Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאמרו לך כבר. אתה חי בסרט. יש שוק ויש לוי יצחק. כל קשר בין שני הדברים מקרי בהחלט.

הרכב שלך שווה בדיוק מה שנותנים עליו ולא אגורה אחת יותר. ככה זה כשהיצע וביקוש נפגשים.

אתמול מכרתי רכב גדול עם מוניטין של שתיין דלק. סחורה מתה. עשיתי סקר שוק ותמחרתי אותו בצורה הוגנת.

נכון שזה היה הרבה פחות ממה שמר יצחק רושם, אבל זה היה הגיוני לתנאי השוק. התהליך לקח שבוע.

במצב שלך אתה צריך לבדוק מה השוק מציע בגזרה שלך. לקחת עלות של חדש ולתמחר את הסחורה שלך ב20% פחות מחדש וקצת יותר נמוך מהכי גבוהה בגזרה שלך ומעל הצעת הטרייד אין. זאת רצועת מחיר אפקטיבית שלך.

בחסות מבוא לכלכלה, סמסטר א'.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי קצת שונה.

כל מה שכתבו לך נכון לגבי מחיר השוק התיאורטי של רכב, שהוא קצת מיושן כבר ומתחרה ברכבים זולים וטובים אחרים.

אבל היבואן אכן יוצא פה לא בסדר. מגיני הצרפתיות הקבועים פה ימשיכו להגן על יבואניהן, אבל האמת היא, שאם אתה בא לרכוש רכב חדש אצלהם, ולאור ההבטחה שניתנה לך (אך גם בלעדיה), ובוודאי לאור העובדה שעל ה- 206 הרוויחו, אני מניח, סביב 10K, וזה הסכום שאני מניח שירוויחו על ה- 107, להציע לך 54 זה ביזיון. ועוד לבקש ממך לממן את הבדיקה? WTF.

טוב, אם צ'מפיון היו מתנהגים כך כולם כבר היו קופצים... אבל האמת היא שבתחום הזה הם הרבה יותר הוגנים. אולי כי הסחורה שלהם טובה/סחירה יותר, ואולי מסיבות אחרות. מעולם, גם לרכב בן שנה, לא הוצעה לי הפחתה שכזו במחיר. מקסימום 4%-5%. הם מבינים שאם אני מחליף VW ב- VW, שווה להם לספוג קצת בטרייד אין - ולהרוויח יותר במכירה הנוכחית, והבאה. לא שהם קדושים בדברים אחרים, אבל בתחום הזה אף פעם לא היתה לי בעיה (מה גם שאת הגולפים הקודמים שלי מכרתי קרוב מאוד למחירון בסוף לאנשים פרטיים ותוך פחות משבוע, אבל זה כשכבר היו מעל שנה על הכביש, וקרוב יותר לשנתיים).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ידוע שלובינסקי טרייד חותכים את המחיריי הרכב אבל וזה אבל גדול, אצל רוב היבואנים כאשר אומרים לך שאתה תקבל מחירון, אומרים או שחלקם לא אומרים שזה יקרה רק לאחר תקופה מסויימת, בדרך כלל משנתיים שלוש ומעלה.

ויש לזה גם סיבה די טובה, בשנתיים הראשונות הרכב קרוב יחסית למחירון החדשה ולמחירון שלרכבים באזור שלו ( כמו 7 המכוניות האחרות שהוזכרו פה שנמכרות היום כחדשות ), ולכן במידה וטרייד יקח את הרכב במחירון או קרוב מאוד אליו הוא לעולם לא יצליח למכור אותו, לא בלי הפסד לפחות.

כול זה בעיה ידועה של השוק, בסגמנטים יותר גבוהים שמרווחי ההנחות גדולים יותר היבואן מספסד לך את המחירון בחלקו ומציג לך מחיר קנייה של הרכב שלך יותר גבוה.

