Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן רכשתי את הסאב שבכותרת והוא הגיע עם תיבה מפלצתית פורטד ואני רוצה להחליף לתיבה אטומה.

לפי מידע שקיבלתי מהתמיכה של jl הנפח נטו של התיבה צריך להיות 17.7 ליטרים, שזה לא כולל את נפח הסאב שהוא 1.9 ליטר

זאת אומרת תיבה כוללת של 19.6 ליטרים.

קישור להוראות בניית התיבה :

http://www.jlaudio.com/10w6v2-d4-car-audio-w6v2-subwoofer-drivers-92120

אחרי שאני מחשב את המידות שמפורטות שם הנפח יוצא לי גדול יותר ואין לי מושג למה..:roll:

כמו כן אין מידע לגבי צורה,חיזוקים סוג העץ וכל השאר..

אשמח לשמוע את דעתכם בקשר להכל.

תודה מראש.

נ.ב

נזכרתי בנתון חשוב שמפורסם בלינק, יש לקחת רווח של 19 מילימטר לפחות מהסוף של הסאב לדפנה האחורית של התיבה בשביל אוורור הסאב.

פורסם

הנפח המומלץ הוא נפח פנימי, ואילו המידות הן מידות חיצוניות. נסה לעיין ביתר פירוט אם צוין עובי העץ וכך יהיו לך את כל הנתונים לתיבה הרצויה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

יש להוריד את עובי התיבה פעמיים מכל מידה, כיוון שהנפח הפנימי נמדד אחרי שמחסרים מכל כיוון את שתי הדפנות.

חשב שוב ותקבל את הנפח הרצוי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

חישבתי כמו שאמרת ויצא... תודה על העצה שרול!

השאר אבל עדיין בבתלבטות, למשל הכי גדולה היא באיזה זווית לעשות את הדופן האחורית? (זו שתיצור את צורת הטרפז).

למרות שבקישור שבאתר שלהם מופיע ציור של תיבה מרובעת/מלבנית אני זוכר שהתיבות המקוריות שראיתי הן בצורת טרפז.. גם מוזר:roll:

מה עם חיזוקים? יש צורך בכלל? כמה?

פורסם

התיבה המקורית,בכלל לא מקורית.

הסאב שלי הגיע בתיבה אטומה בנפח יותר גדול מהמומלץ,ומילאו את כל התיבה מבפנים בצמר סלעים.

אני גם מחפש לבנות עכשיו תיבה ל12W6 שלי.

נראה לי אני אלך לפי ההמלצות של JL.

עץ בעובי של 19mm,אני מקווה שזה יספיק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אכן 19 מ״מ זה מה שרשום בדרישות אבל לא רשום כלום לגבי חיזוקים או צורה, רשום רק שאם מוסיפים חיזוקים יש להוריד את הנפח שלהם מהחישוב הכללי ולהוסיף בהתאם.

שלחתי כבר מייל לחברה בקשר לאיזה צורה צריכה להיות התיבה אני עדיין מחכה לתשובה.

פורסם

זה העניין, באתר שלהם היא מלבנית, אני זוכר אלה שרדיו מילאנו נותנים כמקוריות הן בצורת טרפז..

בכל מקרה אני מחכה לתשובה ספציפית מהתמיכה שלהם.

פורסם

כמו שכתבתי לך למעלה,התיבות של רדיו מילאנו הן לא מקוריות,לא לפי הגדרות יצרן.

אין לך סיבה להתאמץ כדי לעשות תיבה טרפזית,כי אין לזה השפעה על הסאוונד,וזה סתם מכוער.

וזה לא לפי הגדרות יצרן.

תלך לנגר,תביא לו מידות של התיבה והוא יבנה לך,זה פשוט קופסא.

זו תיבה אטומה פשוטה לא משהו מסובך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני אוהב לחפש וללמוד הרבה לפני שאני עושה צעד מסויים, גם בכלל לא בא לי להחליף תיבות כל חודשיים.

בעקרון גם כמה ממומחי הפורום שמעתי שצורת הטרפז תורמת בעניין ההחזרים של התדרים וגם למנוע נזק לממברנת הסאב.

בשביל זה ההתעניינות.

חבל שלתמיכה של Jl לוקח כלכך הרבה זמן לענות!:evil:

פורסם

תכלס ,לא משנה מה אומרים חברי הפורום עם כל הכבוד,אני מאמין שJL מבינים טיפה יותר באלמנטים שלהם(ובכלל),אז בהנחה ולא כתוב בPDF של הדריבר שמומלץ תיבה בצורה טרפיזת אז כנראה שזה זניח או סתם מיותר,נזק לממברנה? אני מאוד מאוד בספק.

אין בעיה בללמוד ולחקור לפני שבונים תיבה,אף מומלץ,אבל שיש לך נתונים כ"כ ברורים, אני לא רואה סיבה להתאמץ יותר מידי ולחקור את העניין.

האמת עשיתי חיפוש די נרחב לתיבה שאני הולך לבנות לסאב ובכל הפורמים שקראתי בהם ראיתי המלצה ברורה ללכת על התיבות שמצויינות באתר,במקרה שלי היא פורטד.

בהצלחה :-P

דרך אגב אם אתה מכיר נגר טוב במרכז שלח לי ה"פ,תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני ארשום את התגובה שקיבלתי ברגע שראו את התיבה שלי וזאת גם התגובה שלי לנושא:

W6 פורטד???!!! למה?:shock:

חבל ששלך לא 10 הייתי נותן לך את התיבה שלי..

מאיזור המרכז אני לא מכיר אנוכי מהקריות, דרך אגב שמתי לב ששינו את האתר של Jl והקודם באמת היה הרבה פירוט עכשיו אין יותר מידי.

ידוע לך משהו על חיזוקים אם יש צורך? כל מה שכתוב שם זה שצריך להפחית את נפח הברייסים מהנפח הכולל של התיבה אם שמים.

פורסם

תוריד את הPDF מהאתר יש שם הרבה יותר פירוט.

התיבה שאתה הולך לבנות נורא קטנה, סך הכול 17.7 ליטרים,אני לא יודע עד כמה נדרשים שם חיזוקים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...