Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ קרבורטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע ויכול לעזור , איך אפשר להתאים קיט לשיפוץ קרבורטור לזה המורכב ברכב ? האם יש איזה מספר קטלוגי כלשהו על גבי הקרבורטור או שהקיטים הם די סטנדרטים ?

עוד שאלה בלי קשר ... האם ניתן להחליף קרבורטור ליותר גדול רק על בסיס ההתאמה במבנה ? כלומר במספר הברגים שאיתם הוא מורכב ובצורתם ? והאם עצם ההחלפה בקרבורטור יותר גדול בהכרח ייתן אפקט של יותר כח ומהירות ?

פורסם
לאיזה רכב וממנוע ודגם קארבורטור

שים לב שהשאלה היא כללית בכוונה . האם יש תשובה כללית לזה ? מעניין אותי עצם הרעיון והשאלה הגיע מכיוון של הדיוט גמור .

אינני מבין כלום במכונאות וזה מאוד מתסכל לראות שרוב החברים פה יודעים על מה הם מדברים וכולם עונים זה לזה בקלות רבה . אשמח אם מישהו יוכל להבין את עצם השאלה ולהעלות סקירה קלה על נושא הקרבורטורים בהכוונת שאלותיי ...

פורסם

בכללי אתה יכול לחבר משאבה לדלי מעל סעפת היניקה ושישפך דלק לתוך הסעפת, מה זה ייתן ספר לנו אחרי הניסוי.

וברצינות:

אין תשובות בתאוריה, ברור שאפשר להרכיב קרבורטור גדול יותר או "משופר" שמתאים לתושבת.

אבל אם המנוע לא מתאים ובנוי לשריפת דלק בכמות גדולה יותר אתה תיפגע במנוע בביצועים ובזיהום האויר.

אז כמו שקובי שאל איזה רכב? איזה מנוע? מה יש כרגע ואז מיתקדמים.

פורסם
בכללי אתה יכול לחבר משאבה לדלי מעל סעפת היניקה ושישפך דלק לתוך הסעפת, מה זה ייתן ספר לנו אחרי הניסוי.

וברצינות:

אין תשובות בתאוריה, ברור שאפשר להרכיב קרבורטור גדול יותר או "משופר" שמתאים לתושבת.

אבל אם המנוע לא מתאים ובנוי לשריפת דלק בכמות גדולה יותר אתה תיפגע במנוע בביצועים ובזיהום האויר.

אז כמו שקובי שאל איזה רכב? איזה מנוע? מה יש כרגע ואז מיתקדמים.

זאת תשובה שמקדמת אותי קצת בהבנה הבסיסית ...

מדובר על ווגוניר 73 , המנוע של ג'יפ סיקס 6 צילינדר . על פניו נראה לי שהקרבורטור קצת קטן , עשיתי עליו סיבוב היום ולחצתי , נראה לי כאילו הוא קצת חנוק . האם זה קשור לקרבורטור בהכרח או שיכול להיות משהו אחר ?

פורסם

זה יכול ליהיות הרבה גורמים.

החל מפלגים, חוטי הצתה, קרבורטור, מצב מנוע, גיר ועוד.

צריך שמישהו שמבין ייבדוק את הרכב וישים לב לתופעות בזמן האצה כל בעיה תיתן סימפטום אחר.

בדברים הקטנים תתחיל לבד, תחליף פלגים לא בהכרח מה שיש אלא תיבדוק מה מתאים.

תחליף חוטי הצתה לטובים ועבים יותר.

תעשה ניקוי אפילו עם ספריי לקרבורטור תחליף פילטרים.

פילטר אויר חדש.

אם יש שינוי מה טוב אם לא מכונאי מנוסה (איציק רעננה) בטוח יידע מה הבעיה.

(הכי מצחיק יהיה שזה בכלל הקרבורטור שחשדת בו מהתחלה).

פורסם

מי אמר שהקרבורטור לא מציף לך?

יוצא לך עשן שחור בפול גז?

תבדוק שהלחץ דלק שלך תקין לפני הכל..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
זה יכול ליהיות הרבה גורמים.

החל מפלגים, חוטי הצתה, קרבורטור, מצב מנוע, גיר ועוד.

צריך שמישהו שמבין ייבדוק את הרכב וישים לב לתופעות בזמן האצה כל בעיה תיתן סימפטום אחר.

בדברים הקטנים תתחיל לבד, תחליף פלגים לא בהכרח מה שיש אלא תיבדוק מה מתאים.

תחליף חוטי הצתה לטובים ועבים יותר.

תעשה ניקוי אפילו עם ספריי לקרבורטור תחליף פילטרים.

פילטר אויר חדש.

אם יש שינוי מה טוב אם לא מכונאי מנוסה (איציק רעננה) בטוח יידע מה הבעיה.

(הכי מצחיק יהיה שזה בכלל הקרבורטור שחשדת בו מהתחלה).

