Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי סיפור קשה מאוד עם המכס בנתב"ג לפני מספר שנים. בעיקרון אסור לייבא מיכל דלק משומש.

ייבאתי לעצמי מיכל דלק חדש, אחרי שלקח לי חודשים ארוכים מאוד למצוא אחד כזה (כמו החבר שלנו פה, שיטוטים אינסופיים באינטרנט, טלפונים לחו"ל, איביי ומה לא). אחרי שסופסוף מצאתי אותו, השתמשתי בחברת שילוח. המיכל הגיע לנתב"ג ושם התחילו הבעיות - משום מה המוכסים החליטו שמדובר במיכל משומש - למרות שהוא היה עדיין עם מדבקות יצרן עליו, עם מספרי חלקים ופלומבות אטומות על כל הפתחים. התירוץ שלהם היה שהוא משומש בגלל שהוא NOS (ניו-אולד-סטוק) ששכב על מדפים שנים והיה עליו אבק וקצת ג'ינג'ים של חלודה בנקודה מסויימת.

אחרי שלא שוחרר למרות פקסים וטלפונים רבים, נאלצתי לבזבז יום שלם בנתב"ג עם נציג מחברת השילוח, זה בהחלט היה מחזה. 10 אנשים סובבים סביב המיכל, דוחפים לתוכו את אפיהם, מוכסים, אנשי מחסן, עמיל המכס של חברת השילוח שממש התחנן אליהם שם "תעזבו כבר את הבחור מסכן, הגיע במיוחד מחיפה בשביל השטויות שלכם". אחרי הרבה מאוד טררם ניאותו לשחרר את המיכל, חזרתי הביתה סחוט ועצבני.

מאז אותו יום אני לא מעז להביא לעצמי יותר כלום, חבל לי על הזמן, הכסף והבריאות זה פשוט לא שווה לי.

היו לי לפני זה עוד שני מקרים דומים והם בהחלט הצליחו לייאש אותי - אם יש לך כוח ויוזמה לך על זה ונראה מה ייצא.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצא ידידי,

זו כבר תגובה שניה המציעה שהמועדון יטפל בבעיה, יבקש, ישתדל והשד יודע מה עוד.

כפי שכבר נאמר כאן ובמקומות אחרים, ידוע שלמועדון מערכת יחסים עדינה עם משרד התחבורה והמבין יבין, לטוב ולרע.

אין לי שום עניין להביע ביקורת כלשהיא על התנהלות המועדון בעניין זה. המועדון, למרות שכיום איני אחד מחבריו, פעל רבות מאד בנושא קידום האספנות בארץ במשך שנים, כמו גם מועדונים נוספים שהוקמו לאחריו. מאידך, המצב הנתון לו אנחנו שותפים, למרבה הצער, עלול להביא לקץ תחביב האספנות, ואני לא רואה שום התקדמות בנושא. רבים מהפעילים במועדון שתדבר איתם על העניין יציעו לבקש, להשתדל, לנסח מכתבים, לערוך מצגות וכו'. הרי גם על זה היו דיונים בפורום. מזה לא תבוא הישועה!!! אין עם מי לדבר. ארמוז רק זאת. המועדון מסיבותיו אינו מעוניין לערב עורכי דין בעניין או להציג עמדה לוחמנית שאולי תפגע בו בעתיד. משם לא תבוא הישועה ולכן אני מנסה להרים כפפה. זה אולי לא נורמאלי אבל זה המצב.

פורסם

לדאבון הלב כל ההישגים הם פרי של שתדלנות של הנתין ( האספן ) אצל הפריץ ( השלטון ).

רכב אספנות שכל חלקיו משומשים ניתן לייבא וחלקים משומשים לרכב הזה לא ניתן לייבא. אבסורד

רכב אספנות מגיע לעשות טסט / לעמדה 1 . בודקים אותו באותם אמות מידה בטיחותיות כאילו הוא רכב חדש מהניילונים עם הנחות כאלה או אחרות מינוריות. וכך צריך.

אז שיבדקו כך גם את חלקי החילוף . משומש והוא תקין ובטיחותי כשר , לא תקין ולא בטיחותי היאורה תשליכוהו.

לא מבינים זאת בטוב אז פניה לאינסטנציה משפטית היא הפתרון, וכאן בא היתרון של עמותה כמו מועדון ה 5 ואחרות שמייצגות את התחביב על פניו של מישהו על בסיס אישי.

