Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני לגמרי מבולבלת כבר, מאזדה 3, מאזדה 2, טויוטה קורולה - כבר לגמרי השתגעתי!!

אחרי קריאות ארוכות בפורומים ניתקלתי בכ"כ הרבה צריכות דלק שונות במאזדה 3 1.6 של 2008 -2009 ואני רוצה לדעת אחת ולתמיד ר-ק מה הצריכת דלק של אנשים שנסעו או נוסעים בה.

אני לא רוצה לשמוע על שנתונים אחרים או על דגמים שונים של מאזדה - אך ורק צריכות דלק שנמדדו בעירוני, בינעירוני והממוצע כמובן האמיתי...

אני יודעת שהרבה תלוי בסגנון הנהיגה של הנהג והרבכה תלוי בתנאי הדרך (פקקים, כביש ריק וכ'ו) אבל בואו נצא מנ'ק הנחה שהסגנון נהיגה הוא יחסית רגוע בהתאם לתנאי השטח...(בעירוני כמובן אין מנוס מלחיצה על גז ברקס)

אז מה הצריכת דלק שלכם ברכב זה?

פורסם

נכון - כבר דנו בנושא הרכבים אבל אם אינני טועה הנושא היה "ההבדל בין מאזדה 1.6 לבין ה2.0 - נכון דובר גם על צריכת דלק בין היתר

אבל כאן בשירשור הזה רציתי יותר לקבל חוו"ד ר-ק בנושא צריכת הדלק ..ולראות לאן הכף יותר נוטה (בלי קשר לרגל כבדה על הגז או תנאי דרך) ..מה גם שהבנתי שיש הבדל בין מאזדה מפרטי לבין ליסינג .. קראתי באחד השירשורים שיש איזה חלק מקורי ששמים ברכבים שנקנים באופן פרטי לבין הליסינג..

אז כן אומנם הנושא דובר בעבר אבל אני רוצה לקבל קצת יותר הרחבה בעניין צריכת הדלק באופן ספציפי ..אני לא רוצה לעשות טעויות.. בגיל 22 לקנות רכב ב65,000 זה לא צחוק.

תודה רבה.

פורסם
ב65K תקני סוויפט פרטית 2008, את לא צריכה משפחתית בגיל כזה, ותקבלי רכב יותר ''מיוחד'' על הכביש וצריכת דלק יותר טובה.

אז זהו...שאני לא אוהבת רכבים קטנים..

חיפשתי רכב שלא יהיה קטן ...משפחתי כזה.. והמאזדה מצאה חן בעיניי ...היא לא גדולה מאוד כמו שברולט קרוז או טויוטה קורולה אבל היא גם לא קטנה..היא מאוד יפה מאוד אמינה ..אלא שכל אחד אומר לי צריכת דלק אחרת ועוד ששמעתי שיש הבדלים בין מאזדה מפרטי לבין מאזדה מליסינג אז בכלל הלכתי לאיבוד..אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא נכון

אם ידוע לך על רכב משפחתי חסכוני והכי חשוב אמין , נוח והכל.. אני מקבלת המלצות בכיף!

אם אין דבר כזה חסכוני ואמין בסביבות המחיר הזה אז כן הייתי רוצה לשמוע אודות צריכת הדלק של אנשים שנהגו או נוהגים במאזדה 3 2008-2009 1.6 מנוע..

תודה אבל בכל אופן על ההמלצה על הסוויפט..8)

פורסם

הדלק גם ככה יעלה, אז כל עוד לא תקני טויוטה פריוס או רכב ממש חסכוני, את תסבלי כמו כולנו. ליטר לפה ליטר לשם.

עם המאזדה כל תדלוק של טנק מלא, יעלה לך בסביבות ה-300 ש"ח פלוס מינוס (תלוי במדינה שלנו ובאיזו תחנת דלק).

