Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקליקה של אנשי מודיעין נזהרים מראש במידע שנכנס לטלפון סלולרי, בין אם הוא מבוסס SpreadTrum, MediaTek, Exynos, Snapdragon או Helio.

אני מדבר על "סתם" חברות עם מודעות לאבטחת מידע - שם מעדיפים באופן גורף Exynos / Snapdragon ולא סתם.

גם אם תבקש במיוחד מכשיר עם אחד מהצ'יפסטים האחרים, תקבל שלילי בזנ"ט.

והחשש הוא לא הביון הנגדי הסיני, או הביון הסיני, אלא "סתם" ריגול תעשייתי, או איסוף מידע פרטי (מאסיבי) שהסינים עוסקים בו כל הזמן.

בחברות של מודיעין אתה בכלל לא תקבל טלפון סטנדרטי לצרכי עבודה, אלא טלפון מוקשח מקוסטם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עם כל הכבוד, לא מבין את הרלוונטיות לאזרח מן השורה שבסה״כ רוצה להוציא כמה מאות פחות על הסלולרי שלו. מה בדיוק יאספו הסינים/גוגל/ביל גייטס עלי כבר שכ״כ מעניין?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אזרח מן השורה עובד מן הסתם בחברה כלשהי ומייצר עבורה ערך נכון?

האזרח מן השורה גם לא עושה הפרדה בין טלפון לשימושי עבודה ולשימושים פרטיים נכון?

חוץ מזה - זה לא שיש לנו כאן טלפון זהה, בכמה מאות שקלים פחות. בסה"כ פעם אחרונה שבדקתי ההפרש הכספי בין Snapdragon מול MediaTek מקביל אליו (תיאורטית, בלי להיכנס ליעילות ו-TDP) היה סדר גודל של 15$.

העניין הוא שבטלפון שחסכו 15$ על הצ'יפסט חסכו בעוד מקומות.

אם ניקח את הדוגמה הזו, הרי שלא חסכו רק על הצ'יפסט, אלא חסכו גם:

בתאריך 26.8.2021 בשעה 11:54, m3x7r3m3 כתב:

מבחינת הבדלים - לנורד2 יש "רק" 90Hz ולשני האחרים 120, אם אתה לא משחק לא תרגיש את זה בכלל.

לנורד מסך מעט קטן יותר ובלי Always On Display, לשני האחרים יש.

בתאריך 26.8.2021 בשעה 11:54, m3x7r3m3 כתב:

יש הבדל במצלמות כמובן

מסך גדול יותר, עולה יותר כסף, מסך שתומך 120Hz עולה יותר ממסך שתומך 90Hz, מסך עם Always On Display עולה יותר ממסך בלי.

מבחינת מצלמות, אז מצלמה עם עדשה f/1.8 עולה יותר ממצלמה עם עדשה f/1.9, מצלמת Ultrawide של 50MP עולה יותר ממצלמת Ultrawide של 8MP, מערכת שמאפשרת צילום וידאו ב-8K (או 4K 60FPS) עם HDR עולה יותר ממערכת שמאפשרת צילום וידאו ב-4K 30FPS בלי HDR.

בקר אודיו שתומך 24bit / 192kHz עולה יותר מאחד שלא תומך.

בקר USB שתומך USB 3.1 עולה יותר מבקר USB שתומך USB 2.0.

מקלט של טעינה אלחוטית של Qi, עולה כסף.

אז אי אפשר להגיד שבסוף, הוא משלם "כמה מאות" רק על הצ'יפסט, זה ממש לא.

יכול להיות שזה ההבדל היחיד שרלוונטי עבורו, אבל במקרה כזה יש גם מכשירים עם צ'יפסטי ביניים של קוואלקום או אקסינוס גם, כל סדרת Snapdragon 7xx/6xx מיועדת בדיוק למכשירים האלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מתכנן לרכוש את הפיקסל 6 שאמור לצאת החודש, מניח שעדיף להזמין מחו"ל מאשר להמתין ליבוא מקביל במחירים שבטח יהיו בשמיים. מישהו מכיר מקום מומלץ להזמנה של מכשיר פיקסל? אמזון באחת ממדינות אירופה, ebay? 

פורסם
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

מתכנן לרכוש את הפיקסל 6 שאמור לצאת החודש, מניח שעדיף להזמין מחו"ל מאשר להמתין ליבוא מקביל במחירים שבטח יהיו בשמיים. מישהו מכיר מקום מומלץ להזמנה של מכשיר פיקסל? אמזון באחת ממדינות אירופה, ebay? 