לסיכום במצב הנתון היום ששוק היד 2 כמו שאמרו פה פשוט בקרשים לא שווה למכור רכב חדש בטווח שנה שנתיים וזה לא משנה אם הוא יפני צרפתי איטלקי או גרמני, לא כול עוד הוא לא נשחק במידה סביר במחירון, ואני לא מדבר בכלל על רכבים שמציפים את חברות הליסינג שגורמים לבעלי שאותן מכוניות פרטיות בשוק יד-2 להחנק עם הרכב כי הלסינג מציף ומוכר אותן פחות כמה אחוזים טובים מהמחיר מחירון.

או שתקנה לה משהו פשוט מאוד אוטומטית או שתבלע את הצפרדע ותבין שלא בהכרח עשו לך דווקא ותהיה טיפה יותר מחושב להמשך.

נ.ב אני לא מצדיק אותם בכלל, יכלו לעזור לך טיפה כלקוח חוזר, יבואן טוב דואג ללקוחות החוזרים שלו.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם
הכותרת של הפוסט הזה היא פשוט גזענות מוטורית.

כמעט בלתי אפשרי היום למכור כל מכונית סופר-מיני משומשת בשוק הפרטי שהמחירון שלה מעל 60K כיוון שבסכום הזה כבר אפשר לקנות רכב חדש מהניילונים + תנאי מימון נוחים. מה קשור רכב צרפתי?

מסכימה מאוד, וגם אחדד:

גם רכבים משפחתיים "מסורתיים" קשה מאוד למכור היום, כי המחירון של משומשת בת 4-5 קרוב מאוד למחיר של סופר-מיני חדשה, ואנשים עושים את החשבון.

אחי מנסה למכור עכשיו את ההונדה סיויק שלו, רכב שלפני 3 שנים, כשהוא קנה אותו, היה נחטף באותו יום שבו פורסמה הודעת המכירה. היום הוא מתייבש איתו כבר קרוב לחודש, כשמלכתחילה הוא התחיל בפחות ממחירון, והמשיך להוריד משם. המעטים שהתקשרו מציעים לו כמעט 10 אלף פחות ממה שהוא מבקש.

אבל לא רק זה. במצב השוק היום, נדיר למצוא רכבים שנמכרים במחירון, גם אם הם לא מתקרבים ל60 אלף ש"ח, וגם אם הם רכבים שנחשבו פעם ללהיטי מכירות בטוחים. את הסוזוקי ג'ימני שלי לקח לי 3 שבועות למכור, ב-4 אלף מתחת למחירון (ו-6 אלף מתחת למחיר השוק האמיתי שלו), ואני רואה את עצמי בת מזל כי הקונה היה גם האדם היחיד שהתקשר אליי בכל 3 השבועות האלה (ופרסמתי בכמה לוחות מכירה ופורומים).

לעומת זאת, את ה306 שלי בזמנו קניתי יומיים אחרי שבעלת הרכב פרסמה אותו בלוח, ומכרתי אותו אחרי שבוע ו-3 קונים רציניים, ואת ה206 הנוכחית שלי קניתי ביום שהמוכר שלה פרסם אותה.

בתור חובבת המותג, ה206+ חביבה מאוד בעיניי, ועדיין, אם היו לי 63 אלף ש"ח מזומן ביד, הייתי מעדיפה להתאמץ קצת ולרכוש 207 חדשה, או אפילו לשנות כיוון לסקודה פאביה לדוגמא.

עצתי: אם אתה ממש ממהר למכור, רד מתחת ל60 אלף ותישאר עם ראש פתוח. גם אופציה של טרייד אין ב54 אלף זה לא דבר כזה גרוע כשאתה לחוץ להחליף רכב.

אם אתה לא ממהר, התאזר בסבלנות. רק קח בחשבון שהמחירון ימשיך לרדת בקצב מהיר (האוטו חדש) ואתה יכול למצוא את עצמך עוד חודשיים עם אותו סכום כסף ביד כמו שהיית מוכר היום ללובינסקי טרייד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

העלת נקודה חשובה: בזמן קניית רכב חדש צריך לקחת התחייבות בכתב לטרייד אין במחיר שמוצע גם בע"פ.

