Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות את הג'יפ הראשון שלי ורציתי להתייעץ פה ולקבל כיוון. התקציב הוא סביב 30-35 אלף ,הצרכים שלי בעיקון הם 90% ואולי יותר הם נסיעה בכבישים והשאר אני רוצה להתנסות קצת בנסיעת שטח קל בינוני (פעם בשבועיים שלוש) ככה שחשובה לי הנוחות בנסיעה וגם יכולת שטח טובה יחסית. התייחסות לאוטומט בלבד.

ההתלבטות שלי היא:

1) ג'ימני - הבנתי שלשטח הוא חוויה אבל לכביש בדיוק ההפך יחסית חלש טורים גבוהים מעל 100 קמ"ש צפוף וקופצני אם כי אותו הכי אהבתי מבחינת המראה.

השאלה אם כדאי לוותר על הנוחות והמרווח בשביל זה.

2) טריוס - יותר מרווח מהג'ימיני ויותר נוח על הכביש למיטב הבנתי אך בשטח קצת נרפה ,ומראה סביר קצת מבוגר משהו.

האם הטריוס נוסע קבוע 4X4 או שיש איזה כפתור או ידית לכך? ואם לא אז בכביש הוא הנעה קדמי או אחורי?

3) גרנד ויטרה - לא יודע עליה יותר מידי היא אפילו קצת חורגת מהתקציב אבל אולי שווה להתאמץ.

חשוב לציין שאני לא מתכוון לשפר את הרכב לשטח.

תודה רבה על ההתייחסות אם החסרתי משהו אני אענה.

פורסם

שלום,

בוא נקל עליך על ידי ביטול אחת מהאופציות שהיא כמובן הטריוס. הסיבה היא שהוא לא נקרא רכב שטח כלל, הוא נוסע קבוע על הנעה כפולה (נראה לי שיש לו כפתור כמו כל 4X4 קבוע לנעילת דיפרנציאל מרכזי שתאפשר נסיעה בשטח),ובעקבות כך גם אין לו אפשרות להילוך כח, בנוסף למנוע החלש שלו. על נוחות, מרווח ויופי אני חושב שבכלל אין צורך לפרט.

עכשיו לגבי הג'ימיני - לפי הצרכים שלך שהם יותר נסיעה על הכביש ומעט שטח, לדעתי נסיעה עם ג'ימיני על כביש היא מאד לא נוחה בגלל שתי סרנים חיים שהופכים אותה לקפיצית מאד ולא גמישה במהמורות, כמו כן היא מאד קטנה בפנים ולא מרגישה "אוטו" אלא יותר כמו קופסת שימורים על גלגלים (לא שהטריוס יותר טובה), ובעיקולים היא גם כן לא הכי יציבה. לעומת זאת בשטח אין משהו שיכול לעצור אותה, חוץ מגרירה בדיונות (למשל אופנוע ים) בגלל המנוע קטן הנפח.

גרנד ויטרה - היא האופציה הכי מתאימה בגלל שתי מתלים עצמאיים מקדימה היא תהיה נוחה יותר, גמישה יותר במהמורות (יחסית לשתי הקודמות שהצגת), יש לה מרווח פנים גדול יותר ומנוע חזק יותר, כמו כן יש הילוך כח (כנ"ל הג'ימיני שהוא לא הנעה כפולה קבועה). בעיקרון המנוע דומה לשל הסוזוקי באלנו חוץ מכמה שינויים והתאמות ל4X4 מה שאומר תחזוקה די זולה ואמינות.

לדעתי שווה למתוח קצת את התקציב בשביל גרנד ויטרה אבל לא על החשבון שנתון נמוך יותר, ואם תכננת על ג'פ קטן בשביל חיסכון בהוצאות הדלק תיקח בחשבון שכל הג'יפים ואפילו גם אלו הקטנים הם שתיינים בצריכת הדלק (1-9 עד 1-11).

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

ג'ימני - כמו שכתבת, זה רכב שטח קטן אבל קשוח. לא נוח לנסיעות מחוץ לעיר, נסבל בתוך העיר.

טריוס - ג'יפ לבחורות (סליחה על השוביניזם). באמת, חוץ ממראה של רכב שטח אין בו כלום. רכב מיותר לדעתי.

גרנד-ויטרה - פשרה מצויינת אבל יקרה מעט למיטב זכרוני את המחירונים.

ספורטאז' - פשרה טובה בין כביש לשטח אבל, וזה אבל גדול, צפה לתצרוכת דלק מאוד גבוהה.

בתקציב כזה תהיה חייב להתפשר על משהו. אופציה אחת היא להתפשר על נוחות או ביצועים ולקחת ג'ימני. בתמורה תקבל צריכת דלק טובה ועלויות אחזקה שפויות. אופציה אחרת היא לא להתפשר על נוחות או ביצועים ולקחת ספורטאז'. תשלם יותר על דלק בכל חודש (כמה יותר? תלוי כמה אתה נוסע..) אבל תקבל רכב קצת יותר מרווח וקצת יותר נסבל מחוץ לעיר. אופציה שלישית היא להתפשר בתקציב וברמת העבירות, לקחת גרנד ויטארה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ג'ימני - כמו שכתבת, זה רכב שטח קטן אבל קשוח. לא נוח לנסיעות מחוץ לעיר, נסבל בתוך העיר.

