Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בלגן עם כל העניין הזה מאז שמשרד התחבורה התערב בכל עניין של משלוח חלקים מחו"ל לארץ ואשמח מאוד אם מישהו יעשה לי מעט סדר בכל העניין.

לא מזמן הזמנתי פנס אחורי לרכב היום יומי שלי ושל חברתי ולקח לו קצת יותר זמן מהרגיל להגיע אך לא נדרשתי להביא שום אישורים ולא למלות טפסים, הפנס הוא פנס מקורי אחורי ימני של פיאט בראבו. הפנס עלה אם אינני טועה 44 דולר ומשלוח עלה עוד איזה 20 דולר. על החבילה עצמה היה רק מדבקה עם תמונה שחור לבן של הפנס וכיתוב aftermarket fiat bravo...אם זה עבר חלק בלי שביקשו ממני משהו אז מתי כן מבקשים?

למשל אם אני מזמין ספייסרים איך ידעו למה לצפות?

אם אני מזמין בולמים מקוריים? בולמים לא מקוריים אלה של אחת החברות כתחליפיים (מונרו למשל?)

אם אני מזמין רפידות?

צלחות בלימה? פילטר אויר מקורי? חלק פנימי ברכב כמו דשבור או חלק ממנו?

מסכות לפנסים?

במידה ויש לי חבר בארה"ב שניתן לעשות אליו משלוח והוא יארוז הכל מחדש וישלח לי ללא מחיר וכמתנה אז איפה זה בעצם עוזר לי אםמדובר בחלקי רכב? האם החבילה תעבור פחות בידוק וסינון? האם החבר חייב לרשום שמדובר בחלקי רכב?

כמובן שבפיאט אני לא מעוניין בשיפורים כלשהם והשאלה היא לידע שלי ושל עוד חברים שפוחדים להזמין דברים מסויימים מהחשש שיחזירו אותם לשלוח במידה ומשרד התחבורה יעשה בעיות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אל תתפוס אותי במילה אבל מישהו אמר לי פעם שמשרד התחבורה עושה את הבלאגן רק על פנסים קידמיים. אולי המקרה שלא עשו לך בעיות על האחורי הם הוכחה לכך. בכל מקרה, פנסים קידמיים צריכים להיות בעלי תו תקן כלומר תקינה ומסומנים על ידי היצרן באות E או CE או משהו אחר המבטא תקן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
זה הבעיה ששמועות וכאלה יש המון, אני רוצה לדעת מה תכלס קורה בפועל!

תראה

אני הזמנתי הרבה חלקים בעברי

לגבי הפנס שלך הוא חמק מבדיקה של נציג משרד התחבורה או שהחליקו לך ,זה קורה הרבה,

אל ואני חוזר אל תעשה את השטות לשלוח עם חבר שיוציא ויארוז וכ"ו כי הם לא מטומטמים במכס ובמשרד התחבורה,

גם הרישום כמתנה לא עוזר ,בגלל אנשים כמונו :lol: אתה יכול לשלם מיסים על מתנות , ולך תתווכח איתם,

חלקים כמו ברקסים וכ"ו חייבים אישור מוסך מורשה או יבואן ( מוסך מורשה זה מוסך שמורשה ע"י משרד התחבורה לעבוד ולתקן רכבים , לא חפר שהוא מכונאי עם תעודה)

כשאתה שולח חבילה גדולה עם הרבה חלקים אתה תשלם המון מיסים,

תנסה את מזלך ותעשה טיול ותביא במזוודה, הכסף שתחסוך במשלוח ובמכס יממן לך את הנסיעה :wink:

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

מוסך מורשה של הרכב או כל מוסך מורשה ממשרד התחבורה? הרי אם זה מוסך רגיל שגם ככה אני מטפל אצלו והוא מוסך מורשה ולא איזה חאפר אז לא צריכה להיות כל בעעה לבקש את האשור הזה ממנו, אפילו לבולמים של קוני למשל או לקפיצי םהנמכה! לו יש ממה לחשוש בסיפור?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מוסך מורשה של הרכב או כל מוסך מורשה ממשרד התחבורה? הרי אם זה מוסך רגיל שגם ככה אני מטפל אצלו והוא מוסך מורשה ולא איזה חאפר אז לא צריכה להיות כל בעעה לבקש את האשור הזה ממנו, אפילו לבולמים של קוני למשל או לקפיצי םהנמכה! לו יש ממה לחשוש בסיפור?

