Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 שנת 2005 הדגם עם המנוע 2000 והיום הייתה לי בעיה שכשהרכב היה בהילוך רביעי ונגיד לחצתי על הגז אז הרכב האיץ בחלקים כאילו במקום להאיץ עד שיגיע למהירות גבוהה יותר הוא מטפס לשם בקפיצות כאילו מישהו נותן לו דחיפה מאחורה כל פעם. וגם כשהייתי בתוך העיר והרכב הגיע להילוך רביעי (בערך ב 60 קמ"ש) פתאום היו קפיצות בסל"ד, כלומר זה היה בין 2 ל3 ואז קפץ לשלוש וחצי וירד שוב וככה כמה פעמים עד שהמשיך לנסוע כרגיל. מוקדם יותק באותו היום גם נדלקה הנורה של ה AT (היא כבתה אחרי שכיביתי את האוטו והנעתי מחדש).

נכנסתי למוסך מאזדה וכשהוא חיבר את הרכב למחשב הוא אמר שיש בעיה בגיר וצריך לשפץ אותו וזה יעלה בערך 6000 שקל. זה די מוזר כי מעולם עד היום בבוקר לא היו לי בעיות בגיר והרכב לא עבר יותר מדי (118,000 ק"מ). כשדיברתי עם דוד שלי שעבד פעם במוסך הוא אמר שיכול ליהיות שזה אולי קורה בגלל חיישן כלשהו שמזייף כי חסר שמן בגיר (הוא אמר לי משהו על זה שגיר אוטומטי עובד על לחצים בשמן ואולי בגלל זה יש הפרעות או משהו כזה).

איך אני יכול לדעת אם באמת יש בעיה בגיר וצריך לשפץ אותו כמו שאמרו לי במוסך או שהבעיה פשוטה וזולה יותר?

בתודה מראש, אבי.

• ספונסר פורום
פורסם

הפיתרון הוא לגשת ישירות למוסך שמתמחה בתיקון של גירים אוטומטיים. רוב המוסכים המורשים לא מתעסקים בעצמם עם שיפוץ של הגירים אלא מפרקים את הגיר מהרכב ושולחים אותו לשיפוץ במכון גירים. במקום לשלם למוסך על התיווך, גש ישירות למכון גירים שיוכל לתת לך הצעת מחיר זולה יותר ואולי גם יוכל לפתור את הבעיה ע"י תיקון קטן וזול יותר.

אם אתה מאזור המרכז צור קשר עם סופר-גיר שבתל-אביב. הם יבדקו את הגיר ובמידת האפשר ינסו לפתור לך את הבעיה גם ללא שיפוץ של הגיר.

פורסם

ערב טוב,

התופעה של האצה בחלקים בהילוך רביעי, כפי שאתה מתאר אותה, עלולה להיות החלקה בגיר. יתכן והבעיה קיימת כבר זמן מה והחריפה עם הזמן.

לצורך דיאגנוזה מדוייקת צריך לגשת למכון גירים לבדיקה ממחושבת, בדיקת גובה מפלס ואיכות שמן וביצוע נסיעת מבחן.

אשמח לעזור.

איל

פורסם

מאחורי צינור יניקת האויר המחבר את בית פילטר האויר לבית המצערת אפשר לראות את המדיד של הגיר.

בדיקת מפלס שמן נעשית כאשר הרכב מונע והגיר בP (בשום פנים ואופן לא בD או R וכו'). יש סימונים על המדיד לגבי מדידה במצב חם או קר. יחד עם זאת, תיאור התקלה אכן מצביע על החלקה בתוך הגיר, דבר שיכול ויצריך שיפוץ גיר.

דרך-אגב, המחיר שציינת יכול להספיק לשיפוץ הגיר ולשלושה ימים של ספא מפנק בים המלח. לא שיש לי התנגדות שבעל המוסך המורשה יסע לים המלח לשלושה ימי ספא, אבל לא היית מעדיף את זה לעצמך? בדוק במכוני גירים לגבי מחירים, תנאים ואחריות ואני בטוח שתמצא גם מחיר טוב יותר, גם יחס אישי וקשר ישיר בינך (המשתמש ברכב) לבין המשפץ והכי חשוב - אחריות ארוכה. אנחנו, דרך אגב, נותנים שנה אחריות על שיפוץ של גירים כאלו.

• תוכן חדש...