, אבל כן, המתלים קשים והיא יחסית "נשברת" על כבישים משובשים (לצערי בעיר אצלי יש המון כאלה).

"אחלה" סקר שוק עשית לגבי ה-2 :roll:

ה-3 לא יותר מאובזרת משמעותית, לא יותר בטיחותית, צורכת יותר דלק.

מצד שני היא יותר גדולה כמו שאת רוצה, יש טיפה יותר מקום, בגז יותר גדול ו...זהו.

שתיהן מהנות לנהיגה (יחסי, הכל יחסי).

בכל מקרה בהצלחה בכל בחירה אשר תהיה!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
טוב אז ככה:

לגבי אמינות הרכב - אני לא הולכת לקנות (אם אני אחליט על המאדה 3 בסופו של דבר) דגם שהוא יותר מ70,000 ק"מ וכמובן שבלי תאונות ובלי כלום!! - ורצוי מפרטי..גם בגלל עניין התחזוקה שאני מאמינה שאדם פרטי ישמור על הרכב יותר מאדם שלקח רכב מליסינג וגם כמו שאמרתי שקראתי שדגמים שבאו מפרטי (כנראה מהחברה...) יש איזה רכיב ששמים ברכבים הפרטיים שנקנים שגורם לצריכת הדלק להיות יותר נמוכה ממי שקונה רכב מליסינג שמחליפים את הרכיב הזה ברכיב מזוייף שבעצם מוביל לצריכת דלק יותר גבוהה.. אני לא יודעת אם זה נכון או לא.. הכל עניין של קריאה.. אם מישהו יכול לאמת את זה זה יכוללהיות נחמד :]

טנקסססס :-D

תאמיני לי אני פדנט יותר מכל אדם אחר. בתור מי שקנה רכב מאזדה לשעבר מליסינג פרטי, אני יכול לספר לך כך,

הרכב נקנה עם 30K ק"מ בלבד- נדיר למצוא ביד פרטית.

הרכב במצב פנימי ח-ד-ש אבל כשאני אומר חדש אני מתכוון לחדש מהחברה. אין ולו שריטה אחת על הדשבורד

אין כתמים על המושבים או אזורים פרומים. אין חלקים דפוקים או פגומים. הכל פשוט ברמה של חדש!

המנוע חדש כמובן עשה בסך הכל 30K הוא עוד לא נפתח.

צבע הרכב במצב חדש! צבע אפור כהה מטאלי עם נצנצים משהו מעלף! במיוחד אחרי שאני מנצנץ אותו עם ווקס אחרי החורף.

סוחב מעולה יחסית כמובן ל 1.6L עם רק 105 כ"ס .

גיר מעולה אין בעיה , בכל עובר חלק ללא רעשים או הפתעות.

הדבר היחידי שגרם לי לחשוב לבטל את העיסקה זה שלרכב הוחלף טומבון אחורי או קדמי כני כבר לא זוכר .

אז הקפאתי את העניין ויצאתי לחפש מיד פרטית ומה שאני ראיתי...

איזה רכבים גמורים גזורים ובאיזה צבעים .

הכל עניין של מזל על מה את נופלת מה הצלחת למצוא. אני בכל אופן רצתי חזרה לאותו בחור וקניתי את המאזדה ממנו.

אין מה לעשות יש חלקים ברכב שנועדו להחליפם. לי חשוב ברכב שהעיקר שפנים וחוץ הרכב במצב קוסמטי חדש, ומנוע וגיר חדשים (אלו באים לידי ביטוי בק"מ נמוך בד"כ).

אני יכול להגיד לך שאין מישהו שרואה את האוטו שלי ולא מעיר לי כמה זה דוחה עד כמה הוא שמור.

כל מה שאני מנסה להגיד לך בכל החפירה הזאת, זה שאל תפסלי ליסינג רק כי ניראה לך שבפרטי המצב טוב יותר. הוא לא- צאי מזה. כמובן שיש תמיד מציאות נדירות. גם בפרטי וגם בליסינג. אני נפלתי על מציאה , לכן סגרתי. וכשזה יקרה לך אני ממליץ גם לך לסגור אפילו אם הוא יהיה מליסינג, מקסימום חסכת כמה גרושים.

אני חושב שעניין הרכיבים שתורמים או גורעים מצריכת הדלק הוא המצאת השנה.

לא בדיוק. גם אני קראתי כמה וכמה מאמרים על הרכיב הזה. יש לי עד היום את שם הרכיב המקורי ומס' הדגם שלו

כדי לוודא את זה כשקיניתי את הרכב . הגיוני שבליסינג ומגרשים שונים לא יתאמצו להחליף לחלקים מקוריים את הבלאי ברכב.