לדעתי אין בעיה

אתה לוקח אישור מהמוסך (עם מספר הרכב שלך) לבולמים וקפיצים ושהמוסך מתחייב להרכיב אותם ולטפל ברכב,

אתה גם לא צריך לרשום איזה קפיצים אתה מביא מספיק לרשום קפיצים לרכב בבקשה שאתה ממלא למשרד התחבורה

וגם לגבי הבולמים אתה לא צריך לרשום קוני , פשוט תרשום בולמים

למרות שאין בעיה עם קוני ,אלו הבולמים מהטובים בעולם עם תקן אירופאי

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

קצת שעמם לי אז החלטתי לכתוב תרשים זרימה המתאר מנסיוני כיצד יש לבצע זאת ביעילות כלשהי

נסיוני אינו כולל קבלת חלקים דרך דואר ת"א (בנוהל המזורז) או דרך EMS, מצטער

הדברים כאן הם בגדר המלצה בלבד, אין אני אחראי לכל נזק או עוגמת נפש וכו' למי שינהג לפי הכתוב וינזק או יצא מאוכזב, כל אחד חייב בעצמו לודא שפועל לפי החוקים התקנות והנהלים (שעלולים להשתנות) ולא להסתמך לחלוטין על המובא כאן

אחרי שכסתח"תי את עצמי בפני תביעה (אני מקווה), מקווה שיעזור לאנשים

נא לא לכתוב לי הערות על מקרים או נהלים נוספים, מי שרוצה שיכתוב בשרשור עצמו, אני לא אחראי לעדכון התרשים הנ"ל

תהליך יבוא אישי 1.jpg

פורסם

בוא ונעשה סדר קטן. חוץ מכל מיני חלקים שלאחרונה הוסכם בצמרת משרד התחבורה שהם לא צריכים אישור משרד התחבורה כגון אטמים למינהם, חלקי גומי, סמלים לרכב ועוד כמה ששכחתי אז כל חלק צריך אישור משרד תחבורה. שים לב, כל חלק אישור צריך אישור משרד תחבורה אבל לא כל חלק צריך אישור מוסך על מנת לקבל כזה אישור. חלקים בטיחותיים כגון מערכת הגה,בלמים, מערכת דלק וכיוצא בזה יצטרכו אישור מוסך. הסיפור מתחלק כאן לשניים.

רכב שהוא רכב אספנות, יכול להביא אישור מכל מוסך מורשה משרד תחבורה.

רכב שהוא רכב חדש או רכב מיושן (גיל 20 ומעלה אבל פחות מגיל 30) צריך להביא אישור ממוסך מורשה יבואן. כלומר, אם אתה רוצה להזמין תפוח הגה למזאדה 3 חדשה, אתה צריך להביא אישור רק ממוסך מורשה מאזדה על ידי היבואן. מוסך מורשה אחר לא תקין.

המוסך צריך להצהיר שהוא מודע לאיזה חלק אתה רוצה לייבא, להצהיר שהחלק מתאים לרכב ולבסוף להצהיר שהוא זה שירכיב את החלק.

מבחינה הגיונית יש כאן הגיון אבל במציאות מדובר בסירבול אחד גדול. נשאלת השאלה, מדוע שמוסך מורשה יבואן יתן לך אישור לייבא חלק שהוא בעצמו מייבא ומוכר אבל במחיר יותר גבוה? התשובה היא :זוזים, ג'ובות, לירות, הרצלים, גולדות או בקיצור כסף. תמורת 150 שקלים בערך (בדרך כלל) המוסך יהיה נאות לתת לך כזה אישור.

אם אתה זקוק לחלק שהוא לא בטיחותי והוא לא נמצא ברשימה של חלקים שלא זקוקים לפטור כגון מראות, בקליות,אגזוזים וכיוצא בזה אתה עדיין תיזדקק לאישור משרד תחבורה ואת תקבל על ידי שליחת כל המסמכים הרלוונטים למשרד שלהם בת"א. ישנו טופס ייבוא חלקים באתר משרד התחבורה. אתה צריך למלא את שם הפריט ולהביא הוכחה כלשהיא שהחלק עומד בתקן. הצהרה של המוכר, היצרן או מישהו. בדרך כלל החלק יהיה גם מסומן בתו תקן. את זה מומלץ לעשות הרבה לפני שהחלק מגיע לארץ כי בדרך כלל הבירוקרטיה הזו לוקחת שבועיים עד שמקבלים אישור והדואר מחזיק את החבילה עד חודש ואחר כך הוא מחוייב לשלוח אותה בחזרה למוכר על חשבונו. זוהי עקב הסיבה מדוע הרבה מוכרים באיביי מסרבים למכור ולהתעסק עם ישראל, המדיניות הנוקשת שלה לגבי חלקי חילוף. לפעמים, למרות שזה שקנה את החלק בארץ הוא איש טוב, אחלה וירא שמיים המדינה מסרבת להכניס את החלק והוא נשלח בחזרה למוכר. זה, לא יודע אם יש לך אישורים או אין לך. הוא פשוט מוכר לך את החלק ולפעמים הוא מקבל אותו בחזרה ועוד צריך לשלם על המשלוח. יוצא מצב שלא רק שהוא לא קיבל את הכסף על המוצר (שהרי אתה כמובן תדרוש החזר) אלא הוא גם הוציא כסף מהכיס שלו בכדי לקבל את המוצר בחזרה. לכן, הרבה פשוט לא רוצים את הכאב ראש ופשוט לא שולחים לישראל.

