Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

streicher 19

הנעת רכב עם כפתור מזגן לחוץ לא מכבידה על שום דבר - יש השהייה של כמה שניות מהנעה ועד שמדחס נכנס לפעולה.

כתבתי את זה כבר, אתה לא קורא את התגובות של האחרים

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

ההוראה לנתק את מדחס המזגן כדקה לפני הדימום היא נכונה ואינה קישקוש,אך אינה קשורה לנזק לחלקי המערכת אלא למניעת היווצרות בקטריות על היחידה הפנימית.

כאשר מפסיקים את פעולת המדחס ופעולת המאוורר הפנימי יחד,הרדיאטור הפנימי נשאר קפוא,ביחוד בגלל שקרר ממשיך לזרום דרך הרדיאטור גם לאחר ניתוק המדחס בגלל הפרשי לחצים וממשיך לקרר אותו מה שגורם להיווצרות עיבוי על חלקו החיצוני,והרטיבות שנשארת על היחידה תורמת לזירוז הופעת הבקטריות.

ניתוק המדחס והשארת המאוורר הפנימי עובד כדקה יגרמו לחימום הרדיאטור וימנעו את ריח הטחב והבקטריות

וכמו שכבר ציינו פה,פעם,ברכבים הישנים,במידה והמדחס היה נשאר מחובר לפני דימום המנוע,בהנעה הבאה הוא היה מתחבר מיד בפתיחת מתג ההצתה והיה מקשה על סיבוב המנוע,היום כבר אין לזה חשיבות.

אורן

פורסם

לפי כך ובהתאם לזאת, ממה שהבנתי מהתגובות השונות...

הסיבה לכיבוי מוקדם של המזגן אולי השתנתה אבל עדיין נשארה חיונית.

פעם כיבוי מוקדם נועד להגן על המדחס המצבר והאלטקנטור, פן יותנע הרכב עם המזגן דולק.

היום למרות שיש מנגנוני השהייה למיניהם, עדיין מומלץ לכבות את המזגן דקה לפני ההגעה ליעד, אך להשאיר את המאוורר דולק במטרה למנוע צמיחה של עובשים ובקטריות כתוצאה משארית הלחות הנשארה במערכת.

זמין 8)

פורסם

אתה שוב מסכם, נצמד למיתוסים ולא ממש מדייק.

אורן הסביר יפה, ברכב הישן התנעה עם המדחס מחובר היוותה עומס מיותר על המצבר ואין שום קשר להגנה על מדחס עצמו, כפי שרשמת.

למדחס לא ממש משנה איך הוא מפסיק או מתחיל להסתובב, אם זה דרך המנוע שמספיק או מתחיל או דרך מיתוג החיבור החשמלי.

פורסם

כרגיל כמו כל דבר בחיים האמת לא נמצאת לא בימין ולא בשמאל אלא על שביל הכסף שבאמצע

מטבע לשון של פוליטיקאים, שופטים ועוד כאלה שלא טורחים להתעמת/להתאמץ/להתעמק.

פורסם

עצם השיחה בינינו היא סוג של התאמצות והתעמקות לא? :wink:

בכל מקרה לקחתי לליבי את כל דבריכם ומבטיח להפיק מהם את המירב.

אגב פוליטיקאי אני לא. (חס וחלילה)

לשופטים יש לי כבוד גדול, אך לצערי אין לי את הסבלנות לקרוא ולכתוב אלפי עמודים, לכן השיווק הוא אהבתי האמיתית :-D

זמין 8)

פורסם
כרגיל כמו כל דבר בחיים האמת לא נמצאת לא בימין ולא בשמאל אלא על שביל הכסף שבאמצע

מטבע לשון של פוליטיקאים, שופטים ועוד כאלה שלא טורחים להתעמת/להתאמץ/להתעמק.

זה נכון אבל לא למדעים או לנושאים טכנים, אין הרבה אפור כאן רק חוסר ידע אי הכרת הפרטים.

פורסם

אני לא עושה אף אחד מהדברים כאן בשירשור, המתג תמיד על "AUTO" (בקרת אקלים). כאשר מתג ההצתה נסגר, המערכת פותחת באופן אוטומטי את התריס סיקרולציה לאויר מבחוץ (לצורך איוורור היחידה הפנימית).

אין בקטריות ביחידה הפנימית ואין שום ריח רע או ריח לוואי (היחידה עצמה, אגב, נראית נקיה לחלוטין).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

איציק,במרבית הרכבים לאחר דימום המנוע תריס הסירקולציה לא יפתח מעצמו כמו בפז'ו-סיטרואן\לכן ההמלצה לאוורר את היחידה.

אורן

פורסם

אין קשר בין הדברים, ההמלצה לאוורר את היחידה ע"י הפעלת מפוח נכונה תמיד וגם רצוי כמובן להעביר מדף יניקה לאויר חיצוני כשהרכב חונה.

אגב, יש יצרנים אשר מפעילים חימום ומפוח לאוורר את היחידה הפנימית, לאחר דימום המנוע למספר דקות (אם המזגן פעל במשך זמן מסויים).

פורסם
אין קשר בין הדברים, ההמלצה לאוורר את היחידה ע"י הפעלת מפוח נכונה תמיד וגם רצוי כמובן להעביר מדף יניקה לאויר חיצוני כשהרכב חונה.

אגב, יש יצרנים אשר מפעילים חימום ומפוח לאוורר את היחידה הפנימית, לאחר דימום המנוע למספר דקות (אם המזגן פעל במשך זמן מסויים).

אולי לא בטוח, ברכב שברשותיי מערכת בקרת האקלים שומרת בזיכרון למשך 20 דקות לאחר כיבוי המנוע את מצב הכיוון של הטמפ' ומהירות המפוח וייתכן שגם את מצב מדף סחירור ההאוויר (דרוש בדיקה).

איזה כייף לי :)

פורסם

הצום...

ברכבים בעלי מערכת בקרת אקלים אם מעבירים את מצב מדף יניקת האוויר למצב יניקת אוויר חיצוני אני לא בטוח שהמדף נשאר במצב זה לאחר כיבוי המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מכבה מזגן ומשאיר מפוח למשך כדקה כדי לאייד שאריות של קרר במאייד, כך גם תופסים פחות בקטריות על המאייד :-D

כנ"ל, וגם חוסכים קצת בדלק. למה? כי במערכת קיים עדיין אוויר קר שממשיך לזרום אל תא הנוסעים גם במצב מפוח, אך מבלי שהמדחס יאמץ את המנוע. (אל תתפסו אותי במילה לגבי הדקה, אבל קצת לפני ההגעה ליעד).

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...