Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי זה נשמע רע, אבל המילים הללו הן המילים הרשמיות. לא הן לא.

שטיחמוס היא מילה רשמית למוצר - צינור גבהים/משווה גבהים, גם שליכט - מלט או טיח , ג'מבו - דיבל כח...

הוא שאמרתי - רמת האינטליגנציה הנמוכה של הפועלים גורמת לכך שהם בעצמם כבר לא יודעים את הניסוח התקין.

לכן אפילו היצרניות יורדות לרמה שלהם, ע"מ למכור יותר (או בכלל).

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי זה שילוב של כמה דברים, יחד עם הצלחה לעוות את המקור, שיהיה "יותר נוח" להגיד אותו.

זה כמו ש "מנול" של ביוב, מקורו ככל הנראה ב MAIN HOLE, שזה בור הניקוז המרכזי, אבל לא נוח

זה לא MAIN HOLE אלא MAN HOLE שפירושו פתח אדם. מדובר בפתח העגול שבראש השוחה ושמיועד לכניסת אדם לצרכי תחזוקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הנה קיצוניות של טמטום:

מסתבר שבמקסיקו חלק גדול מהאוכלוסיה אומרים "פקסי" במקום "פפסי".

כתגובה לזה, פפסי החליטו לחגוג על זה ושינו את השם לPecsi.

הנה, אתם מוזמנים לראות פה.

http://www.youtube.com/watch?v=XVwrvulvkUU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב, פה בארץ המצב לא הרבה יותר טוב.

זוכרים את הקטע של וופלים מול באפלות?

היה לי ברור מההתחלה ש"באפלות" ינצח כי סוג האנשים שאומרים באפלות זה בדיוק סוג האנשים ששולחים SMSים לתוכניות ריאליטי.

מדהים אותי שזה הצליח לעבור בכלל ושאנשים לקחו את הזמן לשלוח הודעה בשביל להצביע על איך נתחיל לקרוא למוצר שולי לחלוטין.

פורסם
גם אני חשבתי שבקלית זה בגלל Back light.

מסתבר שככה קוראים לחומר שממנו זה עשוי.

אני מסופק, עד כמה שאני מכיר את הבקליט מדובר בחומר אטום. הוא בהחלט משמש (או שימש בעבר) בתעשית הרכב, אך לחלקים המצריכים בידוד חשמלי (כגון מכסי מפלג) ולא תאורה. המקור back light נשמע לי יותר סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הוא שאמרתי - רמת האינטליגנציה הנמוכה של הפועלים גורמת לכך שהם בעצמם כבר לא יודעים את הניסוח התקין.

לכן אפילו היצרניות יורדות לרמה שלהם, ע"מ למכור יותר (או בכלל).

מה הקשר לרמת אינטיליגנציה?

אתה קונה סט בוקסות במקום לקנות ערכת תקיעים זחיחים אז אתה דביל?

אתה משתמש בפלאייר או במכפתיים?

יש לך קליבר או מד זחיח?

אתה מחזיק אוטו או מכונית?

יש לך טוסטר או מצנם?

יש ז'רגון מקצועי שכולל מונחים מדוברים. זה מה שקורה כאן בהרבה תחומים. אנחנו לא עם של עובדי כפיים ולכן בשפה העברית חסרים הרבה מילים לכלים מקצועיים ותהליכי עבודת כפיים אז נוצר מצב שאחרי שהעבודה מתחילה להתבצע עוברים מספר שנים עד שהאקדמיה ללשון מתעוררת וממציאה מונחים עבריים. הבעייה היא שעד אז המונחים המעוברתים ע"י אנשי המקצוע כבר משתרשים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הנה קיצוניות של טמטום:

מסתבר שבמקסיקו חלק גדול מהאוכלוסיה אומרים "פקסי" במקום "פפסי".

כתגובה לזה, פפסי החליטו לחגוג על זה ושינו את השם לPecsi.

