Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא הכרעתי. בקרוב מאוד...

שאלה: מה באופן עקרוני שומר טוב יותר על ערכו בארץ: רכב ספורטיבי (גם קליל) או משפחתית? אין לי שום מושג ולכן גם קירוב יסייע.

ההיגיון שלי אומר את הדברים הבאים: POLO GTI הוא רכב נחשק אשר לא כולם יכולים להרשות לעצמם. אם אני קונה היום אחד חדש, סביר להניח שבעוד שנתיים הוא יחטף ממני בשל ירידת הערך והמחיר הנמוך. מצד שני, אני לא יכול להתעלם מאותן 11-12 שירוקו שתקועים כבר כמה חודשים ביד 2. שובר לי את התיאוריה.

ההיגיון שלי ממשיך לומר שלגבי משפחתיות, סגנון הלאון או הגולף, הביקוש יהיה ביחס ישיר להצפת השוק בדגם. כלומר, אם הלאון יהיו נדירות יותר, יהיה קל יותר למכור. מצד שני, ידוע שגולף שומרת על ערכה טוב יותר מלאון, למרות שהשוק דיי מוצף.

הכול נשמע לי יותר מידי תיאורטי בהיגיון שלי. מה דעתכם?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

XENA השירוקו התקועות זה אלה שנסחפים עם 10 אלף מעל המחירון.

אלה עם המחיר מחירון נחטפות ברגע.

את השירוקו שלי פירסמתי במחיר מחירון +3 וכבר קיבלתי 2 טלפונים על הבוקר. אחד סתם שרצה לברר והשני שהיה רציני.

פורסם

דווקא לא. ביקרתי כבר אצל שלושה מבעלי השירוקו במודעות וכולם דרשו מחירון ועוד היה מקום לדבר. אחת כחולה בירושלים, מבריקה, כמו חדשה. אחד בפתח תקווה, היה דיי לחוץ למכור, אחד בראשל"צ, לא מעט שיפורים. ידוע לי על שירוקו אחת שאכן נמכרה בשנייה (לא הופיעה בכלל ביד 2), אך לא הצלחתי להבין למה למשל ההיא מירושלים, 12K, באמת כחדשה, לא מצליחה לעוף כבר כמה חודשים.

אגב, הסיבות שלא רכשתי אף אחת מהן לא קשורות בהן אלא בי.

פורסם

לדעתי

לאון 1.8 TSI תיהיה הבחירה הטובה ביותר

חזק , 5 דלתות מרווח מאובזר ולדעתי גם יפה.

גם נישארים עם כמה שקלים ביד

מומלץ

LIOR RR

בעלים של לאון קופרה 2008 כבר הרבה זמן

פורסם

רכב זה לא נכס, זה מוצר צריכה, וכל רכב יאבד מערכו קצת פחות או קצת יותר. אז תקנה את הרכב שהכי עושה לך את זה כי בכולם תפסיד כסף

נהגת כבר על האבארט?

פורסם

ההבדל לא יהיה כזה רציני בשביל להתפשר על רכב שאתה פחות רוצה.

לדוגמא גם אם תיקח שני רכבים זהים ולאחר 3 שנים אחד יהיה שווה במחירון 12 אלף פחות מהשני(שזה מאוד מאוד מוגזם)אז ההבדל בינהם בחודש הוא 300 ש"ח +- ולא דיברנו על הפרשים בביטוחים(רכב סחיר יותר=גניב יותר=ביטוח גבוה יותר) שיכולים לקפוץ ל1000 בשנה בערך 100 בחודש נשארנו עם 200 ש"ח הבדל(בפועל יהיה אפילו פחות) 7 לאפות עם שווארמה/יציאה אחת לבליינד דייט/חצי מיכל דלק

בקיצר לא כזה הבדל ששווה להתפשר במיוחד שאתה הולך על רכב ספורטיבי שגם ככה עולה יותר מכולם והערך האמיתי שלו יושפע בעיקר מאיך שתשמור עליו וכמה עבודות פחחות וצבע הוא יעשה.

לך עם הלב וכוס אמו.

ולגבי האבארט

תנהג!

אני הופתעתי מאוד לטובה

פורסם
אני רוצה לכמת את ההפסד פחות או יותר. ברור שבכל מצב אפסיד.

לא נסעתי על האבארת.

