Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירח דבש- היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות חתונתי המתקרבת, הגיע הזמן לחשוב על ירח הדבש.

רק מה, שהיעד המקורי ירד מהפרק (אנגלייה), גם בגלל הבלגאן וגם בגלל היוקר.

הדרישה שלי דיי פשוטה: מדינה שמדברים בה אנגלית (להבדיל מברצלונה, מסתבר :shock::x . שם אף אחד כמעט לא הבין אנגלית, וזה היה מבאס).

אשמח לשמוע המלצות.

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל שיהיה במזל טוב, ושתהיה לך סיבה חיובית להפסיק לגעגע ב-CF.

אנגלית מהווה בעיה במרבית מדינות אירופה שבהן ביקרתי (כמובן, מחוץ לאיים הבריטיים), בד"כ רק המשכילים דוברים את השפה. אולי בהולנד המצב יותר טוב. מצד שני יש תרבות של הכנסת אורחים ובהרבה מקומות אנשים ישברו את השיניים וידברו באצבעות - העיקר לתקשר אתך. מבחינה זו צריך לציין לטובה את הגרמנים והאיטלקים ובמידת מה גם הספרדים (במדריד, הם יותר נעימים מהקטלונים).

מכל מקום - לדעתי הקריטריון החשוב ביותר צריכה להיות העונה. לא כדאי לנסוע לצפון אירופה בשיא החורף, פשוט עלול להיות לא נעים לצאת מהמלון, אפילו בירח דבש :roll:

מבחינת נסיעות בחורף הייתי בדצמבר 2009 ברומא ומזג האויר היה די נעים, חוץ מיום אחד של גשם. מצד שני זה עניין של מזל - הייתי בשנים האחרונת בגרמניה 3 פעמים בקיץ - בפעם הראשונה (ברלין) היה יותר חם מאשר באכץ, בשניה (מינכן והיער השחור) היה כמעט מושלם (חוץ מיום אחד שבו הגשם שטף אותנו בהפתעה) ובשנה שעברה (דרום גרמניה, מערב אוסטריה ושוייצריה) זכינו רק ליום אחד ללא גשם משך שבועיים. בפראג הייתי באביב (מרץ) והיה קר אבל בהיר. שוב - עניין של מזל.

בכלל - רומא נחשבת לעיר רומנטית ובצדק, לדעתי מצויינת לירח דבש. אישית אני אוהב את ברלין וכיון שמדובר בעיר עם תחבורה מצויינ אפשר לטייל גם אם מזג האויר גשום. אם מדובר בעונה מתאימה קחו צימר ביער השחור, מצד אחד כפרים שקטים ושלוים בין הרים ירוקים, מצד שני יש הרבה מה לראות. כמובן שבאזור כזה חייבים לשכור רכב.

ושוב - שיהיה בהרבה מזל טוב!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיהיה במזל :)

אני מסכים עם ספריאל בנוגע לרומא!

עיר מאוד יפה, במיוחד בלילה הרחובות שם מלאים בזוגות מכל הגילאים.

אפשר כמו כן לנסוע לשבוע לאלפים :)

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

קודם כל, שיהיה במזל טוב :)

אני מתחתן עוד שלושה חודשים אי"ה ואני לא טיפוס של נסיעות לחו"ל בכלל (אוהב את הארץ ומעדיף לשמור כל שקל לרכב ולדירה) אבל האישה דווקא כן...

ההתלבטות נעה בין ארגנטינה לבין אירופה עם השכרת גרמניה לוהטת וטיול שישלב נהיגה, כבישים טובים ואפילו מסלול עם קניונים או שטות אחרת שהיא תרצה :)...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

מה אתם אוהבים?

בטן גב? קניות? אתם מאלו שאוהבים כל היום ללכת ולראות דברים? מחפשים מסיבות מטורפות?

אישתי ואני עשינו את ירח הדבש שלנו באיים הקאנרים (טנריף לשבוע) ואז עוד ארבעה ימים בברצלונה לקינוח.

