Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם!

מאז שהייתי ילד קטן (בערך 4) אני זוכר שסבא שלי ז"ל סיפר לי שכדי לכבות את המזגן בערך דקה אחת לפני ההגעה ליעד, וזאת במטרה לתת ללחצים במערכת הדחיסה של המיזוג להשתחרר לפני הדממתו של המנוע.

בנוסף, הוא הוסיף שלעולם אסור לכבות את מגזן הרכב על ידי כיבוי המנוע, לטענתו של הסב הדבר פוגע מאוד בפעולתו של המדחס ועלול לגרום להשבתתו.

מאז כמובן עברו הרבה שנים, אבל כהרגלי אני מכבה את מגזן הרכב בערך דקה אחת לפני ההגעה ליעד...

האם דברי סבי נכונים או שסתם מדובר באגדה אורבאנית אשר הפכה למיתוס עם חלוף השנים.

אשמח לעצתכם :-o

זמין 8)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאז שהיית בן 4 כבר עברו כמה שנים טובות, אני מניח.

וגם רוב הרכבים שהסבא שלך נסע בהם כבר לא נוסעים בכבישי הארץ.

בקיצור, הזמנים השתנו, הרכבים השתנו וגם מערכות ההגנה על המדחס השתנו.

אבל גם אני מכבה את המזגן לפני כיבוי מנוע, רק לא דקה וחצי לפני, אלא 5 שניות לפני.

למה? הרגל כזה..

בקיצור, אין צורך להזיע דקה לפני כל כיבוי מנוע.

פעם, ברכבים ישנים, גם הנעת הרכב עם כפתור מזגן לחוץ לא היתה מומלצת.

עכשיו בכל רכב יש השהייה של כ 5 שניות עד שהמדחס נכנס לפעולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין בזה שום היגיון.

דימום מנוע או הפסקת פעולת המצמד, המדחס פשוט מפסיק להסתובב וזהו, מה גם שיחד עם סגירת מתג הצתה, מתח יפסיק להגיע למצמד המחדס עוד לפני שהמנוע יעצור.

פורסם

חברים הלכתי לחנייה להוציא את ספר הרכב מתא הכפפות. ( פולו TSI 1.2)

כתוב פה בפרק החזקה וטיפולים שקיימת המלצה לכבות את המזגן לפני כיבוי המנוע ( לא מצויינים זמנים).

אולי בכל זאת יש דבר מה בכל הסיפור הזה של הכיבוי המוקדם- גם ברכבים החדשים.:?:

זמין 8)

פורסם

אני מכבה מזגן ומשאיר מפוח למשך כדקה כדי לאייד שאריות של קרר במאייד, כך גם תופסים פחות בקטריות על המאייד :-D

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לי יש המלצה אחרת - אחרי נסיעה מאומצת להמתין כחצי דקה לפני כיבוי מנוע, לא קשר למזגן.

פעולה זאת יכולה להאריך חיים לטורבו.

גם ברכב שלי יש טורבינה, ולפני כל כיבוי מנוע אני ממתין כמה שניות בסרק, ובאותה הזדמנות מכבה את המזגן כמה שניות לפני כיבוי הרכב.

רע זה לא יכול לעשות רכב.

אבל בכל זאת, דקה בלי מזגן זה מוגזם.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חברים תודה רבה על עצותיכם :-D

כרגיל כמו כל דבר בחיים האמת לא נמצאת לא בימין ולא בשמאל אלא על שביל הכסף שבאמצע.

בהחלט אתחיל לשמר את הטורבו על ידי המתנה של דקה וחצי בחנייה לפני ההדממה- נזק זה בטוח לא יעשה :wink:

בזמן זה ניתן למזגן לנוח לפני ההדממה.

זמין 8)

פורסם

למה דקה וחצי?

אחד אומר " לא צריך", השני אומר : "חצי דקה".

ואתה בא ואומר: "שביל הכסף באמצע - דקה וחצי"

:lol:

אם אתה נוסע בתוך העיר, אין סיבה להמתין כל כך הרבה.

אם אתה עוצר אחרי נסיעה בכביש מהיר, המתנה בין חצי דקה לדקה מספיקה כדי שהטורבו יוריד את מהירות הסיבובים.

המתנה יתרה על המידה= בזבוז דלק, זיהום אויר, רעש מיותר.

פורסם

אם אכתוב, שבבוקר, כאשר המנוע קר, בתחילת הנסיעה,

מומלץ לא ללחוץ חזק על הרכב, עד שהרכב יתחמם לטמפרטורת העבודה,

יש סיכוי, שלא תעמוד 5 דקות במקום, שלא תחכה עד לחימום המנוע

ותתחיל לנסוע מיד ( כי אין צורך לעמוד במקום אפילו חצי דקה)?

:lol:

פורסם

נגעת בנקודה כואבת.

בפולו TSI אין שעון מד דלק (הוחלף בצג דיגיטאלי) וחמור מכך אין שעון חום מנוע (הוחלף בנורית אזהרה בלבד).

הקטע המעצבן זה ששעונים אלה קיימים בגרסאות הספורטיביות של הפולו GTI (חמש ושלוש דלתות) לכן, הדבר מצביע באופן חד משמעי לאו דווקא על חוסר הרלוונטיות של השעונים הנ"ל, אלא על ניסיון בחסכון עליות של היצרן :x

עובדה בהחלט מעצבנת...במיוחד שמדובר במנוע מוגדש!

אגב- אני מתחיל נסיעה ישר אחרי ההנעה, אבל רגוע, מאוד רגוע :lol:

אגב אהבתי אך שהגעתי ממיתוס על מזגן לשעון חום מנוע ומד דלק...

יש מצב לנזיפה+ שבת בבסיס ממנהלי האתר :wink:

זמין 8)

פורסם

אין שום הגיון בלכבות את המזגן דקה שלמה לפני ההגעה ליעד, וזה גם לא מעשי ביום יום. מה שכן, כדאי לכבות את המזגן לפני כיבוי המנוע כדי שבהתנעה הבאה לא תדליק את הרכב יחד עם המזגן, מה שמכביד על מערכת החשמל ובמיוחד על המצבר.

• תוכן חדש...