מה שכן, עם הרכב הוא ליסינג לשעבר אך פרטי ז"א נהג יחיד כמו במקרה שהיה לי, הוא מיד יפנה לחברה והחברה תמיד מטפלת

במוסך מורשה. כך שאם הצלחת "לדוג" את הרכב לא אחרי הרבה זמן שהוא הגיע למגרש למכירה, סביר להניח שהכל מקורי כדת וכדין. החאפריות מתחילה כשהרכב יושב הרבה זמן במגרש ולא נמכר. בעל המגרש ישתדל להוזיל עלויות. לא משנה במה זה יבוא לידי ביטוי. אני יכול בהזדמנות שאני יזכור להעלות כאן את שם הרכיב במדויק.

פורסם

אני נסעתי בזמנו על המאזדה 3 של ההורים שלי כשלוש שנים ותמיד מדדתי נתוני צריכה.

אבל כמו שכבר אמרו כאן, זה מאוד אינדיבידואלי.

אני מאוד השתדלתי להשיג את התוצאות הכי טובות, לכן השיא שלי היה 9.5 ק"מ לליטר בנסיעה שכולה עירונית

בלי מזגן (בחורף). ובסיבובת 12-12.5 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית בלבד.

רק בשביל לשבר את האוזן, אבא שלי באותה נסיעה עירונית מקבל נתוני צריכה של 8-8.5 ק"מ לליטר שהם

הרבה יותר גרועים מהנתונים שלי וזה על אותו הרכב ואני לא יכול לומר שהוא נהג עצבני.

פורסם
אני אשמח לקרוא את הסיפור המלא לגבי "הרכיב המסתורי" או לפחות לקבל קישור לחומר בנושא.

קישור לנושא, אין. עברה שנה מאז חפרתי בכל כוחי וזמני את האינטרנט כדי לקבל אינפורמציה. לכוון אותך למקום ממנו

קיבלתי את הנתונים האלה, אין לי איך.

מבטיח להעלות כאן את שמו ומספרו של הרכיב. כך שיהיה לבעלי מאזדות נוספים. :arrow:

פורסם

OK, מכאן אני מבינה שהצריכת דלק שלה נעה בעירוני בסביבות ה9 ובבינעירוני בסביבות ה12..ז"א שמשולב מקנה לי 1:11 לערך, אני טועה?

בשביל ההשוואה, הבנתי שיונדאי i30 עושה בערך את אותה צריכת דלק של מאזדה,זה נכון?

פורסם
את אופטימית למדי. 1:11 משולב למאזדה 08 מליסינג אפילו סבתא שלי לא תעשה.

נעים מאוד, מאזדה מליסינג. נוסע משולב 1:11 עם נטייה למעלה.

אחד שעושה. :-D

פורסם
אני אשמח לקרוא את הסיפור המלא לגבי "הרכיב המסתורי" או לפחות לקבל קישור לחומר בנושא.

הרכיב עליו דיברתי,

מצתים מסוג אירדיום DENSO

SK16PR-E11

אשמח שהנושא יבדק לעומק ע"י בעלי מקצוע ולקבל עידכונים.

פורסם

שמע אין לי מושג אם זה נכון שמצתים מאיכות נמוכה ישפיעו על צריכת הדלק אבל ברכישת רכב משומש ובטח שמחברת ליסינג רצוי לבצע הליך שנקרא ״ישור קו״, מכיוון שאתה לא יודע מה באמת עבר על הרכב ואיזה טיפולים הוא קיבל מגיעים אחרי הרכישה לבעל מקצוע שיבדוק, רצוי לעשות טיפול שכולל החלפת שמנים ומסננים וגם בדיקה מעמיקה יותר (בין היתר יבדקו המתים) ובמידה והם זקוקים להחלפה או לא מתאימים כדאי להחליפם. ממה שאני זוכר מצתי אירדיום הותקנו רק בדגמי ה-2 ליטר של המאזדה 3.

פורסם

^^

לא יודע לגבי המצתים למנועי ה 2 ליטר. לי יש 1.6 ליטר. לדעתך זה משהו שאמור להיות כתוב בספר רכב?

פורסם
^^

לא יודע לגבי המצתים למנועי ה 2 ליטר. לי יש 1.6 ליטר. לדעתך זה משהו שאמור להיות כתוב בספר רכב?

בשביל הרכב שלך 1.6 ההחלפה היא כל 45 אלף ק"מ או 36 חודשים.

http://www.ad-raanana.co.il/UserFiles/image/BK(1).pdf

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תוכן חדש...