אגב, ה-1600 עשתה לי 1 ל-10/11 בנסיעה לא עצבנית במשולב, הייתה לי אותה כשנה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מה הכוונה ''יש הבדלים בין פרטי לליסינג''? הבדלים במה?

את צריכת הדלק שלי ציינתי בשרשור הקודם, אבל אני אגיד לך שרוב ה1600 אוטו' יציגו פחות או יותר צריכת דלק זהה. ליטר אחד יותר, ליטר אחד פחות, בסופו של דבר זה לא משמעותי.

ה3 מצאה חן בעינייך רק חיצונית או שכבר יצא לך לעשות עליה סיבוב?

פורסם

היי,

צריכת דלק באזור ה12 ק"מ/ליטר.

מוזמנת לקרוא את הביקורת שרשמתי על המאזדה (מפרספקטיבה נשית :-D ).

יום טוב,

ענת

אוויס

טוב אז אני לגמרי מבולבלת כבר, מאזדה 3, מאזדה 2, טויוטה קורולה - כבר לגמרי השתגעתי!!אני יודעת שהרבה תלוי בסגנון הנהיגה של הנהג והרבכה תלוי בתנאי הדרך (פקקים, כביש ריק וכ'ו) אבל בואו נצא מנ'ק הנחה שהסגנון נהיגה הוא יחסית רגוע בהתאם לתנאי השטח...(בעירוני כמובן אין מנוס מלחיצה על גז ברקס)

אז מה הצריכת דלק שלכם ברכב זה?

פורסם

לאמא שלי יש מאזדה 2 - כבר שנה שאנחנו בודקים צריכת דלק - 14 ק"מ לליטר.

לפעמים יותר כשיש יותר תנועה עירונית.

אגב היא למכירה עכשיו, בת שנה, במצב מעולה, צבע תכלת - ברמת אביב...

פורסם

לא צריך להשתגע. אז אתן לך את שורת הפתיחה של המדריך לפולניה במטבח: קודם כל תרגעי. :wink:

צריכת דלק, כמו שכבר אמרו לך, היא עניין אינדיבידואלי לחלוטין. מישהו שנוסע 100 על כביש 6 ישיג 1:15, מישהו שנוסע רק נסיעות קצרות בעיר ישיג 1:8, ומישהו ממוצע - ישיג 1:11 נניח. תחשבי בערך מהי צורת הנהיגה שלך ותדעי לפיה, בגדול, מה הצריכה שלך במאזדה 3. יותר חשוב - מה הק"מ השנתי הממוצע שלך. אם הוא קרוב יותר ל-10K מאשר ל-20K, אז מרכיב הדלק פחות קריטי. אחרת - עדיף לך לקנות רכב קטן וחסכוני יותר (משיקולים כלכליים קרים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במידה ואת משיגה את הרכב הזה במצב טוב = חדש .

ממליץ בחום את תהני ממנו רכב מעולה. צריכת דלק ממוצעת כמו של כל הרכבים הנעים 1:10 - 1:12 לא קריטי ולא מורגש

אם תנהגי בו בעדינות עם דוושת הגז ותדאגי בכביש מהיר להיות על הילוך גבוה ובטורים נמוכים.

יציאה מרמזור או תמרור עצור בהחלקה עדינה על הגז עד להאצה ולא להוריד קיקים כאילו את במירוץ מנסיון גם ככה תגיעו יחד לרמזור. ואשה (:wink:) בלי ברקסים כל כמה שניות, זה גם יעזור לך בחיסכון.

אבל שוב הכל בתנאי שהרכב במצב ח-ד-ש בלי פשרות! אם הוא קיבל פה מכה ושם הוחלף טומבון או פנס חפיף זה קורה

העיקר שהמנוע והגיר חדשים ופנים הרכב יהיה במצב חדש ריפודים ופלאסטיקה.

אני לא יספר על הקניה שלי כדי לא לפתוח לעצמי עין, אבל אחרי הרבה חיפושים מצאתי גם כמו חדש ולא יכולתי לעשות קניה טובה יותר במסגרת התקציב שהיתה לי- 70K ש"ח לפני שנה.

