Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנה וכמה חודשים רכשתי אוונסיס 2006 כאשר מצב הרכב מבחינה מכאנית הינו מצב טוב - טוב מאוד אפילו.

היתה לי בעיה אחת שלגביה פתחתי כאן שרשיר והתייעצתי - הנושא היה שהרכב בעמידה ברמזורים בD או בסרק או בעמידה בחניה בP הרכב מידי פעם לפעם מתחיל לרעוד - התופעה היתה יותר מורגשת כאשר המזגן עובד.

מפה לשם גם פתחתי עוד שרשיר נוסף לגבי תקלה שקפצה לי לגביי חיישן חמצן - בנק 2 (תחתון) ומנועי D4 של טויוטה יש ארבעה חיישנים. - עוד מעט תבינו למה אני רשמתי את זה.

-> התקלה הזו קפצה לי במחשב הרכב (יש לי ברכב סורק OBDII שמחובר לCARPC שהוא חלק ממערכת הסטריאו) ואיפסתי אותה ומאז לא חזרה.

או קיי - המידע שקיבלתי כאן היה שזו תקלה אופיינית לרכב ומדובר בעצם בבית המצערת שצריך לעבור ניקוי ייסודי.

ניסיתי לברר במוסך מורשה טויוטה כמה יעלה לעשות ניקוי בפירוק המצערת - הם אמרו שהם לא עושים את זה.

לקראת הטסט וכ5K לאחר הטסט שמתי תוספי דלק - לא ממש עזר.

כאן התחלתי לחשוד שכנראה ולא מדובר בכלל בבעיית מצערת וניגשתי לטויוטה לאחר שגיליתי משהו מעניין.

היו לי מהרכב רעשים של צרצורי מתכת - לא היה ברור אם מדובר בחלק מתכת משוחרר או רצועה כלשהיא - זה היה כל הזמן מהרגע שקניתי את הרכב.

לאחר הטיפול הראשון הייתי בטוח שישימו לב לזה ויתקנו - אבל לא.

------------ כאן זה מתחיל להיות מעניין ובסוף איך הגעתי למה שבאמת קרה -------- כדאי לקרוא -------------

החלטתי לאתר את מקור הרעשים - השארתי את הרכב מותנע והסתובבתי מסביבו ואז גיליתי שהצרצור הזה בכלל מגיע מהחלק האחורי של הרכב ולא מהמנוע.

לאחר הקשבה טובה גיליתי כי הרעש מגיע מאזור הדוד האחורי של האגזוז.

ניגשתי לטויוטה וביקשתי מהבוחן הראשי שלהם לתת לי חוות דעת לבעיית הרעידות - מה שנאמר לי כאן זה שאלו הן רעידות אופייניות לרכב וככל הנראה נגרם בכל פעם שיוניט המאוורר מכניס לפעולה את המאוורר.

בהתחלה זה היה נשמע לי כמו הסבר הגיוני אבל פשוט סירבתי להאמין שאלו הן רעידות שיכולות להיות אופייניות לרכב - אין מצב.

ואז ביקשתי מהם לאפיין את התקלה ברעש הצרצור שמגיע מהאגזוז - אני הייתי בטוח שסה"כ חסרה שם גומייה - העלינו את הרכב על ליפט וגילינו ש...

כל גומיות העיגון קיימות ושלמות וכנראה שמדובר באחד האטמים

אטם אמצעי עולה 20 שקלים.

אטם קדמי עולה 275 שקלים.

אטם אחורי עולה 105 שקלים.

התברר שמדובר באטם האחורי.

לאחר הטיפול האחרון ברכב הוחלף האטם האחורי והפלא ופלא...

הרכב לא רועד יותר!!!

מבחינתי לא חשבתי בכלל שאטם אגזוז יכול לגרום לרעידות שכאלו אבל לאחר חשיבה המצערת היא חלק ממערכת הפליטה והיניקה של הרכב - הגיוני מאוד שיש קשר ישיר בין השניים.

לדעתי - זה גם מסביר את העובדה שקפצה לי תקלה של חיישן חמצן (באותו הבוקר הרכב גם קיבל מכה בפס האטה שלא ראיתי - לא סימנו אותו)

רציתי לתקן תקלה של נוחות - לא אהבתי את הרעש הזה ובאופן כללי אני נוטה לתקן כל ליקוי כי תקלה אחת קטנה יכולה להפוך או לתקלה אחת גדולה או לצרור של תקלות.

אז - רעידות בהילוך סרק? - אל תלכו ישר לעשות ניקוי מצערת אלא להפך - תעלו את הרכב בהזדמנות הראשונה שיש לכם על ליפט ותנסו לבדוק כל ליקוי אפשרי גם מתחת לרכב ולא רק בתא המנוע.

הרכב עומד ברמזור בשקט מופתי יציב ורגוע ללא רעידות כלל וכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קשה באמת לאמר

אני יודע כמה KKM עבר המנוע הנוכחי - אני לא יודע כמה עבר על השלדה וכל מה שמחובר אליה.

המנוע באוונסיס הזה הוא מנוע שני - מנוע מקורי שהותקן בה חדש מהניילונים והותבע ברשיון ע"י משרד הרישוי כאשר היסטוריית הטיפולים המלאה של הרכב והחלפת המנוע נמצאת במוסך בו אני מטפל ברכב, מוסך מורשה של טויוטה - אנחנו כבר עשור אצלם.

המנוע הנוכחי עבר 130KKM אם להיות מדוייק 132.

הטיפול הבא שלי ב145KKM

העניין הוא שהרכב עבר טסט עם הצרצור הזה אז לא ייחסתי שום קשר בין זה לבין הרעידות או לבין תוצאה לא טובה בזיהום אוויר (הרכב עבר טסט מכה ראשונה).

כשקניתי את הרכב החלקים שהיו צריכים לעבור יישור קו היו -

מצבר, צמיגים, כוון פרונט - זהו!

ורק אח"כ הבחנתי בצרצור הזה שבסוף התגלה כאטם וזהו זה.

הרכב במצב פנטסטי נוסע ונראה כמו חדש.

המסר שאני מנסה להעביר כאן הוא שתמיד חשוב לבדוק בבעיות כאלה את הרכב היטב ולא ישר לקבל כל חוות דעת שמקבלים - בוחן ראשי אבחן את התופעה כמשהו אופייני לרכב מבלי לקשר בכלל את זה לבעיה באגזוז הרכב - אז מה בדיוק אני אמור לאמר?

וזה באמת בן אדם תותח שיודע מה הוא עושה - אני מכיר אותו כבר שנים, אולי פעם ראשונה שראיתי אותו מפספס במשהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...