Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם התגובה שמעלי.

אגב ה206 שלי שנת 2001 אין בעיות מיזוג או התחממות.

המזגן מקפיא יותר מהרבה רכבים אחרים שנהגתי .

מה שכן התקלות שהיו לי במערכת המיזוג היו:

מדחס ששבק חיים והוחלף בחדש.

רדיאטור מיזוג + 2 צינורות מתכת שהיו רקובים וחלודים והוחלפו בחדשים [שמשום מה שני הצינורות המסכנים הללו עלו לי לא מעט].

יחידת שליטה במפוחים שנמצאת בדשבורד ופשוט הפסיקה לשלוח פקודות למזגן.

והוספת גז כמובן.

אני מאמין שכל ההיסטוריה הזו קרתה בגלל שהרכב כבר 11 שנה על הכביש, תקנו אותי אם אני טועה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים עם התגובה שמעלי.

אגב ה206 שלי שנת 2001 אין בעיות מיזוג או התחממות.

המזגן מקפיא יותר מהרבה רכבים אחרים שנהגתי .

מה שכן התקלות שהיו לי במערכת המיזוג היו:

מדחס ששבק חיים והוחלף בחדש.

רדיאטור מיזוג + 2 צינורות מתכת שהיו רקובים וחלודים והוחלפו בחדשים [שמשום מה שני הצינורות המסכנים הללו עלו לי לא מעט].

יחידת שליטה במפוחים שנמצאת בדשבורד ופשוט הפסיקה לשלוח פקודות למזגן.

והוספת גז כמובן.

אני מאמין שכל ההיסטוריה הזו קרתה בגלל שהרכב כבר 11 שנה על הכביש, תקנו אותי אם אני טועה.

ל206 יש מזגן חלש .

כנראה שנהגת רק על מאזדה 6/3 שגם בהם המזגן הוא חלאה.

בנוסף לזה שמזגן ב206 פשוט שובק חיים כל כמה חודשים וזה אחד הדברים שיותר הפריעו לי ברכב.

חוץ מזה שהוא אחלה רכב במיוחד לשנתון הנ"ל ברכב שלי זה הייתה ההשקעה הכי גדולה כי אני פשוט לא יכול לנסוע בלי מזגן.

יחידת שליטה שפועלת עד הבמפר הבא.

ומדחס שהוחלף, בנוסף לזה שהמזגן מכוון לשיא הוא בקושי מקרר.(ומילאתי גז.)

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

לא יודע ,אני מרוצה.

אני חושב שהמזגן שלו,ושל הקסנטיה שהיו לי היו בן החזקים,

אחרי השוואה אל מול מגאן,מאזדה 3,טויוטה ראב4,פיאט פונטו ופורד סיירה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לא יודע ,אני מרוצה.

אני חושב שהמזגן שלו,ושל הקסנטיה שהיו לי היו בן החזקים,

אחרי השוואה אל מול מגאן,מאזדה 3,טויוטה ראב4,פיאט פונטו ופורד סיירה.

בפוקוס המזגן אדיר (גם בפיקנטו המזגן גדול ב3 מידות על הרכב פשוט פריזר).

אז לפחות פורד וקיה התקדמו משהו משנות ה80 :-)

פורסם

ברשותי פיג'ו 206 שנת יצור 2006,

נפח מנווע 1,400 סמ"ק אוטומט רמת גימור XT.

המזגן מקרר בצורה מעולה (יעיל מהיפניות).

החלפת מסנן מזגן מתבצעת פעם בשנתיים.

בדיווחים של רוכשי פיג'ו 206 פלוס באתר קארספורום,

דווח על כך שהמזגן אינו יעיל ואינו מקרר מספיק

למרות שעבר בדיקה ועדכון תוכנה במוסכי החברה.

