Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

soundwave -מה קרה , אחרי שאיל טוען את זה .. זה הופך להיות ברזל - אה? :)

ebari עכשיו אתה מבין מהזה בורות בתחום? אז אני מבקש לא לשלול ידע של אחרים .. כי בסופו של יום לא ערכתי שום ניסוי מדעי בסך הכל חזרתי על דברים של אחרים - שאני דיי משוכנע שיש בסיס למידע אליהם הגיעו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ebari, סליחה, אבל אתה נשמע כאילו כל החברות והמפעלים לייצור מגברים,

יצרו קונסיפרציה כנגדנו וכל מה שהם עושות, זה להפחית באיכות הגראונדינג,

הסיכוך, החיווט ומה לא...

עופר (לא טעית) החליף למגבר שעולה לפחות 10k (נכון? לא טעיתי?)

ואוי ואבוי אם לא היו נעלמים לו הרעשים שהיו לו קודם לכן...

בגדול, רוב המשתמשים כאן לא בודקים עם סקופ כל סינוס וסינוס של הרכיבים,

למעט כמה כאלו שגם שמים דגש על התחרויות למיניהם...

סתם נקודה מעט לא קשורה: בדקנו את הסינוס על הסאב שלי, וניתן לראות

שיש קטימה ברגע שה h/u מתאמץ... למי זה איכפת? האם הסאונד השתנה?

ממש לא...

ושוב, אתה לא תשמע הבדל בסאב בגלל המגבר, אלא אם כבר בגלל תחום התדרים

אשר מציע המגבר או לחילופין אם מדובר בסאבים שונים לחלוטין...

פורסם

מיקמיק פשוט צר לי עלייך, אתה לא מבין על מה אתה מדבר, אתה נתפס לדעות של אנשים (שאולי מבינים גדולים) אבל כלל לא מבין אותם ועוד קורא לי בור...

אם אתה נאחז בדעת גדולים, רצוי שקודם תרד לסוף דעתם.

עוד דוגמא לבורות שלך: כל מגבר מונו יורד ל 1 אוהם... משפט יופי בעולם אוטופי אבל לך תבדוק את סידרת Punch החדשה של Rockford (רק לשם התחלה) ותחזור אליי...

למען האמת, די נמאסה עליי ההתכתבות איתך.

סע לשלום ידידי.

פורסם

אי אי אי , בנתיים אתה זה שיושב ומנסה לשלול את דבריי, אם אחרים היו מנסים אז היתי מתקן את דבריו, אי לכך ובהתאם לזאת שזה לא נעשה אני יכול לצאת מנקודת הנחה נכונה.. שהטעות בידייך

בכל אופן ידידי היקר קצת הבנת הנקרא.. לא אמרתי "כל מגבר מונובלוק שיוצר בכל העולם כולו יכול לרדת ל1 אוהם"

אמרתי במילים פשוטות: "יש מגברי מונו יורדים גם ל1 אוהם" :)

יום טוב ידידי היקר

:wink:

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

EBARI לא כתבת משהו שלא אמרתי. ציינתי בפירוש "ככה שהמבחן לא עוזר לנו לגמרי משום שאנחנו אף פעם לא משווים בדיוק וואט לוואט (אלא מגבר למגבר כיחידה כוללת)."

אולי לא קראת את דברי עד הסוף.

המגבר של עופר עולה בחו"ל 2600 ש"ח (המגבר שהחליף את הלנזר, בינתיים הוא רכש עוד מגבר), רחוק מ10000 ש"ח.

פורסם

לצטט אדם אחר לא מדוייק, מילא. אבל את עצמך?!

"...ידוע שמגברי מונו יורדים גם ל1".

הבנת הנקרא שלי גבוהה מאוד.

כנראה יכולת ההבעה שלך בכתב לוקה בחסר...

בכול אופן, לא בפנייך אני צריך להוכיח את הידע שלי.

אני לא שולל את דברייך, אני מוכיח כי אתה טועה.

אתה יכול כמו ילד קטן לצעוק ולעשות שמיניות באוויר עד מחר ולטעון כי הצדק עמך והטעות עימי, בסדר... עברו הימים שהתרגשנו...

רק חבל שאתה נתפס לטעויות שלך ומונע מעצמך ידע אמיתי ונכון.

שיהיה לך המשך יום טוב.

פורסם

ebari , אף פעם לא אמרתי שאני לא דיסלקט, יכול להיות שהבנת הנקרא שלי לקוייה אבל מצטער ככה אני רואה אותה

(זה מרגש גם אותך כמו שזה מרגש אותי?)

