Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה TSI 1200 או פונטו אבו אוט' 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

עלי לקבל החלטה מהירה ואני ממש מתקשה להחליט - מבקש את עזרתכם הנדיבה.

פאביה 1200 TSI או פונטו איבו 1400 אוטו'.

מחיר הפאביה - 99999

מחיר האיבו - מבצע 93000 - עם כל האיבזור שסקודה רק יכולים לחלום עליו: 2 סאנרופים,מגנזיום,7 כריות אוויר,בקרת אקלים ומה לא..

לכן ההתלבטות קשה - מקבלים הרבה יותר בפחות כסף ולכן זה גם קצת מחשיד אותי ולכן אני מבולבל.

מה דעתכם?

פורסם

שמירת ערך??

אבל במחיר מועט יותר מקבלים הרבה הרבה הררררררבה יותר איבזור בפיאט.

למרות שנהנים ממנוע קצת חלש יותר ומפחות כוחות סוס.

פורסם
פאביה בלי לחשוב פעמיים היא לוקחת כמעט בכל תחום

מנוע

אמינות

מרחב

שמירת ערך

הפאביה רכב מצויין אבל היא לא תהיינה אמינה מהפונטו עם היא מצוידת בגיר הDSG שמועד לפורענות.

היא צפופה\קטנה\צרה\קצרה וכבדה מהפונטו איוו.

שמירת הערך נשאיר לנביאים.

מבחינת מנוע אין עוררין לגבי יכולתו,ביצועיו,כן צריכה לעמוד במבחני הזמן בקשר לאמינותו,אני די בטוח שלמרות היותו מתקדם טכנולוגית איננו חסכוני כמו הפונטו המיושנת.

פורסם

מה שמפריע לי בפאביה זה שהיא ערומה מאוד מבפנים - לא מפנקת כזאת , לעומת הפונטו.

ומצד שני זה גם מה "שמחשיד" בפונטו - המון איבזור בפחות מחיר.

פורסם
הפאביה רכב מצויין אבל היא לא תהיינה אמינה מהפונטו עם היא מצוידת בגיר הDSG שמועד לפורענות.

היא צפופה\קטנה\צרה\קצרה וכבדה מהפונטו איוו.

שמירת הערך נשאיר לנביאים.

מבחינת מנוע אין עוררין לגבי יכולתו,ביצועיו,כן צריכה לעמוד במבחני הזמן בקשר לאמינותו,אני די בטוח שלמרות היותו מתקדם טכנולוגית איננו חסכוני כמו הפונטו המיושנת.

הגיר של הפונטו מחורבן ביחס ל-DSG, המנוע חלוש וחסר כל מחץ מול ה-TSI, איכות החומרים פחות טובה, היא פחות מרווחת במושב האחורי ויש לה תא מטען קטן יותר.

הפונטו אולי מרווחת יותר מקדימה, ושם זה בערך נגמר. אף אחד לא יכול לנבא מה יהיה עתיד האמינות של ה-TSI, למרות שעד כה - לאחר שנתיים + של יצור - אין כל תלונות לגביו מחו"ל. ה-DSG מעט בעייתית יותר - ומצד שני, גם לפונטו גיר רובוטי, ומוניטין אמינותי פחות טוב (שלעיתים מצדיק עצמו - ולעיתים לא).

המשקל העצמי של הפאביה גבוה יותר בק"ג בודדים - וכך או כך, הפונטו תזדחל מאחור. והרבה.

אם תבחר בגרסת ה"ספורט" של הפאביה - לא תקבל רכב "ערום" איבזורית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הייתי בדלימה הזאת לפני כ3 חודש ,

לאחר התלבטות לקחתי את הפונטו,

הרכב מפתיע בגדולו מבפנים והרבה יותר מאובזר, ולאחר נסיעת מבחן לא הרגשתי יותר מדי בעיות עם התיבה הרובוטית

בתקופה הנ"ל עשיתי עם הרכב כ-8,000 ק"מ ואין לי תלונות .

סה"כ הרכב עושה את העבודה שלו נכון הוא לא מטוס אבל במצב של היום עם הכבישים רוב הזמן אני בפקקים

צריכת דלק מומצעת אם מעניין אותך 1/14 ואני לא בדיוק נהג רגוע .

