Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלי עבודה, תהליכים וחומרים. כמה דוגמאות:

שטיחמוס

מאלג'

מסטרינה

שליכט

בלה

מאייקים

פוגות

זיפזיף

טפלה (או טעפאלע)

יפונקה

ועוד ועוד. גם זה הגיע מהיקים?

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיע בגלל עיוות פונטי, נשאר בגלל IQ נמוך ותסביכי נחיתות של קהילת הפועלים (בכל תחום).

התעניינתי פעם לגבי התופעה הזאת אצל הקולגות שלי בחו"ל, אלה שמדברים בשפות האירופאיות.

חלק מהמילים אכן מוכרות וקיימות בגרמנית, הולנדית או צרפתית, אבל נראה שבשום מדינה אחרת

אין "תת שפה" כזאת שכל מטרתה לדפוק ולבלבל את הלקוח הסופי. בשפות רבות יש ז'רגון מקצועי

בתחומים שונים, אבל הוא מבוסס בד"כ על מילים קיימות ולא על טרמינולוגיה מעוותת משפות זרות.

פורסם

יכול להיות שהחלק הראשון של דברייך נכון, אם כי באמת מעניין מה המונחים המקוריים ואם הם באמת הגיעו מגרמנית.

אני לא חושב שהטרמינולוגיה הזו נועדה לדפוק מישהו כי "לקוחות סופיים" במקרה הזה הם ב-99% בעלי מקצוע. אנשים פרטיים שאין להם קשר לתחום לרוב לא משתמשים בציוד וחומרי בניין "Low Level" עד כדי כך.

פורסם

זאת תופעה סוציולוגית. יש פה אנשים עם תואר שיכולים אולי להסביר את זה טוב ממני, אבל בגדול בגלל שבעלי מקצוע פיזי נחשבים בארץ לזן נחות (כמו כל אחד שהוא לא איש הייטק, עו"ד או רופא), הם יצרו לעצמם שפה סודית, כמו ילדים בבי"ס, שבאמצעותה יוכלו לתקשר ביניהם. ככה כשהם באים לעשות עבודה ללקוח הסופי, הם יכולים להרגיש קצת עליונות ולדעת משהו שהוא לא יודע.

באירופה ורוב העולם מקצועות פיזיים נחשבים לפחות יוקרתיים, אך לא פחות לגיטימיים מכל מקצוע טכנולוגי או עיוני. הם מתוגמלים באופן ראוי ומקבלים כבוד מהאוכלוסיה הכללית אותה הם משרתים. זאת הסיבה שבספרד או בגרמניה הקופאית בסופר לא נובחת עליך כמו בנתניה למשל, ונהג האוטובוס אומר לך בוקר טוב.

פורסם

הרבה הגיע מהייקים.

רבים מהם עסקו בבניה בארץ משנות ה-30 וה-40 (גם יהודים יוצאי גרמני שעלו ארצה, וגם גרמנים "טמפלרים" מהמושבות הגרמניות).

נחשבו לבנאים טובים, ומילים ומושגים רבים מהשפה הגרמנית נשתרשו במקצועות הבניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא רק גרמנית. גם רומנית, פולנית ועוד ועוד, מאותה סיבה שרזמל ציין- בתחילת הדרך, רוב העולים עסקו בבנייה. כך נוצר עירבוב של מילים בשפות שונות שקיים עד היום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המילים המוזרות (בכל ענף, לא רק בבנייה), נקראת בלעז ז'רגון.

כדי לבלוש אחר המילים, עליך להחיות דורות שלמים של בעלי מקצוע.

dirty old man

need love too

פורסם
עליך להחיות דורות שלמים של בעלי מקצוע.

cc28d566-c9da-4a5f-8bcf-40df358590ec.jpg

5, 4, 3, 2, 1, בום.

פורסם

what ever, gever. אני אחרי יום ארוך...

פורסם
בגלל שבעלי מקצוע פיזי נחשבים בארץ לזן נחות (כמו כל אחד שהוא לא איש הייטק, עו"ד או רופא), הם יצרו לעצמם שפה סודית, כמו ילדים בבי"ס, שבאמצעותה יוכלו לתקשר ביניהם. ככה כשהם באים לעשות עבודה ללקוח הסופי, הם יכולים להרגיש קצת עליונות ולדעת משהו שהוא לא יודע.

לפי מה שאתה אומר, גם המונחים המקצועיים של המוסכניקים נועדו אך ורק כדי לדפוק את הלקוח?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מהרשימה שהבאת - הרוב מהייקים (מלאז' זה דווקא צרפתית, משום מה).

ותודה לדריש על ההסבר המדויק - אכן, רגשות נחיתות זה משהו שמניע לפעמים עמים שלמים, לאורך דורות.

בנוגע לחוסר-המקצועיות של בעלי המקצועות הפיזיים בארץ - זה סיפור שלם

של הזנה הדדית של רגשי נחיתות ועליונות, יחד עם היסטוריה -

כמה אלפי שנים שבהם יהודים לא הורשו לעסוק בעבודות האלה עשו את שלהם.

באירופה, עם דגש על גרמניה, יש לא רק כבוד גדול יותר למקצועות ה"פיזיים" (שהלימודים בהם לא קלים כלל)

אלא בכלל יותר כבוד לעבודות כפיים - אנשים רגילים יוצאים מבתי ספר רגילים לגמרי

עם יכולות בסיסיות בתיקונים ובנייה. פה יש אנשים בני 18 שלא סובבו מברג בחייהם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...