בברכה

איל

פורסם

היה באמת חשוב לי לדעת מה אתם חושבים על חתיכת הפח החדשה שקניתי. ככה מתייחסים לרכב החדש הזה בטרייד אין , קונים אותו כאילו היה ברזל לפי קילו . בי זה פגע , השפיל , ומעליב. אני אקנה לאשתי רכב אחר אוטומטי , כי אין לה רישיון אחר. ובקשר ל-206+ הרכב מתחמם מאוד היכן שאני מתגורר , בנגב . לאחר בדיקה של כמה מכוניות כאלה , בנסיעה רגילה ללא מאמץ , מחוג החום נמצא תמיד ליד אזור האדום , כ-2מילימטר מהקו האדום , המאוורר עובד תמיד ובמהירות הכי גבוהה , המזגן לא יעיל וככל שמד הטמפרטורה מתקרב לקו האדום , ככה המזגן מוציא אויר חם יותר פנימה , למרות העדכון שעבר בארץ , שכלל הוספת חלק קטן שמונע את הפסקת פעולת המזגן . נאמר לי על ידי מחלקת שרות להסתכל בחוברת כי רשום שזה מצב נורמלי לנסוע ככה עד שמנורת המנוע ומנורת הSTOP יידלקו . עד עכשיו קצת נמנעתי מלאמץ את הרכב בקיץ בעליות . כאן הטמפרטורה יכולה להגיע בקלות בחודשי הקיץ ל40-45 מעלות וזה המצב כאן כ 3-4 חודשים . מיותר לציין שמיכל נוזל הקירור מלא והרכב אינו מאבד מים . שתי שאלות אליכם: אם ייגרם נזק לראש מנוע כתוצאה מהתחממות , יש אחריות ? שאלה שנייה : למחוג החום ברכב יש משמעות ? כי לפי היבואן צריך להתייחס אך ורק למנורת חום המנוע שנדלקת יחד עם מנורת ה-STOP . אשמח לקבל תשובות . תודה , SHLOMO

פורסם

אולי כבר רשמו פה ואולי לא,אבל יש לי משהו להגיד ואל תפגע זה לא מופנה אליך ישירות,

כשיש מספר מוכרים שקנו את הרכב ב69999 שקל כשמחירון שלו 80000 בכאילו, ואח"כ מנסים למכור ב70 כי זה המחירון של לוי יצחק או יד 2 זה לא שווה,

וגם אם נניח שהרכב רק 3 חודשים על הכביש ונניח עם 5000 ק"מ גם ב65K לא הייתי קונה,כי בשביל עוד 5K שקל הייתי קונה רכב חדש בניילון,שאני אהיה בו יד 1,בסכום של 60K כבר ההיתי שוקל,

הבעיה שמנסים למכור 2011 עם 12 או 15 אלף קילומטר ב5K שקל פחות מחדש.

וזה נכון לכל אלו שמנסים למכור פיקנטו/פביה/אלטו/איביזה/I10 ...

וכן זה שלפיקנטו יש זמן המתנה גבוה רק מפגר יהיה מוכן לשלם עליה מעל המחירון,

אנשים בלי בושה קנו פיקנטו ב 60K2011 נסעו עליה ורוצים עכשיו 65K ,וכל אחד רושם במודעה"זמן המתנה חצי שנה",שיחנק עם הרכב שלו, בזמן הזה אני אשכור רכב או אקנה רכב אחר.

אביב8)

פורסם
יש לך ביטוח מקיף :evil:

+1

ואתה לא צריך לעשות כלום רק להחנות אותו 3-4 ימים בלי תזוזה והרכב יעבור לעולם שכולו דוברי שפה שהיא לא עיברית.

פורסם
ביג לייק!

מה היא הוציאה עכשיו רשיון על אוטומט? הידניות חוזרות ובגדול.