תבדוק ב - CLOVE כשייצא למכירה.

• אהבתי 1

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
בתאריך 26.8.2021 בשעה 12:13, m3x7r3m3 כתב:

ו-Mid-End

Mid-End?
Mid.... End?
Figure It Out What GIF by CBC

בתאריך 29.8.2021 בשעה 17:00, m3x7r3m3 כתב:

אגב תנסה לבקש פעם ממקום עבודה מסודר עם מודעות לאבטחת מידע, מכשיר שמכיל צ'יפסט של MediaTek, תקבל שלילי בזנ"ט.

גם אם אותו מקום העבודה, בעצמו מוכר ללקוחות מכשירים עם צ'יפסט של מדיה טק 🤣

זה נשמע ספציפי להפליא 😆

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 2 דקות, פבל כתב:

Mid-End?
Mid.... End?
Figure It Out What GIF by CBC

חכה חכה, עוד לא שמעת בעולם הסלולר על החלוקה הנוספת 🤣

במקור היה Low-End ו-High-End, ואז היו אנשים (למעשה רוב האנשים) שלא רוצים גלקסי S300 או נוט 700, אבל גם לא נוקיה 105 מצד שני.

אז נוצרה קטגוריה חדשה, אז בתעשייה קראו לה Mid-End, למרות שאין לה ממש End.

ואז אנשים אומרים, אני לא רוצה את ה-S300 או נוט 700, ולא נוקיה 105, וגם לא שיאומי רדמי נוט 10 לצורך העניין, אני רוצה קצת יותר, או קצת פחות.

ואז נולדו הקטגוריות של Low-Mid-End ו-Mid-High-End.

ואז נולדה הקטגוריה של Ultra-End למי שרוצה טלפון במלא מלא כסף (Z Fold, Z Flip, אייפון פרו מקס סופר דופר ושות').

אז לכאורה היום גם ל-High, אין ממש End...

אבל חפרתי.

לפני 6 דקות, פבל כתב:

זה נשמע ספציפי להפליא 😆

כן ולא 🤣, תחשוב איזה חברות גדולות מוכרות מכשירי סלולר, ואיזה מהן גם נותנות מכשירים לעובדים (לחלקם לפחות)...

ולמען ההבהרה, אני לא עובד בחברות האלה, ואצלנו לא מוכרים בכלל מכשירי סלולר 🥳

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חכה חכה, עוד לא שמעת בעולם הסלולר על החלוקה הנוספת 🤣

אני דווקא מכיר, בגלל זה הציטוט. 
אין Mid-End, יש Mid Range. וזה נכון לא רק לטלפונים, אלא זו חלוקה סטנדרטית באנגלית, אפילו לא בהכרח למוצרים בכלל.

על Ultra end לא שמעתי, אני מכיר High end שזה החלק העליון של הסקאלה (נגיד ה-15-20% העליונים) ו-Flagship Models שזה ה-1-2-3 מכשירים הכי הכי של חברה כלשהי.

פורסם
לפני 15 דקות, moshe1379 כתב:

מחפש את הפאלפון הבא אחרי הredmi note 7 pro ששימש אותי בנאמנות (יחסית) כמעט 3 שנים. 

שימושים: סטנדרטיים, דפדפן לפעמים עם כמה כרטיסיות ברקע, ניווט, לא משחק, יהיה נחמד אם המצלמה תהיה טובה בתנאי תאורה טובים. 

קצב רענון מטורף וכאלה פחות משנה לי. 

תקציב 200-400 דולר כשתמיד יש עדיפות לחלק התחתון כי כנראה שאני לא באמת צריך יותר מזה

פרמטרים חשובים: 

סוללה טובה ומהירה

GPS יציב

עדיפות למערכת כמה שיותר נקייה (אין לי בעיה לצרוב בעצמי אחת מקוסטמת) 

דברים שהטריפו אותי בשיאומי

GPS שלא עובד טוב

וואטסאפ וטלגרם שנכנסים למצב שינה ולמרות כל ההגדרות חיסכון בסוללה זה לא נפתר. 

אשמח לדעת עד כמה המדיהטק אמינים לאחרונה? 

על הכוונת: 

OnePlus Nord 2 - די יקר בשבילי, וגם עם מדיטק

Poco x3, poco f3 - נראים נחמד במפרט, אם כי שמעתי על בעיות בחיישן קרבה שגורם למסך להשאר כבוי אחרי שיחה

קורץ לי גם לנסות את אחד הrealme

היה לי בעברי את הרדמי נוט 7 , וכמה שנים לאחריו את הוואןפלוס נורד. מן הסתם אין מה להשוות הנורד הרבה יותר טוב ולא סובל משום באג מעצבן מהיצרן(כמו החיישן קרבה שזה קיים גם בפוקופונים למינהם). 

