Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט לגבי רכישת קיה פיקנטו חדשה הדגם הידני.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הרכב הנ"ל מבחינת אמינות, התנהגות כביש וכו'

כמו כן הייתי שמח לשמוע מאנשים שכבר רכשו את הרכב הנ"ל.

תודה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את המבחן שעשינו ל-קיה פיקנטו ידנית כבר קראת?

לדעתי הגרסה האוטומטית טובה יותר מהידנית ואם הייתי מחפש קטנה ידנית הייתי מעדיף את היונדאי i10 או השברולט ספארק.

חוץ מזה, בדקת את זמני האספקה? לדעתי נכון לרגע זה מדובר על אספקה משוערת באפריל-מאי - חתיכת המתנה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין ספק שהפיקנטו האוטומטית טובה יותר ויש גם דגם מאובזר יותר, אך לזה נידרשת תוספת של כ 12-14 אלף ש"ח שזה לא מעט כסף.

הכל עניין של מה הם הצרכים שלך, האם הידני מספיק או אתה זקוק לאוטומט ולעדיפות הכוח שלו?

שנית, אתה מוזמן לקרוא את כל מבחני הרכב שפורסמו על קטגוריית המיני בכמעט כל עיתונות הרכב, כולל מבחן השוואתי שנערך ישירות בין הI10 לפיקנטו הידניות במגזין אוטו, (ד"א החתום על הכתבה הוא גם חבר פורום זה). אתה תמצא שהפיקנטו מנצחת בכולם (אולי פיספתי אחד אז בכמעט כולם).

השורה הראשונה אומרת "מה קורה כשהמכונית הטובה בקטגוריה, יונדאי i10, פוגשת לראשונה את קיה פיקנטו לקרב על רוכשי המיני הזולות? מתחוללת הפיכה"... והשורה האחרונה קובעת: "קיה פיקנטו אולי עולה 2,000 שקל יותר מה-i10 אבל היא מבוססת על פלטפורמה מתקדמת יותר. היא מציעה עוד ארבע שנות אחריות חלקיות (שבע יחד עם המלאות), וגם הרבה יותר אבזור. ובאופן סובייקטיבי, היא נראית הרבה יותר טוב לטעמנו מבפנים ומבחוץ. תוסיפו לכך עלויות אחזקה שצפויות להיות כמעט זהות, נוחות נסיעה עדיפה, עוד שתי כריות אוויר ששומרות על הראש (כריות וילון) ואחיזה עדיפה ותקבלו מכונית שפשוט הזיזה קדימה את המשחק. המלכה הישנה ירדה מכסאה, המלכה החדשה היא לא אחרת מאחותה התאומה".

כמו שאתה מבין גם לדעתי הפיקנטו עדיפה ואפילו עדיפה מאוד על הI10, וגם במשפחתי הייתה את אותה ההתלבטות ובחרנו לבסוף בפיקנטו מכל הסיבות שנבחנו גם במבחן הנ"ל.

ובכלל, אחרי הכל, אתה נוהג ברכב ומסיבה זו עליך לנסות את שתיהם (או יותר), ולהחליט לאחר התנסות מעשית (כמובן שקריאת מבחני דרכים לרוב עוזרת) מה הרכב שמתאים לך.

ד"א הפיקנטו היא רכב המיני הבטוח ביותר בקטגוריה וזכאית לחמש כוכבים במבחני הריסוק.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בתחום אמינות אחרי 10,000 ק"מ:

א. חלונות חשמל חורקים (בעיה מוכרת ונפוצה) לעיתים מפסיקים לעבוד כלל. (לא קרה לי עדיין, אבל הם בהחלט חורקים)

ב. המון רשרושים שאני לא מצליח להבין מאיפה מגיעים. ככל הנראה מאזור חלונות החשמל.

ג. חלקי פלסטיק מתפרקים

ד. חדש! שטיחים מתקלפים! בצד הנוסע מקום שאף אחד לא יושב בו חוץ מהתיק.

בטיפול הראשון במוסך יעשו הרבה יותר מהחלפת שמן ופילטר.

יתרונות: רכב מאובזר ונעים. החלפת הילוכים נעימה. מזגן אגדי. אם קוריאנים למדו לעשות משהו כמו שצריך זה מיזוג אוויר.

חסרונות: לא נוחה במיוחד (מאוד קופצנית ומתרסקת על שיבושים בכביש), לא חסכוני כמצופה, מערכת שמע גרועה, אין כיסוי לתא המטען. היבואן מציע לרכוש כיסוי ב-600 שקל. למיטב ידעתי הרכבים חדשים מגיעים עם כיסוי.

החסרון הכי גדול של מכוניות מיני ובכוונה לא ציינתי אותו בחסרונות כי הוא רלוונטי לכל המכוניות בקטגוריה הוא מחסור בכוח. אם נוסעים במישור בלי מזגן ביצועים סבירים. אם תעלה לירושלים עם מזגן יהיו קטעים שגם הילוך שלישי לא מספיק. מזגן מאוד חזק, אבל גם לוקח המון כוח מהרכב ומעלה דרסטית את צריכת הדלק.