אל זה מצרפים קצת יחסי ציבור והכל יתחיל לזוז.

יש זמן שהתרפסות ושתדלנות סיימו את תפקידם ופעולה יותר נמרצת והחלטית צריכה להתבצע.

וככל שאני מכיר , בין חברי מועדון ה5 יש בעלי מקצוע מכל תחום שיכולים להרים פרוייקט כזה ללא כל קושי אפילו על בסיס התנדבותי.

להם גם יש את ההבנה ואת הנשמה , מה שאין בהכרח לבעל מקצוע חיצוני.

או שאין הדבר כזה קריטי כמו שמצטייר פה מהשרשור ועוד שרשורים רבים אחרים ואפשר להמשיך את החיים גם ככה.

ולא נראה שזה כך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באותו נושא, מה יהיה איתם שם במכס? לא יודעים לקרוא אנגלית?

היום הגיע לי מכתב מהם עם דרישה להביא אישור משרד התחבורה ולזה מצורפת התעודה שהייתה על החבילה.

שבה כתוב באנגלית door interior handle ומתחת בעברית! (המוכר ישראלי לשעבר) ידיות לדלתות מעור!

ועדיין צרפו לזה טופס אישור משרד התחבורה.

יש שם פשוט סתומים שלא מבינים כלום , וגם אם הם לא מבינים אנגלית, וכתוב בעברית ,כנראה שהם יודעים רק כתוב וכתוב (מהגשש המכונית המגוייסת, למי שלא יודע).

אבל נגיד שלא הבינו מה כתוב, זה שזה קשור לרכב הבינו? אז למה הם פשוט לא פותחים את החבילה לראות מה זה!

מצטער, אבל הם פשוט משגעים אותי כבר!

מחר שוב פעם לבזבז זמן על בירוקטיה של מטומטמים.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

אני חושב שדווקא נציגי האספנים, קרי מועדון ה-5 וגם מועדון IVC נהנים מדלת פתוחה במשרד התחבורה, נחום קדמיאל וזאב טנדט יכולים לקבוע שם פגישות עם כל מנהל מחלקה באגף הרכב ולמיטב ידיעתי שניהם גם נפגשו עם הממונה על היבוא בשנה האחרונה.

בשורה התחתונה צריכים לזכור שתקנה כמוה כחוק, יש לה תוקף משפטי מלא ויש לקיימה. מישהו כאן הציע לבחון את התקנות הרלוונטיות ולהציע תקנות ספציפיות חדשות שייוחדו לרכבי אספנות וזה רעיון טוב. זה מה שיכול להוביל לשינוי אבל לא יעזרו לא מאכערים ולא קומבינות ולא דיבורים כאלה ואחרים (להיפך, זה רק יכול לסבך). אין לצפות שפקיד ממשלתי יפעל בניגוד להוראה חוקית המחייבת אותו, גם אם הוא מאוד רוצה להתחשב. אפשר לצפות לגמישות בגדר הסביר אבל לא לצפות לנערת גומי ... אם כתוב שאסור משומש אז זה שחור-לבן: או משומש או חדש ! אין באמצע. כל החלטה צריכה להיבחן במרחב הסבירות.

ואגב, ישה, יש לי לא מעט ניסיון מול בתי משפט כולל בתחום המשפט המנהלי ובג"ץ, אני גם מכיר את התקנות היטב :wink:

עבד כי ימלוך זה ביטוי שכל אחד "נהנה" להגיד כשהתשובה שהוא מקבל היא לא התשובה הרצויה לו ...

פורסם
אני חושב שדווקא נציגי האספנים, קרי מועדון ה-5 וגם מועדון IVC נהנים מדלת פתוחה במשרד התחבורה, נחום קדמיאל וזאב טנדט יכולים לקבוע שם פגישות עם כל מנהל מחלקה באגף הרכב ולמיטב ידיעתי שניהם גם נפגשו עם הממונה על היבוא בשנה האחרונה.