התאהבנו בטנריף! בשבילנו זה המקום המושלם!

גם יש מה לראות.

גם יש אחלה חופים עם מזג אוויר מדהים!

אחלה אוכל.

יש אתרי תיירות מאוד יפים.

יש מקומות לקניות.

ולא קרה לי אפילו פעם אחת שלא הבינו אותי. רוב התיירים שם הם בריטים, כך שהאנגלית היא בגדר חובה לכל בעל עסק, החל ממונית ועד לחנות אלקטרוניקה.

בקיצור, זאת ההמלצה שלי. יש שיגידו שזה מקום משעמם, אך זה תלוי מה אתם מחפשים.

אם תרצה עוד פרטים אתה יותר ממוזמן לפנות אלי בפרטי.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

קור לא מטריד אותי.

תשאלו את כל מי שרואה אותי בעבודה, בינואר, יושב עם טריקו קצר ומאוורר.

אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי את המשפט "רק מלראות אותך נעשה לי קר", ובכן- דעותיי בשירשור מעמד הביניים היו נשמעות אחרת לגמרי...

ולעניין.

ספרייאל- הצלחת לעשות לי חשק על היער השחור הזה. והדלקת אותי לרגע שוב על הנושא של טירות עתיקות.

האם יש כאלה באיזור?

ומשהו שיישמע הזוי מבחור שחבר בפורום רכב: אני לא מעוניין לשכור רכב בחו"ל. האם יש אפשרויות תחבורה נוחות לכל מיני מקומות בסגנון?

מה עוד יש לעשות באיזור?

תודה.

פורסם

ברווז - כמו שאומרים בפורום יעוץ בקניית רכב: תגדיר זמן ותקציב, בהתאם לזה נוכל לייעץ לך בצורה יותר אפקטיבית.

מתי החתונה? מתי הנסיעה? לכמה זמן תוכלו להתנתק מהעבודה ומהחיים הרגילים?

אני דווקא לא הייתי ממהר למערב אירופה, אלא פונה למקומות שמאפשרים לנפוש יותר זמן בגבולות התקציב הנתון.

זה יכול להיות מזרח או מרכז אירופה, דרום אמריקה, המזרח הרחוק וכו' - לא חסרות אופציות.

מערב אירופה זה טוב לסופ"שים, כשאתם כבר נשואים ויש דיל טוב בדקה ה-90. בירח דבש יחס העלות-תועלת שלה

די נמוך, ויש לדעתי דרכים טובות יותר להוציא את הכסף.

פורסם

Derish צודק ומשלים את ההערה הראשונה שלי: מתי, כמה זמן, כמה כסף, מה מעניין אתכם.

לגבי היער השחור - איזור נפלא, אבל מתאים לקיץ, או לחורף אם אתם רוצים תיירות שלג. אין מה לעשות שם בלי רכב - מדובר בשטח עצום אורך 200 ק"מ ורוחב 60 ק"מ, שרובו כפרי. מה שאשתי ואני אהבנו היה המיקום של הצימר שבו שהינו שבוע - הבית האחרון של כפר שכוח אל, שקט מוחלט באזור גבעי ומיוער. מצד שני - יש המון מה לראות בטווח שעה-שעה וחצי נסיעה הן בתוך האיזור והן מסביב (קולמאר, היידלברג, פארק אירופה ועוד הרבה מאוד). אם תרצה אוכל לפרט בהמשך.

לגבי מזג האויר - קור לא מפחיד אבל גשם יול להפריע מ אוד, וזו הבעיה במרבית אירופה כל השנה ובמיוחד בחורף. שלג יכול לגרום גם חסימת צירים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו חזרנו ביולי משבועיים ירח דבש בתאילנד. היה מ-ט-ו-ר-ף

שבוע במלון AMARI בקו סאמוי ועוד שבוע בSanthiya - גן עדן בקו פאנגן.

הכל כולל הכל כולל טיסות אל על וקניות - 18 אלף ש"ח.

מה אומר?