לשימושים שלך אני באמת לא רואה למה צריך משהו מעבר לזה. הוא עולה 1300 שקל בארץ 

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, moshe1379 כתב:

אשמח לדעת עד כמה המדיהטק אמינים לאחרונה? 

שמעתי על פריצות אבטחה ב-Dimensity למיניהם (1100, 1200), על בעיות חומרה / תוכנה עדיין לא (אבל זה גם מוקדם יחסית למדוד את זה).

לפני 30 דקות, moshe1379 כתב:

Poco x3, poco f3 - נראים נחמד במפרט, אם כי שמעתי על בעיות בחיישן קרבה שגורם למסך להשאר כבוי אחרי שיחה

קורץ לי גם לנסות את אחד הrealme

לגמרי אופציות, שים לב בפוקו נדמה לי יש לו תתי דגמים עם סנאפדראגון (כולם חוץ מ-Poco X3 GT) ואחד עם מדיהטק (Poco X3 GT).

הדגם הרגיל מגיע עם או בלי NFC אם זה חשוב לך.

בשביל הדרישות שלך אפשר להתכוונן על ה-X3 הרגיל, עם NFC (אם חשוב לך, תשלום באפליקציות תשלום, רב קו וכו').

לדרישות האלה הכי הרבה הייתי עולה ל-X3 Pro, למרות שגם זה ת'כלס דיי מיותר לפי השימושים שלך.

לעלות ל-F3 נשמע לי מיותר, הנה כל ההבדלים תראה אם תמצא שם משהו שממש מוסיף לך בין ה-X3 ל-X3 Pro ל-F3.

לגבי Realme על איזה דגמים אתה חושב?

לפני 21 דקות, פבל כתב:

אני דווקא מכיר, בגלל זה הציטוט. 
אין Mid-End, יש Mid Range. וזה נכון לא רק לטלפונים, אלא זו חלוקה סטנדרטית באנגלית, אפילו לא בהכרח למוצרים בכלל.

על Ultra end לא שמעתי, אני מכיר High end שזה החלק העליון של הסקאלה (נגיד ה-15-20% העליונים) ו-Flagship Models שזה ה-1-2-3 מכשירים הכי הכי של חברה כלשהי.

ככה דיברו לפני החלוקה הנוספת 🤣

היה באמת Low-End, Mid-Range, High-End.

כשהוסיפו את החלוקה הנוספת, אז כבר לא זרם להם:

Low-End, Low-Mid-Range, Mid-Range, Mid-High-Range, High-Range, Ultra End

אז קראו לזה ככה, אם זה נכון או לא, פחות אכפת לי 🤣

אבל חכה, עוד לא שמעת בתעשייה את החלוקה הישראלית - "מכשיר זול", "מכשיר סבבה", "מכשיר פצצה", "מכשיר בנזונה" ו"מכשיר לפנים האוזניים שלך נושרות במקום".

האולטרא אנד הוא יחסית חדש, נדמה לי שנולד עם ה-XS Max או משהו כזה, ואחרי זה המשיך אותו ה-iPhone 11 Pro Max, ואז הצטרף גם ה-Z Fold פחות או יותר.

לפני 12 דקות, davemustaine87 כתב:

היה לי בעברי את הרדמי נוט 7 , וכמה שנים לאחריו את הוואןפלוס נורד. מן הסתם אין מה להשוות הנורד הרבה יותר טוב ולא סובל משום באג מעצבן מהיצרן(כמו החיישן קרבה שזה קיים גם בפוקופונים למינהם). 

לשימושים שלך אני באמת לא רואה למה צריך משהו מעבר לזה. הוא עולה 1300 שקל בארץ 

נורד 2 עולה 1850 בערך.

נורד 1 אגב לא משתמש בצ'יפסט של מדיהטק (כמו נורד 2) אלא סנאפדראגון 765

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 47 דקות, פבל כתב:

Mid-End?
Mid.... End?

ליאור מיישם את טקטיקת חרטט בביטחון.

אבל עדיין טועה. הכול בסדר ליאור.

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

Ultra End

Ultra-High-End

בכול מקרה ברשימה שלך לא היה mid-end...

טעית. קורה.

בקיצור שמועות שמציגים את הפיקסל ב 13. מקווה שהוא יהיה טוב ויהיה שווה לשדרג אליו, כי הוואנפלאס שלי חטף מכה נוספת מהעידכון לאנדרוייד 11.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

ליאור מיישם את טקטיקת חרטט בביטחון.

