Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר פתחתי מספר שרשורים דומים, אך עדיין איני מצליח להגיע להחלטה הסופית.

אני מחפש להשתדרג מפולו דיזל לרכב חדש יותר או רכב ספורט, 90% מהנסיעות הן עפולה-נצרת (עבודה וחזרה).

הפולו דיזל משרתת אותי נאמנה כבר כמעט שנה עם צריכת סולר מזערית ואמינות מכנית כמו שציפיתי לקבל ממנה.

הבעיה היחידה היא שהרכב הזה איטי בטירוף, אני אפילו לא מצליח לסוע בצמוד להדר המכוניות לפני.

הפתרון כמובן להשתדרג ברכב חדש יותר (אין לי בעיה שיהיה חסכוני פחות בדלק) או ברכב ספורט מהנה.

אני רוצה להיות ראשון ברמזורים (0-100) ומהירות מקסימלית לא חשובה, אני לא נוסע יותר מ-110 קמ"ש.

אופציות בקטגוריה א' - טויוטה 1.6 ידנית, בורה/סקודה 1.9/2.0 ידנית.

אופציות בקטגוריה ב' - קליאו ספורט 2.0 ידנית, גולף GTI ידנית.

כרגע אני די חושק בקליאו ספורט, העיניין הוא א' שהרכב יחסית יקר לקניה (40K~ ש"ח למיני משנת 2002).

ב' אני חושש מאוד לקבל את הבום ולגלות חוסר אמינות מכנית (כמו שאני מצפה לקבל מצרפתיות).

נכון שזו סטיגמה, אבל מהיכרות עם פולקסווגן וטויוטה מול פג'ו ורנו - קשה לשנות את דעתי.

מצד שני למצוא טויוטה/בורה/סקודה ידנית שמורה יהיה מאוד קשה וכמובן ידרשו מחיר בהתאם.

נ.ב. ועוד שאלה בקשר לקליאו ספורט - האם כדי לקבל תאוצה טובה חייבים לסוע בטורים גבוהים? או ש-3000/4000 סל"ד מספיקים?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לדעתי, אם כול מה שאתה רוצה זה רכב שיהיה מהיר וחזק בקו ישר, אין טעם להתחיל להתעסק עם רכבי ספורט למינהם, כי אם היית רגיל עכשיו לצריכת דיזל מינמלית ואמינות סבירה, אתה עלול לקבל "שוק" די רציני מעלויות אחזקה של רכב כזה, ולא בגלל שהוא לא אמין אלא בגלל שהוא דורש טיפולים תכופים יותר ויקרים יותר, צריכת הדלק גבוהה יותר, ומין הסתם זה רכב ספורט אז לא נהגו בו ביד רכה כמה וכמה פעמים.

אני ממליץ לך יותר ללכת בכיוון של הספורטיביות לייט, כמו הפיזו 206 1.6 או הטויוטה יאריס TS.

פורסם

אני מבין שהטיפולים הם יותר תכופים וקצת יקרים יותר, אבל השאלה עד כמה - אני לא רוצה לעבוד בשביל הרכב.

מניסיון עם רנו משנות ה-90 שהייתה ברשותי תקופה קצרה ומת הסטרטר ואז אחרי שהחלפתי שוב מת - מה פתאום דבר כזה קורה?

Just daily

פורסם

אם זה נטו קו ישר, כול וולוו טורבו(כולל הטיפה יותר ישנות) יכול להיות נהדר.

רק תשכח מחיסכון, ומכול דבר שההכרת מהפולו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אבל התכוונתי חסוכני פחות בדלק כלומר כ-12 ק"מ לליטר.

איך הגעת לוולוו? החלקים יקרים בטירוף וזו מטחנה של דלק, ממש לא בשבילי.

חוץ מזה שלא מצאתי וולוו משנת 2000 ומעלה ידנית מוצעת למכירה.

Just daily

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רד מהקליאו, אולי צריכת הדלק לא כ"כ נוראה בנסיעות מנהלתיות אבל מדובר ב98...

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

הוא יכול לתדלק את הקליאו באוקטן 95 במקום 98 אך הביצועים יצנחו מעט וגם הרכב יהיה פחות חסכוני(כביכול מתקזז עם מחיר ה95).

אבל כמו שאמרו לך אולי עדיף לך להחזיק ברכב בעל עלות אחזקה מעט נמוכה שיענה על מרבית דרישותייך.

206XS תהיה נעימה ביום יום וזולה יותר לאחזקה,היא יחסית חסכונית ותוכל לרכוש שנתון מתקדם בתקציבך,אופציה נוספת היא האיביזה "ספורט" מנוע 1.4 100 כ''ס ,זריזה חסכונית ונעימה לשימוש יום יומי,היאריס TS בעלת מחיר רכישה גבוהה וגם לא נעימה בנסיעות בין עירוניות (שאון מנוע חזק מאוד,עקב סל''ד גבוהה מאוד במהירויות 90-110 קמ''ש.

פורסם

פג'ו לא בא בחשבון, רכבים כמו 206 מתיישנים מאוד מהר מבחינת הצורה שלהם וכמובן צונחים במחירון.

סיאט.. קשה מאוד למצוא אחת שמורה. :roll:

Just daily

פורסם

מנסיון של שנה על קליאו ספורט, הרכב מפגין אמינות לא רעה.

חפש אחת שמורה, עם כמה שפחות התעסקויות מכאניות \ חשמליות שנעשו על אדמת הקודש. :roll:

זה המתכון לחיים שקטים עם הרכב הזה, בהצלחה.

נ.ב יש עכשיו כמה קליאוז דור ראשון מאוד מעניינות ביד2, שנמצאות בדיוק בטווח המחירים שהזכרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הוא יכול לתדלק את הקליאו באוקטן 95 במקום 98 אך הביצועים יצנחו מעט וגם הרכב יהיה פחות חסכוני(כביכול מתקזז עם מחיר ה95).

מי שקונה רכב כזה ומתקמצן על הדלק שיחפש אלטרנטיבה אחרת..

בד"כ בקליאו המנוע מצלצל עם 95, היה כך גם אצלי וגם אצל חבר בשניי רכבים שונים.

מוזמנים לקרוא

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

מה שאתה באמת צריך זה כל טורבו-דיזל סביר שיש בשוק. אם אתה לא רוצה צרפתיות, תחפש אוקטביה/פסאט משומשת. החיפוש אמנם יכול להיות ארוך ולא פשוט, אבל זה יענה לך על הצורך - חסכון סביר והרבה מומנט זמין לתאוצה טובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם רק היה הילוך שישי בפולו שלי, היה פותר לי את כל הסיפור.

טורבו דיזלים במצב טוב קשה למצוא, זה בעדיפות ראשונה אצלי בכל אופן.

Just daily

פורסם

פונטו hgt עשויה להתאים, הבעיה היא למצוא אקזמפלר ראוי.

עלויות האחזקה שלה לא בשמיים ביחס לקליאו ספורט למשל.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...