טריוס - ג'יפ לבחורות (סליחה על השוביניזם). באמת, חוץ ממראה של רכב שטח אין בו כלום. רכב מיותר לדעתי.

גרנד-ויטרה - פשרה מצויינת אבל יקרה מעט למיטב זכרוני את המחירונים.

ספורטאז' - פשרה טובה בין כביש לשטח אבל, וזה אבל גדול, צפה לתצרוכת דלק מאוד גבוהה.

בתקציב כזה תהיה חייב להתפשר על משהו. אופציה אחת היא להתפשר על נוחות או ביצועים ולקחת ג'ימני. בתמורה תקבל צריכת דלק טובה ועלויות אחזקה שפויות. אופציה אחרת היא לא להתפשר על נוחות או ביצועים ולקחת ספורטאז'. תשלם יותר על דלק בכל חודש (כמה יותר? תלוי כמה אתה נוסע..) אבל תקבל רכב קצת יותר מרווח וקצת יותר נסבל מחוץ לעיר. אופציה שלישית היא להתפשר בתקציב וברמת העבירות, לקחת גרנד ויטארה.

הנסיעות שלי בעיקר עירוניות מידי פעם אשדוד הרצליה וכאלה גג חיפה. בשנה בערך 20K ק"מ

הג'ימני סוחב ב120 או שהוא ממש ממש מתפרק? כי הנטייה שלי היא עליו...

פורסם

עד כמה שאני מבין ממייק, הוא מחפש גרסת 3 דלתות ודגם ה-3 דלתות בספורטז' הוא די נדיר ובגלל זה המחירים הנדרשים עליו גם כן גבוהים. אני לא חושב שרמת העבירות של הספורטז' טובה יותר מהגרנד ויטרה 3 דלתות אפילו שלספורטז' נפח 2.0 הרי בשנתונים האלה הם לא היו ידועים במנועים מתוחכמים וחזקים ומפני כך גם צריכת הדלק הייתה לא הגיונית (יכול להגיע ל-1-5, עדיף לקנות גרנד שירוקי או בלייזר או ג'ימי ב-20000 שקל שהם צורכים אותו דבר ונותנים הרבה יותר בתמורה וזאת בלשון המעטה), לעומת הגרנד ויטרה שמנוע ה-1.6 שלה מנוצל הרבה יותר טוב בשטח ושלא יטעו אותך פה, היא גם לא נופלת מהג'ימיני החלשה ואם תחבר את סעיף הנוחות והבדל זעיר מאד בצריכת הדלק תראה שהגרנד ויטרה הכי מתאימה.

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

120 קמ"ש בג'ימני? לא מומלץ...

גם אני הייתי מעדיף ויטארה, אבל לדעתי היא תהיה יקרה לרכישה מהספורטאז'. אני זוכר שלפני שנתיים בערך השתעשעתי ברעיון של רכישת ספורטאז' ברזנט-קצר-ידני והיו רכבים סבירים באזור ה-40 אלף ש"ח. לדעתי עכשיו כבר יהיה אפשר למצוא אותם בסביבות ה-35 אלף ש"ח. אבל 20 אלף קילומטרים בצריכת דלק כמו של ספורטאז' זה משהו שיכאב מאוד בכיס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל נשמע שהסוזוקים עדיפים פה

אומנם הגרנד ויטרה יקר קצת אבל מניסיוני הסוזוקים קלים לתחזוקה והתחזוקה היומיומית שלהם משתווה לפרייבט

גם מבחינת השטח הם מאוד עמידים .

לדעתי מה שאתה צריך להחליט האם ללכת על רכב שבנוי יותר לשטח (הג'ימיני) שהוא פחות נוח בכביש ואפילו בכלל לא

נוח לנסיעות ממושכות או את הגרנד ויטרה שהוא יחסית "סביר" בכביש אבל טיפה פחות עביר בשטח

בהצלחה

יום יבוא ותהייה לי סיירה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הנסיעות שלי בעיקר עירוניות מידי פעם אשדוד הרצליה וכאלה גג חיפה. בשנה בערך 20K ק"מ

הג'ימני סוחב ב120 או שהוא ממש ממש מתפרק? כי הנטייה שלי היא עליו...

תתפלא הגימני סוחב ב-120 קמ"ש בכייף,

הנסיעות שלי בשנה האחרונה עם הגימני-ירושליים,באר שבע,חיפה בתדירות די גבוהה,

בשטח לא פראייר בכלל,אמין וזול לאחזקה,מומלץ.

:lol::lol::lol::lol:

SUZUKI JIMNY

פורסם

כמו שאמרו פה גימני הוא אמור להיות הכי חסכוני אך פחות נוח בכביש מספורטאז

אם תמצא ספורטאז טובה(וזה דבר שבדרך כלל לא יודעים לפני הקניה) הבעיה היחידה שתהיה לך היא צריכת הדלק שתמלא יותר מגימני

למי שאמר שבספורטאז יש נעילות כמובן שהוא יצטרך לשלם עליהם ולא מעט כדי להוסיף

• תוכן חדש...