Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירון יד2

kalda01
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

האם הגיוני שמחירון הרכב של יד2 נותן מחיר יותר גבוה לרכב שעלה על הכביש בדצמבר 2010

לעומת אותו דגם בדיוק שעלה על הכביש בינואר 2011 ?

נראה לי יש להם טעות באלגוריתם שמשקלל את המחיר לפי חודש העלייה על הכביש.

בדקתי את זה על יותר מדגם אחד ואותה טעות חוזרת.

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם מתוך סקרנות בדקתי את זה עכשיו על יונדאי אקסנט, ולא ראיתי את התופעה שדיווחת עליה (הכנסתי דגם 1600 GL אוטומט).

בדוק אם המחירון של הדגם החדש יותר (לפני שקלול) גבוה יותר מהמחיר המשוקלל של הישן יותר. אם הוא גבוה יותר, אין סיכוי ששקלול שלו יניב מחיר נמוך יותר מהישן.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם מתוך סקרנות בדקתי את זה עכשיו על יונדאי אקסנט, ולא ראיתי את התופעה שדיווחת עליה (הכנסתי דגם 1600 GL אוטומט).

בדוק אם המחירון של הדגם החדש יותר (לפני שקלול) גבוה יותר מהמחיר המשוקלל של הישן יותר. אם הוא גבוה יותר, אין סיכוי ששקלול שלו יניב מחיר נמוך יותר מהישן.

השיקלול של רכב מדצמבר 2010 יחסית למחירון הלא משוקלל (שמתייחס כנראה לינואר 2010) מעלה את המחיר שלו יותר גבוה מהמחיר הלא משוקלל של רכב מינואר 2011.

לדוגמא: ניסאן קשקאי ACENTA עם 15000 ק"מ יד 1 פרטי

ינואר 2011 = 151500

ינואר 2010 = 153000

דצמבר 2010 = 158670

המחירון של 2010 הוא 144500 והשקלול של 15000 ק"מ מעלה את המחירון של דצמבר 2010

ב7000 שקלים יותר יקר מהמחירון של אותו רכב מינואר 2011.

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, נראה כמו עיוות מחיר כלשהו. יכול להיות שזה נובע מהורדת מחירים מאסיבית של היבואן בשנת 2011?

לחילופין- יכול להיות שהמחירון של ACENTA אחרי מתיחת הפנים, בשנת 2010, לא מעודכן נכון.

נראה כמו מקרה טוב לשימוש בכפתור ה"דווח לנו במידה ומצאת טעות במחירון"...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, נראה כמו עיוות מחיר כלשהו. יכול להיות שזה נובע מהורדת מחירים מאסיבית של היבואן בשנת 2011?

לחילופין- יכול להיות שהמחירון של ACENTA אחרי מתיחת הפנים, בשנת 2010, לא מעודכן נכון.

נראה כמו מקרה טוב לשימוש בכפתור ה"דווח לנו במידה ומצאת טעות במחירון"...

כנראה ש15K ק"מ עבור רכב 2010 נחשב לתוספת מחיר גם אם הרכב מדצמבר 2010 וזו הטעות שלהם.

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי הטעות שלהם באמת באלגוריתם, כי מחיר המחירון ברירת המחדל שלהם הוא מחיר המחירון של ינואר באותה שנה. נניח שאתה משקלל אותו עם יד וקילומטראז', ומאז- ככל שחודש העליה לכביש עולה- כך המשוקלל עולה. עד כאן הגיוני, אבל לא נלקח בחשבון שבדצמבר של אותה שנה, אסור למחיר להיות גבוה יותר משקלול של אותו רכב בינואר של השנה העוקבת.

אני ממש אשמח אם תדווח להם על העיוות הזה, נשמע כמו משהו שראוי שלא יקרה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כך, קנה אוטו עכשיו. אל תיסע בו, ומכור עוד שנה ברווח של 2000 שקל.

הגיוני מאוד.

מנסיון - לדוגמא

קטנוע שנת 2010 שהיה בבעלותי. בן שנה בדיוק. נסע 27000 קמ.

מחירון - 22300 לפני שקלול

נמכר בפועל - 16500 בגלל הק"מ

קטנוע שנת2009 מאותו הדגם, אמור לעשות 32000 קמ לערך.

מחירון - 19800

בפועל נמכר (עם 27000 קמ) - 18500

מסקנה, אם הייתי זורק אותו במחסן שנה, הייתי מקבל יותר.

זה בגלל שאנשים לאו דווקא רוצים רכב חדש יותר, אלא רכב עם ק"מ נמוך יותר ביחס לשנתון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שבסופו של דבר המחירונים יתיישרו לפי גיל הרכב על הכביש ולא יתייחסו כלל לשנתון.

