Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וופרים שלא מותקנים טוב, פאזות הפוכות, חתוכים גובה מדי או יושבים בדלת בלי בידוד לעיתים יגרמו לטוויטרים להישמע מאוד דומיננטיים. לא כי הם באמת צורמים אלא בגלל שאין וופר שישלים אותם.

עם זאת, הסדרות הנמוכות של DLS ידועות בקרוסים "לא משהו" (בלשון המעטה) עם חלוקת הספק הזוייה בין הוופר לטוויטר. זה פשוט מדהים איך כל רכב ששמעתי עם רמקולים מהסדרות הזולות של DLS נשמע צורם ובהיר כאילו שאין וופר בדלת, כך שבמקרה שלך אני כלל לא בטוח שיש בעייה. מאוד מעניין אותי לראות פעם אחת קרוס כזה ולהבין מה הם עשו שם. החבר'ה ב DLS רציניים, אני לא מבין מה התפקשש בסדרות הנמוכות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כל הבעיה זה שהטוויטרים חזקים מידי אתה יכול פשוט לבנות LPAD לטוויטרים

תגדיר בבקשה את המושג LPAD לטוויטר , האם זה פשוט קרוסאובר תוצרת בית?

אתה צריך לבנות לכל טוויטר LPAD (סה"כ שני נגדים - אחר בטור והשני במקביל - זה שקרוב יותר לטוויטר במקביל בין הפלוס למינוס וזה שרחוק יותר בטור על רגל הפלוס של הטוויטר)

טור? מקביל? אפשר קצת הסבר או איזה מדריך? אני ממש מצטער אבל אני לא מבין גדול באלקטרוניקה :-(

אתה צריך לבנות LPAD ל4 אוהם והנה מחשבון פשוט שנותנן לך מראש כבר ערכים מוכנים להנחתה של 3, 6, 9 ו12 דציבל

אתה ניגש לחנות אלקטרוניקה - קונה את הנגדים (אל תשכח שאתה צריך שניים מכל סוג בגלל שיש לך שני טוויטרים) שעולים גרושים בודדים ומבקש מהם אפילו להכין לך אותם לשילוב לפני הטוויטרים.

מה הכוונה שיכינו לי אותם לשילוב לפני הטוויטרים?

מציע לך להכין את ההנחתות הבאות - LPAD ל 3 דציבל הנחתה, ל6 דציבל הנחתה ול 9 דציבל הנחתה - 12 דציבל לדעתי כבר יהיה יותר מידי ואתה בקושי תשמע את הטוויטרים.

להכין 3 הנחתות? איך אני אעשה דבר כזה? אתה מתכוון לניסוי והטעיה לבדוק מה ישמע לי הכי טוב?

הנה מחשבון שכזה לדוגמא:

http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm

תגלול למטה ואתה תראה שמראש כבר יש לך ערכים מוכנים ל4 ול8 אוהם. (אפילו תדפיס את זה ותיתן את זה לטכנאי בחנות אלקטרוניקה)

אתה תקבל תוצאה מהסט שהיא עולם אחר ממה שהכרת.

אם זו ההבטחה אני בהחלט מוכן להתאמץ

עכשיו תגיד, אי אפשר לקחת את הקרוסאובר הקיים ולהחליף בו את החלק שכאשר מחברים את החוט הצהוב ומתבצע הורדה של 3DB נגיד (שזה לא ממש מזיז לטוויטר את הטוסיק) אז הוא יוריד אחרי ההחלפה שלי ל -6DB, ככה שעדיין הקרוס ישאר במצבו המקורי אבל אני רק ישנה את הMODE של ה-3DB ל-6DB?

מקווה שהבנת אותי... תודה לך אחי אתה מאוד עוזר לי :-D

אדי אתה מצטנע??

ספר לבחור על הפרויקט שלך זה בדיוק מה שהוא צריך!

למה אתה שותק?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=372732

בבקשה.

תודה לך על הקישור אבל דיי הלכתי לאיבוד שם בין כל ההסברים :|

אפשר להציע ניסוי?

נתק לחלוטין את הטויטרים.

הפעל את המערכת.

אם אתה עדיין שומע צרימה, הטויטרים הם לא הבעיה.

אם לא, תתחיל להציק לפולני ולדלות מידע.

הטוויטרים בוודאות הם המזיק, אני יודע איך נשמע טוויטר (פתוח[יותר מידי]) והוא בהחלט האשם.

נגיד יש CLAP בשיר או SNAR זה פשוט רוצח את האוזן... כאילו נותנים לך כאפות על עור התוף וזה ממש ממש ממש לא נעים.

וופרים שלא מותקנים טוב, פאזות הפוכות, חתוכים גובה מדי או יושבים בדלת בלי בידוד לעיתים יגרמו לטוויטרים להישמע מאוד דומיננטיים. לא כי הם באמת צורמים אלא בגלל שאין וופר שישלים אותם.

