Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירח דבש- היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקווה שאתה צוחק... :shock: לא מתאים לך להתבטא בצורה כזאת.

כנראה שזה עניין של טעם - אני מצאתי בפראג אוכל מצויין במחירי רצפה, ובכלל העיר הפתיעה לטובה מכל הבחינות.

מאד קל להבין את העיר מבחינה גאוגרפית, היא מחולקת לרובעים עם מספרים (פראג 1, פראג 2 וכו') כשהמספור

מתחיל מהמרכז ומתפשט כלפי חוץ. יש תחבורה ציבורית טובה שמחברת בין החלקים השונים, אך רוב הפעילויות של

התיירים מתרכזות בתוך אזורים 1-3, ובמקרה הנ"ל אם אתם ללא רכב הייתי מחפש מלון במרחק הליכה מהאקשן.

prague_map.jpg

תודה על הטיפ.

מומלץ לשים לב לתחזית מזג האוויר, ולא לשכוח שבמרכז אירופה הולכים לישון מוקדם (יחסית), לכן המסעדות בד"כ

יהיו פתוחות עד 10 בלילה בערך, ועיקר הפעילות בהן תהיה בין 6 ל-8. יש מקומות שעובדים כמו בארץ, "עד הלקוח

האחרון", אבל זה לא נפוץ במיוחד. שימו לב שגם התח"צ פועלת בהתאם לשעות אלה, לכן אחרי 11 יש פעילות די

מצומצמת של המטרו והאוטובוסים.

זה מתאים לי דווקא, לשעות הפעילות שלי.

נקודה נוספת: הם לא עובדים עם אירו. כדאי להצטייד מראש בכמות קטנה של קורונות (במטבעות, לא בשטרות!)

ואת השאר אפשר למשוך במקום מהכספומט לפי הצורך.

עוד טיפ טוב, תודה!

אני מקווה שבדקת היטב, אני לא בטוח שפראג באמת יותר זולה מרומא.

נבדק...

מכל מקום - אני מנסה לחזור 6 שנים לאחור - הייתי בפראג 3 ימים. יום אחד הוקדש לצד המערבי של הנהר (הארמון) ולעיר החדשה, יום אחד לעיר העתיקה ולרובע היהודי, יום אחד טיול לקרלובי-וארי (לא לוותר).

בערב - ערב אחד באופרה (חרפתי, אבל צריך להביא בחשבון שזה היה אחרי לילה לבן של טיסת בוקר), ערב אחד בתיאטרון אור שחור (הפנו אותנו לתאטרון בשם WOW, שהתברר שהבמאי היה ליאור כלפון. יוצא מהכלל - אבל, כאמור, זה היה ב-2005.

היתה גם חויה שלילית אחת - כייסו את אשתי על גשר קארל. בכלל - פראג היא גן עדן לכייסים ודי מתחרה בברצלונה ופאריס, אז השמרו לרכושכם. המקומות המועדים לפורענות הם הארמון, גשר קארל והשעון האסטרונומי אבל הם יכולים להיות בכל מקום והם מקצוענים. לשמור את כל המסמכים בפאוץ' פנימי ולהשאיר בחוץ רק כמה קורונות לשימוש שוטף. יחס ההמרה קל מאוד - קורונה שווה 20 אג'.

התחבורה הציבורית מצוינת. לשמור את הכרטיסים עד סוף כל נסיעה - מבקרי הכרטיסים מחכים בד"כ ביציאה מתחנות המטרו ומציקים רק לתיירים.

המלון שבו שהיתי היה Hotel Ibis Praha Wenceslas Square transparent.png(באותו זמן נקא נובוטל, אבל זו אותה רשת) די מרכזי (5-10 דקות הליכה מהקצה הדרומי של כיכר ואצלב ויש גם תחנת מטרו סמוכה), זכור לי לטובה.

אחלה, תודה על הטיפ.

את הכסף אני שומר בד"כ עליי, מהסיבה הפשוטה ש, בוא ונגיד שמישהו כבר הגדיר אותי בעבר כ"אתה לא בדיוק נראה כמו קורבן טיפוסי", בעיקר כשאני עם טריקו ב"קור" של אירופה :twisted: בכל מקרה, אזהר כפול בנסיעה הזו.

אני כבר מזדקן, אתם יודעים...

לא היה לי זמן לכתוב לעומק :wink:

ביליתי בפראג חמישה ימים לפני כארבע שנים. נכון לאז, המלונות של נובוטל במרכז העיר היו מומלצים - אני אישית מעדיף את זה שרחוק טיפה מהמרכז התיירותי (שכחתי את שמו, גם לידו יש איביס). ניתן לבצע כמעט הכל ברגל, אם אתם בקטע ובכושר הליכה סביר.

העיר רומנטית מאד, ויש בה סמטאות ציוריות ושפע אתרים (ראה המלצות ובמדריכי הטיול באינטרנט).