אז זהו הסיפור. על רגל אחת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קצת שעמם לי אז החלטתי לכתוב תרשים זרימה המתאר מנסיוני כיצד יש לבצע זאת ביעילות כלשהי

נסיוני אינו כולל קבלת חלקים דרך דואר ת"א (בנוהל המזורז) או דרך EMS, מצטער

הדברים כאן הם בגדר המלצה בלבד, אין אני אחראי לכל נזק או עוגמת נפש וכו' למי שינהג לפי הכתוב וינזק או יצא מאוכזב, כל אחד חייב בעצמו לודא שפועל לפי החוקים התקנות והנהלים (שעלולים להשתנות) ולא להסתמך לחלוטין על המובא כאן

אחרי שכסתח"תי את עצמי בפני תביעה (אני מקווה), מקווה שיעזור לאנשים

נא לא לכתוב לי הערות על מקרים או נהלים נוספים, מי שרוצה שיכתוב בשרשור עצמו, אני לא אחראי לעדכון התרשים הנ"ל

החלק בתרשים שרשמת שאם הרכב לא על שמך לא תקבל אישור משרד התחבורה, הוא לא נכון.

מניסיון, הזמנתי חלק שהגיע אחרי שנגמר לי הטסט, כמובן שהם דורשים בבקשה רישיון רכב בתוקף, אז שלחתי את הטפסים על שמי אבל על הרכב של חבר עם הרישיון רכב שלו, וקיבלתי אישור.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

ואו ממש דפק! אז לפי מה שאתה אומר, רפידות, צלחות בלימה, ספייסרים, קפיצי הנמכה ועוד ניתן לשכוח מהם אלה אם יש לי קומבינה במוסך מורשה יבואן. זה רק אומר שצריך לטוס לחו"ל! הרי איזה מוסך מורשה יבואן פיאט או דוגמא יותר טובה פג'ו יביא אישור ליבא קפיצי הנמכה לפג'ו 106 למשל? וגם אם כן עצם העובדה שאצטרך להתקין אצלם במחיר ככל הנראה של מוסך מורשה יבואן כסבר יהיה עדיף לי למצוא איכשהו את אותו חלק בארץ! כמו ברוב הדברים במדינת ישראל כולם צריכים להרויח חוץ ממך!

איפה ההגיון בעניין?! הרי לדוגמא צלחות בלימה ורפידות אני יכול לקנות לבד בארץ ולהתקין אותם לבד מתחת לבית אבל בשביל להביא את אותם רפידות וצלחות מחו"ל במחיר זול יותר מאשר בארץ אני צריך להוציא מיליון אישורים שאחד מהם הוא שמוסך יתקין לי אותם. יש הגיון? כמה קללות רצו לי בראש בזמן כתיבת שורות אלו! העניין ממש הגיוני! 

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

במקום להתעסק בניחושים תפנה אל מחלקת סחר במשרד התחבורה או לפניות הציבור של משרד התחבורה ותשאל את השאלות שלך, תקבל תשובה בכתב ולא תהיה בסרט.

אגב, "להביא במזוודה" זה מונח מכובס לעבירה הפלילית הקרויה במקומותינו "הברחה" !!! :wink:

פורסם
החלק בתרשים שרשמת שאם הרכב לא על שמך לא תקבל אישור משרד התחבורה, הוא לא נכון.

מניסיון, הזמנתי חלק שהגיע אחרי שנגמר לי הטסט, כמובן שהם דורשים בבקשה רישיון רכב בתוקף, אז שלחתי את הטפסים על שמי אבל על הרכב של חבר עם הרישיון רכב שלו, וקיבלתי אישור.

יכול להיות, לא ניסיתי להוציא על שם אחר, אבל התכוונתי לכך שלרכבים בליסינג או רכבי הרשומים על חברה, לא ניתן לקבל רשיון יבוא אישי, ובנוסף אני משער שרק בטעות אישרו לך את זה ולא שמו לב לשוני בשמות

להערה השנייה שלך על כך שהם מבקשים רשיון בתוקף (הם אכן כותבים כך) במציאות של רכבי אספנות זאת דרישה לא הגיונית ולכן הם לא מקפידים על סעיף זה.

פורסם
במקום להתעסק בניחושים תפנה אל מחלקת סחר במשרד התחבורה או לפניות הציבור של משרד התחבורה ותשאל את השאלות שלך, תקבל תשובה בכתב ולא תהיה בסרט.

אגב, "להביא במזוודה" זה מונח מכובס לעבירה הפלילית הקרויה במקומותינו "הברחה" !!! :wink:

העניין הוא שבמסמך של משרד התחבורה לא יהיה רשום דברים כמו ספייסרים או פילטר פתוח ועוד ועוד...

נכון להיום הדבר היחידי שאני מעוניין להביא לרכב שהוא שלי זה בולמים אחוריים תחליפיים של מונרו, צריך לבדוק אם זה באמת אפשרי. מעבר לכך למזלי בשבילי אני לא צריך להזמין שום שיפורים והרכב שאני כן אזדקק להזמין לו דברים המוגדרים כשיפורי רכב אני מקווה שיהיה רכב אספנות.

המחיר באיביי הוא אם אני זוכר נכון סביב ה 160 ש''ח ללא משלוח. צריך לבדוק מה העלות שלהם בארץ, אם זה הפרש קטן אז ארד מהעניין של להזמין מחו''ל.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...