בשורה התחתונה צריכים לזכור שתקנה כמוה כחוק, יש לה תוקף משפטי מלא ויש לקיימה. מישהו כאן הציע לבחון את התקנות הרלוונטיות ולהציע תקנות ספציפיות חדשות שייוחדו לרכבי אספנות וזה רעיון טוב. זה מה שיכול להוביל לשינוי אבל לא יעזרו לא מאכערים ולא קומבינות ולא דיבורים כאלה ואחרים (להיפך, זה רק יכול לסבך). אין לצפות שפקיד ממשלתי יפעל בניגוד להוראה חוקית המחייבת אותו, גם אם הוא מאוד רוצה להתחשב. אפשר לצפות לגמישות בגדר הסביר אבל לא לצפות לנערת גומי ... אם כתוב שאסור משומש אז זה שחור-לבן: או משומש או חדש ! אין באמצע. כל החלטה צריכה להיבחן במרחב הסבירות.

ואגב, ישה, יש לי לא מעט ניסיון מול בתי משפט כולל בתחום המשפט המנהלי ובג"ץ, אני גם מכיר את התקנות היטב :wink:

עבד כי ימלוך זה ביטוי שכל אחד "נהנה" להגיד כשהתשובה שהוא מקבל היא לא התשובה הרצויה לו ...

לא הפגנת זאת כאשר כתבת את מה שכתבת בתגובה למה שאני כתבתי בהודעה 15.

אבל....

בוא ננצל את ידיעותיך ותן לנו את התקנה שאוסרת יבוא חלק חילוף משומש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

התקנה היא "הוראת נוהל" 13/04 מה-19.07.2004 וזו לשונה:

"רישוי יבוא חלקי חילוף משומשים לרכב.

א. רישום קוד

חלקי חילוף משומשים לרכב לצורך שיפוץ יסומנו בטבלת טובין וברישומי המחשב בקוד 4089.

ב. תנאים

1. היבואן הינו בעל רישיון ייצור\רישיון להחזקת מפעל (מוסך) תקף, המאפשרים ביצוע תיקונים ו\או שיפוצים למוצרי תעבורה משומשים המיובאים על ידו לפני שיווקם.
  2. הטובין מיועדים לשיפוץ במפעל מורשה לפני שיווקם.
  3. כל התניה נוספת על פי שיקול דעת הרשות.

הערה: אין להגביל את שיחרורי המשלוחים בקבלת היתר בכתב מאת הרשות."

לעניות דעתי (אינני משפטן) מאפשת תקנה זו יבוא חלפים משומשים כפוף להתחיבות של מוסך מורשה לשיפוצם. היא גם נתונה לפרשנות חופשית של הפקיד ועל כך יוצא זעמנו. ההערה בסוף ממש סתומה לדעתי. מעניין מה יש למשפטנים ביננו לומר בעניין.

את הנוהל המלא תמצאו כאן:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=884:-q&catid=101&Itemid=158

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אינני משפטן או מומחה בנהלים אלו, אבל הנוהל שציינת כמגביל יבוא חלפים משומשים אינו קשור ליבוא חלפים לשימוש אישי, אלא לשימוש מסחרי (ע"י יבואן מורשה שהינו בעל בית המלאכה וכו')

ישנן תקנות רבות אחרות שמגבילות יבואנים, כגון עמידה בתקנים ובדיקות מעבדת רכב שחייבים לעשות, אך שוב מדובר ביבוא מסחרי,

וכמו שלא אמורים להחיל הנחיות אלו על יבוא אישי, גם הנוהל שציינת לא אמור לחייב יבוא אישי.

אני קיבלתי פעמים רבות אישור יבוא לחלפים משומשים מקוריים, למרות שאיני זוכר אם היו "בטיחותיים" או לא, אין מניעה כזאת בתקנה לפי נסיוני מהעבר הקרוב

זהו תחום אפור שלעיתים הפקיד מחליט כך ולעיתים כך, וזאת בדיוק הבעייה

פורסם

ויוה, אין לי שום בעיה עם תוקף התקנות ואני לא חולק על כך שיש לקיימן. התקנות הנוגעות לרכבי אספנות קלוקלות ובמשרד התחבורה אין גמישות בכלל, אז מי מדבר על גמישות בגדר הסביר??????? מספיק לקרוא אפילו כאן בשרשור זה על "חוויות" שעברו ועוברים המייבאים כדי להבין שאין גמישות בכלל. אם ההחלטות היו נבחנות במרחב הסבירות כפי שהגדרת אולי היינו במצב אחר, אבל כולם יודעים שזה לא כך.