רק לידיעה כללית. חבר פורום שהוא גם מורה לנהיגה אמר שמבחינת משרד התחבורה למרות שהתלמיד למד על אוטומטית בלבד הרישיון תקף גם לידני. היה אגב גם פסיקה של בג"צ אם אינני טועה לגבי תאונה ובה חברת הביטוח ניסתה להתנער מתשלום הפיצויים בטענה שרישיון הנהג הפוגע היה מוגבל לאוטומטי בלבד. אם אתה יכול גם לשלוח את האישה לכמה שיעורים על ידני והיא כשירה לזה. כמובן שמורי הנהיגה לרכבים ידניים לא מתלהבים לפרסם את זה כי אז הרבה יעברו ללמוד על אוטומט כי זה הרי יותר קל והרבה פרנסה תיגזל מהם או שהם יצטרכו לעבור לאוטומט שיותר יקר לאחזקה מבחינת דלק ובכלל יותר יקר לקניה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
היה באמת חשוב לי לדעת מה אתם חושבים על חתיכת הפח החדשה שקניתי. ככה מתייחסים לרכב החדש הזה בטרייד אין , קונים אותו כאילו היה ברזל לפי קילו . בי זה פגע , השפיל , ומעליב. אני אקנה לאשתי רכב אחר אוטומטי , כי אין לה רישיון אחר. ובקשר ל-206+ הרכב מתחמם מאוד היכן שאני מתגורר , בנגב . לאחר בדיקה של כמה מכוניות כאלה , בנסיעה רגילה ללא מאמץ , מחוג החום נמצא תמיד ליד אזור האדום , כ-2מילימטר מהקו האדום , המאוורר עובד תמיד ובמהירות הכי גבוהה , המזגן לא יעיל וככל שמד הטמפרטורה מתקרב לקו האדום , ככה המזגן מוציא אויר חם יותר פנימה , למרות העדכון שעבר בארץ , שכלל הוספת חלק קטן שמונע את הפסקת פעולת המזגן . נאמר לי על ידי מחלקת שרות להסתכל בחוברת כי רשום שזה מצב נורמלי לנסוע ככה עד שמנורת המנוע ומנורת הSTOP יידלקו . עד עכשיו קצת נמנעתי מלאמץ את הרכב בקיץ בעליות . כאן הטמפרטורה יכולה להגיע בקלות בחודשי הקיץ ל40-45 מעלות וזה המצב כאן כ 3-4 חודשים . מיותר לציין שמיכל נוזל הקירור מלא והרכב אינו מאבד מים . שתי שאלות אליכם: אם ייגרם נזק לראש מנוע כתוצאה מהתחממות , יש אחריות ? שאלה שנייה : למחוג החום ברכב יש משמעות ? כי לפי היבואן צריך להתייחס אך ורק למנורת חום המנוע שנדלקת יחד עם מנורת ה-STOP . אשמח לקבל תשובות . תודה , SHLOMO

1. במידה וזה אכן המצב, אני מציע לך לשלוח מכתב ללוביסנקי שבו דרישה לתיקון התקלה. במידה ואין מענה הולם, אני מציע לשלוח מכתב חתום על ידי עו"ד. במידה והתקלה לא מתוקנת בתוך זמן סביר, אתה יכול להגיש תביעת פיצוי בבית משפט: (1) רכב חדש לא אמור להתחמם בצורה כזו (יסלחו לי כל מעריצי המותג); (2) מזגן בישראל, ודאי בנגב, זה צורך בסיסי, ומרכב חדש ניתן לצפות למזגן ברמה טובה - במידה והיבואן אינו מסוגל לספק מזגן ברמה סבירה עליו להודיע לרוכשים על כך במועד המכירה ולפצות לקוחות אשר רכשו את הרכב מתוך ציפיה סבירה שהמזגן ברכב חדש עובד כמו שצריך.