פורסם

אומנם באופן אישי בחרתי להעביר את ירח הדבש שלי בתאילנד, אבל אני מוכרח להודות שגם היער השחור הוא כיוון לא רע בכלל.

הנופים שם מהממים ואם אתה ממש חייב, אפשר גם לחצות את הגבול לצרפת שממילא לא רחוק ממנו.

ארה"ב היא גם אופציה מעולה, והיא היתה ההתלבטות שלי מול תאילנד. קח בחשבון שתאילנד זולה יותר מארה"ב, ובניכוי מחיר הטיסה כנראה שגם מגרמניה או כל מדינה אירופית אחרת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קור לא מטריד אותי.

תשאלו את כל מי שרואה אותי בעבודה, בינואר, יושב עם טריקו קצר ומאוורר.

כנ"ל.

אז פשוט טסנו לסקי לשבוע בקרשוול צרפת :-)

(לא פעם ראשונה שאנחנו עושים סקי, אבל שידרגנו את התנאים בהתאם לירח דבש :-) )

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
ברווז - כמו שאומרים בפורום יעוץ בקניית רכב: תגדיר זמן ותקציב, בהתאם לזה נוכל לייעץ לך בצורה יותר אפקטיבית.

מתי החתונה? מתי הנסיעה? לכמה זמן תוכלו להתנתק מהעבודה ומהחיים הרגילים?

אני דווקא לא הייתי ממהר למערב אירופה, אלא פונה למקומות שמאפשרים לנפוש יותר זמן בגבולות התקציב הנתון.

זה יכול להיות מזרח או מרכז אירופה, דרום אמריקה, המזרח הרחוק וכו' - לא חסרות אופציות.

מערב אירופה זה טוב לסופ"שים, כשאתם כבר נשואים ויש דיל טוב בדקה ה-90. בירח דבש יחס העלות-תועלת שלה

די נמוך, ויש לדעתי דרכים טובות יותר להוציא את הכסף.

לצערי הרב אני חושש שאתה צודק בעניין הזה. אבל, אירופה קוראת לי. מלכחתחילה רציתי ללכת ללונדון, לראות כמה טירות, חנויות כלי נשק עתיק, יערות מדהימים, כפרים ציוריים, דברים כאלה, שלא לדבר על לשלב את זה עם מוזיאון נחמד או שניים, ואיזה קניון (או 10) כמו שאין בארץ.

אבל חלומות לחוד ותקציב לחוד...

זמן- עד 4 לילות בדוחק, תקציב נמוך מאד (אני מקווה שאצליח להתארגן על 10K :shock: זה נכון לכרגע).

Derish צודק ומשלים את ההערה הראשונה שלי: מתי, כמה זמן, כמה כסף, מה מעניין אתכם.

לגבי היער השחור - איזור נפלא, אבל מתאים לקיץ, או לחורף אם אתם רוצים תיירות שלג. אין מה לעשות שם בלי רכב - מדובר בשטח עצום אורך 200 ק"מ ורוחב 60 ק"מ, שרובו כפרי. מה שאשתי ואני אהבנו היה המיקום של הצימר שבו שהינו שבוע - הבית האחרון של כפר שכוח אל, שקט מוחלט באזור גבעי ומיוער. מצד שני - יש המון מה לראות בטווח שעה-שעה וחצי נסיעה הן בתוך האיזור והן מסביב (קולמאר, היידלברג, פארק אירופה ועוד הרבה מאוד). אם תרצה אוכל לפרט בהמשך.

לגבי מזג האויר - קור לא מפחיד אבל גשם יול להפריע מ אוד, וזו הבעיה במרבית אירופה כל השנה ובמיוחד בחורף. שלג יכול לגרום גם חסימת צירים.

נראה לי שירדתי מזה... לא בא לי להסתבך עם תנועה חסומה:?

אנחנו חזרנו ביולי משבועיים ירח דבש בתאילנד. היה מ-ט-ו-ר-ף

שבוע במלון AMARI בקו סאמוי ועוד שבוע בSanthiya - גן עדן בקו פאנגן.