היום כשיש פאביה, איביזה, 206+ ורנו קליאו ב-70,000 פיקנטו הפכה ללא רלוונטית במיוחד לאור זמן המתנה מטורף.

פורסם

איזה חלקי פלסטיק מתפרקים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא "אלה" אלא יותר"זה". חלק רופף- אפילו לא מפורק. כפי שמצויין בשירשור ההוא, זה קורה להמון דגמים מכל סוג ומדרגת מחיר, זה ממש שטויות, זה יכול להיות מהתקנה מקומית, זה אולי נכון לרכב מסויים ולא לדגם... ובקיצור זה הרבה רעש על כלום. וזה בטח לא "חלקי פלסטיק מתפרקים", אז כנראה שהמוסך לא יעשה הרבה יותר מלהחליף שמן ופילטרים, נו באמת.

ספר לי מה ידוע מוכר ונפוץ, (ובעיקר למי?) בקשר ל"חלונות חורקים"? איך זה ידוע כאשר הרכב הכי ותיק על הכביש נסע פחות מחצי שנה. מהיכן "זה ידוע"? המון רישרושים? נו באמת, כבר אמרתי?

בקיצור לא רציני. ואני רושם את כל זה דווקא בגלל שאני מכיר רכב כזה מקרוב (בעצם שניים) ואין כל זכר למה שכתבת. אז או שזה נכון וכנראה "נפלת", או שאתה מחפש דברים לא קיימים כי יש לך טענות לעצמך על הקנייה.

ד"א דווקא בנוחות, הרכב לא נופל אפילו מרכבים בקטגורייה הגבוהה יותר.

חסרונות יש וזה אכן מתרכז בחוסר כוח מורגש ובעיקר עם מזגן, צריכת דלק עומדת בממוצע על 1-17 עירוני ובין עירוני עם מזגן כל הזמן (חודשים יולי אוגוסט), לא מה שהובטח אך ממש לא גרוע. כאשר בחודש ספטמבר החם, הרכב נסע עם מזגן בעוצמה המירבית כל החודש ורק נסיעה עירונית, הצריכה עמדה על 1-14. סביר בהחלט לטעמי.

בקיצור, קצת פרופורצייה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מה אכפת לי באיזה רכבים זה קורה. זה קרה ברכב שלי ואני כותב על הניסיון האישי. קודם כל אני מפרק את החלק בטיפה הפעלת כוח. פשוט מוריד חלק פלסטיק גדול בחצי שנייה. בנוגע לחלונות חשמל אם תיכנס לקהילת קיה פיקנטו בפייסבוק תמצא הרבה תלונות על חלונות חשמל. בעיה מוכרת. מחליפים את המנגנון, אבל אצל הרוב בעיה חוזרת. השטיח זה בכלל משהו חדש שרק אתמול גיליתי שרציתי לנקות בוץ. פיקנטו שלי הפכה ממש לרכב הפתעות. אה שכחתי לציין שתאורה אחורית מתחת למתגים מסוימים הפסיקה לעבוד. כל יום מגלים משהו חדש. תשמע עברתי לפיקנטו מרכב בן 16 ובאותו רכב לא היו חלקי פלסטיק רופפים ושטיח מתקלף. הרכב הישן שלי ממש לא היה BMW או מרצדס. בסך הכל רכב איטלקי משפחתי עממי.

פורסם

מאוד מפתיע, האמת. בקיה ריו איכות ההרכבה פשוט עילאית, מרגישים שכל חלק וחלק יהיה שם לשנים רבות.

אמנם הפלסטיקים נראים ומרגישים קצת נוקשים וזולים, אבל זה בהחלט מזכיר את איכות ההרכבה שהייתה בסובארו ישנות, שגם אחרי 15-20 שנה יכולות להיראות נהדר (מבפנים).

מה הקטע של הפיקנטו שלך?

פורסם

למה לא תמכור אותה כמו שרצית בעבר?

NINJMNKY

מכר וקנה פאביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לי זמן וכוח להתעסק עם מכירה. בכל מקרה לא הייתי קונה פאביה רק כדי להוריד את הניילונים. בשוק יש מבחר גדול של מכוניות סופר מיני מודרניות ואיכותיות בנות שנתיים - שלוש. אולי הייתי הולך על מכונית סאלון גדולה ונוחה. אני מבלה את רוב זמני בכבישים בינעירוניים והפער בצריכת דלק יתבטא גג ב-150-200 שקל בחודש.

פורסם

קיה פיקנטו (וקצת על המתחרות),

הפיקנטו שלי אחת הראשונות בארץ (ידנית, כסופה מאמצע מאי), צברנו ביחד 8600 ק"מ. באוטו הותקנו מרימי שמשות + קודנית למרות שבמפורש ביקשתי שלא יתקינו (לא רציתי שהרכב שלי יהפוך למעבדת ניסויים אצל טכנאי א.ד.י מערכות). בדיעבד - שמח לבשר שההתקנות בוצעו ברמה גבוהה מאוד, ואין זכר למעשי ידם של הטכנאים - גם מבחינה אסתטית הכל נראה מעולה.