המון הצלחה..

פורסם

טוב אז ככה:

לגבי השאלה אם נהגתי במאזדה בעבר - לא נהגתי.

אני פשוט שמעתי המון דברים חיובים על הסוג רכב הזה - גם מבחינת אמינות, כניסות למועטות למוסכים (אם בכלל...וגם זה לטיפולים תקופתיים ובלאי טבעי..)

לגבי מאזדה 2 - חשבתי בהתחלה כמו שאמרתי על מאזדה 2, אבל ויתרתי על הרעיון - דבר ראשון מכל פורום אפשרי שיצא לי לקרוא , קראתי שהמושבים במאזדה 2 דופקים את הגב , הנוחות שם ירודה מאוד , יש המון רעידות בזמן רמזור או משהו כזה, כל פיפס קטן שהרכב עולה עליו מורגש מאוד וכ'ו וכ'ו...לכן העדפתי את המאזדה 3.

לגבי העניין של איך אני נוסעת וכמה אני נוסעת בשנה (ק"מ) - הנסיעות שלי יהיו בעיקר מרמת גן לאירפורט סיטי (אזור צומת אל-על למי שלא מכיר), ופה ושם פעם בשבוע כזה להרצליה או לחולון או ליהוד(אבל לא יותר מפעם פעמיים..) אני לא יודעת כמה זה יוצא במדוייק אבל לפי החישוב שלי לכל כיוון זה בערך 25 ק"מ (לאירפורט סיטי ובחזרה לרמת גן) , הרצליה אני מניחה זה משהו כמו 25-30 ק"מ גג.

אז אני לא יודעת כ"כ לחשב אם זה כדאי או לא ע"פ הק"מ הזה..מה אתם אומרים?

לגבי אמינות הרכב - אני לא הולכת לקנות (אם אני אחליט על המאדה 3 בסופו של דבר) דגם שהוא יותר מ70,000 ק"מ וכמובן שבלי תאונות ובלי כלום!! - ורצוי מפרטי..גם בגלל עניין התחזוקה שאני מאמינה שאדם פרטי ישמור על הרכב יותר מאדם שלקח רכב מליסינג וגם כמו שאמרתי שקראתי שדגמים שבאו מפרטי (כנראה מהחברה...) יש איזה רכיב ששמים ברכבים הפרטיים שנקנים שגורם לצריכת הדלק להיות יותר נמוכה ממי שקונה רכב מליסינג שמחליפים את הרכיב הזה ברכיב מזוייף שבעצם מוביל לצריכת דלק יותר גבוהה.. אני לא יודעת אם זה נכון או לא.. הכל עניין של קריאה.. אם מישהו יכול לאמת את זה זה יכוללהיות נחמד :]

טנקסססס :-D

פורסם

אני חושב שעניין הרכיבים שתורמים או גורעים מצריכת הדלק הוא המצאת השנה.

אני אישית חושב שרכב קטן יותר היה הולם יותר את השימוש שלך כי זה גם יותר חסכוני וגם יותר נוח בנסיעות וחניות בתוך העיר אבל בחירה שלך.

הקילומטראז' השנתי שלך יהיה דיי נמוך, בואי נגיד שבהגזמה תסעי 12 אלף קילומטרים בשנה, אני הייתי מעניק לצריכת הדלק משקל פחות משמעותי. ומכיוון שהנסיעות קצרות יחסית "הסתפקות" בסופר מיני כמו הסוויפט שהוצעה תעזור לחיסכון כללי בהוצאות, שמירת הערך ברכב כזה אם תקני מפרטי ובאמת תסעי כל כך מעט תהיה גבוהה יותר משל משפחתית עם עבר ליסינג, וכמו שזה נראה כרגע הביקוש לרכבים קטנים רק ילך ויעלה.

• תוכן חדש...