Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעבר, הזמנתי מוצר מחו"ל, בשווי 150 דולר. המוכר רשם שהשווי הוא 50 דולר וסימן את החבילה כ-GIFT.

לא ביקשתי מהמוכר לעשות זאת, בידיעה שעל המוצר, אצטרך לשלם רק מע"מ ותו לא. למרות זאת, המוכר פעל על פי החלטתו, בלבד.

כמובן שהמכס עצר את החבילה ונאלצתי לגשת למכס בעצמי, להראות קבלה על סך 150 דולר ולצאת לדרכי. לא עצבנה אותי העובדה שבזבזתי יום עבודה, אלא ה"קנס" שחטפתי - עמלת עמיל מכס בסך 180 ש"ח!

אני מעוניין להזמין מוצר בשווי 100 דולר, אשר חל עליו תשלום מע"מ בלבד. הפעם אדגיש למוכר, לציין את הסכום המקורי, בלי שום התחכמויות.

נניח והמכס יעצור את המוצר ולא יאמין ששילמתי את הסכום הנ"ל ( 100 דולר ). אני אגש למכס ואראה את כל המסמכים הרלוונטים, כולל קבלה מפורטת.

בפעם שעברה, קיבלתי את הדרישה לתשלום, לפני שניגשתי בעצמי למכס. האם גם הפעם זה יהיה כך?

תודה לכולם.

פורסם

נראה לי שמשהו כאן מסריח.

מס עמיל מכס, בפעם האחרונה שבדקתי כשהזמנתי מחשב נייד מחו"ל (לפני פחות מחודשיים), חל רק בחבילה ששוויה עולה על 999 דולר (כלומר: מ1000 דולר ומעלה מוסיפים למיסים הרגילים את מס עמיל מכס) וגובה המס הוא כ180 ש"ח כפי שציינת.

החבילה של המחשב נשלחה עם DHL ולא לקחו מס עמיל מכס.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הבעיה היתה כאמור USPS שמחייבים עמילות בצורה אוטומטית. (ע"י ידידינו בדואר ישראל)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל משלוח של usps של מעל 50 דולר מחייב? אז לפי מה שאני מבין ממך שעדיף לשלוח דרך חברות השילוח האחרות (DHL. UPS) אם ההפרש במחיר קטן?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אכן

EMS וUSPS מקבלים אוטומטית את "סטמפת האיכות" של דואר ישראל בצורת עמילות מכס אוטומטית שנוספת על המחיר של כל החגיגה.

בDHL ובUPS לרוב העמילויות (אם צריך) כלולות במחיר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, די לבלבל אותי ! :)

שורה תחתונה:

אני מזמין מוצר ב-100 דולר ומצויין שהשווי של החבילה 100 דולר. על המוצר הנ"ל, אני אמור לשלם מע"מ בלבד ולא מכס.

אני יכול להיות רגוע שהחבילה תגיע לבית הדואר, הקרוב לאיזור מגוריי או שמה, אני צריך לחשוש ממשהו ?

פורסם

כל ההתנהלות של דואר ישראל היא הימור לא קונסיסטנטי - תתרגל :)

בטוח ברגע שזה נעצר במכס - תצתרך לשלם עמילות.

בEMS וUSPS זה דרך דואר ישראל (וזה במקרה הטוב שזה מגיע לך לסניף עם הודעת תשלום ולא עם הודעה ללכת לשרוף את הזמן שלך ולשחרר בעצמך מהמכס).

לרוב בשירותים חיצוניים - זה כלול והם עושים זאת עבורך (העמילות , לא התשלום מיסים עצמו).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ups dhl וכל שאר החברות הפרטיות לוקחות מכס על כל חבילה!

יש להם עמיל מכס משלהם שבודק כל חבילה ןמדווח למכס לעומת משלוח דרך usps שרק אחוז מסויים ממנו נבדק.

אני אתן לך 2 דוגמאות משליחויות שעשיתי דאך יו פי אס:

חיישן לרכב שעלותות 25 פאונד ומשלוח 25 פאונד דרך ups לקחו ממני מכס ודמי שחרור בסך 280 ש"ח!!

3 חולצות שהזמנתי מ ארה"ב דרך ups עלו 150 ש"ח, מכס ודמי שיחרור היו גם 150 ש"ח.

מאז הזמנתי עוד הרבה מאד דברים שנשלחו דרך usps או חברות הדואר הרשמיות של אותה המדינה, הזמנתי מוצרים שעלותם 70 דולר ויותר ולא היתה לי בעיה איתם, לא שילמתי שקל על מכס, או מע"מ או דמי שחרור

פורסם

סליחה, אבל ממתי Priority Mail מחוייב בעמילות מכס? עוד לא נתקלתי בזה (אני מקבל שתיים-שלוש חבילות מחו"ל בשבוע כבר שנים). UPS וFEDEX ישתו לך את הדם, יצא לי לשלם גם 300 וגם 400 שקל עמילות ואגרות על חבילה. יצא לי גם לקבל דברים ישר הביתה בלי בעיות. אין לי מושג מה הלוגיקה מאחוריהם ולכן אני משתמש בזה רק לדברים מאוד יקרים או דחופים. פריוריטי לרוב די דומה לFirst Class Mail הבסיסי, אולי טיפה מהיר יותר (לפעמים-לפעמים מגיע אלי עם שליח של הדואר, לרוב מגיע לסניף).

EMS דופקים אותך עם 80 שקל "אגרת בעילה" לכל דבר מתחת 50 דולר ו170 שקל לכל דבר מעל. יכול להיות שלא שלחו לך Priority אלא Express Mail, שמארה"ב אומר EMS?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בUPS וDHL תמיד תשלם את המיסוי.

בUSPS לפעמים לא - זה נכון , וזה הימור לפעמים משתלם (גם אני לקחתי אותו ולפעמים הגיעו לי גם דברים של 100 דולר לסניף).

אבל גם בUSPS וEMS היו היחידים שניקנקו אותי בקבלות הזויות.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...