בנוסף היחס שקיבלתי בפיאט הרבה יותר טוב מזה שקיבלתי בסקודה (הייתי במספר סוכנויות שלהם)

זמן אספקה מהיר כאשר לפאביה היה צריך להמתין כחצי שנה ובסוכנות לא נראו מתלהבים למכור.

ההמלצה הכי טובה שלי תעשה נסיעת מבחן תראה מה טוב לך .

m3forever

פורסם

אינני פוסל את הפאביה ואפילו אני מתלבט (עבור אמי) לגבי הרכב הנ''ל,אך אינני שלם עם היבואן,האחריות הקצרה והדיווחים.

כשסבא שלי התלבט והתייעץ עמי לחצתי עליו שייבדוק את הסקודה סופרב(למרות שאיננה ממלאת את ה"סטטוס" שדרוש לו ואליו הורגל - ביואיק,וולוו,מרצדס),לבסוף אף רכש אותה בהמלצתי ומהתרשמותו,היא מציגה אמינות סבירה ובזמן האחרון נדרש מספר פעמים להשבית רכבו במוסך המרכזי תוך קבלת רכב חלופי (בעייה במערכת האדפטיבית של הפנסים,גיר הDSG7 ששבת יום אחד סתם כי בא לו ונדרשה גרירה למוסך בעקבותיו ועוד בעיות תפקוד כאלה ואחרות),האחריות שלו מסתיימת בנובמבר,מה שמאוד מדאיג אותי.

אינני רוצה להיות קטנוני אך הפאביה כבדה מהפונטו ב124 ק''ג,וגם בסיס הגלגלים ורוחבה אינם בעלי יתרון על הפונטו.

חוץ מזה שעלויות האחזקה,ביטוח ובטח שתיקון גיר הDSG יעלה הרבה יותר מתיקון גיר טיפשי כשל הפונטו.

אני מודע לכך שהפאביה רכב מצוין אך איננו חף מחששות ובעיות בארצנו בעיקר לנוכח האחריות והיבואן המפורסם.

פורסם

אוקיי. נגיד והיא שוקלת 124 ק"ג יותר - היכן הבעיה? כך או כך היא תשפיל את הפונטו בכל הקשור לביצועים...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא באמת מבין איפה בדיוק הבעיה. לכל אחת מהאלטרנטיבות מעלות וחסרונות משלה. הנסיונות כאן של בעלי הפוזיציות להוכיח בכתב מה מתאים יותר, ראויים אולי לשבח, אבל גם קצת מיותרים. לך עשה נסיעת מבחן על כל אחת, בדוק התאמת האוטו לצרכיך ונוחותך, כמו גם של מי שעתיד לנסוע אתך, שב מעט על עלויות, ביטוח, מרווח טיפולים ומחיריהם ואחר כך מרבית הסיכויים שתדע לבד מה אתה מעדיף.

פורסם

לידיעתך השילוב dsg+ champion הוא מסוכן ואף קטלני! לדעתי גם הtsi המעולל{ראה אין ספור מאמרים מחו"ל בנושא! שומר נפשו ירחק. לגבי הפיאט : על פי נסיון מכרים האוטו אמין ביותר כמו כן טיפולים יותר זולים וצריכת דלק 1:13 ללא טורבו בעייתי עם גיר בעייתי מיבואן נוכל . שומר נפשו ירחק!

פורסם

לדעתי הגרנדה פונטו איבו היא קנייה יותר טובה בחישוב כל המשתנים:

קודם כל 7000 ש"ח פחות זה עדיין סכום לא מבוטל.

הפונטו הרבה יותר חסכונית הן בצריכת דלק והן בשותף.

הביטוח של הפאביה יותר יקר משמעותית מהביטוח של הפונטו.

איבזור נהדר, עשיר מהנה ומועיל בכל קנה מידה בטח מול הפאביה הבאמת ערומה.

הפונטו יותר בטיחותית ועשירה יותר באיבזור בטיחותי.

3 שנים אחריות לפונטו (ואם קיבלת אופצייה לטרייד אין אז בכלל...) לעומת שנתיים אחריות לפאביה.

