Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתף אתכם בהתלבטויות שלי בתקווה שמישהו יוכל לסייע.

אני לפני רכישת רכב חדש, בתקציב בסביבות 140K פלוס מינוס. אני אומר פלוס מינוס כי הבנתי שההתלבטות בין רכב ב 130 או 170K (כמובן, אם אפשר להרשות זאת), היא מטעה שכן צריך לחשוב על ההפרש בין הקנייה למכירה. אני סבור שההפסד אחרי נאמר 3 שנות נסיעה עם שני אלו יניב הפסד דיי דומה, וזה לא שבאמת הוצאתי יותר 50K מהכיס. ליתר דיוק, לא ה 40K הם שיביאו להפסד גדול יותר. אפשר לראות את ה 50K האלה כמושקעים בתוכנית חיסכון ללא ריבית.

בכל אופן, אני חייב להודות שכבר זמן מה שאני מאוהב במראה של השירוקו. אממה? בשבוע האחרון החלטתי לחרוש את הפורום לגבי הדגמים השונים, ומתברר לי שבסכום שעולה שירוקו, אקבל ביצועים טובים מרכב בעלות זהה.

למשל, גם אם אתפשר על שירוקו 122 כ"ס ידני שנת 2011-2012, זה בדיוק המחיר של פולו GTI, שלא רק זריז יותר, אלא גם מגיע מאובזר יותר. ואם כבר החלטתי להתלבט בין שירוקו לפולו ב 135K שנת 2011, ב 138K אוכל לקבל אוקטביה DSG 1.8 חדשה מהניילון. גם היא זריזה מהשירוקו 122 כ"ס. הלאון 1.8 טיפה יותר יקרה, אך גם באותו אזור ושוב ביצועים טובים יותר.

ואם בכל זאת החלטתי שביצועים לא מעניינים אותי ושירוקו עם 122 כ"ס עם 0-100 ב10 שניות זה מספיק לי, מלבד מראה, אז למה לא לקחת כבר ג'טה או אוקטביה 1.4 ולחסוך קצת כסף? וגם מנוע 1.2 TSI הוא דיי זריז וגם שם אפשר למצוא את הפאביה 105 כ"ס והאוקטביה.

בקיצור, אני לא מצליח לצאת מהלופ.

אני יודע שאני נע בין ספורטיבי ללא ספורטיבי. זה לא הדבר שחשוב לי מאוד. כן חשוב שהרכב יאיץ יפה, אבל נדמה לי שגם השירוקו 122 כ"ס יספק אותי. ובכל זאת, אני מתלבט כי אם כבר אני מוציא סכום X, חשוב לי שלא שילמתי רק על מראה.

הייתי שמח לשמוע מה אתם באופן אישי הייתם עושים אם היה לכם תקציב של 140K עם חריגה קלה. עזבו מה אני חושב. מעניין אותי לדעת מה אתם הייתם בוחרים במקומי. אתם מוזמנים לחרוג מ VAG.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב הזה בחיפוש אחר רכב קצת ספורטיבי הייתי לוקח (יותר נכון, לקחתי) בראבו ידנית. תשאיר לך עודף מ-140 (אלא אם תאסוף את כל אופציות האבזור שיש כמו שעשיתי... וגם אז נשאר עוד קצת עודף). הבראבו יפה, זריזה, ובעלת התנהגות יותר מהנה מאשר ה-VAGיות הבסיסיות שאינן בעלות תגי FR GTI וכו'. ויותר חסכונית מאלו בעלות התגים הללו. וגם די מרווחת ונוחה לכל צורך משפחתי / חברתי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גיליתי כעת שג'טה 2009 עם מנוע TSI1.4 160 כ"ס, מגיעה מאובזרת יותר מאשר השירוקו 1.4 160 כ"ס. עצוב אבל נכון. מה ההבלדים הקריטיים? בשירוקו אין ובלתי אפשרי להוסיף ב 1.4 בקרת שיוט ומחשב מורחב. כמו כן אין בשירוקו כפתורי שליטה על ההגה. כל התוספות הללו מגיעות רק עם השירוקו 2.0 הלא חסכונית והיקרה. כלומר, מה יוצא? שב 115K אפשר להשיג את כל התוספות הללו בג'טה 2009, מה שלא אמצא אפילו בשירוקו חדשה שתעלה 174K. עצוב ואין לי ספק שזו אשמת היבואן בבחירת התוספות לדגמים השונים.

