Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ודים אני לא מבין את ההתעקשות שלך שמדובר ב"רגשי נחיתות" ו"שפה סודית" כדי להרגיש עליונות.

כמעט בכל תחום יש ז'רגון.

אני לא אחזור על עצמי, אבל אומר שיש לי מספיק נסיון בעבודה מול לקוחות מכל הסוגים בשביל לדעת על מה אני מדבר.

לעשות כל אחד יודע. היכולת להסביר מה אתה עושה היא אחד ההבדלים המרכזיים בין בעל מקצוע לבעל מקצוע איכותי.

נאמר כבר שהפוסל במומו פוסל.

עם כל החיבה שלי לשפה העברית, זה אחד הביטויים הכי מפגרים שאני מכיר בה. זה פחות או יותר אומר "הכל עובר

אליך והקקה בידיך" כמו שהיינו אומרים בגן. דרך טובה להתחמק מארגומנטציה ראויה כשאין לאדם מה לומר להגנתו.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי זה שילוב של כמה דברים, יחד עם הצלחה לעוות את המקור, שיהיה "יותר נוח" להגיד אותו.

זה כמו ש "מנול" של ביוב, מקורו ככל הנראה ב MAIN HOLE, שזה בור הניקוז המרכזי, אבל לא נוח

להגיד מיין הול, אז קיצרו למנול, כמו האמברקס וכד'.

חוץ מזה, בכל מקצוע יש מילים מקצועיות שמי שעוסק בו משתמש בהן, ולכן מי שלא בא מאותו תחום לא יבין.

דריש ציין את עולם המחשבים, גם בו לאדם מהישוב ככל הנראה לא יהיה מושג מה מדברים,

ורק אם הוא ידרוש הסבר, יגידו לו את זה במילים פשוטות.

זה כוחו של הרגל, קשה מאוד להתחיל לשנות אותו.

man hole

פורסם
טעות.

בבקליט משתמשים לבידוד, "בקלית" מייצרים מפרספקס בד"כ.

לא השתכנעתי. :wink:

בבקליט, החומר הפלסטי הטרמוסטי האחרון לידיעתי שהיה, כבר לא משתמשים בכלום. הכל פולימרים חדישים יותר.הייתרון שלו היה עמידות בחום, היום יש יותר טובים.

פורסם
אם כבר אז תקיע גביע ולא זחיח, וברבים....

וקליבר ומד זחיח מוכרים גם כנוניוס או

יוסי

יוסי, נוניוס הוא הסקאלה של הקליבר (שאם נדייק בכלל צריך להיקרא קאליפר כי שמו המלא הוא vernier caliper)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה פחות או יותר אומר "הכל עובר

אליך והקקה בידיך" כמו שהיינו אומרים בגן.

טוב, אז אני אכתוב שאם אתה חושב שהלקוח נוטה להתנשא מעל בעל המקצוע, אולי מעיד על כך שאתה עושה את זה גם כן.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

השיבושים שאני מכיר (ואולי עוד כמה) הם בעיקר מקליטה שגויה של מונחים טכניים מאנגלית, נגיד בחיל האויר.

מה זה פרילה ? היחיד של פרילות, עגלות הטענת חימוש למטוס שהן כמובן pre-load.

כנ"ל ג'יסה - חליפת לחץ לטייס, היחיד של ג'יסות = G-suit

סלביץ' - כינוי למזבלה של הבסיס = Salvage

ג'ריקן - Jerry Can, ג'רי זה כינוי גנאי לנאצים שהשתמשו במיכלי פח כאלה במדבר המערבי.

מסטינג - Mess Tin, יעני צלחת פח לאוכל.

גוזניק - Goose Neck, לפיד עם צוואר ארוך לתאורת נחיתה מאולתרת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני לא אחזור על עצמי, אבל אומר שיש לי מספיק נסיון בעבודה מול לקוחות מכל הסוגים בשביל לדעת על מה אני מדבר.

לעשות כל אחד יודע. היכולת להסביר מה אתה עושה היא אחד ההבדלים המרכזיים בין בעל מקצוע לבעל מקצוע איכותי.

אני לא מסכים איתך הפעם. אני מגדיר בעל מקצוע איכותי כאחד שיודע מה הוא עושה (נדיר במחוזותינו לצערי), או שעושה היטב את מה שהוא עושה. אם הוא טכנאי טלפון שמכיר את המילה שח-רחוק, אין לזה שום משמעות בעיניי, כמו גם אם הוא יתחיל להסביר לי מה בדיוק הוא עושה שם.

לעומת זאת, בנושא מחשבים, או מוסך, אני מאד אוהב את אלה שיש להם סבלנות להסביר מה הם עושים. אבל זה לא עושה אותם איכותיים יותר או פחות, אולי רק בעיני המתבונן.

