Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כל האלמנטים של המערכת העתידית כבר מחכים בבית. כרגע רק חסרים לי חלק מהכבלים שהזמנתי מ KnuKonzepts. ברגע שיגיעו, עקרונית, אפשר להתחיל עם ההתקנה.

אבל...

כרגע אני מתלבת איך לתקוף את נושא הבידוד ברכב. הרכב הוא 206 שנת 2001 והרעשים בו די מעצבנים (התרגלתי לרכבי ליסינג חדשים). אני רוצה להשקיט את הרכב באופן כללי וכמובן גם להכין אותו להתקנה. לאחר די הרבה קריאה פה ובמקומות אחרים ואחרי שראיתי די הרבה התקנות פה באתר, הרבה דברים לא מסתדרים לי. עד עכשיו אני יכול לסכם ש- (אנא תקנו אותי אם אני טועה):

1. קיימים כמה סוגי חומרים לבידוד אקוסטי בתחום הרכב שמתחלקים לשתי קבוצות: מונעי ויברציות וחוסמי קול (תרגום חופשי ל vibration dumpers ו sound barrier). סופגי קול לא רלוונטיים לתחום הרכב. לכל קבוצה תפקיד משלה.

2. מונעי וויברציות הם חומרים כבדים הנדבקים לפח הרכב ועשויים מגומי או אספלת ותפקידם הוא להוסיף מסה לפח של הרכב ובכך להוריד את תדר הוויברציות קרוב ל- או מעבר לקצה התדרים הנשמעים. השימוש שלהם הוא להפחתת הרזוננס של הדלת שנוצר ע"י הרמקולים.

3. חוסמי קול הם חומרי צפופים מאוד וכבדים (אני ראיתי חומרים עשויים מוויניל מיוחד - MLV) ותפקיד של חוסמי קול הוא לעצור או להוריד משמעותית את עוצמת הרעש שעובר דרכם. השימוש העיקרי הוא מניעת כניסת רעשי הכביש והמנוע לתא הנוסעים.

4. Dynamat הוא מקבוצת ה"מונעי וויברציות"

ברוב ההתקנות שראיתי כאן באתר, נעשה שימוש ב Dynamat כדי לאתום את הדלתות ואת תא המטען (לפעמים גם רצפה והגג), כאשר יש לפעמים המלצות על לשים כמה שכבות אחת על השנייה ולכסות כל סנטימטר גלוי של הפח לבידוד יותר טוב.

לאומת זאת, באתר www.sounddeadenershowdown.com (האתר חדש - הבחור התחיל למכור חומר בידוד משלו) ממולץ לשים מונעי וויברציות על כרבע (!!!) מהשטח הבעייתי במרכז כדי לחסוך בעלויות ומעל להתקין חוסם קול (MLV). עדיף גם, שהחוסם קול יושם ב"התקנה צפה" על חומר ספוגי כמו ה CCL. כאשר ה CCL על הדרך גם יתרום את חלקו ויספוג חלק מהרעשים בתדרים הגבוהים שנכנסים מבחוץ.

אשמח מאוד עם מישהו יעשה סדר בכל הבלגן הזה ויתן המלצות קונקרטיות. האמת... גם הערות כלליות יעזרו. :wink:

פורסם

הכבלים מגיעים מחר ואני עדיין לא יודע מה לעשות בעניין הבידוד :|.

אנסה לנסח שאלות יותר קונקרטיות:

* האם מישהו ניסה והצליח להשקיט רעשי כביש/מנוע ויכול להמליץ על חומרים מסויימים וצורת התקנה?

* האם מישהו התנסה בצורת התקנה או החומרים שמוצאים ב www.sounddeadenershowdown.com

* האם מישהו התנסה עם התקנת חומרי MLV למיניהם כגון Luxury Liner של Second Skin?

מישהו? :help_sos:

פורסם

שמע אני לא מבין גדול...

אבל ברכב הקודם שלי עשיתי משהוא דומה עם Dynamat והוא עשה עבודה מצויינת.

הרכב היה לאון 2006 , בידוד דלתות , מטען , מנוע.

2017 Type R

פורסם

וזה גם הוריד לך רעשי כביש/מנוע? הרכב היה רועש לפני כן?

אני מניח שרכשת Dynamat Bulk? או יותר? כמה שכבות בדלתות?

פורסם

כן הרכב היה שקט יותר , ודיי בהרבה.

2 שכבות בדלתות , השאר אני לא ממש זוכר.

רעש מנוע גם כן היה הרבה יותר נמוך , אבל כך בחשבון שפירטו לי חצי רכב....

2017 Type R

פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל אולי בכל זאת מישהו ירצה לחלוק מהניסיון שלו? אם הנושא נדון כבר פעמים רבות בפורום וישנן הסכמות ברורות שאין טעם לחזור עליהם (כמו קומפוננט 6.5" בתקציב 500 ש"ח :-D) אשמח להפניה לקישור המתאים.

כרגע אני חושב לעשות בידוד בדלתות (דופן חיצונית ופנימית) אם דינאמאט או חומר דומה כדי לאטום את הדלת וליצור תיבת תהודה, אבל ממש לא יודע מה הדרך הטובה ביותר להשתיק רעשי כביש / מנוע. ראיתי כאן פרוייקטים ענקיים בבידוד שחלקם לא הניבו תוצאות רצויות :? למרות ההשקעה הרבה.

פורסם

מנסיון אישי שלי עם הדיינמיט הוא משפר משמעותית את הסאונד

היה מותקן אצלי סט סופרימו חצי שנה בערך ללא בידוד ואחרי הבידוד הסאונד השתפר בצורה משמעותית

לגבי רעשים מהפלסטיקה וכ''ד יש להם ספוגים אבל לפעמים גם על הפלסטיקים שמים את האיטום על מנת להוסיף מסה.

בנוסף זה חומר שקל לעבוד ושווה את המחיר שדורשים עליו.

אם אתה רוצה המלצה על מקומות לרכוש אותו תשלח לי הודעה פרטית.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
מנסיון אישי שלי עם הדיינמיט הוא משפר משמעותית את הסאונד

תודה רבה על התגובה. התקוונתי שדווקה על הבידוד בדלתות די נסגרתי - חומר מונע ויברציות בצורה שיאטום את הדלת כמה שיותר הרמטית. למרות שאני לא כל כך יודע אם הקומפוננט שיש לי צריך לשבת בדלת אטומה או לא? :?: הקומפוננט זה: Focal 165V30

ד"א הציעו לי חומר בידוד של Stinger די בזול. מישהו התנסה? יודע? לא מצאתי ביקורות בפורום.

עוד השאלה שמטרידה אותי זה איך להשקיט את רעשי הדרך/מנוע והאם מישהו הגיע לתוצאות מספקות?

נראה לי שבגלל היעדר התגובות אני אנסה בכל זאת את הדרך המוצאת ע"י www.sounddeadenershowdown.com שזה חומר מונע ויברציות על כרבע מהמשטח הבעיתי ועל זה חוסם קל (MLV). מישהו יודע איפה ניתן להשיג באזור הדרום? ראיתי שיש כזה חומר ל Second Skin אבל אני לא מצליח למצוא מישהו שמוכר באזור הדרום ולכן אני לא יודע אפילו מה סדר הגודל של מחירים :cry:.

• תוכן חדש...