הכל כולל הכל כולל טיסות אל על וקניות - 18 אלף ש"ח.

מה אומר?

HOLY SHI(F)T, 18K... הלוואי.

תאילאנד וכדומה לא נכנס בכלל לאיזור המחשבות שלנו. מעולם לא משך אותי, ולא מבין מה מושך בזה אנשים.

אומנם באופן אישי בחרתי להעביר את ירח הדבש שלי בתאילנד, אבל אני מוכרח להודות שגם היער השחור הוא כיוון לא רע בכלל.

הנופים שם מהממים ואם אתה ממש חייב, אפשר גם לחצות את הגבול לצרפת שממילא לא רחוק ממנו.

ארה"ב היא גם אופציה מעולה, והיא היתה ההתלבטות שלי מול תאילנד. קח בחשבון שתאילנד זולה יותר מארה"ב, ובניכוי מחיר הטיסה כנראה שגם מגרמניה או כל מדינה אירופית אחרת.

אחח, ארה"ב. מת להגיע לשם. לא נכנס (אפילו לא מתקרב לשכונה של) לתקציב.

כנ"ל.

אז פשוט טסנו לסקי לשבוע בקרשוול צרפת :-)

(לא פעם ראשונה שאנחנו עושים סקי, אבל שידרגנו את התנאים בהתאם לירח דבש :-) )

האישה לא אוהבת סקי :cry: :cry: :cry:

אני כן :roll:

צ'טער שלא ציינתי תקציב קודם, שכחתי עד כמה זה חשוב :roll: :roll: :roll: .

אשמח לרעיונות נוספים ותודה לעונים.:arrow:

פורסם

אם כך, כדאי לכם לכוון למזרח אירופה - בולגריה, רומניה או מולדובה.

גם טירות, גם טבע יפהפה, וכל זה בלי צורך בתקציב גבוה.

הזמן שלכם קצר, אבל הנה רעיון שאפשר להתחיל ממנו:

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=84026

אם תעשה את זה בשכל, תוכל לארגן לעצמך ולזוגתך חווייה בלתי נשכחת.

פורסם

תראה - אני חושב שהמגבלות שלך מכוונות אותך לרומא. גם יחסית קרוב (כ-3 שעות טיסה), גם סיכון נמוך מבחינת מזג האויר (כמובן - גשם יכול להיות תמיד, מצד שני אפשר להכנס לעוד ועוד מוזיאונים וכנסיות), גם הרבה מה לראות, גם הרבה נעליים לקנות (תתחיל להתרגל, גברים קונים מכוניות וטלפונים, נשים קונות תיקים ונעליים). יש הרבה עתיקות ושאר אוצרות תרבות והיסטוריה, אם כי אני לא בטוח שדווקא טירות עתיקות. ממילא זמנכם מוגבל ל-4 ימים, ובזמן זה יהיה מספיק מה לעשות בעיר גם בלי לצאת ממנה יותר רחוק מהקטקומבות.

לגבי מזרח אירופה (בודפשט, פראג) - גם בהן, במיוחד בבודפשט, יש לא מעט מה לראות ויש לא מעט פעילות תרבותית ואמנותית. לדעתי הן פחות סימפטיות מרומא. מצד שני יתכן שהמחירים יהיו יותר נוחים. אני חזרתי לפני כ-10 ימים מ-5 ימים בבודפשט שבהם נהניתי מאד, אבל צריך להוסיף שהיה מדובר בקיץ והיה חם (טמפרטורות סביב 30 מעלות, יום אחד בלבד של גשם). המחיה זולה מאוד אם אתה יודע לכלכל את צעדיך בתבונה.

פורסם

איטליה, איטליה, איטליה.

טיסה קצרה, מחירים סבירים (יחסית), נופים ואתרים מאלפים, בינואר יש אחלה מכירות ומזג אוויר סביר, אוכל מצוין ולאו דווקא יקר. רומא או פירנצה מתאימות פיקס.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...