Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען האמת, די נמאסה עליי ההתכתבות איתך.

סע לשלום ידידי.

דרך אגב אין לי אפילו את המושג הכי קטן באלקטרוניקה.. רק בשביל הרקורד

זה לא פשע לנסות ללמוד נכון?

:)

טוב נו ניכנס לויכוח הזה שוב, אז מה שאתה אומר שמגבר אכן כן משפיע על הסאונד?

אוקי אני מקבל את זה

אתה רומז שהוא משפיע בצורה כזאתי שאתה תשמע את ההבדל ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

או קיי, ראשית, אני מברך על השינוי בגישה ואם ברצונך ללמוד אני ובטח שאר בעלי הידע בפורום יותר מנשמח לחלוק את הידע שלנו, שחלקו נרכש ביזע,דם,דמעות,כסף וכמה מועדי ב'... כל אחד והאופן בא הוא עשה זאת.

לשאלתך - בוודאי שיהיה הבדל ושיורגש.

בוא, ציין תחום בו אתה רואה עצמך טוב ואנסה לתת לך דוגמא ממנו.

אני אנסה אולי בנושא של קליטת שידורי טלויזיה.

למי מאתנו לא קרה שהקליטה בחדר המרוחק מנק' הפיצול לא הייתה משהו.

הלכת להום סנטר קנית מגבר, שמח וטוב לבב באת להתקין אותו אך הפלא ופלא אין שינוי.

הלכת,החזרת, נסעת לנווה שאנן בתל-אביב, לאבן אלקטרוניקה ורכשת מגבר באותו הספק אך לאחר שהתקנת אותו נוכחת לראות כי, וואלה - יש שיפור.

שלא תבין לא נכון, טלויזיה (RF) הרבה יותר משמעותי נושא של מגברים בגלל ה-Noise Figure שלהם שבמילים שפוטות כמה קילקלת את ה-SNR (יחס אות לרעש) ובמגברים לרכב בדרך כלל לא יהיה קלקול שיורגש בכלל.

במגברים לרכב יש גורמים (ולא רק בתחום הזה אלא בכלל כל נושא ה-Analog) שמאוד משפיעים על איכות הסיגנל בהם בראש ובראשונה - ספקים.

בספקים אנשים נוטים לזלזל מאוד, מה סתם חתיכת שנאי אולי דיודה וזהו. אך זאת תפיסה שרווחת אך ורק בקרב אנשים שאין להם מושג באלקטרוניקה. הנושאים הכי מורכבים וקשים (לפחות לטעמי אך תאמין לי שאני מייצג דעת רבים וטובים) באלקטרוניקה הם מע' הספק וספקים.

ככלל אצבע, לא סתם אנשים הולכים ומשקיעים כספים לא מעטים על שידרוג רכיבים/יח'

בהם מגברים ולעיתים אף נשארים עם אותו ההספק אך המגבר החדש אותו רכשו יתן ביצועים עדיפים באיכות הסאונד.

תראה, עופר דותן שהחליף למגבר טוב יותר לא עשה זאת כי למגבר החדש יש אריזה נאה יותר או משהו כזה.

אני מניח כי הוא עשה זאת בכדי לשפר את הסאונד ואני מניח כי עמדו לו שיקולים נוספים.

לא סתם הבאתי את שמו מאחר, ואני לפחות חושב כך, כי הוא באמת יודע ומבין מה זה אודיו לרכב. כמו עוד רבים וטובים אבל שמו עולה לי כי לאחרונה הוא כתב בנושא.

עופר- אני מתנצל כי אני מזכיר את שמך לא אחת.

פורסם

ebari מה זאת אומרת מגבר יותר טוב, אמרת שלכל מגבר סאונד משלו כי כל מגבר משנה את המוזיקה

בין אם זה לטובה ובין אם זה לרעה

במילים אחרות מה שרמזת זה שאתה יכול להבחין בשינוי הגברה במבחן עיוור

אני כבר עשיתי את הניסוי הזה עם מגברים עממיים ביותר

והניסוי שלי עוד היה אמור להיות קל בגלל העובדה שאני בטוח באלף אחוז שהכוח של המגברים אינו זהה והקרוס בטוח לא.