:onfire:

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איל לפי דעתי אתה צריך פשוט לחזור על השורה של :

"מגבר מגביר סאונד, הוא לא אמור לשנותו..ומה שקובע איך זה יישמע..כמות הכוח שהמגבר תוכנן לעבוד איתו. ככול שיעבוד ביחס קליפינג נמוך יותר,ככה ישמע יפה יותר - איכות השמע תגדל.

(בין אם זה יהיה בולט יותר או פחות לאוזן האנושית או לא, לא רלוונטי)"

במילים אחרות מה שמשפיע על הסאונד בעיקר זה:

האלמנט שמוגבר, כמות ההגברה, יחס הקליפינג של ההגברה, ותחימת הצלילים.

איל אם מישהו בכל ההודעה הזאתי לא נכון או לא מדוייק אני מבקש ממך לתקנו .. ואם לא.. לא יזיק לאשר את זה בשביל שאנשים יבינו מה ההבדלים האמיתיים בסאונד שהם שומעים.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

חחחחח כל מה שרציתי לדעת בקיצור איזה מגבר טוב יותר או איזה מדבר אתם מציעים ותראו מה עשיתם מלחמה על שטות קטנה :twisted:

אז בקיצור הצעתם את ה LANZAR 1200D

משהו יודע בין כמה נע המחיר שלו?

ויש עוד משהו שאתם מעוניינים להוסיף שקשור לשאלה ששאלתי בהתחלה?

http://www.tgfab.com/titgirl.gif

B D BEST NOT LIKE THE REST

פורסם
מגבר צריך להיות שקוף. יש הרבה מגברים עם הענות שטוחה בין 20HZ-20KHZ מגבר כזה לא ישנה ולא צריך לשנות את הסאונד אלא רק להגביר אותו.

יש באמת מגברים עם הענות שטוחה? הרי כולם שואפים לזה אבל להפיק באמת הענות כזאת מושלמת זה רק באופן אידיאלי. תמיד יש בעיה עם תדרי הקצה בתדרים הגבוהים ובעיקר בתדרים הנמוכים (אולי גם כמה חריגות קטנות בתדרי הביניים).

ebari, סליחה, אבל אתה נשמע כאילו כל החברות והמפעלים לייצור מגברים,

יצרו קונסיפרציה כנגדנו וכל מה שהם עושות, זה להפחית באיכות הגראונדינג,

הסיכוך, החיווט ומה לא...

עופר (לא טעית) החליף למגבר שעולה לפחות 10k (נכון? לא טעיתי?)

ואוי ואבוי אם לא היו נעלמים לו הרעשים שהיו לו קודם לכן...

בגדול, רוב המשתמשים כאן לא בודקים עם סקופ כל סינוס וסינוס של הרכיבים,

למעט כמה כאלו שגם שמים דגש על התחרויות למיניהם...

סתם נקודה מעט לא קשורה: בדקנו את הסינוס על הסאב שלי, וניתן לראות

שיש קטימה ברגע שה h/u מתאמץ... למי זה איכפת? האם הסאונד השתנה?

ממש לא...

ושוב, אתה לא תשמע הבדל בסאב בגלל המגבר, אלא אם כבר בגלל תחום התדרים

אשר מציע המגבר או לחילופין אם מדובר בסאבים שונים לחלוטין...

באלקטרוניקה זה תמיד ככה. מנסים להתגבר על כל הבעיות, מי שלא משקיע בתכנון אז המגברים זולים יותר אצלו.

פורסם

זה אולי לא שטוח לגמרי אבל יש הרבה עם סטיה של נאמר פלוס מינוס 0.1-3DB שזה לא משהו שאתה יכול לשמוע ולכן נקרא הענות שטוחה.

הדוגמא הראשונה שמצאתי היא של מגבר יקר, אבל רק בשביל להראות לך שיש:

http://www.caraudiomag.com/testreports/0311cae_trutech/

בגרף הרביעי.

פורסם
איל לפי דעתי אתה צריך פשוט לחזור על השורה של :

"מגבר מגביר סאונד, הוא לא אמור לשנותו..ומה שקובע איך זה יישמע..כמות הכוח שהמגבר תוכנן לעבוד איתו. ככול שיעבוד ביחס קליפינג נמוך יותר,ככה ישמע יפה יותר - איכות השמע תגדל.

(בין אם זה יהיה בולט יותר או פחות לאוזן האנושית או לא, לא רלוונטי)"

במילים אחרות מה שמשפיע על הסאונד בעיקר זה:

האלמנט שמוגבר, כמות ההגברה, יחס הקליפינג של ההגברה, ותחימת הצלילים.