יוצא מכל זה שמלבד מראה חיצוני והתנהגות מעט (ממש מעט) ספורטיבית, הג'טה היא קנייה עדיפה. אגב, הג'טה מגיעה עם כיסאות משופרים, לא ספורט או משהו, אבל נוחים מאוד. כמו כיסאות פוך כאלה. קשה לתאר.

הערותיכם למהלך?

פורסם

קצת מוזר לי מה שאתה כותב, אם בג'טה 1.4 ו 160 כ"ס זה מגיע כסטנדרט מה הבעיה ללכת לסדנה / מוסך שמתמחה ב VAG ולהוסיף אותן תוספות? בדקת איך הרכב מגיע בחו"ל ? אולי הוא מגיע עם אותן תוספות שבארץ בוחרים להוריד? הרי זה אותו מנוע וגיר.

לגבי הג'טה, לטעמי (וזה טעמי האישי ואולי יהיו כאלה שיחלקו עלי) זה אחד הרכבים מהכוערים שהקונצרן מוכר.

פנים הרכב איכותי ובנוי טוב, אבל התחת שהדביקו לגולף נראה לא קשור בעליל. אם אתה לא נעול על רכב חדש מהחברה, עשה לעצמך טובה וקנה רכב משנת 2009 - 2010 שמסיים את תקופת האחריות שלו כדי שלא תהיה כבול למוסכים של צ'מפיון.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

האמת שבלי לשים לב אתה רק מאשר את דבריי. לקנות שירוקו ועוד להוסיף את התוספות הללו שמגיעות כבר ככה בג'טה רק ירחיק אותי מבחינת המחיר מהג'טה, ולא ברור למה, מלבד בעיקר המראה של השירוקו. אכן הג'טה מכוערת, אבל אני לא חושב שזה חכם להוסיף עוד כ 50K רק בשביל מראה אם מקבלים שירוקו+אבזור-יופי. הייתי שמח לרכוש שירוקו, וגם הייתי ממשכן כלייה אם צריך, אבל לא ברור לי למה לעשות את זה אם דבר מינימאלי כמו בקרת שיוט חסר שם. הנסיעות שלי רובן מחוץ לעיר והפונקציה נדרשת. סתם דוגמא. מחר הייתי מזמין אחת אם רק היה ברור לי על מה בדיוק אני משלם עוד 30-50K.

ולא אמרתי מילה על המושב האחורי הנוראי של השירוקו לעומת הג'טה. לגבי הכסאות הקדמיים, השירוקו ספורטיבי וכיפי, אבל דע לך שהג'טה מקום שני (וישבתי בכל רכבי VW החדשים), אבל במובן אחר לגמרי. יותר כמו כורסא.

פורסם

נזכרתי שגם הפוקוס החדשה, בגרסת ה-170 כ"ס האצ'בק נכנסת בתקציב !! שווה בדיקה בלי לחשוב פעמיים אפילו.

פורסם
יוצא מכל זה שמלבד מראה חיצוני והתנהגות מעט (ממש מעט) ספורטיבית, הג'טה היא קנייה עדיפה. אגב, הג'טה מגיעה עם כיסאות משופרים, לא ספורט או משהו, אבל נוחים מאוד. כמו כיסאות פוך כאלה. קשה לתאר.

הערותיכם למהלך?

הערתי העיקרית: :loco: וזה כי אני עדין.

אם אתה מתלבט בין שירוקו לג'טה, אינני יודע מה לומר לך, ואני גם לא יודע מה אתה מחפש. ספק אם אתה יודע. מה שכן, כנראה באמת שהשירוקו לא בשבילך. במקומך הייתי הולך אז על גולף 160, אם תא המטען הענק של הג'טה לא הכרחי עבורך. יש עכשיו הנחות ואני מנחש שעל ה- 160 הן תהיינה נדיבות ולחיצות עד 3-4% אם לא מעבר (לא יודע מה יהיה בפועל, זה הניחוש שלי).