פורסם

רכבי נישה הרבה יותר קל למכור:

מולטיפלה 2003 - נמכרה תוך פחות משבוע מחירון פחות 500 ש"ח (והיתה אופציה לקבל יותר אבל כבר סיכמתי עם מישהו).

פיקנטו 2011 - מנסה כבר שבועיים+ היתענינות קלושה ללא הצעה ספציפית.

פורסם
דעתי קצת שונה.

כל מה שכתבו לך נכון לגבי מחיר השוק התיאורטי של רכב, שהוא קצת מיושן כבר ומתחרה ברכבים זולים וטובים אחרים.

אבל היבואן אכן יוצא פה לא בסדר. מגיני הצרפתיות הקבועים פה ימשיכו להגן על יבואניהן, אבל האמת היא, שאם אתה בא לרכוש רכב חדש אצלהם, ולאור ההבטחה שניתנה לך (אך גם בלעדיה), ובוודאי לאור העובדה שעל ה- 206 הרוויחו, אני מניח, סביב 10K, וזה הסכום שאני מניח שירוויחו על ה- 107, להציע לך 54 זה ביזיון. ועוד לבקש ממך לממן את הבדיקה? WTF.

טוב, אם צ'מפיון היו מתנהגים כך כולם כבר היו קופצים... אבל האמת היא שבתחום הזה הם הרבה יותר הוגנים. אולי כי הסחורה שלהם טובה/סחירה יותר, ואולי מסיבות אחרות. מעולם, גם לרכב בן שנה, לא הוצעה לי הפחתה שכזו במחיר. מקסימום 4%-5%. הם מבינים שאם אני מחליף VW ב- VW, שווה להם לספוג קצת בטרייד אין - ולהרוויח יותר במכירה הנוכחית, והבאה. לא שהם קדושים בדברים אחרים, אבל בתחום הזה אף פעם לא היתה לי בעיה (מה גם שאת הגולפים הקודמים שלי מכרתי קרוב מאוד למחירון בסוף לאנשים פרטיים ותוך פחות משבוע, אבל זה כשכבר היו מעל שנה על הכביש, וקרוב יותר לשנתיים).

וואלה , לא ידעתי שלובינסקי ואו לצורך הענין כל יבואן רכב הם מוסד פלנטרופיה ולא חברה אשר קמה למטרות רווח.

חבר טוב ניסה לבצע טריד אין בטויוטה על פריוס בת 3 , ק"מ נמוך יד ראשונה , המחיר שהוא קיבל היה נמוך ב 15 א"ש ממחירון הרכב, ובטויוה לא התבישו להגיד שזה המחיר הראלי של הרכב בשוק החופשי.

לובינסקי אינה חברת ביטוח , וזכותה להציע הצעת טרייד על פי מצב השוק ולא על פי המחירון ההזוי של לוי יצחק.

אתה שוב מגן על צמפיון וכרגיל אצלהם הכל ורוד, אז זהו שלא, הם חותכים מחירים באותה צורה, ניסיון למכור פאסאט TDI לטריד בחיפה נחל מפח נפש , המחיר היה נמוך משמעותית ממחיר המחירון למרות שכל היסטורית הטיפולים הייתה גלויה למוסך אשר טיפל ברכב מיום יציאתו מהבונד , שלא לדבר על חבר נוסף שבא עם גולף עם ק"מ גבוהה 160K לרכב בן 5 , וזכה לקבל הצעה הנמוכה ב 35% ממחיר המחירון...

שוב , זה מאפיין את כל הטריד אין של כל חברות הרכב בארץ, מהמרווח הזה הם עושים את הכסף, ככה זה עובד בעולם, וככה זה בדיוק עובד בארץ, טריד אין זה אינו מוסד פלנטרופיה אלא מרכז רווח של היבואן, וכך בדיוק צריך להתייחס לזה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
פיקנטו 2011 - מנסה כבר שבועיים+ היתענינות קלושה ללא הצעה ספציפית.