2. לגבי מכירת הרכב - קח בחשבון ששוק יד 2 די מת וקשה למכור היום גם רכבים שהסיטורית נחשבו למבוקשים, מה עוד ש"המחירון" הפיקטיבי של הרכב שלך קרוב מדי למחירי רכבים חדשים ולכן דורש הפחתה כדי להביאו לפער ריאלי ממחירי רכבים חדשים. אני מניח שגם אתה עצמך היית מעדיף להוסיף 5K ש"ח ולרכוש רכב חדש מהסוכנות מאשר לרכוש את הרכב שלך.

פורסם

שלמה , זגזת מתלונה על כך שהיבואן לא רוצה לקנות ממך במחירון לזה שהאוטו עצמו עושה בעיות , את הנסיעת מבחן עשית בכלל? ואם כן , זה היה במרכז? לא ראית את זה אז? לא בדקת את הרכב? רשמו לך מספר תגובות פה על המחיר המופרז שאתה רוצה , למה לקחת הלוואה ולקנות עוד רכב? קח הלוואה ותשלח את האישה ללמוד על ידני!

רק לידיעה כללית. חבר פורום שהוא גם מורה לנהיגה אמר שמבחינת משרד התחבורה למרות שהתלמיד למד על אוטומטית בלבד הרישיון תקף גם לידני. היה אגב גם פסיקה של בג"צ אם אינני טועה לגבי תאונה ובה חברת הביטוח ניסתה להתנער מתשלום הפיצויים בטענה שרישיון הנהג הפוגע היה מוגבל לאוטומטי בלבד. אם אתה יכול גם לשלוח את האישה לכמה שיעורים על ידני והיא כשירה לזה. כמובן שמורי הנהיגה לרכבים ידניים לא מתלהבים לפרסם את זה כי אז הרבה יעברו ללמוד על אוטומט כי זה הרי יותר קל והרבה פרנסה תיגזל מהם או שהם יצטרכו לעבור לאוטומט שיותר יקר לאחזקה מבחינת דלק ובכלל יותר יקר לקניה.

אשמח לקבל קישור לפסיקה הזו , לא מסתדר לי זה לא הבדל של מילה ברשיון , זה פעולות בסיסיות שחייב נהג לדעת (ידני)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ביאסתם לי את הת*ת עם השרשור הזה , נראה לכם גם לי תהיה בעיה למכור את רוזיטה (ה206+) ?

לא שאני מתכנן למכור אותה עכשיו אבל מן הסתם ארצה עוד כמה שנים.

ואגב , אני מאוד מרוצה ממנה והבעיה עם המזגן נפתרה לאחר 2000 ק"מ לערך בלי התערבות של המוסך.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
ביאסתם לי את הת*ת עם השרשור הזה , נראה לכם גם לי תהיה בעיה למכור את רוזיטה (ה206+) ?

לא שאני מתכנן למכור אותה עכשיו אבל מן הסתם ארצה עוד כמה שנים.

ואגב , אני מאוד מרוצה ממנה והבעיה עם המזגן נפתרה לאחר 2000 ק"מ לערך בלי התערבות של המוסך.

לא מאמין שתהיה לך בעיה. הבעיה במכירה לא נובעת מהרכב עצמו. היא נובעת מהמבצעים שיש חדשות לבקרים על כל המיני'ס והסופר מיני'ס, ככה שלמרבה האירוניה המחירון כמשומשת נמוך ממש מעט או שווה למחיר כחדשה.

בעוד מס' שנים שהרכב יהיה שווה פחות, זה יהיה רלוונטי לרוכשי יד שניה.

לגבי מיזוג, מילה קטנה. נהגתי בכמה פג'טות כבר. יש לנו 308 כמעט 3 שנים, לגיסי יש 307SW, ולחבר ממש טוב היתה עד ממש לאחרונה 206XSI. המזגן בינוני בימים חמים. ובטח לוקח לו זמן רב לקרר את תא הנוסעיםולהוציא אויר קפוא אם בכלל (רק בנסיעה ארוכה...). להשוואה, בפוקוס המזגן פשוט קרח מהשניה הראשונה שהוא מתחיל לעבוד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...