כלומר רכב עם 24 חודשים על הכביש יתומחר בלי קשר עם עלה בדצמבר או בינואר אלא לפי ירידת ערך פר חודש

ושיקלול לפי ק"מ שעשה בפועל יחסית לנורמה.

מעניין אם שינוי הגישה יתפוס גם לגבי רכבים ישנים יותר.

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בגלל שאנשים לאו דווקא רוצים רכב חדש יותר, אלא רכב עם ק"מ נמוך יותר ביחס לשנתון

זה נכון, אבל כאן מדובר בסה"כ בהבדל של חודש, לא בשנתון שלם.

נכון שרוב האנשים עדיין מתקשים לקבל את החישוב לפי חודש העליה לכביש, אבל מחירון אמור לשקף את החישוב הנכון, לא את הטעות הנפוצה.

עדיין, נראה לי שיכול להיות כאן עיוות שנוגע למחירון יבואן שיצא במבצעי הנחה ב2011. לא ידוע לי האם, ועד כמה, מחירון יד2 מתעדכן לפי רגישות למבצעי מכירה, אבל לוי יצחק לדוגמא בהחלט מושפע מהם, ואז עיוותים כאלה יכולים לקרות (ולגרום למחיר השוק של המכוניות שנמכרו "ביוקר" להתכופף למטה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הסבר הגיוני לתופעה שמחירון לוי יצחק נמוך ב10% מהמחירים במחירון יד2?

זה משהו מכוון או שנובע משיטות תימחור שונות?

שמתי לב שיש קורלצייה בין המחירון של יד 2 לרמת המחירים שאנשים מפרסמים בלוח יד 2.

יתכן שהם פשוט עושים ממוצע בין המחירים של המודעות?

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הסבר הגיוני לתופעה שמחירון לוי יצחק נמוך ב10% מהמחירים במחירון יד2?

זה משהו מכוון או שנובע משיטות תימחור שונות?

שמתי לב שיש קורלצייה בין המחירון של יד 2 לרמת המחירים שאנשים מפרסמים בלוח יד 2.

יתכן שהם פשוט עושים ממוצע בין המחירים של המודעות?

לדעתי זה בדיוק מה שהם עושים, או לפחות זה אחד המרכיבים באלגוריתם.

למה? מכרתי לא מזמן את הרכב שלי ביד 2 וכאשר סגרתי את המודעה, האתר ביקש ממני לדעת את הסכום בפועל שמכרתי בו (כנראה לעומת הסכום שביקשתי מלכתחילה) וכך רואים את המגמה.

אבל זה סוג של פאראדוקס אם תחשבו על זה. נגיד הרכב שלי עלה במחירון יד 2 סכום של 20 אלף ש"ח. במודעה כתבתי 20 אבל בפועל מכרתי ב-19. כאשר האתר שאל אותי בכמה מכרתי, כתבתי לו 19. זה נכנס לסטטיסטיקה של חישוב המחיר והוא יורד באופן יחסי. במילים אחרות, נראה כאילו האתר מוריד את מחירי הרכב באופן מודע/לא מודע.

מעניין העניין הזה, לא? :roll:

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי זה בדיוק מה שהם עושים, או לפחות זה אחד המרכיבים באלגוריתם.

למה? מכרתי לא מזמן את הרכב שלי ביד 2 וכאשר סגרתי את המודעה, האתר ביקש ממני לדעת את הסכום בפועל שמכרתי בו (כנראה לעומת הסכום שביקשתי מלכתחילה) וכך רואים את המגמה.

אבל זה סוג של פאראדוקס אם תחשבו על זה. נגיד הרכב שלי עלה במחירון יד 2 סכום של 20 אלף ש"ח. במודעה כתבתי 20 אבל בפועל מכרתי ב-19. כאשר האתר שאל אותי בכמה מכרתי, כתבתי לו 19. זה נכנס לסטטיסטיקה של חישוב המחיר והוא יורד באופן יחסי. במילים אחרות, נראה כאילו האתר מוריד את מחירי הרכב באופן מודע/לא מודע.

מעניין העניין הזה, לא? :roll:

מצד שני אם מתבססים על פידבק מהמוכרים אז לא בטוח שכולם אומרים אמת.

אם מישהו ביקש 20K ומכר בסוף ב15K אולי לא יהיה נעים לו להודות במחיר הנמוך.

נהג ותיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצד שני אם מתבססים על פידבק מהמוכרים אז לא בטוח שכולם אומרים אמת.

אם מישהו ביקש 20K ומכר בסוף ב15K אולי לא יהיה נעים לו להודות במחיר הנמוך.

בבקשה אל תהרוס לי את האשלייה שעליתי על קונספירציה :-P

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...