Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מילא המושגים באנגלית, אבל גם בעברית יש מושג מהתחום שהוא סתום לרוב האנשים - 'יחס פנים אחור'........

יוסי

יחס פנים אחור? נשמע שייך לפורום המשפטי (מה שקרוי במקומותינו תאונת פרצוף תחת).

אני מניח שאתה מדבר על SWR.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פרנקוס, צבא הוא גוף גדול עם כוח פוליטי וכל מיני מטרות.

אבל - בחתימה של מרק10 יש סימן שהוא משתייך לגוף הרב יותר צנוע, בלי שום מטרות פוליטיות, בלי יומרות להשאיר זרים בחוץ (ולהפך - ישמח לקלוט אנשים חדשים לשורותיו) - ובכל זאת הוא היחיד שיידע מה זה 73, או XCVR, או 3ELBM, או DX (רמז - לא DealExtreme). מדוע? פשוט מאוד. זה הז'רגון המקובל בכל העולם (לא רק בישראל) בין חובבי רדיו. אותה קבוצה די קטנה של אנשים שעוסקים בתחביב שאולי יש בו תחרותיות מסויימת, אבל בעיקר חברות ושיתוף פעולה.

גם אני גדלתי כבן לפנאט של התחום, וזוכר את עצמי משחק במכוניות על השטיח ושומע את אבא שלי מתוסכל מול המיקרופן צועק "CQ, CQ" :lol:

(היה לי פיג'ו 309 ראלי, יגואל E-Type ולמבורגיני קונטאש די מגניבים, שלושתם ב1/18)

אני דיברתי על המקרה של הצבא, שהוא ספציפי לארגונים אפקטיביים אבל לא יעילים.

אצל חובבי רדיו אין לי יותר מדי מושג מה קורה אבל אני כן יודע שבגלל שזה תחביב בינלאומי ומאוד מאוד ספציפי, אין ממש צורך לעשות ז'רגון לכל מדינה, אלא סוג של שפה אוניברסלית, כלומר ז'רגון של התחום.

זה מאוד מאוד טכני להתעסק עם זה וצריך להבין די הרבה כדי באמת להיות בתוך "הסצנה" של חובבי רדיו. בגלל זה אין צורך שיבינו אותך מחוץ לתחום.

בימים אלו אני חוקר בדיוק את הז'רגון של קהילות אינטרנטיות שונות.

נסה אתה להיכנס ל /b/ ולהבין מה קורה שם (עצה שלי, אם אתה לא יודע מה זה, אתה לא רוצה להכנס לשם~)

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלי. כל קבוצה שיש לה מכנה משותף תפתח ז'רגון, בלי קשר ליעילות או לתפקיד. זה מתחיל בתוך המשפחה - סימנים או ביטויים מוסכמים בין בני זוג, בין בני הזוג+ילדים, דרך בית הספר, מקומות עבודה ועד ארגונים גדולים כמו צבא. הצורך היחיד שהז'רגון מבטא הוא צורך בתקשורת ברורה בתוך הקבוצה, ולא צורך בהסתרת מידע או יצירת תחושת עליונות מול קבוצות אחרות.

בצבא הביטויים נגזרים מכל מיני מקורות - מישהו הביא דוגמאות של סירוס מילים לועזיות, הרבה ביטויים נגזרים מראשי תיבות ועוד כהנה וכהנה. בקבוצות בין-לאומיות - מהצורך בשפה משותפת (ובמקרה הספציפי של חובבי רדיו גם מקודי קיצור של אלחוטנים, שמקורם מימי תקושרת המורס), בענף הבניה - בעיקר ממילים בשפות זרות ובמשפחה סתם מארועים שעברו עליה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק. זה לא סותר את מה שאמרתי.

חוץ מהצורך הקבוצתי ביצירת שפה משותפת, בצבא יש מבנה שמאפשר את זה ומטפח את זה יותר מבמקומות אחרים.

לא אמרתי שאין את זה במקומות אחרים ובמועדונים ספציפיים ובתוך המשפחה.

אתה צריך לראות שיחה בין אנשים שונים כשאחי ואני יושבים כל אחד בצד השני של השולחן. זו פשוט סדרה של הנהונים שאומרים "אני יודע איזו בדיחה או הערה מטופשת העברת בראש, אין צורך להגיד אותה אפילו".

יש שם תקשורת מטורפת שפשוט עוברת לכולם מעל הראש.

ושוב, במקרה של ענף הבניה, זה שילוב של הגירה ממקומות שונים, שפה לא מתאימה לתחום (חסרות מילים בעברית, או שפשוט נשמעות רע), והמון חוסר הבנה של לועזית אצל חלק מהפועלים.

פורסם
פרנקוס, צבא הוא גוף גדול עם כוח פוליטי וכל מיני מטרות.