הנה, אתם מוזמנים לראות פה.

XVwrvulvkUU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב, פה בארץ המצב לא הרבה יותר טוב.

זוכרים את הקטע של וופלים מול באפלות?

היה לי ברור מההתחלה ש"באפלות" ינצח כי סוג האנשים שאומרים באפלות זה בדיוק סוג האנשים ששולחים SMSים לתוכניות ריאליטי.

מדהים אותי שזה הצליח לעבור בכלל ושאנשים לקחו את הזמן לשלוח הודעה בשביל להצביע על איך נתחיל לקרוא למוצר שולי לחלוטין.

הבאפלה מקורה בגששים, איני זוכר באיזה מערכון, אבל זה היה הרבה לפני אימוץ המונח על ידי עלית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה הקשר לרמת אינטיליגנציה?

יש לך קליבר או מד זחיח?

הקשר הוא פשוט.

יש לי טוסטר, אבל אני יודע שזה מצנם. יש לאמא שלי אוטו, אבל אני יודע שזאת מכונית.

כל ילד לומד את הדברים האלה בביה"ס, גם אם בפועל אנו לא ממש משתמשים באותן מילים.

איש לא מלמד בביה"ס מה זה מד זחיח ומכפתיים (כמו שהאנס כתב), וכך נוצר דור של דבילים שמוצאים עצמם

עוסקים בעבודת כפיים אך לא מסוגלים לתקשר עם העולם החיצון בשפה מובנת ונגישה. הם לומדים את הז'רגון

זה מזה, מפה לאוזן, וחושבים שככה צריך. כשללקוח יש שאלה, הם לא מסוגלים לענות באופן רהוט וברור.

זה חלק מהסיבה שהחברה רואה אותם כנחותים, והנחיתות בתורה גורמת להם להמשיך באותה התנהגות.

מעגל קסמים.

פורסם

דריש, עם כל הכבוד אני לא מסכים איתך. ממש עשית מזה קונספירציה אחת גדולה של עובדי הבניה נגד העולם.

זאת פשוט השפה שהשתרשה מזמנים עברו והמעגל ממשיך מכיוון שמי שנכנס לתחום לומד את הז'ארגון מהותיקים.

לפי מה שאתה טוען אם לדוגמה אני אסביר ללקוח שאני משתמש בדיבל כוח/מד זחיח/מכפתיים אז הוא יבין אותי טוב יותר מאשר שאני אגיד לו ג'אמבו/קאליבר/פלייר? אני לא חושב כמוך.

בכל מקצוע יש את המונחים המקצועיים שלו, לא כל המונחים תמיד נאמנים לשפה והקונספירציה שאתה מנסה לתאר פה מזכירה לי את הבלוג על הגינוסיד והאתיופים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
גם אני חשבתי שבקלית זה בגלל Back light.

מסתבר שככה קוראים לחומר שממנו זה עשוי.

טעות.

בבקליט משתמשים לבידוד, "בקלית" מייצרים מפרספקס בד"כ.

גם לגלידה יש שורשים גרמניים

מתוך האתר "לא רלוונטי":

שלחתי שאלה לקבוצת הדיון sci.lang קיבלתי תשובה מעניינת שבגרמניה קיים הביטוי "n?chstes Mal gibst du mir einen aus" שפרושו "בפעם הבאה תצטרך לקנות לי משקה" כשהכוונה היא שצירוף מקרים כזה שחוזר, דורש חגיגה, כמובן על חשבון האדם השני. מכיוון שמקורם של צדדים רבים בתרבות הישראלית מקורם בגרמניה, נראה לי שהבירה הגרמנית הוחלפה בגלידה ישראלית. עד כה, הסבר זה נראה לי הסביר ביותר.

לא השתכנעתי. :wink:

פורסם
אתה קונה סט בוקסות במקום לקנות ערכת תקיעים זחיחים אז אתה דביל?

יש לך קליבר או מד זחיח?