הפונטו מרווחת יותר מקדימה ומאחורה ואני נסעתי בה ובפביה יותר מעשר פעמים ומבחינת המרווח והנוחות הפונטו מנצחת.

ולסיום,(אמנם לא נתון משפיע) הפונטו יותר יפה.

בכל הנוגע להכרזות על "וכך או כך, הפונטו תזדחל מאחור. והרבה.","כך או כך היא תשפיל את הפונטו בכל הקשור לביצועים..." הכל עניין של צורך והרגשה עוד שנייה וחצי למאה או פחות זה ממש לא משנה, גם יציאה מהרמזור ראשון או שלישי זה די "בולשיט".

בכל הנוגע לאמינות: הגרנדה לא נופלת מאף רכב אחר בסגמט אדראבא היא עולה על כמה וכמה רכבים אחרים כמובן שלא ערכתי מעקב סטטיסטי מייצג אך זה נשען על רכבים רבים של חברים, נתונים שאני קורא מעת לעת ושיחה עם מנהל המוסך המרכזי של פיאט בב"ש (שהוא גם של קיה ומטפל באין ספור רכבים אחרים).

גיר הרובוטי שלה דורש הסתגלות של 24 שעות וזהו. הוא גמיש, יחסית נעים ולא מרגיש "רובוטי" בטח בתפעול ידני ועוזר להוציא יפה מאוד את 77 כ"ס מהמנוע הזה, יחד עם סיוע לצריכת דלק מרשימה.

לכן על כל אלה, אם זו הייתה ההתלבטות שלי, כל שהיה נותר הוא לבחור צבע לגרנדה פונטו. אך כמובן זו הבחירה שלך ואתה צריך להיות שלם לגמרי איתה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בכל הנוגע להכרזות על "וכך או כך, הפונטו תזדחל מאחור. והרבה.","כך או כך היא תשפיל את הפונטו בכל הקשור לביצועים..." הכל עניין של צורך והרגשה עוד שנייה וחצי למאה או פחות זה ממש לא משנה, גם יציאה מהרמזור ראשון או שלישי זה די "בולשיט".

גיר הרובוטי שלה דורש הסתגלות של 24 שעות וזהו. הוא גמיש, יחסית נעים ולא מרגיש "רובוטי" בטח בתפעול ידני ועוזר להוציא יפה מאוד את 77 כ"ס מהמנוע הזה, יחד עם סיוע לצריכת דלק מרשימה.

לכן על כל אלה, אם זו הייתה ההתלבטות שלי, כל שהיה נותר הוא לבחור צבע לגרנדה פונטו. אך כמובן זו הבחירה שלך ואתה צריך להיות שלם לגמרי איתה.

בהצלחה.

פתאום זה "עניין של צורך והרגשה", יפה לך לעוות את העובדות להציגן איך שנוח לך.

כח/גיר-

עובדתית 77 כ"ס + גיר רובוטי לא משנה איך תסתכל על זה מדובר על שילוב לא מוצלח בעליל, המנוע גם ככה חלש מאוד יחסית לסופר מיני ושידוך עם גיר רובוטי מסרס עוד יותר את הכח הזמין.

בקשר להעניין של "ההתרגלות לגיר" זה בולשיט אחד גדול, היתה לי שבועיים פונטו רובוטית כרכב חלופי, נבלה של גיר, אוטו בילתי נסבל לנהיגה.

המתנתי בקוצר רוח שכבר יקחו אותו ממני ובינתיים אני לא מעוניין לא ללמוד ולא להתרגל לכלום, אני לא פה בשביל ללמוד איך לנהוג בפאשלות העלובות של פיאט/סיטרואן/טויוטה ושאר גחמות רובוטיות חצי אפויות שלא שוות את משקלן בברזל.

הגיר בועט והעברות לא נעימות, עדיף לסבול גיר ידני ע"פ הגיר המזעזע הזה.

עפ"י כל פרמטר קיים התיבה המקוללת הזאת נחותה מה DSG! בהשוואה ל DSG מדובר בבדיחה רעה שלא תיזכר הרבה בדפי ההיסטוריה.