אבל - בחתימה של מרק10 יש סימן שהוא משתייך לגוף הרב יותר צנוע, בלי שום מטרות פוליטיות, בלי יומרות להשאיר זרים בחוץ (ולהפך - ישמח לקלוט אנשים חדשים לשורותיו) - ובכל זאת הוא היחיד שיידע מה זה 73, או XCVR, או 3ELBM, או DX (רמז - לא DealExtreme). מדוע? פשוט מאוד. זה הז'רגון המקובל בכל העולם (לא רק בישראל) בין חובבי רדיו. אותה קבוצה די קטנה של אנשים שעוסקים בתחביב שאולי יש בו תחרותיות מסויימת, אבל בעיקר חברות ושיתוף פעולה.

אכן יש צדק בדברייך. ברשותך הוסיף כי חלק גדול מהשפה של חובבי הרדיו נוצר בגלל סיבות טכניות מובהקות כגון האלף בית פונטי שמשמש לא רק את חובבי הרדיו אלא גם את כול הגופים אשר משתמשים בקשר רדיו.

כאשר חובב רדיו X קורא בקשר לחובב Y הנמצא בקולומביה בתחום תדרי 20 מטר ברוב המקרים הקליטה בימים או בתקופה מסויימת של השנה חלשה וגם קשה להבדיל בין אותיות מסויימת כגון 'M' או 'N' אבל עם במקום 'M' תצעק בקשר MIKE הדבר הרבה יותר מובן.

בימינו התחרות בין חובבי הרדיו היא ממש לא תחרות אלא משהו יותר כייפי.

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן יש צדק בדברייך. ברשותך הוסיף כי חלק גדול מהשפה של חובבי הרדיו נוצר בגלל סיבות טכניות מובהקות כגון האלף בית פונטי שמשמש לא רק את חובבי הרדיו אלא גם את כול הגופים אשר משתמשים בקשר רדיו.

כאשר חובב רדיו X קורא בקשר לחובב Y הנמצא בקולומביה בתחום תדרי 20 מטר ברוב המקרים הקליטה בימים או בתקופה מסויימת של השנה חלשה וגם קשה להבדיל בין אותיות מסויימת כגון 'M' או 'N' אבל עם במקום 'M' תצעק בקשר MIKE הדבר הרבה יותר מובן.

בימינו התחרות בין חובבי הרדיו היא ממש לא תחרות אלא משהו יותר כייפי.

לא יצא לך להשתתף בתחרויות? האמת היא שבפעם האחרונה השתתפתי בתחרות הישראלית ב-1988, וכבר די הרבה שנים הקשר שלי עם התחביב הוא תשלום אגרת הרשיון ומדי פעם פגישה קצרה עם כמה חובבים ותיקים, אבל יש לתחביב לא מעט פנים. אני מבין שאתה בעל דרגה טכנית ולא מרבה לעבוד ב-HF, אבל צייד DX, השתתפות בלתחרויות, ימי שדה וכגון אלה הם בהחלט בגדר כיף, התחרויות נערכות ברוח טובה, ממליא הפרס העיקרי הוא פרסום התוצאות בעיתון של האגודה המארגנת.

פורסם
מילא המושגים באנגלית, אבל גם בעברית יש מושג מהתחום שהוא סתום לרוב האנשים - 'יחס פנים אחור'........

יוסי

יוסי, על-מנת להבין מושגים או מונחים מסויימים בתחום חובבות הרדיו או אלקטרוניקה יש צורך לרכוש 'קצת' ידע תיאורטי והרבה ניסיון עד אשר חלק מהמושגים נהפכים למובנים בצורה מוחלטת.

כאשר אני מתכוון לניסיון זה לבנות אנטנות שונות ומשונות ולמדוד את הערכים בעזרת מד יחס גלים עומדים ולנתח את ביצועי האנטנה. למדוד את העכבה האופיינית של האנטנה שבנית לעומת החישוב התיאורטי ובהתאם לתוצאות המעשיות להתחיל 'לחתוך' את המוליכים של האנטנה ושוב לחזור על תהליך.

'יחס פנים אחור'= יחס הגבר פנים לאחור=FRONT TO BACK RATIO

מונח יחסית די פשוט אשר מגדיר פי כמה מגבירה אנטנה מסויימת טוב יותר מלפנים מאשר לאחור.

FB=עוצמת הקליטה מלפנים לחלק לעוצמת הקליטה מאחור ונהוג לדבר ביחידות DB.

פורסם

OK, זה מה שקורה כאשר מתרחקים מהתחום - שוכחים חלק מהמונחים.

וכמובן שנושא האנטנות היה ונותר אחד הבעייתיים ביותר להבנה, התוצאות הטובות ביותר מושגות רק על ידי ניסוי וטעיה.