ועכשיו להבהרות: הג'טה 160 שונה מאוד מהשירוקו. היתה לי גולף 160, שאגב עוד יותר מאובזרת מהג'טה, ועכשיו יש לי GTI שדומה יותר לשירוקו. עולם אחר. אם הנוחות חשובה לך - 160. אם התנהגות הכביש והאחיזה - שירוקו. ה- 160 (גולף) אמנם נוחה ואוחזת יותר מגולף רגילה בשל מתלים שונים וצמיגים שונים, אבל היא ממש לא שירוקו/GTI.

בהצלחה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אל תעלב, בר, אבל אני חושב שיש לך בעיה של חוסר באובייקטיביות בכל הקשור ל VAG ובעיקר VW. אני חייב לציין שההודעות שלך בנושא VAG (ושל עוד כמה) הטעו אותי מאוד, וכמובן שלא ידעתי זאת עד שלא הלכתי בעצמי לוודא את הדברים. נחמד שאתה VAG-פטריוט אבל אני לא בעסקי הפטריוטיות. אין לי שום סנטימנט לחברה הזו. המנוע שלהם עשה לי את זה על הנייר, אבל בפועל הוא לא בשבילי מתחת ל 160 כ"ס. לשלם 120K-150K על שירוקו 122 כ"ס (תלוי בשנה) בהחלט מעליב. הרכב כבד ולא מגיב בהילוכים גבוהים. מדברים על מומנט זמין כמעט בכל עת, אבל בפועל זה ממש לא כך ב 122 כ"ס. מלבד זאת, ככל שהזמן עובר, אני יותר סולד מהגימור הפנימי של VW. ואני שוב מדגיש, ביחס למחיר. לא הייתה לי בעיה לשלם 80-90K על פאביה 105 כ"ס עם הגימור הגמור שלה, כי זה מעט כסף יחסית (אך היא עצלה לי מידי). לכן הג'טה היא אלטרנטיבה טובה בעיניי כי לא משלמים הרבה ומקבלים אחלה מנוע עם גימור VAG שלא לרוחי אך במחיר סביר.

אגב, אם הייתי סגור על עצמי, לא הייתי שואל, לא? אבל זכור שפטריוט הוא לא סגור אלא נעול.

פורסם

פולו GTI או לאון

אני מת על שירוקו אבל האוטו חוץ מצורה מדהימה ועדכנית ליופי שאנשים רוצים לראות היא לא מספקת את הכח שאתה מצפה מרכב שנראה כזה עצבני ומהיר

ופולו GTI זה רמה אחרת וגם אוטו עם רמת גימור יפיפייה

לאון אוטו חזק ביותר עם מקום לשיפורים איכותיים

עכשיו:הונדה סיוויק 03'

עוד חודש: פולו 3 דלתות ידנית מהחברה

פורסם

אין רכב מבחן לפולו GTI אבל ישבתי בתוכו בצ'מפיון ואכן הוא היה מקום שני אצלי אחרי השירוקו מבחינה תחושת ישיבה בפנים. הוא גם מגיע עם כל האיבזור החסר בשירוקו. אתה צודק, אחשוב גם עליו. תודה.

פורסם
אין רכב מבחן לפולו GTI אבל ישבתי בתוכו בצ'מפיון ואכן הוא היה מקום שני אצלי אחרי השירוקו מבחינה תחושת ישיבה בפנים. הוא גם מגיע עם כל האיבזור החסר בשירוקו. אתה צודק, אחשוב גם עליו. תודה.

בכיף

וכן אני מבין על מה אתה מבדר אני ישבתי בתוכו והרגשתי שבאלי להיכנס למינוס של החיים כדי לקנות אותו חחחחחחח

האוטו הזה מדהים ביופיו ונוח בצורה מדהימה (:

עכשיו:הונדה סיוויק 03'

עוד חודש: פולו 3 דלתות ידנית מהחברה

פורסם

הייתי בצ'מפיון בערך לפני 3 שבועות, ולצערי המלאי של הפולו GTI אזל, ויחודש רק בינואר (!), להוציא את רכב התצוגה שנמצא שם ועוד כסופה 3 דלתות שמגיעה באוקטובר (ואיך לא, כבר מוזמנת) כל שאר הרכבים (לבן, שחור ואדום 3 דלתות מגיעות רק באפריל!) יהיו בארץ בינואר.

כל זה נמסר לי על ידי נציג צ'מפיון, אם יש עדכון\שינוי שמישהו יודע אז בשמחה...

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

• תוכן חדש...