צריכת הדלק -

מנוע 1.2TSI מוצלח הרבה יותר מה77 כ"ס של הפיאט בכל הקשור לצריכת דלק, הכח הזמין הרב יותר מאפשר להיות פחות כבד על הדוושה בשונה מהפיאט.

הרכב יעבור אותה דרך בפחות מאמץ, עקב כך הפאביה תהיה חסכונית יותר מהפונטו בדלק.

אם אתה גר בעיר הררית תרגיש את זה טוב מאוד.

ירידת ערך -

החסרון המשמעותי ביותר של פונטו ופיאט בכלל זה ירידת הערך האסטרונומית שלה, בשנתיים פונטו חדשה תוכל לאבד קרוב ל40% מהערכה.

כשתחליט למכור, שווי הרכב יהיה פחות מחצי מהערכו ההתחלתי , לא עסקה משתלמת אם תשאל אותי.

אמינות -

עובדתית לפי סקרי אמינות שנעשו באירופה בשנים האחרונות, פיאט מקבלת ציוני אמינות נמוכים יותר מסקודה שלרוב מככבת בטופ 5 הרכבים האמינים באירופה.

http://www.whatcar.com/car-news/what-car-reliability-survey-2010/alfa-romeo---kia/250839

לסיכום, אבזור אפשר תמיד להוסיף או להוריד, מאפיינים מרכזיים כמו מנוע גיר או ירידת ערך ישארו איתך לכל אורך הדרך. :wink:

בהצלחה בבחירה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

מצד אחד, אני לא כל כך מסכים בקשר ל DSG, אבא שלי נוהג כבר כמעט שנתיים עם התיבה (אמנם על ג'טה אבל עדיין) ומאד מרוצה.

אבל מילא הוא, היתה לנו שיחה בעבודה עם חברה שיש להם ליסינג (ייטי,אוקטביה,איביזות, כולן עם DSG) וכולם מאד מאד מרוצים, יותר מזה, הק.רכב אמר שבתקופה בה הכניסו את ה DSG (בדיוק 11 חודשים) לא הייתה שום תקלה באף רכב (ויש לא מעט כאלה, בעיקר אוקטביות)

דבר נוסף, אם אתה כל כך מפחד מהDSG, לך על הפאביה הידנית, אותו כסף, אותו מנוע, ויותר איבזור...

ודבר אחרון, אחרי נסיעה על הפונטו, אני לא אתייחס לאיבזור מהגודל, רק המנוע והגיר, הגיר לא להיט (לא כזה נוראי כמו שכולם אומרים, אבל לא להיט) אבל ההמנוע חלששששששששש :cry:

בהצלחה

פורסם
בקשר להעניין של "ההתרגלות לגיר" זה בולשיט אחד גדול, היתה לי שבועיים פונטו רובוטית כרכב חלופי, נבלה של גיר, אוטו בילתי נסבל לנהיגה.

המתנתי בקוצר רוח שכבר יקחו אותו ממני ובינתיים אני לא מעוניין לא ללמוד ולא להתרגל לכלום, אני לא פה בשביל ללמוד איך לנהוג בפאשלות העלובות של פיאט/סיטרואן/טויוטה ושאר גחמות רובוטיות חצי אפויות שלא שוות את משקלן בברזל.

הגיר בועט והעברות לא נעימות, עדיף לסבול גיר ידני ע"פ הגיר המזעזע הזה.

עפ"י כל פרמטר קיים התיבה המקוללת הזאת נחותה מה DSG! בהשוואה ל DSG מדובר בבדיחה רעה שלא תיזכר הרבה בדפי ההיסטוריה.

נראה לי שאתה צריך לעבור השתלמות נהיגה, או לזנוח תפיסות פרמיטיביות של "אני לא מוכן להתרגל"... הגיר הרובוטי של פיאט אומנם לא מושלם, אבל אחרי שעתיים של "התרגלות"(יותר הבנה איך הגיר עובד), הנסיעה הופכת חלקה ונעימה.

צריך רק לקחת בחשבון שזהו גיר רגיל ולא אוטומט, ומי שמצפה לגיר רגיל התאכזב.

אגב בנסיעה עם הDSG צריך קצת להכיר את הגיר גם שם יש "גיהוקים" עדינים בהחלפת הילוך.

• תוכן חדש...