Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפונטו sx75 שנת 97 מתחממת לי בכל נסיעה בין עירונית של מעל 20 דקות. בנסיעה עירונית היא לא מתחממת אפילו אחרי שעה של נסיעה. מים ושמן אף פעם לא חסר.

במוסך הקבוע שלי בהתחלה חשבו שהבעיה ביוניט של המאורר. החלפה שלו לא פתרה את הבעיה.

השלב הבא היה ניקוי רדיאטור שפתר את הבעיה למספר שבועות ובסוף שוב חזרתי למצב ההתחלתי.

לאחר שני ניקויים נוספים (אחד באותו מוסך והשני במכון רדיאטורים שהמליצו לי עליו) אמרו לי שהבעיה היא שיש לכלוך במנוע שתמיד סותם את הרדיאטור אחרי זמן מסויים.

בשני המקומות לא הציעו לי שום דרך לפתור את הבעיה, האמנם? או שיש איזשהו פיתרון שלא כולל החלפת מנוע?

דרך אגב האוטו עבר 125k קילומטר.

תודה לעוזרים

רמי 

VW PASSAT 1.8T

פורסם

לא, לא הוחלף כי אף אחד מבעלי המקצוע לא הזכיר אותו.

על פניו ההסבר שלהם לבעיה היה זהה ומשכנע ובעיקר מתאים לתוצאה בשטח.

יש הגיון לחשוב על התרמוסטט בתור מקור הבעיה?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

לדעתי זאת היתה הבעיה הראשונה שלך מלכתחילה. קרה לי אותו מקרה. כנראה שהטרמוסטט תקוע על מצב סגור או חצי פתוח ובכך הרכב מתחמם בכביש מהיר.

לפי דעתי לפני שמנקים רדיאטור מתחילים מהקל אל הכבד שבמקרה הזה הוא טרמוסטט ועלותו בסביבות ה 100 שקלים.

באיזה מים אתה משתמש בכל מקרה? כל הפיאטים רגישים למים רגילים ויש להשתמש רק בנוזל הקירור היעודי - פרפלו

החלף את הטרמוסטט ועדכן. תוכל לבדוק אותו לבד גם. הוא נמצא כאן:

DSCN0374.jpg

2 ברגים והוא בחוץ. הצינור שמתחבר אליו הוא צינור מים. כדי לבדוק את הטרמוסטט אתה יכול לשים אותו בתוך קומקום עם מים חמים ולראות אם הוא נפתח.

אם אתה לא רוצה להתעסק אם זה תתן למוסך. עד 150 שקל ואני מאמין שהבעיה שלך תיפתר. אני בכל אופן מחליף את הטרמוסטט כל מספר שנים כדי למנוע מקרים כאלה, הטרמוסטט לא מחזיק הרבה זמן

פורסם

אוקיי, טוב לדעת.

מה יתרונותיו על פני הנוזל קירור הרגיל שבו אני משתמש? ומה סדר גודל של העלות שלו?

VW PASSAT 1.8T

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שוב, כי לצערי הבעיה לא חלפה.

ביקשתי מהמוסכניק שטיפל לי ברכב שיבדוק גם את הטרמוסטט, הוא אמר שהוא כבר בדק אותו ולא מצא בעיה.

אני אישית לא הייתי עד לבדיקה ולמרות שאני סומך עליו אני סקפטי לגבי זה.

בכל אופן הוא אמר שהוא שם לי איזה חומר ניקוי שינסה לנקות לי את המערכת (במקום לעשות שוב ניקוי רדיאטור).

ואכן הבעיה חלפה למספר ימים ושוב חזרה.

כרגע המצב הוא כזה:

בכביש מהיר לאחר פרק זמן מסויים (20 דקות בערך) החום מנוע מתחיל לעלות בלי הפסקה, כמובן אני עוצר כבר כשאני רואה שהוא מגיע לשליש העליון.

לפעמים בפקק כשהאוטו כבר חם יחסית (בחצי) הרכב מתחיל להתחמם שוב, ושאני מתחיל לנסוע החום יורד שוב לחצי.

ההסבר שנתנו לי: יש לכלוך במנוע שסותם את הרדיאטור כל פעם אחרי ניקוי.

הפתרון היחיד שנתנו לי: להחליף רדיאטור לאחד גדול יותר.

לדעתכם זה אכן הפתרון? מה מבטיח לי שרדיאטור גדול יותר לא ייסתם גם?

אין פתרון אחר שלא כולל אילתור כזה?

תודה

VW PASSAT 1.8T

• תוכן חדש...