פורסם
לא יצא לך להשתתף בתחרויות? האמת היא שבפעם האחרונה השתתפתי בתחרות הישראלית ב-1988, וכבר די הרבה שנים הקשר שלי עם התחביב הוא תשלום אגרת הרשיון ומדי פעם פגישה קצרה עם כמה חובבים ותיקים, אבל יש לתחביב לא מעט פנים. אני מבין שאתה בעל דרגה טכנית ולא מרבה לעבוד ב-HF, אבל צייד DX, השתתפות בלתחרויות, ימי שדה וכגון אלה הם בהחלט בגדר כיף, התחרויות נערכות ברוח טובה, ממליא הפרס העיקרי הוא פרסום התוצאות בעיתון של האגודה המארגנת.

אני חובב רדיו כבר יותר מ-20 שנים (פירטי). כבר מלפני עשור דרגה ד' כוללת גם את החלק הטכני וגם את החלק התנועתי או הנהלים.

האמת שלפני שנה עברתי קורס דרגה א' בהנחיית משה אינגר וכולל בחינה של משרד התקשורת אבל עדיין חסר לי את החלק של המורס לכן עדיין אין לי דרגה א'.

אם תרצה את החומר ללימוד דרגה א' בפורמט PDF אוכל לשלוח לך (קצת מבולגן).

פורסם

אני לא זקוק לחומר - יש לי דרגה ב' מ-1974, אבל, כפי שאתה יכול להבין, אני לא פעיל כבר די הרבה שנים. במקום שבו אני גר אין לי אפשרות להקים אנטנות, ובכלל - השקעה בתחנת חובבים נמצאת מבחינתי בעדיפות נמוכה. אולי בעתיד המצב ישתנה. סה"כ נהניתי מאוד במשך כ-20 שנות עיסוק בתחביב, עם הפעלת HF בתחנות מועדון ו-2 מ' עם Yaesu FT208R שעדיין שוכב אצלי באיזו מגירה.

פורסם

אבל - בחתימה של מרק10 יש סימן שהוא משתייך לגוף הרב יותר צנוע, זה הז'רגון המקובל בכל העולם (לא רק בישראל) בין חובבי רדיו.

באמת תהיתי לפשר הדבר.

אגב, מה זה CQ בבקשה?

יוסי, אל תשאל מה הזכרת לי.

2 תלמידי קולג' מנסים להסביר למנייאק של הכיתה במונחי הדיוטות מהי תורת היחסות.

ההסבר שלהם היה פשוט ואלגנטי:

המסביר:

"שמע, קח את האף שלך, ותצמיד אותו לישבני. כך, לשנינו יש אף בישבן, אבל המצב היחסי של האף שלי, הרבה יותר טוב מהמצב היחסי של האף שלך."

יחס פנים אחור? נשמע שייך לפורום המשפטי (מה שקרוי במקומותינו תאונת פרצוף תחת).

LOL... לך תסביר לנפגע בתאונה שהוא עבר תאונת פרצוף-תחת. נראה לי שאתה תחטוף מכות בסוף.

נ.ב.,

השכנים מבקשים שתפסיקו להצחיק אותי, אני מפחיד להם את החתול.

OK, זה מה שקורה כאשר מתרחקים מהתחום - שוכחים חלק מהמונחים.

זה נכון...

מה שכן, לא רק בעולם המקצועי יש מונחים מוזרים שכאלה, למרות שיש להם תחליף יותר מראוי בעברית.

עקרונית, כבר קפץ לי נתיך (פיוז) בראש, מהשירשור הזה, ואם רק היה לי כח הייתי מנסה להיזכר בעוד דוגמאות מהעולם המקצועי ששגורות היום בפינו כאילו אין מחר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

CQ, בז'רגון של אלחטאים (ובכללם החובבים), הוא קריאה כללית לכל תחנה השומעת את הקריאה. האגדה מספרת שמדובר ב-seek you אשר קוצר ל-CQ כפי שמקובל לקצר במורס. אצל חובבי הרדיו הקריאה משמשת גם בקשר דיבור.

וחוץ מזה, ברווז, החתול של השכנים שלך הוא כנראה משהו מיוחד. בד"כ חתולים אמורים להפחיד ברווזים.

פורסם
CQ, האגדה מספרת שמדובר ב-seek you אשר קוצר ל-CQ .

תודה, בדיוק כמו האגדה על ה-ICQ. מעניין אם יש קשר בין השניים.

וחוץ מזה, ברווז, החתול של השכנים שלך הוא כנראה משהו מיוחד. בד"כ חתולים אמורים להפחיד ברווזים.

בדרך כלל, הברווז הוא יותר קטן מהחתול. ואני לא מאמין שכרגע השוויתי גודל ביני לבין חתול.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ללא ספק יש קשר בין השניים, אם כי איני יודע אם מפתחי או משווקי ה-ICQ הכירו את ה-CQ האלחוטי. מל מקום - סיפור ה-CQ ישן מאוד, מדור בקיצור מקובל מימי אלחוט המורס, בתחילת המאה ה-20. לפי הויקיפדיה וריאציה שלו (CQD) הוצעה כקריאת מצוקה, אולם בסופו של דבר התקבל ה-SOS.

• תוכן חדש...