הסיכוי שתוכל לנחש איזה רכב יפסיד פחות ואיזה יותר אחרי מספר שנים, נמוך עד אפסי. אם הענין הזה מטריד אותך מאוד, כדאי אולי לבחור משהו מיד שניה וזול יותר כמובן שאז ההפסד במכירה, לפחות אבסולוטית, יהיה נמוך יותר. בכל מקרה לך על זה שמוצא חן בעיניך יותר מהאחרים.

פורסם

בגדול צודקים פה אנשים.

רכב זה לא נכס- לך עם הלב שלך.

לא שווה להיות עם האוטו הכי חסכוני ומשתלם מכל בחינה ולוותר על ההנאה שלך ממנו.

They are trying to ban me...

פורסם

הכי חיסכוני זה תחבורה ציבורית ולא להחזיק רכב בכלל.

קחו כביכול שני קצוות התלבטות: פולו GTI או פריוס. על פניו נראה לכם שללכת על פריוס זה אומר שאני לא הולך עם הלב. אז לא מדויק בכלל. אני איש חולה טכנולוגיה, תמיד כמה שיותר חדש. כשנכנסתי לפריוס הבנתי כמה צוחקים עליי ב VAG עם הדירוג שלהם (סיאט, סקודה, VW, אודי וכו'). בסופו של דבר גם באודי מוצאים עלבון מבחינת מה שאפשר לשים ברכב היום, והפריוס רומזת על זה בהחלט. יש מקבילות למהלכים המרגיזים האלה גם לא בתחום הרכב. השיפורים הקטנים האלה שמכניסים משנה לשנה, כי יודעים שתמיד נקנה עוד כ"ס אחד, ועוד כרית אויר אחת וכו'.

מהצד האחר, אי אפשר להתעלם מהשיעמום בפריוס מבחינת תחושת נהיגה (כאמור, אני יורד מ 306, אשר אני עדיין מאוהב בה כביום הראשון שנסעתי בה בשנת 95). נסיעה על השירוקו רק גרמה לי לרצות עוד ועוד, אבל מהרגע הראשון שראיתי את פנים הרכב חשתי שעובדים עליי, ואין מוצא. שום תוספות לא יעזרו בלי לבזבז עוד כסף מכיסי, למרות שכבר שילמתי להם! אני ממש לא חושב שפריוס זה שלמות מהבחינה הזו, אבל זה אפשרי וקיים, וחבל ש VAG לא מדביקים את הקצב ומהר. צריך להתחנן למחשב דרך מורחב, שגם לא עושה כלום. בקרת שיוט? לא בשירוקו אלא אם תשלם והרבה. רוצה בקרת שיוט בלאון? קח, אבל תבלע גם פלסטיקה גרועה ורדיו מילאנו. פולו GTI באמת נותן חבילה לא רעה במובן הזה, אך זה עדיין חסר ביחס לפריוס (כמובן, שגם את הפריוס קיצצו היבואנים בארץ, ואין גג סולארי, אין כסאות מתחממים, אין צג מגע המכיל פיצ'רים נחמדים כמו חנייה אוטומטית ועוד).

אולי לא תסכימו איתי, אבל זה באמת לא משנה. זהו היחס האישי שלי לכל מה שקשור לטכנולוגיה. דיי ברור לי מה אפשר ומה אי אפשר. מתי החזירים הקפיטליסטים יושבים וצוחקים עליי מלמעלה, מחזיקים את שיא הטכנולוגיה בכספת אך מוציאים לי חצי ממנה, ומתי קיבלתי משהו שבאמת מתאים פחות או יותר למקסימום האפשרי כיום.

ככה שהמאבק האישי שלי הוא בוודאי עם הלב... הלב הטכנולוגי שאוהב לחוש שהוא קיבל את המקסימום, לבין הלב הרכבי שרוצה ללחוץ על הגז ולחוש שקורה משהו.

ועוד לא אמרתי מילה על היות הפריוס חסכונית בכ 1000 ש"ח בחודש (ראו אקסל שפירסמתי.)

פורסם

או מערכת חנייה אוטומטית? הייתי מסתפק בלמצוא חניה בטווח קליעה, לסבן ת'אוטו, להידחף בקושי ולהגיע סוף-סוף הביתה! :-P

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אצטרף להמלצות על האבארת.

גם הפונטו, וגם ה500 שוות את תשומת הלב שלך, אם אתה מכוון לסופרמיני ספורטיבית.

!AWDSOME

• תוכן חדש...