Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברי הפורום היקרים :wink:

כמו שאתם רואים אני חדש פה, אני זקוק להמלצה למערכת לרכב, ככל הנראה אנחנו נחליף רכב משהו בסגנון מיני משפחתית חמודה:lol:

לגבי המערכת, החלטתי שנמאס לשמוע במערכות מובנות של הרכב או של חברה סינית זולה ואני רוצה קצת להשתדרג, אני לא מחפש משהו ברמה מטורפת, אני מחפש משהו שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה ולהנות ממנה ועם אפשר אז קצת באס (ידוע שזה דבר משתנה מאדם לאדם)

לכן אני צריך, המלצה למערכת סבירה, תקציב כרגע אין לי משהו מוגדר (בסביבות 1.5K-2K אפשר למצוא משו טוב?)

יד2 פחות מעדיף אלא אם כן זה ממש משתלם..

אני חדש בנושא, לכן אשמח לשמוע כל דעה

תודה רבה 8)

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

מערכת כוללת בתוכה כמה דברים:

HU- יחידת ראש, לרוב רדיו-דיסק

סט רמקולים קדמי (מומלץ מאוד להשתמש בקומפוננט, שזהו רמקול שמורכב מכמה חלקים).

סאבוופר- רמקול גדול יחסית שממוקם לרוב בתא המטען ומשמש להפקת הבאס והשלמת התדרים הנמוכים.

מגבר- אחראי על הגברת האות מן הר"ד.

התקנה- חלק בלתי נפרד מן המערכת ויש לייחס לה חשיבות בחלוקת התקציב לא פחות מלשום דבר אחר.

בהנחה שאתה לוקח רכיבים חדשים, מחברה טובה ולא חברת מדבקה סינית, אך מוצרים ברמת כניסה ולא מסדרות גבוהות, כל המערכת כולל התקנה תעבור את ה 2500 ש"ח ואף לכיוון ה- 3000 ש"ח. בפחות מזה, מומלץ לחפש רכיבים טובים מיד שניה ולא לרדת עוד יותר ברמת ההתקנה או הרכיבים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
שלום וברוך הבא לפורום.

מערכת כוללת בתוכה כמה דברים:

HU- יחידת ראש, לרוב רדיו-דיסק

סט רמקולים קדמי (מומלץ מאוד להשתמש בקומפוננט, שזהו רמקול שמורכב מכמה חלקים).

סאבוופר- רמקול גדול יחסית שממוקם לרוב בתא המטען ומשמש להפקת הבאס והשלמת התדרים הנמוכים.

מגבר- אחראי על הגברת האות מן הר"ד.

התקנה- חלק בלתי נפרד מן המערכת ויש לייחס לה חשיבות בחלוקת התקציב לא פחות מלשום דבר אחר.

בהנחה שאתה לוקח רכיבים חדשים, מחברה טובה ולא חברת מדבקה סינית, אך מוצרים ברמת כניסה ולא מסדרות גבוהות, כל המערכת כולל התקנה תעבור את ה 2500 ש"ח ואף לכיוון ה- 3000 ש"ח. בפחות מזה, מומלץ לחפש רכיבים טובים מיד שניה ולא לרדת עוד יותר ברמת ההתקנה או הרכיבים.

תודה רבה על התשובה! :-D

אני מאוד אשמח אולי לדוגמאות אם אפשר קישורים למוצרים שנמכרים ביד שנייה, כי למען האמת, אני לא מבין

איזו חברות נחשבות מומלצות ואילו דגמים ספציפים, אני מחפש משהו במקסימום 2K כולל הכול, אפשר יד שנייה אני בטוח שאפשר למצוא איזה סט נחמד

פורסם

קומפוננט-

מורל טמפו

פוקאל 165A1

הרץ דיצ'י, אנרג'י

JBL GTO6507/8

מגבר-

JBL GT5A604

JBL CS60.4

Rockford R3004

Mac Audio 4200

או אם ידך משגת-

JBL GTO75.4

JBL GTO1004

Rockford P4004

Infinity ref475

רדיו דיסק-

קלריון CZ200

פיוניר 2250, 2350.

סאב-

JBL GTO1202D

Kicker C12

או אם ידך משגת-

הרץ ES300

משיטוט חפיף בתת פורום יד שניה (פה באתר) מצאתי:

פיוניר 2950 ב- 200 ש"ח, אמנם רק יציאה אחת למגבר, אך עם קצת חיפוש, ניתן למצוא אחד עם 2 יציאות, בלא יותר מ- 300.

רוקפורד R3004 ב- 500 ש"ח.

הרץ דיצ'י ב- 300 ש"ח.

סאב C12 ב- 250 ש"ח.

מה שמשאיר לך מספיק כסף להתקנה וחיווט, אפילו אם ייצא לך לרכוש חלק מהמוצרים במחיר מעט יקר יותר.

פורסם

קראתי קצת כמה מדריכים שנעוצים פה בפורום, וראיתי שיש שני סוגי מערכות, האם יש סיכוי לקבל איכות רק מהחלפת הרמקולים הקדמיים והאחוריים שבאים עם הרכב (כולל החלפת פאנל כמובן), בלי להסתבך עם מגברים וסאבים למינהם..

פורסם

כמובן שיש סיכוי, אך תצטרך לשמוע בעצמך ולהחליט אם זה מספיק טוב בשבילך או שהתוספת על מגבר וסאב במקום אחוריים שווים את ההפרש הכספי.

