Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בשווייצריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה עוד מוקדם (מאוד) אבל... הזמן טס ומניסיוני בעונת התערוכות צריך לשריין טיסות ומלונות חודשים רבים מראש !!! וחוץ מזה תמיד כיף לתכנן... אז:

מכיוון שתערוכת המכוניות בג'נבה ותערוכת השעונים בבאזל יוצאות באותו שבוע במרץ 2012, חשבתי לטוס לציריך, ולעשות שבוע של מסלול מעגלי ציריך-באזל-ג'נבה-אינטרלאקן-ציריך (או אולי להתחיל ולסיים בג'נבה. אבל זו עיר משעממת...)

השאלה היא קודם כל, אם חודש מרץ מתאים לזה בדרך כלל. כשהייתי בתערוכת ג'נבה לפני איזה 7 שנים היה קפוא ומושלג מאוד. לעומת זאת כשהייתי בבאזל לפני שנה במרץ, היה נעים, אפילו אביבי. מן הסתם טיול נהיגה, עדיף במזג אויר נעים.

וחוץ מזה, אם יש מישהו בעל ניסיון בטיול מסוג זה בשוויץ אני אשמח לעצות. הייתי בשוויץ לא מעט פעמים, אבל לא בטיול נהיגה - תמיד ביקור למטרה מסוימת בעיר כלשהי, וחזרה הביתה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אם יש מישהו בעל ניסיון בטיול מסוג זה בשוויץ אני אשמח לעצות.

היי ערן, נשמע כמו רעיון מעולה ואני בטוח שיצא טיול איכותי. :mm_yeah:

במרץ 2010 עשיתי טיול במסלול דומה, רק קצת יותר ארוך. רוב הנסיעה עברה בצרפת אבל חלקה היה גם בשוויצריה - מסביב לאגם ז'נבה ובאזור אינטרלאקן. אין לי הרבה מה לספר לך על ציריך או בזל, אבל את שני האזורים האלה אני מכיר היטב ובזמנו עשיתי עבודת הכנה יסודית לגבי המקומות ששווים ביקור שם.

חודש מרץ אמור להתאים, אבל אל תצפה לשמש כל הזמן. הייתי שם 4 ימים, מתוכם שניים היו סגריריים למדי ובאחד היה גשם. אני זוכר שעדיין היה די קר באותו זמן, גם מבלי להיכנס להרים. הכבישים הגבוהים יותר היו מושלגים אך מתוחזקים היטב ולא הייתה בעיה לעבור בהם גם בלי ג'יפ.

באופן כללי, הייתי ממליץ לכוון לצרפת למטרת לינה והשכרת רכב, זה יחסוך לכם הרבה כסף. מעבר לזה, אם יהיו לך שאלות ספציפיות אחרי שתעשה סבב ראשון של סקר שוק והכנה, אשמח לענות.

פורסם

באזור אינטרלקן מומלץ מאוד (לא לפספס ! :wink:) לבקר ב Grindelwald, עיירה ציורית הנמצאת למרגלות ה Jungfrau, בעיירה נמצא אחד ממסלולי הרכבל הארוכים ביותר באירופה (30 דקות עלייה מהתחנה הנמוכה לגבוהה).

בעקרון, אם התכנון הוא טיול נהיגה, תכנן מסלול שעובר בכבישי האלפים (Pass Roads), המלצה אישית שלי היא על ה Grimsel Pass שנמצא כ 60 ק"מ מ Grindelwald.

עוד המלצה היא על ההר Rigi, נמצא כ 55 ק"מ מציריך, מקום מדהים.

רשימה של "פסים" בשוויץ:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mountain_passes_in_Switzerland#Pass_roads

הנה שתי תמונות מה Grimsel Pass, אחת מהטיול שלי (עם אחי ואבי בתמונה) ושניה אומנם לא שלי, אבל משקפת היטב את החלום שלי, לנהוג שם עם האופל :)

722_dscn1916_1.jpg

Scan_Pic0003 (Medium).jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מחזק לגבי Grindelwald, המקום החביב על הבלגים משום מה.

שימו לב לתחזית מזג האוויר לפני שאתם מגיעים לשם, העיירה יושבת די גבוה ולכן נוטה יותר לגשם ושלג.

ככה זה נראה ב-4 למרץ 2010:

gwl%252520%2525283%252529.JPG

gwl%252520%2525286%252529.JPG

פורסם

קל להבין למה הם אוהבים אותו, כשרואים איך המקום נראה בקיץ.

אם אפשר להשוויץ קצת (בכל זאת, מדברים על שוויץ :-)), לתמונה הזאת יש בדף ה FLICKR שלי כמעט 15,000 צפיות, 150 favorites והיא הופיע בעמוד EXPLORE הראשי ! מה שמצחיק הוא העובדה שאנחנו לא זוכרים מי צילם אותה, אח שלי טוען שהוא צילם, אני בטוח שזה אני... :-D

278393991_dcf614b42e.jpg

Scan_Pic0004 (Medium).jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה על המידע !

ממה שכבר ראיתי (הייתי בציריך, באזל וג'נבה, ומעט מדי בדרכים ביניהם) כנראה צריך מאוד להתאמץ למצוא מקומות שאינם יפים במדינה הזו.

אני מתכוון לנסוע לשבוע נטו, חצי ראשון יהיה בתערוכות, החצי השני בטיול, נראה לי שאני אתכנן מסלול בסיסי על מורדות האלפים (פחות או יותר על הקו הישר בין ג'נבה לציריך) ויהיה לי די זמן לדלג להרים לכמה שעות פה ושם אם מזג האויר יהיה טוב, אם לא אז אתמקד בעמקים.

בסה"כ זה טיול לניקוי ראש, לבד (אשתי ממילא תשתעמם בשתי התערוכות) לא מחפש "tourist attractions" והפעלות, רק לנסוע, לראות נוף, לנשום אויר נעים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מהר מדי לא תצליח לנסוע בשווייץ, לכן כדאי שלפחות יהיו כבישים מהנים.

אי לכך, אני מציע לך לשקול בתור אופציה להכניס יום אחד שבו "תעשה" את אגם ז'נבה בחלקו הטוב ביותר (לדעתי),

בין Lausanne לבין Évian-les-Bains. קטע של 70 ק"מ שאפשר לבלות בו יום שלם עם עצירות בעיירות השונות.

שים לב שבכבישים המהירים בשווייץ יש חובה לנוע עם מדבקת אגרה. אם הרכב מקומי זאת לא תהיה בעיה, אך אם

תשכור במדינה שכנה, תצטרך להצטייד בה באחד ממעברי הגבול בעלות של כ-40 פרנק (30 יורו בערך). אם באמת

תחליט לשכור במדינה אחרת, כתוב בהערות של ההזמנה שאתה מבקש רכב עם Swiss Vignette באם יש להם כזה

במלאי. יכול להיות שמישהו בדיוק עשה נסיעה דומה (המדבקה תקפה עד סוף השנה) וזה יכול לחסוך לך כמה גרושים.

אם כבר בגרושים עסקינן - יש לי 28.2 פרנקים שווייצריים שנותרו מהנסיעות לשם. אשמח למכור לך אותם במחירי

הקרן פעם הבאה שאהיה בארץ, ולענות על שאלות נוספות אם תהיינה כאלה (בסביבות אוקטובר).

לגבי איזור ציריך, כדאי שתדבר עם חבר הפורום renaultfreek שמתגורר שם. בגדול אבל תעשה את המחקר שלך,

תכנן מסלול ותעלה אותו לפה, משם כבר נמשיך כל אחד עם העצות שלו.

• תוכן חדש...