עם כל החיבה שלי לשפה העברית, זה אחד הביטויים הכי מפגרים שאני מכיר בה. זה פחות או יותר אומר "הכל עובר

אליך והקקה בידיך" כמו שהיינו אומרים בגן. דרך טובה להתחמק מארגומנטציה ראויה כשאין לאדם מה לומר להגנתו.

ופה אני בכלל ללא מסכים אתך. לדעתי זה ביטוי חשוב.

דוגמא דיי טרייה: בוס עצלן, קורא לעובד שלו עצלן. פה הביטוי נכנס יפה למשוואה. אין הרבה מה להגיד בכזה קטע. וזה לא מדוייק להקביל את זה ל"הכל עובר אליך" המיתולוגי(מי שישמע...:roll: ).

אתה יודע מה? לפחות זה יכול לקנות לך קצת זמן במקרה הכי גרוע.

אבל לפסול את הביטוי הזה לחלוטין, חד משמעית, לא לגיטימי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
טוב, אז אני אכתוב שאם אתה חושב שהלקוח נוטה להתנשא מעל בעל המקצוע, אולי מעיד על כך שאתה עושה את זה גם כן.

תודה על ההבהרה. :-)

כאן המקום להיזכר שאנחנו לא באמת מכירים זה את זה. אם היית מכיר אותי ואת קהל לקוחותיי, היית מבין עד כמה אתה טועה.

אני מגדיר בעל מקצוע איכותי כאחד שיודע מה הוא עושה (נדיר במחוזותינו לצערי), או שעושה היטב את מה שהוא עושה.

אם הוא טכנאי טלפון שמכיר את המילה שח-רחוק, אין לזה שום משמעות בעיניי, כמו גם אם הוא יתחיל להסביר לי מה בדיוק הוא עושה שם.

שים לב לניואנסים, כי אני מתרשם שעל המהות אנו מסכימים:

טכנאי טלפון יודע מה זה טלפון, וגם אני יודע מה זה טלפון. זאת מילה נפוצה ומקובלת, לא רק ז'רגון מקצועי.

פועל בניין יודע מה זה שליכט ואני לא יודע מה זה שליכט. הוא לא מדבר בשפה שלי, זה קצר בתקשורת, ונגד זה אני טוען.

לעומת זאת, בנושא מחשבים, או מוסך, אני מאד אוהב את אלה שיש להם סבלנות להסביר מה הם עושים.

אבל זה לא עושה אותם איכותיים יותר או פחות, אולי רק בעיני המתבונן.

נכון שאם הייתי צריך לבחור בין טכנאי שיודע מה הוא עושה לבין טכנאי שרק יודע להסביר היטב, הייתי בוחר בראשון.

עם זאת, לטכנאי שיודע מה הוא עושה וגם יודע להסביר היטב הייתי מוכן לנסוע במיוחד וגם לשלם יותר, כי הוא מעניק

חוויית שירות כוללת טובה יותר ללקוחות שלו. בדיוק כמו שאני מעדיף לנסוע 5 דקות לתחנת הדלק החביבה עליי ולא ללכת

לזאת שליד הבית שלי, כי התחנה הרחוקה נקיה ומוארת יותר, והמשאבות שלה נוחות יותר לשימוש.

פורסם
הקשר הוא פשוט.

יש לי טוסטר, אבל אני יודע שזה מצנם. יש לאמא שלי אוטו, אבל אני יודע שזאת מכונית.

כל ילד לומד את הדברים האלה בביה"ס, גם אם בפועל אנו לא ממש משתמשים באותן מילים.

איש לא מלמד בביה"ס מה זה מד זחיח ומכפתיים (כמו שהאנס כתב), וכך נוצר דור של דבילים שמוצאים עצמם

עוסקים בעבודת כפיים אך לא מסוגלים לתקשר עם העולם החיצון בשפה מובנת ונגישה. הם לומדים את הז'רגון

זה מזה, מפה לאוזן, וחושבים שככה צריך. כשללקוח יש שאלה, הם לא מסוגלים לענות באופן רהוט וברור.

זה חלק מהסיבה שהחברה רואה אותם כנחותים, והנחיתות בתורה גורמת להם להמשיך באותה התנהגות.

מעגל קסמים.

תעשה לי טובה ותפסיק לכתוב שטויות בבקשה :oops:

חברה שלי היא בדרגת סגן אלוף בצה"ל+2 תארים מאוניברסיטת ת"א ולקסיקון המילים שלה עמוס בכול מה שרשמת+ז'רגון צבאי שאתה לעולם לא שמעת וכנראה גם לא תשמע, אז מה שאתה אומר למעשה צה"ל בחר באישה לדרגת סגן אלוף בעלת אינטליגנציה נמוכה או נחותה ??