אל תתרגש, גם אני על הפיקנטו קיבלתי באזור 30~40 שיחות ביום, רובן היו של אנשים שסתם התקשרו לשאול איך האוטו ו\או למה אני מוכר. אבל תוך שבוע היא כבר לא הייתה אצלי.

מה שכן, יש כרגע 14 מודעות ביד2 לפיקנטו כמעט-חדשות, זה בטוח לא משחק לטובתך :-(

באשר ל206+; כשמשומשת בת חצי שנה עולה, כביכול, כמו חדשה במבצע - בטוח שלא תקבל הצעה קרובה למחירון.

אני מציע משהו קצת יותר יצירתי; תחפש מישהו שמוכר 107 רובוטית בגלל שהרכב קטן עליו ותעשה איתו החלפה אחד באחד :)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתם צודקים. כדי למכור צריך להפסיד! במקרה הזה הרבה מאוד... אבל לכל מטבע יש שני צדדים. אני כבר לא ימכור את הרכב הזה. אקח הלוואה ואקנה רכב משומש קטן אחר לאשתי. אך בקשר ל206+ ולכל ה206+ יש מחנה משותף, בדוק! רגישות מאוד גבוהה לחום קיצוני ומזגן שעדיין למרות שעבר הסבה,שווה לתחת!!

אני גר בנגב. כאן החום מגיע בקיץ בין 39 ל 45 מעלות,על בסיס פנסיון מלא ק ב ו ע !!!מד הטמפרטורה בנסיעה רגילה במישור מגיעה מאוד קרוב לאדום, אפילו ציינו את זה במבחן דרכים שנערך לרכב באתר זה. תשאלו מה קורה בעליות? אז ככה: נסעתי בעליות ללא מזגן והמחוג היה כבר כ-2 מילימטר ליד הקו האדום! הקיץ הזה אני מבטיח לכם, {לכל יפי הנפש שכמוכם שאוהבים מכוניות צרפתיות בטירוף ולא משנה מה}שאנהג עם מזגן בעליות פה בדרום ולאחר דקות ספורות מנורת חום מנוע וSTOP ידלקו. אולי אחרי שכמה פעמים יילך אטם הראש ו או הראש מנוע או המנוע עצמו, לאחר שהם יפסידו מה שהם רוצים שאני אפסיד {מבחינה כספית}י בינו שלא מזלזלים ככה בלקוח ששילם ממיטב כספו שעבד קשה כדי להשיג את הכסף!!!

אני את הרכב לא מתכוון למכור יותר. מהקיץ כוווווווווווווווווווולם ידעו כמה הרכב הזה מתפקד"טוב" במזג אוויר קיצוני בדרום. כבר היום יש בידי צילום ווידאו של הרכב הזה ורכב 206+ נוסף של חבר אם מחט ליד קו אדום של שעון חום המנוע. באותם ימים הטמפ" החיצונית היה"רק" 39!!! ממחלקת שירות נאמר לי להציץ בחוברת כי זה מצב תקין וכל עוד לא נדלקה מנורת הSTOP אני יכול ליהיות רגוע!!מעניין למה יש שעון חום לעזעזאל ???!!! לפי לובינסקי כנראה ליופי בלבד. להתראות בקיץ,כנראה שיהיה שוב חם. תודה לכולכם על התגובות. הייתם מאוד אפטימיים... SHLOMO

פורסם

הפתרון הכי טוב לאחד כמוך הוא ללכת למגרש רכב ולעשות החלפה ראש בראש.

בעל המגרש יקח את הרכב שלך במחיר "שחיטה" ואתה תיקח ממנו סופר מיני אוטו' בת שנה גם במחיר "שחיטה", ככה שניכם יוצאים במצב מאוזן.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

שלמה, אם אתה כל כך מבין ויודע לגבי רכבים צרפתיים וידעת מראש שהוא לא מתאים לאקלים חם, למה קנית אותו?

