Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למצלמת DSLR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אחרי שהיום נשברה לי המצלמה שכל כך אהבתי פנסוניק DMC TZ6.

אז החלטתי היום לפנק את עצמי קצת ולהיכנס קצת לעולם של המבוגרים יותר וללכת על DSLR ברמת כניסה.

כמובן שאני אלמד קצת על זה כדי להשתפר ולנצל את המצלמה כמה שאפשר.

בעיקר מה שאני מצלם זה נופים ,טיולים בחו"ל (בעיקר במזרח) ואירועים של המשפחה.

אז אני מחפש המלצה למצלמה DSLR עד מחיר של 3000 ש"ח עוד 500 ש"ח לכאן או לכאן לא נורא.

חשבתי אולי ללכת על המצלמה הזאת :

http://video.org.il/items/27502-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%94-SLR-Canon-EOS-600D-Rebel-T3i-18-55-%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%9F

אני פשוט לא כל כך מבין העדשות ובמצלמות אז המלצות יתקבלו בברכה!

תודה ושבת שלום לכולם!

פורסם

אתה צריך להבין שבהשוואה לפנסוניק שהיתה לך, ה-DSLR שהבאת קישור אליה, גדולה ומסורבלת ומוגבלת בזום (יחסית למצלמה שהיתה לך, לא יחסית ל-DSLR). כמובן שיש לה יתרונות (מוחצים) אחרים, שיבואו לידי ביטוי גם בידיים של הדיוט, אבל לא בטוח שהיא הכלי שיתאים למה שאתה מצפה וצריך.

רב חובבי הצילום מחזיק גם מצלמה קומפקטית, כי לא תמיד יש כוח להסחב עם DSLR ו/או לא תמיד רוצים לסכן אותה (בייחוד אם מדובר בטיולים למזרח).

אם תרצה לקחת אותה לטיולים, תוסיף לעלויות גם תיק טוב ובטוח, בתור התחלה...

נ.ב. פעם אחרונה שקניתי מצלמה היה מזמן, כך שאני לא בקיא מה ההיצע כרגע. בכל מקרה, בארץ עדיף לקנות ניקון או קנון, מבחינת תמיכה מקומית. מבין שתיהן אני מניח שאין ממש הבדל מהותי באיכות הציוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני משתמש ב-450D שהיא ה"סבתא רבא" של ה-600D, כלומר מדובר בדור ההמשך שמיועד לאותו שוק. עדשת הקיט היא אותה עדשה 18-55 מ"מ מיוצבת. עברתי אליה מניקון F65 (מצלמת פילם שקניתי בשלהי תקופת הפילם, כאשר DSLR היו יקרות מאוד ואילו SLR ותיקות היו זולות). סה"כ עושה עבודה מצוינת.

יש גם סדרה קצת יותר זולה (אאל"ט 1000D), וכמובן שיש יצרנים נוספים שראויים לבדיקה. היתרון של היצרנים הגדולים (כגון ניקון וקאנון) הוא שיצרנים נוספים מיצרים עבורם הרבה תוספות וקל יחסית להשיגן, כגון עדשות, מבזקים וכו'.

מה שאני ממליץ לך הוא לקרוא קצת ביקורות, יתכן שתתאים לך מצלמה מדגם קודם (נניח ה-550D) - הרבה פעמים במעבר בין דגמים יש יתרונות לכאן ולכאן, לא תמיד הדגם האחרון הוא המוצלח ביותר).

תביא בחשבון שרכישת DSLR של יצרן מסויים הופכתלקצת מחייבת מבחינה זו שאם תרכוש ציוד נוסף בעתיד תרצה לשדרג את גוף המצלמה תהיה מחוייב ליצרן מסויים כיון שהציוד שבידך יתאים לתושבות שלו ועדשות, למשל, הן רכיבים די יקרים שלא תרצה להחליף.

לדוגמא - נסה את האתר http://www.dpreview.com/ וכמובן יש עוד רבים וטובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מודע לזה שהיא יותר גדולה ומסורבלת, אבל אני לא מרגיש מסופק מאיכות הצילום של המצלמה שהייתה לי.

לא שהיא לא הייתה מעולה אבל אחרי שראיתי תמונות של חברה שהיה איתנו בטיול עם 550D קנון ממש אכלתי את הלב.

השאלה איזה שילוב של גוף ועדשה הכי מומלצים עד 3500 ש"ח, כמובן שאני ארכוש במשך הזמן עוד חלקים.

בקשר לדגמים היותר ישנים פשוט לא נראה לי לשלם פחות או יותר אותו מחיר ולקנות מצלמה יותר מיושנת ואני לא מעוניין ביד 2

פורסם

הדבר שאני הכי יכול להמליץ לך זה ללמוד את הבסיס של הצילום, ואח"כ ללמוד את המצלמה שלך. זו הדרך להוציא תמונות טובות יותר.

זה לא של-DSLR אין יתרונות ברורים, אבל גם איתה צריך לדעת לעבוד כדי להוציא את המיטב.

פורסם

אני לא מדבר על מצלמה מיושנת. קצב ההתחדשות של הדגמים בעולם ה-DSLR גבוה מאוד, ולפעמים תכונה חדשה מסויימת באה על חשבון תכונה אחרת, לכן לפעמים עדיף הדגם הלפני-אחרון. זה בניגוד למצלמות הפילם שלעתים יוצרו ונמכרו משך תקופות שעמדו על 10 שנים ויותר.