איזה כייף לי :)

פורסם

פרנקוס, לז'רגון אין מטרה. הוא נוצר עם הזמן בדרך של אבולוציה, כאשר מילים שנקלטות הן אלה שמיעלות תקשורת בתוך קבוצה מסויימת. לפעמים תמצא ביטויים שהם ז'רגון של קבוצה קטנה של אנשים, אפילו משפחה. ביטויים אלה נוצרים מאיזה צורך פנימי, ואם הם ממלאים אותו הם נשארים. הביטויים של ענף הבניה התקבלו כאשר היה צורך בתקשורת בין בנאים, לא היו ביטויים מתאימים בעברית (או שהביטויים לא היו מוכרים לעובדים), האנשים הביאו ביטויים שהכירו מארצות מוצאם ואלה נותרו פעילים במערכת גם לאחר שדור הבנאים התחלף פעם ועוד פעם.

לגבי הצבא - גם בו התפתח ז'רגון שבסופו של דבר נוח לשימוש החיילים (והקצינים). חלקו זלג גם אל מחוץ למערכת (למשל "קודקוד"), חלקו זמני (הרבה ביטויים של חיילים משמשים משך מספר שנים ואז מוחלפים באחרים), חלקו מוכר ביחידות מסויימות (הוזכרו ביטויים של חיל האויר - הירוקים לא יכירו אותו, כיון שאין להם שימוש בביטויים אלה). הז'רגון הצבאי אינו צופן שנועד להסתיר מידע מאחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ז'רגון צבאי הוא שונה.

יש את האלמנט של תת-תרבות שנפרדת משאר האוכלוסיה בגלל הזמנים הארוכים שהחיילים מבלים בבידוד יחסי בתוך הקבוצה שלהם, שהוא מסייע ליצירת שפה.

אבל אפילו מקס וובר, שהוא אחד ההוגים של מערכת הצבא המודרני והמבנה הארגונים שלה, אמר שישנה מטרה ברורה של מידור האנשים שלא בתוך המערכת, כדי שיהיה קשה יותר להחליף אותם.

ככל שהז'רגון יותר ספציפי, ככה האנשים שבתפקיד יכולים לתת תירוצים ולהסביר כמה יהיה קשה ולא יעיל להחליף אותם, ובגלל זה אין שקיפות והם נשארים שנים על גבי שנים באותו תפקיד, כשהמערכת יודעת שיהיה יותר יקר להחליף את הבן אדם מאשר להשאיר אותו, ולא משנה כמה הוא לא יעיל.

זה קורה בכל מערכת לא יעילה וברוב הגופים ששמים להם למטרה צבירת כוח פוליטי.

זו לא ביקורת לצה"ל אלא עובדה. ככה הוא מוגדר, כארגון שאחת המטרות שלו היא הצדקה עצמית וצבירת כוח ולגיטימציה בפני העם.

פורסם

פרנקוס, צבא הוא גוף גדול עם כוח פוליטי וכל מיני מטרות.

אבל - בחתימה של מרק10 יש סימן שהוא משתייך לגוף הרב יותר צנוע, בלי שום מטרות פוליטיות, בלי יומרות להשאיר זרים בחוץ (ולהפך - ישמח לקלוט אנשים חדשים לשורותיו) - ובכל זאת הוא היחיד שיידע מה זה 73, או XCVR, או 3ELBM, או DX (רמז - לא DealExtreme). מדוע? פשוט מאוד. זה הז'רגון המקובל בכל העולם (לא רק בישראל) בין חובבי רדיו. אותה קבוצה די קטנה של אנשים שעוסקים בתחביב שאולי יש בו תחרותיות מסויימת, אבל בעיקר חברות ושיתוף פעולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בחתימה של מרק10 יש סימן שהוא משתייך לגוף הרבה יותר צנוע, בלי שום מטרות פוליטיות, בלי יומרות להשאיר זרים בחוץ (ולהפך - ישמח לקלוט אנשים חדשים לשורותיו) - ובכל זאת הוא היחיד שיידע מה זה 73, או XCVR, או 3ELBM, או DX (רמז - לא DealExtreme). מדוע? פשוט מאוד. זה הז'רגון המקובל בכל העולם (לא רק בישראל) בין חובבי רדיו. אותה קבוצה די קטנה של אנשים שעוסקים בתחביב שאולי יש בו תחרותיות מסויימת, אבל בעיקר חברות ושיתוף פעולה.

מילא המושגים באנגלית, אבל גם בעברית יש מושג מהתחום שהוא סתום לרוב האנשים - 'יחס פנים אחור'........

יוסי

• תוכן חדש...