פורסם
כמובן שיש סיכוי, אך תצטרך לשמוע בעצמך ולהחליט אם זה מספיק טוב בשבילך או שהתוספת על מגבר וסאב במקום אחוריים שווים את ההפרש הכספי.

בגלל זה אני מתייעץ פה, תשמע אין לי דרישות גבוהות, כרגע יש לי רמקולים שהם זבל יפני עם קירוקושים :roll:

שמעתי מערכות של חברים (שהם בעצם אם אני לא טועה זוג רמקולים של JBL + פאנל ב1K~) ובאמת ששומעים יותר ממספיק, התקציב שלי יותר גדול, ואני חושב שאפשר אפילו להוציא משו יותר טוב, בגלל זה אני שואל פה, אפילו יודע מה, אם תוכל להמליץ על סט שנשמע טוב כמו שהוא ( בלי סאב ומגבר).. ושתהיה לי אפשרות אולי להוסיף בעתיד סאב ומגבר ולשפר אותו אפילו עוד, ככה זה יקל על עומס הכיס 8)

פורסם

כל אחד מהסטים הראשונים שהצעתי לך יעבוד יפה גם ללא מגבר. אני אישית מאוד אוהב את המורל טמפו, רמקול נהדר גם תמורה נהדרת למחיר.

קח קומפוננט מדגם טמפו לקדימה, וסט קואקסיאלי (לא קומפוננט, טוויטר מובנה ברמקול) לאחורה, בשאיפה למידות 6.5" לקדימה ו 6X9 לאחורה.

תוסיף לזה ר"ד בסיסי כמו ה 2350 או CZ200, והתקציב יספיק לך גם להתקנה וגם לרכיבים חדשים.

אם אתה חושב שמספיק לך זוג אחד של רמקולים, אז לך רק על קדמיים, למרות שהאחוריים יוסיפו נפח ומעט יותר ועוד קצת באס.

פורסם
כל אחד מהסטים הראשונים שהצעתי לך יעבוד יפה גם ללא מגבר. אני אישית מאוד אוהב את המורל טמפו, רמקול נהדר גם תמורה נהדרת למחיר.

קח קומפוננט מדגם טמפו לקדימה, וסט קואקסיאלי (לא קומפוננט, טוויטר מובנה ברמקול) לאחורה, בשאיפה למידות 6.5" לקדימה ו 6X9 לאחורה.

תוסיף לזה ר"ד בסיסי כמו ה 2350 או CZ200, והתקציב יספיק לך גם להתקנה וגם לרכיבים חדשים.

אם אתה חושב שמספיק לך זוג אחד של רמקולים, אז לך רק על קדמיים, למרות שהאחוריים יוסיפו נפח ומעט יותר ועוד קצת באס.

תודה רבה לך על התשובה, לגבי התקנה, יש לי ידע בחשמל, האם לפרק את הרמקולים הישנים ולשים את החדשים זה תהליך כל כך מסובך שדרוש מתקין?

לגבי הזוג הקדמי הוחלט המורל טמפו 8)

לגבי הטוויטר איפה אני מתקין אותו (לדוגמא במיצובישי כריזמה) דרוש קידוח? :lol:

אם תוכל גם להמליץ לי על סט קואקסיאלי איכותי יחסית ( כי הבנתי שהרוב זה קקה יפני מהלינקייה) אני אעריך את זה

פורסם

אני ממליץ לך לקחת גם סט אחורי מורל טמפו, ההפרש בינו לבין המתחרים שווה את ההשקעה (עוד 100-200 ש"ח).

לחבר- לא אמורה להיות בעיה. להתקין בצורה נכונה כדי שזה יישמע טוב ולא רק יישמע- דרוש יותר מאמץ ומעט הבנה, אבל לא משהו שלא תוכל לעשות בעצמך עם מעט שיעורי בית וזוג ידיים טובות.

טוויטרים- לרוב מומלץ למקם על הדשבורד או במשולשים.

פורסם
אני ממליץ לך לקחת גם סט אחורי מורל טמפו, ההפרש בינו לבין המתחרים שווה את ההשקעה (עוד 100-200 ש"ח).

לחבר- לא אמורה להיות בעיה. להתקין בצורה נכונה כדי שזה יישמע טוב ולא רק יישמע- דרוש יותר מאמץ ומעט הבנה, אבל לא משהו שלא תוכל לעשות בעצמך עם מעט שיעורי בית וזוג ידיים טובות.

טוויטרים- לרוב מומלץ למקם על הדשבורד או במשולשים.

שאתה אומר ישמע טוב, זה כבר הגדרות של הרמקולים בפאנל נכון? .

לידע כללי איזה מתקין מומלץ יש באיזור אשדוד?

פורסם

אני מתכוון להתקנה.

כמו טבעת עץ לרמקול למשל, כדי למנוע ויברציות.

כמו החלפת החיווט המקורי לחיווט עבה יותר (הכנה למגבר).

כמו מרחק נכון של הרמקול הן מהדלת והן מהדיפון, כדי למנוע אי סגירה או הריסה של הממברנה.

כמו כיוון נכון של הקרוסים, ומיקום נכון כדי שהם לא ייחלדו.

כמו יציבות הטוויטר ומיקום נכון על מנת לקבל סאונד טוב ועל מנת שלא ייפול ויישבר.

שוב, התקנה בסיסית היא לא תורה מסיני, אבל יש לדעת מה עושים.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...