מבחינת גודל אכן DSLR תהיה הרבה יותר גדולה וכבדה ממצלמה קומפקטית, במיוחד אם אתה לוקח גם ציוד נוסף. מצד שני, אין בכלל מה להשוות את איכות התמונות. אישית אני הרבה פעמים מצטער כאשר אני מסתפק בקומפקטית ולא לוקח את ה-DSLR למרות הסרבול שלה.

לגבי ציוד עזר - צודק falou - חשוב לרכוש תיק נשיאה איכותי מרופד ואטום למים ואשר יכול להכיל את המצלמה וציוד העזר. ההוצאה יכולה להגיע למאות שקלים, אבל גשם אחד שתופס אותך בהפתעה ימחיש לך את חשיבותו של תיק איכותי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותה מצלמה באותו מחיר בחנות ישראלית: http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?src=zap&ID=2928

ה-450D שלי הגיעה מאותה חנות, ולפי הדיווח של בני, שביצע את הרכישה (הפתעה ליום הולדת) השירות היה מצויין.

נכון שבחנות השיראלית לא כלולה עדשת ה-55-250 מ"מ, מאידך נכללים הוצאות המשלוח והמיסים וכן יש אחריות, כך שההפרש מתקזז. עדשת הטלה האמורה עולה לפי זאפ החל מ-870 ש"ח , באירופה היא עולה יותר.

אם אתה מזמין באינטרנט שים לב שאתה מזמין Kit ולא Body

פורסם

אני סגור על ה 600D השאלה אם העדשה של הקיט מספקת עבור הצרכים שלי (צילום נופים, טיולים בארץ ובחו"ל, ומדי פעם אירועים משפחתיים) ?

או שעדיף לקנות גוף ולרכוש בנפרד עדשה אחרת? אם כן איזה עדשה מומלצת (כמובן בטווח המחירים)?

אני מניח שבארץ בסופו של דבר זה יצא אותו מחיר ויהיה גם אחריות אז עדיף.

פורסם

לקנות את ה-600D עם עדשת ה-18-55 המחורבנת זה בזבוז כסף.

עדיף לקנות דור אחר לפני (נניח ה-550D) ולקנות עדשה טובה.

ההבדל בין היכולות זניח עד כדי לא רלוונטי

http://www.pocket-lint.com/news/38366/canon-eos-600d-vs-canon-eos-550d

יש עדשות טובות וזולות כמו:

tamron 17-50 (אם אתה מעדיף חדות בצמצם פתוח וכמובן צמצם פתוח יותר על חשבון טווח)

canon 18-135mm. (אם אתה מעדיף עדשת all around)

לעדשה משמעות הרבה יותר גדולה מאשר הגוף.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

ה 18-135 אכן נראית אופציה טובה יותר, כעדשה יחידה, בגלל הטווח. אני אישית מסתפק בטמרון, כי אני לא מצלם עם זום גדול בכלל, אבל גם עדשה "מחורבנת" כעדשת הקיט, עדיין תיתן שיפור משמעותי לעומת P&S, ויכול להיות שמספיק בהחלט.

פורסם

אז לסיכום אתם אומרים שההבדל בין 600D ל- 550D הוא זניח ולא שווה את ה 300 ש"ח? ושעדיף לא לקנות קיט אלה לקנות גוף בנפרד ועדשה בנפרד?

אתם יכולים לתת לי בבקשה לינק לעדשה טובה וזולה שתספיק לשלל הדרישות שלי (צילום נופים, אירועים,זום ודברים בסיסייים)?

תודה לעוזרים!

פורסם

אני יכול להמליץ לך בחום על מה שיש לי: Sony Alpha 55. היא עולה היום 800 דולר עם עדשה בסיסית 18-55.

אם בא לך ללכת על הדגם החדש (חיישן של 24MP ושאר השדרוגים) ולשים כ-1000 דולר כולל את אותה עדשה אז כמובן עדיף :)

זאת מצלמה מדהימה וכיף לעבוד איתה.

נבחרה למצלמת השנה בכמה אתרים גדולים וקיבלה איתור זהב באתר שאני מאוד מעריך:

http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta55/

היא נותנת אחלה תמורה לכסף. הטכנולוגיה של המראה החצי שקופה מצויינת ונותנת לך מצלמה מהירה בטירוף.

החיסון היחיד הוא שאין לה עינית אופטית, אלא אלקטרונית... מה שמרחיק אותה מהגרופים האמיתיים, אבל לי זה לא מפריע.

בשאר האספקטים היא נותנת ביצועים של מצלמה במחיר הרבה יותר גבוה. גם הוידאו שלה מצויין, שזה עוד יתרון משמעותי אצלי.

עכשיו בדיוק אני שוקל לקנות עדשה 55-200 (עולה 200 דולר) או 18-250 ולנסות למכור את ה18-55.

אתה יכול לראות את כל המידע כאן:

http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=8198552921644766501

עוד בעיה קטנה היא שצריך לקנות אותה בארה"ב, כי אני לא חושב שהביאו אותה לארץ עדיין...

פורסם

בהקשר של הסוני, אני חוזר על ההמלצה שלי: לחובב קל מאוד עדיף לקנות בארץ קנון או ניקון, בגלל שזה מה שהשוק המקומי מכיר, ולהם יש תמיכה טובה בארץ (ואני אומר את זה כבעליה של פנטקס).

ואל תדאג, גם הקנון קיבלה את "עיטור הזהב" ב-Dpreview, כמו כל DSLR....

סליחה, הקנון קיבלה "עיטור כסף"....

פורסם

אני קניתי בדיוק באותו תקציב ניקון D3100 ואני מאוד מרוצה ממנה בסה"כ.

היא יחסית קומפקטית, נוחה מאוד לשימוש, במיוחד למישהו מתחיל בעולם ה-DSLR.

• תוכן חדש...