היבואן גם מוכן לעמוד בהתחייבות ולתת טרייד-אין, אבל לא במחיר שאתה רוצה. התחייבו לך למחיר מחירון?

בינתיים הרכב תקין וזה שהוא לא שווה מה שאתה רוצה שהוא יהיה שווה... למה אתה סבור שהמציאות מתיישרת לפי הרצונות שלך, ואם לא אז מישהו אשם בזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתם צודקים. כדי למכור צריך להפסיד! במקרה הזה הרבה מאוד... אבל לכל מטבע יש שני צדדים. אני כבר לא ימכור את הרכב הזה. אקח הלוואה ואקנה רכב משומש קטן אחר לאשתי. אך בקשר ל206+ ולכל ה206+ יש מחנה משותף, בדוק! רגישות מאוד גבוהה לחום קיצוני ומזגן שעדיין למרות שעבר הסבה,שווה לתחת!!

אני גר בנגב. כאן החום מגיע בקיץ בין 39 ל 45 מעלות,על בסיס פנסיון מלא ק ב ו ע !!!מד הטמפרטורה בנסיעה רגילה במישור מגיעה מאוד קרוב לאדום, אפילו ציינו את זה במבחן דרכים שנערך לרכב באתר זה. תשאלו מה קורה בעליות? אז ככה: נסעתי בעליות ללא מזגן והמחוג היה כבר כ-2 מילימטר ליד הקו האדום! הקיץ הזה אני מבטיח לכם, {לכל יפי הנפש שכמוכם שאוהבים מכוניות צרפתיות בטירוף ולא משנה מה}שאנהג עם מזגן בעליות פה בדרום ולאחר דקות ספורות מנורת חום מנוע וSTOP ידלקו. אולי אחרי שכמה פעמים יילך אטם הראש ו או הראש מנוע או המנוע עצמו, לאחר שהם יפסידו מה שהם רוצים שאני אפסיד {מבחינה כספית}י בינו שלא מזלזלים ככה בלקוח ששילם ממיטב כספו שעבד קשה כדי להשיג את הכסף!!!

אני את הרכב לא מתכוון למכור יותר. מהקיץ כוווווווווווווווווווולם ידעו כמה הרכב הזה מתפקד"טוב" במזג אוויר קיצוני בדרום. כבר היום יש בידי צילום ווידאו של הרכב הזה ורכב 206+ נוסף של חבר אם מחט ליד קו אדום של שעון חום המנוע. באותם ימים הטמפ" החיצונית היה"רק" 39!!! ממחלקת שירות נאמר לי להציץ בחוברת כי זה מצב תקין וכל עוד לא נדלקה מנורת הSTOP אני יכול ליהיות רגוע!!מעניין למה יש שעון חום לעזעזאל ???!!! לפי לובינסקי כנראה ליופי בלבד. להתראות בקיץ,כנראה שיהיה שוב חם. תודה לכולכם על התגובות. הייתם מאוד אפטימיים... SHLOMO

אני שרתתי בסדיר כאשר ה 205 הייתה הרכב הצמוד של רבי סרנים, ולמה אני מזכיר את זה ?

כיוון שמנוע 1.4 העתיק שיש לך ב 206 זה אותו מנוע בבסיס, וה 205 היה רכב אמין אשר סבל קשות מהתעללות על בסיס יומי של מגוון נהגי בוס זבי חוטם ושרד על מנת לספר.

ברכב שלך ניתן להוריד את הטמפרטורה של הפעלת המאורר ברדיאטור ל 87 מעלות במקום 90 על מנת לשמור על קירור נאות בקיץ.

דרך אגב, כל נזק אשר תגרום לרכב כתוצאה מהתחממות יהיה לחלוטין על חשבונך, לא כדאי לך לנסות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...