פורסם
אינני משפטן או מומחה בנהלים אלו, אבל הנוהל שציינת כמגביל יבוא חלפים משומשים אינו קשור ליבוא חלפים לשימוש אישי, אלא לשימוש מסחרי (ע"י יבואן מורשה שהינו בעל בית המלאכה וכו')

ישנן תקנות רבות אחרות שמגבילות יבואנים, כגון עמידה בתקנים ובדיקות מעבדת רכב שחייבים לעשות, אך שוב מדובר ביבוא מסחרי,

וכמו שלא אמורים להחיל הנחיות אלו על יבוא אישי, גם הנוהל שציינת לא אמור לחייב יבוא אישי.

אני קיבלתי פעמים רבות אישור יבוא לחלפים משומשים מקוריים, למרות שאיני זוכר אם היו "בטיחותיים" או לא, אין מניעה כזאת בתקנה לפי נסיוני מהעבר הקרוב

זהו תחום אפור שלעיתים הפקיד מחליט כך ולעיתים כך, וזאת בדיוק הבעייה

זה לא מה שכתוב בתקנה. ממש לא. קרא שנית. לא מוזכר שם לא שימוש מסחרי ולא יבואן מורשה.

פורסם

אדון איטליה דיבר על תקנות. לכן ביקשתי ממנו שימציא לנו כאלה , שאולי נחכים משהו.

אתם מדברים על הוראת נוהל.

הבדל גדול.

תקנה מוציא השר לאחר שהתייעץ עם ועדה בכנסת .

נוהל מוציא מנכ"ל המשרד או עובד מטעמו.

לכן בשביל שינוי נוהל פונים לפקידים או לשר הממונה ואם מקבלים תשובה שאינה משביעת רצון פונים לבית משפט.

כמובן שגם תקנה / חוק ניתן לתקוף בבית משפט אבל המלאכה קצת יותר קשה.

הנוהל שהבאת משנת 2004 לא קשור בכלל לנושא שעליו אנו מדברים

הנוהל שחל על יבוא חלקים לשימוש עצמי הוא זה

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

והוא לא מציין כי החלקים צריכים להיות חדשים.

תקראו בשני הנוהלים את הנפשות הפועלות תראו שבנוהל מ2004 מדובר ביבואן ובנוהל מ 2011 מדובר

היחיד לשימושו האישי.

.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נהדר.

אז למה בכלל משרד התחבורה עושה בעיות? מדוע לא אישר הכנסת מיכל הדלק של נעים? לפי הנ"ל (בעצם לפי שני הנהלים) מספיק היה לדרוש התחייבות של מוסך מורשה לבדיקתו ותיקונו במידת הצורך.

פורסם

נעים לא כתב מה הייתה תשובתו של ימיני, שאני מניח מציין כי בהתאם לתקנה זו וזו או בהתאם לנוהל כזה וכזה אסור לייבא את החלק המדובר.

יכול להיות שקיימת תקנה / נוהל בנושא .

אני לא מצאתי כזה אבל אין זה אומר שהיא לא קיימת.

ולפי מה שאני מצאתי אני לא רואה בעיית יבוא, ובלבד שהחלק עומד בתנאי הנוהל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
. מי זה האנשים האלה במשרד התחבורה שמרשים לעצמם לנהוג כך???

שלחתי מכתב מעורך דין למשרד התחבורה. לאחר מספר ימים קיבלתי תשובה מימיני אחד שאיני מכיר וגם לא רוצה להכיר.

התשובה לציין, בלתי עניינית בעליל!

ימיני הוא משה ימיני מלשכת סמנכ"ל בכיר תנועה במשרד התחבורה. הוא שחתום על התקנות שהוזכרו למעלה.

yemini.jpeg

yemini1.jpg

פורסם

במכתב שקיבלתי נכתב שהבאתי חלקים בניגוד לתקנות, לכן לא ישוחררו! לא צויין מספר התקנה או מספרי התקנות בעטיין נפסלו החלקים. התשובה בהחלט לא היתה עניינית...

האם יכול להיות שכל נושא חלקי הבטיחות כן מותר לייבוא אם כך, אך בכפוף לבדיקה של סמכות מקצועית כמו מוסך מורשה?

האם יכול להיות שאף פעם כיבואנים יחידנים לא בדקנו מהן התקנות לעומק? אני אנסה לברר היום מהי התקנה או התקנות האמורות, על מנת שנבין על מה מסתמכים הפקידים הפוסלים.

פסלו לי צפצפות, מיכל דלק, חגורות בטיחות, מראה... אני אבדוק לעומק..

• תוכן חדש...