אם כבר אז תקיע גביע ולא זחיח, וברבים....

וקליבר ומד זחיח מוכרים גם כנוניוס או וורנייר.

אצל הרבה בעלי מקצוע חסר ידע תיאורטי ולכן כשאבא שלי ז"ל דיבר על ליטפון כמרכיב יסודי של צבע (באותה תקופה הצבעים יצרו לעצמם את הצבע מאבקות, מלכדים, ממסים, חומר ייבוש וחומרי גיוון) לדעתי הוא בקושי ידע שמדובר בתחמוצת אבץ, וגם אם היה אומר תחמוצת אבץ אני בטוח שלא היה מבין את ההרכב שלה, מכסימום הוא הבין את תרומת החומר למרקם הסופי וליכולת הכיסוי של הצבע, להיותו מברשתי יותר או פחות וכדומה.

אז מה זה חשוב איך הוא כינה את החומר??

יוסי

פורסם
דריש, עם כל הכבוד אני לא מסכים איתך. ממש עשית מזה קונספירציה אחת גדולה של עובדי הבניה נגד העולם.

לפי מה שאתה טוען אם לדוגמה אני אסביר ללקוח שאני משתמש בדיבל כוח/מד זחיח/מכפתיים אז הוא יבין אותי טוב יותר מאשר שאני אגיד לו ג'אמבו/קאליבר/פלייר? אני לא חושב כמוך.

GENOCIDE לפנים!!!! :lol:

קראתי שוב את ההודעה האחרונה שלי וזה באמת נשמע לא לעניין ולא כפי שהתכוונתי. בעיה בניסוח.

הבורות פה היא דו-סטרית: הלקוח לא יודע אלפבית של דברים טכניים, והפועל לא יודע להסביר לו בשפה ברורה.

כתוצאה, הלקוח (מתוך פחד להידפק) מסתכל על הפועל מלמעלה, והפועל מדבר אליו סינית ע"מ להרגיש שהוא גבר.

יוצא גרוע מכל הבחינות.

זה לא קונספירציה, אלא מצב שנוצר מסיבות היסטוריות. הסיבה שזה נשאר היא לדעתי רגשי הנחיתות. של שני הצדדים.

פורסם

יש ז'רגון מקצועי שכולל מונחים מדוברים. זה מה שקורה כאן בהרבה תחומים. אנחנו לא עם של עובדי כפיים ולכן בשפה העברית חסרים הרבה מילים לכלים מקצועיים ותהליכי עבודת כפיים אז נוצר מצב שאחרי שהעבודה מתחילה להתבצע עוברים מספר שנים עד שהאקדמיה ללשון מתעוררת וממציאה מונחים עבריים. הבעייה היא שעד אז המונחים המעוברתים ע"י אנשי המקצוע כבר משתרשים.

העניין הוא לא שאין עובדי כפיים דוברי עברית - יש כאלה, ובודאי שהיו כאלה בשנות התחדשות השפה, אלא שהיה מדובר בשפה שהתחדשה מתוך שפה עתיקה, עם מחסור עצום במונחים מעודכנים - ולכן המונחים הזרים התאזרחו בה.

בעצם מדוע אנחנו משתמשים ברדיו וטלפון ולא במלים עבריות? מלים אלה לא יותר מוזרות מדיבל או שליכט, רק יותר שגורות בפי העם.

פורסם

בעצם מדוע אנחנו משתמשים ברדיו וטלפון ולא במלים עבריות? מלים אלה לא יותר מוזרות מדיבל או שליכט, רק יותר שגורות בפי העם.

את השח-רחוק אני מכיר, אך לגבי הרדיו, גם חיפוש זריז ברחבי המרשתת הותירני פעור פה...

אגב המילים מכפתיים, מפתח גביע\תקיע גביע, עדיין בשימוש בצבא, אאל"ט. ויש עוד כמה, כגון מפתח קרקש.:puzzled:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ודים אני לא מבין את ההתעקשות שלך שמדובר ב"רגשי נחיתות" ו"שפה סודית" כדי להרגיש עליונות.