איל אם מישהו בכל ההודעה הזאתי לא נכון או לא מדוייק אני מבקש ממך לתקנו .. ואם לא.. לא יזיק לאשר את זה בשביל שאנשים יבינו מה ההבדלים האמיתיים בסאונד שהם שומעים.

ושוב אתה לא מבין... הפתעה...

אייל נתן דוגמא למצב בו מתייחס רק לדרגת מוצא - אתה מכיר מגבר שבנוי כולו רק מדרגת מוצא? ברור שריצארד קלארק יציע כזה סכום, אני מוכן להיות לארג' ולהכפיל פי 1000 את הסכום. ברגע שיצרת דרגה שהיא הכי קרובה לאידאלית מה אתה מצפה?! ושוב - אתה מכיר מגבר כזה?! לא, כי לא קיים וזאת בדיוק הנק' שאני העלתי כאשר התייחסתי מקודם לדבריו של אייל - סך הכול חידדתי נק' שבאה להראות כי העולם לא אידיאלי.

ואם כבר בחרת להתייחס לדבריו של אייל אנא התייחס גם לפתח דבריו אותם אני אצטט:

"מגבר צריך להיות שקוף. יש הרבה מגברים עם הענות שטוחה בין 20HZ-20KHZ מגבר כזה לא ישנה ולא צריך לשנות את הסאונד אלא רק להגביר אותו.

מגבר רע מבחינת סאונד הוא מגבר שמכניס רעשים, יש לו הענות לא שטוחה, קרוסים לא מדוייקים וכו'. למגבר לא צריך להיות צליל מיוחד, אם יש לו זה אומר שהוא בצורה כזו או אחרת משנה את הסיגנל.

אותו דבר לגבי כל מכשיר בשרשרת של האודיו. לא כולם טובים מספיק אבל ברגע שהם כן לא צריך להיות הבדל בסאונד בינהם (בתנאי ששוב, אין בהם משהו שמשנה את הסיגנל).

בוא נשאל שאלה אחרונה - לשיטתך, לא יהיה הבדל בסאונד בין אם תשתמש במגבר של קליפורניה בום לבין מגבר של ג'נסיס. אפשט לך את השאלה וקבל כנתון כי כל שאר רכיבי המע' מוגדרים כ-High end ואין קליפינג. האם אתה מאשר/דוחה טענה זו?

עכשיו, נק' נוספת, mikmik, מה השכלתך באלקטרוניקה? אני מקווה כי קיימת (אע"פ שלא נראה לי מאחר ושאלת באחד השאלות הקודמות שלך לעניין חישוב התנגדויות במקביל) אז בוא נשאל אותך שאלה קטנה.

מגבר כלשהוא בעולם מעשי, לא בתיאוריה ולא על דף השרטוטים, ברגע שנכנס לו סיגנל, האם

יושפע הסגנל הזה במוצא בהנחה שההגבר הוא אפס => ניחות אפס, אין חיתוך ואין כלום, שקוף... בוא אגלה לך סוד של אנשי מקצוע - כן! וזאת מאחר שלרכיבים יש קיבולים פרזיטיים

(ולא רק אבל את השאר בטח לא תבין) שמשמשים כמסננים או צווארי בקבוק, אפילו שאתה לא מעוניין בהם והם תמיד גורמים לעיוותים. בתחום תדרי אודיו הבעיה פחות קריטית מאשר בRF אולם במעגלים פשוטים (שבנויים בצורה זולה) יווצרו עיוותים באופן זה או אחר.

אם אתה יודע מה זה סקופ, גש ותעשה קצת ניסויים.

תחזור עם תשובה.

אז אולי כבר תודה שהמשפט שאמרת שמגבר לא משפיע על איכות הסאונד הוא טעות אחד גמורה???

BlackmazdaF: על אילו קונספירציות אתה בדיוק מדבר?! קראת או שמעת אותי אומר דבר כזה?

לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שיש הבדלים (ולא מעטים) בין מגבר סיני זול לבין מגבר סטנדרטי וטוב דוג' רוקפורד ומיותר לציין מגברי High end אני מקווה...

ההבדלים נעוצים בראש ובראשונה בבורדים. כאחד שעסק בבורד-דיזיין לא מעט תאמין לי שאני מכיר לא מעט טריקים שמוזילים עלות בורד בעד כ-70-75% אפילו, המעגל יעבוד אבל לא יעבוד טוב.

• תוכן חדש...