עם זאת, הסדרות הנמוכות של DLS ידועות בקרוסים "לא משהו" (בלשון המעטה) עם חלוקת הספק הזוייה בין הוופר לטוויטר. זה פשוט מדהים איך כל רכב ששמעתי עם רמקולים מהסדרות הזולות של DLS נשמע צורם ובהיר כאילו שאין וופר בדלת, כך שבמקרה שלך אני כלל לא בטוח שיש בעייה. מאוד מעניין אותי לראות פעם אחת קרוס כזה ולהבין מה הם עשו שם. החבר'ה ב DLS רציניים, אני לא מבין מה התפקשש בסדרות הנמוכות.

איתמר.

ברכב הנוכחי בהחלט הוופרים מותקנים במקום דיי חאפרי וזה זמני בלבד עד הרכב הבא, הדלת משמשת כתיבה בישבילהם והם לא נמצאים בתוך קופסאות או משהו בסגנון אלה מחוברים לפח ישירות. בכל זאת סוזוקי סוויפט שלא הגיעה במקור עם אפשרות למערכת כלשהיא חוץ מרמקול 3 אינצ' מסריח בדאשבורד...

אני מודע לזה שזה חאפרי אבל אני גם דיי חסר תקציב בעניין ואני לא מחפש לשמוע בנתיים איכות מקסימלית אלה רק לשמוע מוזיקה עד הרכב הבא שבו בע"ה כבר יוסי יהיה על הכוונת מבחינת התקנה.

אז חשבתי אולי לנסות לתקן את האבל לבנתיים ולהנמיך את הטוויטרים כי זה דיי בילתי נסבל, רק להנמיך אותם וזה יעשה פלאים.

שלא תבין לא נכון, שומעים מאוד יפה מהDLS והם מספקים אותי אבל הטווויטר פשוט פותח רגליים בכל שיר וזה לא נעים לי :lol:

משתלט על ההופעה ורוצח לי וליושבים ברכב את האוזן!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

היי, תודה על ההזמנה אבל אני שומר שבת וזה מאוד בעייתי בישבילי בשישי בגלל שיש כל מיני הכנות לשבת לפני ואפילו שהיא נכנסת מאוחר אני לא רוצה להיות לחוץ...אבל אני אעשה אשתדלות ואבדוק את האופציות, אולי אני אגיע.

מישהו יכול לבנות לי שם קרוסאובר? ;)

אני לא חושב שיש בעיה בכיוונים של המגבר ככה שנראה לי שאין מנוס מלהחליף את ההנחתה של הקרוס אוברים...

ככה שאני לא חושב שמישהו במפגש יוכל לפתור לי את הבעיה כי אני צריך להחליף רכיבים לפי כל מה שאומרים לי פה, הכוונים במגבר בסדר :)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני מבין אבל הוופר ממש לא דוממיננטי, יותר אחד שיושב בצד ורק מזמזם ליד הטוויטר ואני שומע שזה מגיע מהטוויטר (אל תשכח שיש לנו שמיעה 3D) וכשאני מוריד את הTREBLE ברדיו דיסק התופעה מתמעטת בהחלט...

אני מבין שבגלל שהוופר מנגן יחסית חלש לטוויטר אני בהחלט צריך לפצות על זה עם ווליום אבל הרכב הזה זמני ואין לי ממש כוונה להשקיע בו לבנתיים עד לרכב הבא שזה עניין של כמה חודשים, בנתיים אני מרוצה מהמערכת והביצועים שלה אבל הטוויטר מאוד מציק, אני שונא לשמוע מוזיקה שנערכת ע"י אקולייזר - אני תמיד מעדיף FLAT בכל התחומים...

בס"ד

פורסם
תגיע למפגש צפון הקרוב נפתור לך את הבעיה.

אני יכול במקומו? :lol:

אני באותה הבעיה כבר שנה ואני מזניח אותה עם סט של Rainbow slc.

גם כן סוג של נמאס לי

206 XS

פורסם

לגבי השאלה שלך

LPAD זה בסה"כ מנחת - מדובר בצימוד של שני נגדים - האחד במקביל לטוויטר והשני בטור לטוויטר

הLPAD צריך להיות הרכיב הכי קרוב לטוויטר מבחינה חשמלית, כלומר הוא בא אחרי הקרוס אובר ולא לפני.

הסיבה לזה היא שהLPAD מנחית את הטוויטר מבלי לשנות את ההתנגדות בינו לבין הקרוס אובר וככה נקודת החיתוך נשמרת במקומה.