כמעט בכל תחום יש ז'רגון. שאל את רזמל מה היא פרצלציה (אין צבא בעולם שיעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה :-)), שאל איש מחשבים מה זה BIOS, שאל שוטר מה פירוש הביטוי "שישיה" או שאל צלם טלויזיה מה זה V.T.R.

גם למוסכניקים ולפועלי הבניין יש ז'רגון. זה שלמוסכניקים נוצרה תדמית של לבלבל את הלקוח עם מונחים מקצועיים, ומה לעשות שרוב פועלי הבניין בארץ הם ערבים (פעם) ורומנים/ סינים (היום), לא אומר בהכרח שהמשך השימוש שלהם בז'רגון המקצועי שלהם נובע מרגשי נחיתות. פועל בניין רומני לא ידע להסביר מהו שטיחמוס, אבל אני בטוח שקבלן או מנהל עבודה ידע לעשות זאת. השימוש בז'רגון בד"כ ממשיך להתקיים מטעמי נוחות. בדבר אחד אני מסכים וזה שכשבעל המקצוע מדבר עם לקוח, שאינו בקיא במונחים הטכניים, עליו לדעת להסביר לו מה בדיוק הוא עושה.

כשהייתי צעיר קראתי קומיקס "זבנג" של אורי פינק, היה שם קטע שדיבר בדיוק על זה. גל (הדמות הראשית) בא לתקן את הקטנוע שלו אצל הרצל הערס, אשר מבלבל אותו עם מונחים מקצועיים ותוקע לו בסוף מחיר מהסרטים.

לאחר מכן הרצל מגיע לירון (אחיו של גל) כדי לתקן את המחשב, וירון מחזיר לו בדיוק באותו המטבע :-D

רוצה לומר- זה לא נובע מרגשי נחיתות, זה פשוט מצב שקיים בכל תחומי החיים.

ולגבי עניין הלקוח שמסתכל על הפועל מלמעלה נאמר כבר שהפוסל במומו פוסל.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני עבדתי הרבה עם קבלנים ישראלים מבוגרים, בהתחלה לא הבנתי מה זה בונוס, בסוף התברר לי שמדברים על BULL NOSE.

וככה זה ממשיך, כשאני צריך שהעבודה תבוצע אני אומר להם שאני צריך בונוס. למה? ככה. ככה הם רגילים. כזה מגיע לשלב שבו צריך לשוחח עם הלקוח אני אומר Bull nose.

לפעמים יש מושגים שאני בוחר להשתמש בהם אל מול הלקוח גם אם הם שגויים, אם הלקוח בעייתי, אני לא רוצה להכנס ליותר מדי פרטים, אני זורק כמה מושגים לאוויר, והגישה שלו הופכת להיות : אתה בעל המקצוע, מה שאתה חושב לנכון.

וככה זה צריך להיות, אם אני אתחיל לספר לו מה זה סקאפר אני אשרוף זמן וזמן זה כסף, אם הוא שואל אז אני אומר שזאת החתיכה שיושבת בין השכבה הראשונה של הTAR PAPER לשכבה השניה, היא יושבת מעל הDRAINAGE שיורד עד לקופסא של הDOWN SPOUT, זה חלק מאוד חשוב, ואני צריך תשובהמיידית מכיוון שאני רוצה להביא את המכונה של הHOT TAR כדי לעשות HOT MOP על הסקאפר ואינני חושב שהביצוע יהיה מושלם אם לא נחליף את החתיכה הנ"ל.

עכשיו, כשאני זורק מושגים לאוויר, מושגים אמיתיים, הלקוח מתבלבל ואומר כן. אם אני אתאר את זה בתור סתם חתיכת פח מצ'וקמקת הוא יז**ן לי את המוח!

haters will hate

• תוכן חדש...