החשד שלי בקרבורטור נובע מעצם זה שהמנוע הוא מנוע משופץ , חוטי ההצתה והפלגים חדשים ( יכול להיות שלא מתאימים - את זה אני לא יודע ) והקרבורטור , על פניו נראה לי קצת קטן מדיי ( ראיתי ווגונירים אחרים עם קרבורטורים יותר גדולים ). השאלה אם בגלל שאין מספיק אספקת דלק זה קשור לכח של המנוע ולסחיבה .

עוד דבר קטן, אין פילטר אויר ....

פורסם

יכול להיות שקימבנו קרבורטור קטן יותר.

על הקרבורטור צריך להיות רשום פירמה ודגם.

אחרי זה תיבדוק מה היה צריך ליהיות ותשווה.

בגדול אנשים כאן בפורום לפי תמונות יוכלו לזהות איזה קרבורטור מורכב ומה צריך ליהיות.

פורסם

לשאלתך תשובה קצרה ובהחלט לא ממצה:

קרבורטור ופילטר האויר צריכים להיות בפרופורציה לנפח המנוע על מנת לאפשר מעבר כמות אויר שיספיקו לצרכי המנוע. מחסור יחנוק ויגרום לתערובת אויר/דלק עשירה ועודף יגרום לחוסר יעילות ותערובת עניה.

תוכל למצוא באינטרנט טבלאות חישוב.

אז אחרי שתחשב כמותהאויר CFM (כלומר נפח) אויר שהמנוע צריך תוכל לבחור קרבורטור.

מכאן ואילך אתה צריך לבחור קרבורטור שיתאים פיזית לסעפת היניקה (שגם אותה אפשר להחליף למשופרת) ולמתקן הרכב שמחובר לדוושת הדלק, תיבת ההילוכים והצ'וק.

אל תשכח את פילטר האויר שגם הוא צריך להתחבר לקרבורטור. על גבי הקבורטור שלך צריך להיות רשום שם של יצרן לדוגמה, רוצסטר, קרטר, הולי, אדלברוק ועוד. ליד השם יש מספרים אחד מהם מציין את דגם הקרבורטור. אם תחפש באינטרנט תוכל לראות אם הוא הקרבורטור המקורי או תחליפי.

אמרת שאין לך הבנה בענין, אז בפעמים הראשונות תוכל להעזר במומחה בתשלום או חבר שמבין ולאט לאט תלמד.

אמרת שהמנוע חנוק והציעו לך למעלה הצעה נכונה להתחיל בעשית טיפול למנוע כלומר להחליף שמן, פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר דלק פלגים, פלטינות (אם יש), חוטי הצתה וקרבורטור. יש לבדוק אם משאבת הדלק תקינה ומספקת די דלק למנוע. כל אחד מהנ"ל כשהו פגום יכול לפגוע בביצועים או להעמיד את הרכב.

בדוק גם שהצ'וק נפתח עד הסוף כשהמנוע חם.

בהצלחה

שלמה דן גדרון

פורסם

שלום רב !

לרוב אינני מגיב לשאלות כלליות, ובוודאי כשלא מצויין סוג הרכב, גודל המנוע ושנת היצור.

לגבי הקיטים הם אינם סנדרטים, ומותאמים לסוג הקרבורטור , דגם הקרבורטור, ומספר הקוד/ המספר הקטלוגי של הקרבורטור.

קימים אומנם קיטים זהים לדגמי רכב שונים, שבהם קיים קרבורטור זהה, וזה לא המקרה שלך.

בדגמי סיקס, נהוג לשדרג ולשפר בצועים על ידי הסבה מקרבורטור קרטרBBD לקרבורטור מוטוקרפט או ויבר עם לוע כפול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדוק גם את הכוייל.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
עוד דבר קטן, אין פילטר אויר ....

אם אתה רוצה לשמור על המנוע הקיים, תרכיב קודם כל פילטר אוויר

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רב !

לרוב אינני מגיב לשאלות כלליות, ובוודאי כשלא מצויין סוג הרכב, גודל המנוע ושנת היצור.

לגבי הקיטים הם אינם סנדרטים, ומותאמים לסוג הקרבורטור , דגם הקרבורטור, ומספר הקוד/ המספר הקטלוגי של הקרבורטור.

קימים אומנם קיטים זהים לדגמי רכב שונים, שבהם קיים קרבורטור זהה, וזה לא המקרה שלך.

בדגמי סיקס, נהוג לשדרג ולשפר בצועים על ידי הסבה מקרבורטור קרטרBBD לקרבורטור מוטוקרפט או ויבר עם לוע כפול.

בברכה

צביקה

שלום צביקה ( ושאר החבר'ה )

אני מעלה פה תמונות של הקרבורטורים עליהם מדובר , אחד של הווגוניר ( שהעליתי חשש כי הוא קטן מדיי ואינו מתאים לרכב ) והשני של פליימוט ואחיאנט אותו אני רוצה לשפץ והייתי מבקש עזרה אם תוכלו לכוון אותי איך מוצאים קיט מתאים.

4 התמונות הראשונות הם של הווגוניר ו 4 התמונות האחרונות של הואליאנט .

תודה

אסף

P1010029.jpg

P1010030.jpg

P1010032.jpg

P1010034.jpg

• תוכן חדש...