קצת על פיקה: הרכב נמסר עם 12 ק"מ, נראה בסדר למעט סריטה קטנה בכיסוי הגלגל הקדמי ימני.. לא רצחתי לפתוח עיניים, אז שתקתי.

החלטתי לבצע הרצה לפי הספר, בלי הרבה עליות, ללא נוסעים, ולבטח בלי להאיץ את המנוע לסל"ד גבוהה. אז המנוע הרגיש אנמי לאללה - מתחת ל 3000 סל"ד הרכב גימגם, גיהק ופשוט לא זז. צריכת הדלק היתה סבירה - כ 16 ק"מ/ל.

הימים עברו, הקילומטרים עלו והמנוע (המודרני) נפתח והתחיל למשוך את הרכב בכבוד (הכל יחסי כמובן), אך מה שלא השתנה (ובחיים זה לא) אלו יחסי ההעברה המוזרים בתיבה הידנית - ראשון קצר, שני נחמד, שלישי והופ - בור והסל"ד צונח. רביעי - אופס.. בור עוד יותר עמוק.. וזה במפורש לא המתכון לעליות הגליל. מי שמחפש קצב חייב לבחוש, ולבעוט בדוושה. הדבר פחות מציק היום היות והמנוע נהיה יותר גמיש ורהוט מבעבר. צריכת הדלק עומדת על 17.5 בנהיגה סגפנית ל 15.5 בנהיגה חייתית (בקצב נהגי הליסינג.. שלא תטעו) אז המנוע מקבל צליל חינני מאוד.

לגבי השאר :

הרכב שלי עדיין לא התפרק!! הפלסטיקים במקום (איכות ההרכבה פשוט מעולה), החלונות במצב טוב, והשטיחים לא מתקלפים (בחיים לא שמעתי על דבר כזה). אחרי תקופת ההרצה(2500 ק"מ) הוספתי כמה גרמים של שמן מנוע וזהו. הרכב מאובזר יחסית (חוץ מאיכות הרמקולים העלובה), מרווח יחסית - סל קל, בוסטר, אשתי, ואנוכי נכנסים בלי בעיה. תא המטען - פיצי.

בנסיעה הרכב קופצני (במיוחד כשלחץ האוויר לפי הוראות יצרן) אבל הדבר נכון לכל בנות מינה (משקל נוצה ובסיס גלגלים קצר). היציבות הכיוונית בסדר, אך הרכב רגיש לרוחות צד חזקות (לא בצורה מסוכנת). בידוד הרעשים טוב מאוד - המנוע לא נשמע עד 4000 סל"ד, רעשי הרוח והכביש נשמעים למשעי.

התנהגות הרכב בטוחה, וגם הסיבובים של כביש תפן לא איימו לזרוק אותה לשוליים. מה שכן מפריע זה ההגה - חשמלי, אלסטי, חסר כל משקל/תקשורת - מעין ג'וייסטיק למתקדמים.

לסיכום:

אני לא מצטער על הקנייה, אולי בגלל שלא היו לי ציפיות גבוהות. רציתי משהו מודרני, ממוזג, חדש, וזול - עד היום הרכב עונה על הדרישות.

התירונות שלו לעומת המתחרים מסתכמים בעיצוב נאה (בחוץ ובפנים), אבזור נאה יחסית, ובטיחות. המנוע מעודן יחסית לשלושה צילנדרים (107,אלטו) אך נופל מהחלקות של מרובעי ציל' (פנדה, I10, ספארק). נוחות נסיעה טובה יחסית, טובה מאשר ב I10, אלטו, וספארק. רק ה 107 יותר נוחה (לדעתי).

לדעתי הסגנית שלה בסגמנט היא ה I10 - יותר מרווח, מנוע יותר חלק (לא מווברץ), צריכת הדלק שלה פחות טובה והיא בפירוש פחות בטוחה מהפיקה.

לגבי הסופר מיני המוזלות (פאביה, 206+, איביזה, וקליאו) : לדעתי הן שוות את התוספת (כ 10 א' ש"ח).. אבל יש המון חסרונות : הקליאו גדולה, נוחה, ומתנהגת בקנה מידה משפחתי, מנוע מיושן וביצועים סבירים (האוטו כבד לאללה).. נראה לי שהמנוע הזה גם לא הכי אמין (המידע בחסות מכונאי במוסך מורשה).

ה 206+ סתם מיושנת - לא מרווחת, לא מעודנת, מנוע ארכאי, מזגן חלש.. התנהגות הכביש דווקא בליגה גבוהה.

האיביזה עירומה, ונראית כמו אוטו השכרה, האחריות קצרה, והשוק מוצף ביחדיות יד שניה למכירה.

היחידה שנראית לי היא הפביה : לא בטוחה, לא יפה במיוחד, לא הכי נוחה. מאובזרת יחסית, מרווח סביר (במיוחד תא מטען), ואיכות טובה. האחריות קצרה, ועלות הטיפולים גבוהה.

סקירה זריזה, והכתוב לעיל הוא פרי דמיונו של כתב רכב לא מוסמך אחרי לילה לבן..

שבת שלום.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...