יש שני סוגים של LPAD

הראשון הוא זוג נגדים שבוחרים את הערכים שלהם בהתאם להנחתה הרצויה ובהתאם להנתגדות הנומינלית של הרמקול (לא רק טוויטרים אפשר להנחית - כל רמקול) כאשר הנגד הכי קרוב לטוויטר מחובר אליו במקביל והנגד שבא מאחוריו יהיה בטור על רגל הפלוס של הטוויטר. ההנחתה כאן היא בעלת ערך לא משתנה ולכן ההנחתה היא פסיבית. את הנגדים קונים בהתאם להתנגדות ולהספק הרצוי - בתכלס נגד של 15 עד 20 וואט ברוב המכריע של המקרים יהיה מעל ומעבר.

השני הוא מערך נגדים שנקרא ראוסטט שזה בעצם נראה כמו איזה כפתור ווליום רק שבעצם מה שאתה קובע זה את מידת ההנחתה (בתכלס זה בעצם מה שכפתור ווליום עושה...) - רוכשים אותו בהתאם להספק ולהתנגדות. תריץ חיפוש על השרשיר השני שלי בנושא (בכותרת רשום הנחתה אקטיבית) איפה שבניתי את המדוזה :-D שזה בעצם קרוס פסיבי עם הנחתה אקטיבית.

אתה יכול לקנות או LPAD בתצורת ראוסטט ופשוט לכוון את העוצמה של הטוויטרים בעזרתו או לבנות כמה מעגלים פסיביים כמו שהסברתי מקודם ולנסות אחד אחרי השני עד שתהיה מרוצה מהתוצאה.

מהנסיון שלי - דווקא עדיף לבנות כמה מעגלים פסיביים ולנסות אותם כי הראוסטטים מאוד רגישים ועד שאתה מגיע להנחתה הנכונה זה יכול להיות קצת מעצבן.

אם אני מבטיח שהתוצאה תהיה שמים וארץ? - אם תבנה את זה נכון - כן!!!!!!!!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה אכפת לך לנסות לנתק את הטויטרים לכמה דקות?

חושש להיווכח בטעות?

מנסיון, מיד שמותקן לא טוב לא מנגן טוב, וגורם לטויטר להיות דומיננטי וצווחני.

מתחדשת*

פורסם

לפעמים גם מיד שמותקן טוב נהיה צווחני בגלל שהוא לא מכוון נכון - לא חתוך נכון, לא מוגבר נכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ואת המחזקים שמתחזקים בחיזוק מחוזק

:?

Pioneer TS-X150

פורסם
וכשאני מוריד את הTREBLE ברדיו דיסק התופעה מתמעטת בהחלט...

...

כשאתה מוריד את הטריבל מהרדיו זה מוריד מכל האלמנטים את זה,מיד בקלות יכול לעשות את הדברים שאתה מציין.

מציע לך לנתק אותם מהקרוס ולשמוע ככה,רק אחר כך להתחיל לגעת בדברים אחרים.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

היי שלום לכולם

אני השתדלתי להיות צופה מין הצד בת"רד הזה אבל חבל לי לראות איך TAsraf מסתבך בבניית רכיבים לא לצורך

יש המון עיניין בכיוונים ומיקומים לפני שמתחילים להתחרבש עם קרוס אוברים בבנייה עצמית וחיתוכים והתנגדויות מהתנגדויות שונות.

אני מבקש לא להיות מובן לא נכון ואסביר :

אני בהחלט מקבל את ההסברים המקצועיים התיאורטיים והמעניינים כשלעצמם

אבל לפני כל זה יש לבדוק אופציות הרבה יותר פשוטות כמו מיקום הטוויטר וכיוונו ובכלל איזיה מגבר מפעיל אותו ואיזה מכשיר?

הפיתרון לדעתי הוא הרבה יותר פשוט מכל זאת

אני בטח שמדבר מתוך ידיעה ומתוך ידיעה של מי שמוכר כ 100 סטים כאלה בקירוב לחודש

שמתוכם אני מכוון אישית לפחות 12-15 כל חודש

והסטים נשמעים נהדר ומייצרים את כל תחום הסאונד בצורה טובה וברורה

אחרי הכל כמובן שצריך לקחת בחשבון שאילו סטים של 50 וואט RMS

ואיתמר באמת שאין לי מושג מהיכן אתה לוקח את השערותיך אבל אני בהחלט יכול להצביע על דעה הפוכה שמגובה בהלכה לךמעשה יומיומית לאורך תקופה ארוכה

אני חייב להגיד שבסוף זה ברור שיהיו 1-2 מכל עשרים שהסאונד יהיה לא הכי מושלם להם ולא מדבר אליהם במאת האחוזים, שזה לגיטימי ומובן וזה חלק מהכייף בתחביב הזה (הסוליסטיות וההעדפה האישית) אך פה זה נעצר

בברכה

דרור

פורסם

דרור - גם אם הוא ישים את הטוויטרים בקיקים הם עדיין יצרחו כמו מטורפים.

הנחתה זה הפתרון הכי נכון והכי יעיל וגם זול מאוד לסטים שהאיזון בין העוצמות בהם פשוט לא בוצע...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...