לגבי האוכל, אכן יש מסעדות סבירות, אך לטעמי המזון הוא לא מהמשובחים, בטח שלא המאכלים המקומיים. זה עניין של טעם (לשם השוואה, ברומא טרפתי כל מה שלא היה מחובר לרצפה, שלא רץ מספיק מהר ושלא צעק מספיק חזק).

LOL + ROFLCOPTER...:lol:ישר לחתימה.

נקודה חזקה היא האלכוהול שנמכר במחירים מצחיקים (פחות מחצי מאשר בישראל) והבירה המעולה שנמכרת במחיר נמוך יותר מאשר מים מינרליים. מומלץ לנסות את המבשלה שעל ראש הגבעה ממול למרכז העיר.

נה, לא חובב אלכוהול גדול במיוחם.

פראג היא בהחלט יעד נחמד מאד. מה שכן, שים לב לאזהרות שלעיל מפני כייסים, והשאר כל מה שלא נחוץ ליומיום בכספת החדר. שים כמה מטבעות בכל כיס כדי שהכייס ייקח משהו ויעוף לעזאזל בלי לנסות להוריד ממך את הפאוץ' הפנימי.

טירות, ערים רומנטיות, כפרים ציוריים והכנסת אורחים שלא חוויתי באף מדינה - זה סקוטלנד. תרשום לעצמך את זה לעתיד. טיול של 18 יום יצא לי ולאישה 21K לא כולל התחביבים הפסיכיים שלנו (קצת רכבי יוקרה, קצת נהיגת מסלול, הרבה הופעות רוק) אבל כולל קניות.

לגבי 4 ימים בתקציב נמוך יחסית:

רומא - יקרה יחסית

פראג - קטנה, זולה יחסית - אבל אחרי 3 ימים יש הרגשה קלה של מיצוי

בודפשט - יפה, זולה יחסית

וינה - יקרה יותר אבל יש הרבה מה לראות ולעשות וכנ"ל זלצבורג.

הלהיט מבחינתי (למרות שאין טירות) - ברלין. לדעתי אחת הערים המטריפות שיש.

כמובן שבתקציב הזה גם פאריז, וגם לונדון נכנסות. שלושת אלה ישאירו לך הרבה טעם של עוד (בכולן הייתי כמה פעמים ועדיין לא סיימתי לטייל בהן). אגב, גם בלונדון אין ממש טירות. יש יותר ארמונות.

ארילו - בברלין אולי אין טירות אבל יש ארמונות - צריך לנסוע וללכת קצת (שרלוטנבורג, פוטסדאם), מפצים על החסר בטירות. בכלל אני אהבתי את ברלין מאד, ולמיטב זכרוני היא בסך הכל עיר זולה. לא בדקתי מחירי מלונות אבל מזון ותחבורה זולים מאוד, ומה עוד צריך תייר?

לגבי פריס ולונדון - הבחור מוגבל ל-4 ימים. אם לברלין צריך שבוע בשביל ה-must ושבועיים שלושה בשביל לא להיות בלחץ הרי פריז ולונדון מחייבות יותר זמן, וחבל לנסוע אליהן ל-4 ימים. כמוכן, בשל קוצר הזמן, עדיפה טיסה קצרה יחסית, כלומר הבלקנים, איטליה או מזרח אירופה. רומא, פראג ובודפשט מתאימות יותר גם למסגרת הזמן.

לונדון ושות יחכו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הכסף אני שומר בד"כ עליי, מהסיבה הפשוטה ש, בוא ונגיד שמישהו כבר הגדיר אותי בעבר כ"אתה לא בדיוק נראה כמו קורבן טיפוסי", בעיקר כשאני עם טריקו ב"קור" של אירופה :twisted: בכל מקרה, אזהר כפול בנסיעה הזו.

לא מאמין שישדדו אותך, אבל כייסים לא מפחדים מאנשים גדולים. האצבעות שלהן זריזות ועד שתבין שמשהו חסר הם כבר מזמן לא יהיו בסביבה.

אל תיקח את כל התקציב שלכם עליך, כדי שלא תפתח שרשור "מחפש כייס שחייב לי אלף יורו".

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
נה, לא חובב אלכוהול גדול במיוחם.

אתה מתחתן, יעבור לך... :-P

לא מאמין שישדדו אותך, אבל כייסים לא מפחדים מאנשים גדולים. האצבעות שלהן זריזות ועד שתבין שמשהו חסר הם כבר מזמן לא יהיו בסביבה.

הכייסים הם בדר"כ צוענים בני 7-12 שאתה אפילו לא רואה אותם לידך. רק כשאתה צריך את הכסף אתה מגלה שהכיס או התיק שלך חתוכים והממון איננו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אל תיקח את כל התקציב שלכם עליך, כדי שלא תפתח שרשור "מחפש כייס שחייב לי אלף יורו".

עצה טובה.

אתה מתחתן, יעבור לך... :-P

LOL...

הכייסים הם בדר"כ צוענים בני 7-12 שאתה אפילו לא רואה אותם לידך. רק כשאתה צריך את הכסף אתה מגלה שהכיס או התיק שלך חתוכים והממון איננו.

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...