אבל עדיין טועה. הכול בסדר ליאור.

Ultra-High-End

לי זה ממש לא משנה כן? אני מקבל מכשירים כדי לתמוך בהם, לא אכפת לי לאיזה "קטגוריה" הם משתייכים, או כמה הם עולים.

Not my problems...

לפני 21 דקות, David32 כתב:

בכול מקרה ברשימה שלך לא היה mid-end...

טעית. קורה.

לא הבנת, לא זרם להם להגיד:

לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

Low-End, Low-Mid-Range, Mid-Range, Mid-High-Range, High-Range, Ultra End

אז הם קראו לזה ככה.

אני ממש בספק שנכונות הנחתה אותם בבחירה 🤣

כאמור המקבילים הישראליים שלהם חילקו ככה:

לפני 52 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל חכה, עוד לא שמעת בתעשייה את החלוקה הישראלית - "מכשיר זול", "מכשיר סבבה", "מכשיר פצצה", "מכשיר בנזונה" ו"מכשיר לפנים האוזניים שלך נושרות במקום".

אנחנו מדברים בגדול על אותו חומר אנושי רק עם אזרחות שונה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אז קראו לזה ככה, אם זה נכון או לא, פחות אכפת לי 🤣

אם מישהו קרא למשהו (לאו דווקא טלפון, כל דבר) "Mid-End" אז הוא אידיוט מזן ממש מיוחד.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

נחמד, לא הכרתי. אני מכיר את זה בסגנון של "אייפון, לא אייפון, סמסון (ב-O ובלי G כמובן, כמו  דג ה"סאלומון"), סיני".  

לפני 56 דקות, David32 כתב:

Ultra-High-End

או, את זה אני מכיר. ליאור, יכול להיות שבאמת התבלבלת עם זה?

לפני 57 דקות, David32 כתב:

בקיצור שמועות שמציגים את הפיקסל ב 13. מקווה שהוא יהיה טוב ויהיה שווה לשדרג אליו, כי הוואנפלאס שלי חטף מכה נוספת מהעידכון לאנדרוייד 11.

אמן אמן אמן אמן. אחרי ששיחקתי קצת עם הפיקסל 5 של אשתי, אני בונה על ה-6Pro להחליף את ה-S10 פלוס שלי. מקווה שהוא באמת יהיה טוב, ונורא מבאס שחייבים את הדגם המגודל (בקטע דפוק לגמרי. גם ה-S10+ גדול מדי לטעמי עם מסך 6.4, אז זה, עם 6.7? אלוהים שישמור) בשביל מערך המצלמות הטוב יותר...

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, פבל כתב:

אם מישהו קרא למשהו (לאו דווקא טלפון, כל דבר) "Mid-End" אז הוא אידיוט מזן ממש מיוחד.

ביקרת לאחרונה במקומות שמוכרים מכשירי סלולר? בעיקר ברשתות הסלולר עצמן.

זה לא רק בישראל אגב.

אנחנו מדברים על איזה אבי (גנרי) או John גנרי

לפני 9 דקות, פבל כתב:

נחמד, לא הכרתי. אני מכיר את זה בסגנון של "אייפון, לא אייפון, סמסון (ב-O ובלי G כמובן, כמו  דג ה"סאלומון"), סיני".  

בזה לא נתקלתי.

צריך מוכר "מיוחד" כדי לאגד את כל היצרנים הסיניים (והדגמים שלהם) ביחד תחת כותרת אחת.

ואז מצד שני את כל הסמסונגים בכותרת אחת, אחרת.

כאילו לקנות איזה גלקסי M כלשהו זה שווה ערך (או אפילו במשתמע עדיף) ל-Poco X3 Pro?

נתקלתי באנשים כאלה, אבל הם בד"כ הקונים ולא המוכרים.

לפני 9 דקות, פבל כתב:

או, את זה אני מכיר. ליאור, יכול להיות שבאמת התבלבלת עם זה?

לא מכיר Ultra-High-End, ומההיכרות עם החומר האנושי לא נראה לי סביר שהם יגידו את המילים האלה ככה 🤣

תזכור זה לא שאני מדבר על איזה EVP Sales בסמסונג או מעונב אחר, אלא על מוכר בסלקום, או המקביל שלו ב-Vodafone או Verizone.

אצל המעונב / מצגות רשמיות סביר להניח שהמונחים יהיו יותר נכונים ומדויקים.

אבל זה לא האנשים שיש לי איתם ממשקים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...