ובאמת שזה היה בלתי אפשרי בשבילי לפחות להבדיל בין המגברים, וגם בשביל חבר שלי שהוא טכנאי שידור

אז איך אתה מסביר את זה?

(אותה פאנל, אותו אוטו, אותו חיוט, אותו חשמל, אותו דיסק, אותו קרוסאובר אקטיבי, רק הגברה שונה)

דרך אגב אפילו עשיתי את זה יותר קל בזמנו, רמקול אחד חיברתי למגבר אחד. רמקול שני חיברתי למגבר שני ושיחקתי עם ה BALANCE בשביל להחליט איזה רמקול מחובר לאיזה מגבר

ועדיין ! זה היה בלתי אפשרי

אתה יכול להסביר לי את התופעה ? תודה מראש..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
ebari מה זאת אומרת מגבר יותר טוב, אמרת שלכל מגבר סאונד משלו כי כל מגבר משנה את המוזיקה

בין אם זה לטובה ובין אם זה לרעה

במילים אחרות מה שרמזת זה שאתה יכול להבחין בשינוי הגברה במבחן עיוור

אני כבר עשיתי את הניסוי הזה עם מגברים עממיים ביותר

והניסוי שלי עוד היה אמור להיות קל בגלל העובדה שאני בטוח באלף אחוז שהכוח של המגברים אינו זהה והקרוס בטוח לא.

ובאמת שזה היה בלתי אפשרי בשבילי לפחות להבדיל בין המגברים, וגם בשביל חבר שלי שהוא טכנאי שידור

אז איך אתה מסביר את זה?

(אותה פאנל, אותו אוטו, אותו חיוט, אותו חשמל, אותו דיסק, אותו קרוסאובר אקטיבי, רק הגברה שונה)

דרך אגב אפילו עשיתי את זה יותר קל בזמנו, רמקול אחד חיברתי למגבר אחד. רמקול שני חיברתי למגבר שני ושיחקתי עם ה BALANCE בשביל להחליט איזה רמקול מחובר לאיזה מגבר

ועדיין ! זה היה בלתי אפשרי

אתה יכול להסביר לי את התופעה ? תודה מראש..

תאמין לי... כולם היו רוצים להיות כמוך.. אתה יודע כמה כסף זה חוסך???

פורסם

לגבי אתה צודק.. יש לי ליקוי בכל מה שנוגע לשמיעה.. זה אין אפס

זה משהו שאני צעד אחד מעל כולם פה.. בזה אין לי מתחרים :)

אבל זה היה באוטו של טכנאי שידור, אתה מנסה לרמוז בצורה כל שהי שטכנאי שידור לא יזהה את ההבדלים בשמע האלה ?

ואם זה המצב, שאפילו טכנאי שידור לא יכול לזהות את זה

אז עזוב אותך משטויות, ההבדלים כניראה לא שווים את הכסף

כבר עדיף אלמנטים טובים יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

:lol: וד"ר לאלקטרוניקה יצליח להבחין בהבדל?! אם ד"ר באלקטרוניקה לא יצלח להבחין בהבדל אז מי כן?

אין קשר בין להיות טכנאי שידור ובין להיות אודיופיל ולהבחין באיכות השמע.

אתה מפרש את הדברים של EBARI לא נכון. אם יורשה לי לתקן אותך הכוונה להיפך, שמגבר לא אמור להשפיע על איכות הצליל ולא בשום אופן ליצור צליל ייחודי או שונה משלו.

זה אומר שבתכנון יש שאיפה להגיע למצב שהמגבר הוא שקוף, או בהסבר יותר עממי המגבר אמור לעשות את פעולת ההגברה ללא התערבות בצליל ומכאן הכוונה "לשקוף", כמו האור העובר דרך משהו ללא שום פעולה אחרת מלבד זה.

