Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה לנטיס 323F שנת 96 אוטומטית שעברה קרוב ל 222K ק"מ.

הייתי רוצה לברר לגבי הנוזלים לרכב הזה, מכיוון שאחרי שהייתי בחנות הלכתי קצת לאיבוד:

1. נוזל קירור - הומלץ לי על נוזל קירור של פרסטון שהוא כמאט פי שתיים יקר יותר מנוזל קירור של דלק (או שהנוזל קירור של דלק במבצע). האם שווה\כדאי להשקיע בפרסטון?

2. שמן מנוע - הומלץ לי על ליקוי מולי 10W40 חצי סיננטי ששוב יקר יותר (לזכרוני, אולי אני טועה) משמן מנוע 10W40 חצי סינטטי של דקל נניח, האם המחיר מצדיק קניה של ליקוי מולי?

3. נוזל לניקוי שמשות - ראיתי כל מיני כגון כחולים וורודים, הבנתי שהיצרן לא ממש חשוב וגם המחירים נמוכים מאוד, השאלה היחידה שארצה לשאול בנושא זה מה ההבדל בין נוזלים כחולים לוורודים?

4. נוזל להגה כוח - הרכב ברשותי חודש וקצת ושמתי לב שחסר לי נוזל במיכל של ההגה כוח. אני לא יודע מה סוג הנוזל שיש שם כרגע ומה המצב שלו מכיוון שאינני מיומן מספיק בשביל להבדיל בין נוזל טוב לנוזל שכבר נרשף. אבל עקב זה שנוזל מתחת לקו המינימום היתי רוצה להוסיף אותו. השאלה הראשונה שנשאלת פה האם כדי להוסיף לבד או ללכת למוסך (שוב מכיוון שאני לא יודע מה יש שם כרגע ומה המצב שלו) ואם לבד אז הומלץ לי על דקסרון 3. קודם כל האם ההמלצה הזאת טובה? ומה לקנות כ ראיתי דקסרון 3 של אמריקן איגל, ראיתי ATF-DEX3 האם זה גם דקסרון 3? האם יש לכם המלצות אחרות?

תודה רבה!

פורסם

1. פרסטון צהוב

2. שמן ליקוי מולי 10W40 אריזה צהובה (ללא התוסף).

3. נוזל שמשות כחול אצלי, לא יודע מה ההבדל בין ורוד לכחול חוץ מצבע :wink:

4. תקנה אריזה קטנה של דקסרון 3 ותוסיף לבד, ממש לא מסובך.

פורסם

מחזק את Giora,הנוזלים שהוא המליץ לך עליהם הם אלו שאני משתמש בהם ברכב שלי - אותו דגם ואתו שנתון כמו שלך.

בנוגע לנוזל קירור של פרסטון - אסור לערבב אותו עם נוזל קירור אחר ,אז אם יש במערכת נוזל קירור אחר/מים חלילה תנקז ואז תמלא את הפרסטון.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

1. אוקי אז אני אקנה פרסטון, כאט נשאלת השאלה, איך אני מוציא ממערכת הקירור לחלוטין את נוזל היקרור הנוחכי? אני לא יודע אם זה פרסטון ולא רוצה להתסכן.

2. תודה רבה ארכוש ליקוי מולי אריזה צהובה.

3. קניתי נוזל כחול, הכחול והוורד עולים אותו דבר רק שבוורוד יש ליטר אחד פחות.

4. לגבי דקסרון 3 - האם מה שכתוב על האריזות ATF-DEX III זה גם דקסרון 3? האם יש המלצה לחברה שמייצרת את השמן הזה (אמריקן איגל לדוגמא)?

האם זה בטוח לערבב את דקסרון 3 אם השמן הנוכחי שיש לי (שוב אינני יודע מה השמן שיש כרגע ומה האיכות שלו, האם הוא לא שרוף)? אני נורא מפחד להרוס את מערכת ההגה כוח.

תודה רבה!

פורסם

תודה רבה על המדריך!

לגבי דקסרון 3 לא בדיוק הבנתי. האם אין בעיה לערבב את מה שיש אצלי כרגע (שוב אני לא יודע מה יש ומה המצב שלו) עם דקסרון 3 חדש מהחנות? או שאני חייב שיהיה לי דקסרון 3 כבר ממולא ברכב?

ואיזה חברה מומלץ לקנות?

מצטער על ריבוי השאלות!:oops:

פורסם

DEX זה קיצור של דקסרון.

תקנה של חברה יותר איכותית אני לא ממליץ על אמריקן.. רכוש של ACDELCO, ואין בעיה להוסיף שמל יצרן אחר העיקר שיהיה DEX-III

אם אתה קונה של ACDELCO אז הוא לא נקרא DEX-III אלא קוראים לו TYPE-III וזה מתאים (רק השם שונה אבל זה אותו שמן ואין מה לדאוג).

פורסם

תודה רבה!

ושאלה אחרונה בשביל לחדד, במצב שלי בגלל שאני לא בטוח שמה שיש לי כרגע ברכב הוא DEX3 אז כדי פשוט לפנות למוסך שהם יוסיפו לי או שיגידו לי מה הם מילו (הרכב מטופל במוסך אחד כל חייו), אני צודק?

• תוכן חדש...