לפי ההגיון אתה יכול להבין שהמגברים הזולים אינם "שקופים" ובעצם מוסיפים או משפיעים על איכות הצליל, אם זה ברעש (מספקים או מרכיבי ההגברה) ואם זה בעקום ההענות האופייני של המגבר שכמובן תלוי בתכנון שלו.

פורסם
לגבי אתה צודק.. יש לי ליקוי בכל מה שנוגע לשמיעה.. זה אין אפס

זה משהו שאני צעד אחד מעל כולם פה.. בזה אין לי מתחרים :)

אבל זה היה באוטו של טכנאי שידור, אתה מנסה לרמוז בצורה כל שהי שטכנאי שידור לא יזהה את ההבדלים בשמע האלה ?

ואם זה המצב, שאפילו טכנאי שידור לא יכול לזהות את זה

אז עזוב אותך משטויות, ההבדלים כניראה לא שווים את הכסף

כבר עדיף אלמנטים טובים יותר.

אתה קובע אם בן אדם אודיופיל לפי הדיפלומה שלו?? חחח מה קשור?

אם פועל במפעל טמפונים יבוא ויגיד שיש הבדל אז המילה שלו לא שווה?

למשל אני שמעתי הבדל די גדול בין מגבר סיני ללאנזר אפילו. והוא היה מחובר לסאב ששם יותר קשה להבדיל. אני בטוח שהייתי שם לב גם במבחן עיוור. והתנאים היו כמעט שווים. אותו חיווט אבל HU מחברה אחרת אבל באותה רמה פחות או יותר. ושניהם היו מכונים ככה שיתנו את המקסימום

פורסם

diablo שורה תחתונה. יש לי מגבר ב2000 שקל 100 אר אמ אס כפול 4.

אם אני אקנה מגבר 100 אר אמ אס כפול 4 , ב 5000 שקל

אני אשמע "איכות" (אני מדגיש אשמע. שינוי יורגש)

כן\לא ?

(לא ביצועים, לא בנייה, לא נעליים. תמורה סופית)

b.r חשבת על העובדה שאולי הכוחות שלהם היו שונים

וזה בעצם מה ששמעת?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כן.

ועל כל זה נמשך הדיון כאן. שים לב ש-EBARI כתב שלפעמים משדרגים מגבר שמספק אותו הספק ועם נתונים כמעט זהים רק בשביל לעלות באיכות הצליל.

* עריכה:

יש כאלה שכן, ויש כאלה שרמקולים מקוריים של הרכב מספיקים להם. :wink:

פורסם

כן ההספקים היו שונים. אבל לא כל כך הרבה כדי שישמע הבדל כזה באיכות.. אני מדבר פה על הצליל של הסאב.. נכון שהוא מושפע גם מהעוצמה שהוא מקבל אבל ההבדלים היו בערך 50W וההבדל בעוצמה היה קטן לעומת ההבדל באיכות.

פורסם

diablo - ואתה יודע מה ? אני עדיין חושב שזה שטויות

בכל אופן

אם כל אחד יתחיל לכתוב מה הוא חושב בנושא הנושא בהחלט לא יגיע לשום מקום

לפי דעתי צריך לעשות מפגש וכל אחד ינדב מגבר שלו

ונתחיל לעשות כמה בדיקות עיוורות

(למרות שזה לא מעבדה ולא נוכל לדעת כוחות של המגברים מה שקובע פה בעצם)

קיצור אני מבחינתי סגרתי תנושא אלה אם כן מישהו רוצה לעשות מבחן עיוור ולרשום תוצאות פה

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם אתה מהצפון.. תבוא למפגש שבוע הבא

אני מנדב את הלאנזר שלי גם ככה הוא בבית עכשיו אז לפחות לנצל את זה.. :D

פורסם

אני מהמרכז

יש אנשים קצת יותר קרובים מהצפון?

(זה לא עולה כסף אם התבלבלתם לרגע)

:)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...