Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו ל 206XS + צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חזרתי אליכם עם עדכון על ה 206XS..

קצת פרטים: 2001 מהדגם השני (110 כ"ס), נרכשה בספטמבר 2010 מבחור אדיוט שקרע אותה שנה ולא הכניס למוסך אפילו פעם אחת, לפני זה 8 שנים אצל בעל הרכב המקורי, שטיפל בצמרת ממש by the book וכל הקבלות שלו הגיעו אליי.

ברכישה היתה עם משהו כמו 125 אלף, ועכשיו עם 137 אלף ק"מ.

מאחר והבעלים הקודם לא טיפל ברכב בכלל ידעתי שאני הולך להוציא לא מעט על יישור קו, אבל לא שיערתי כמה לא מעט זה יהיה...

פחות או יותר על ההתחלה: סטארטר + מצבר, בערך 1500 שקל.

בינואר, לקראת טסט, הוחלפו הרכיבים הבאים:

שמן+פילטר, שמן גיר, מחזיר שמן ציריה, משולשים, כיוון פרונט, תושבת מנוע עליונה, נוזל קירור, פילטר אוויר, פלאגים, טיימינג ואביזרים, לא זוכר מה עוד אבל זה נסגר קצת מעל 4 אלף.

החודש, אחרי שהתחרפנתי מרעשים שהגיעו מרצועת האביזרים סוף סוף גררתי את עצמי שוב למוסך:

קלאצ' + מחזיר שמן גיר + שמן גיר + 3 שטנגות, תרמוסטט, רפידות בלמים, תושבת מנוע תחתונה, נוזל קירור, מותחן רצועת אביזרים + פולי מנוע שהתפרקו, ועוד כמה פיצ'פקס קטנים, סה"כ כמעט 4 וחצי אלף.

בסופו של יום הושקעו בתיקונים האלו באזור ה 10 אלף - שליש ממחיר הרכישה של הרכב :-(

אני יודע עוד בוודאות שיהיה צורך להחליף דיסקים מתישהו, בולמי זעזועים בקילומטרז' הזה גם כן גוססים..

השאלה היא האם נראה לכם שיש עוד רכיבים שכדאי לבדוק ולהחליף במידת הצורך, והאם הוצאה כזו על הרכב הזה, סבירה?

השאלה הנוספת היא - הצמיגים הנוכחיים, יבשים וקצוצים והגיע הזמן להחליף. המידה היא המידה המקורית, לא זוכר מה היא אבל עדיין עם הצלחות המקוריות והכל. אני רוצה להחליף לג'אנטים באותו גודל, וצמיגים חדשים וטובים.

אשמח להמלצות הן על צמיגים והן על מקומות באזור ראשון (לאו דווקא בעיר עצמה) שאפשר לסמוך עליהם, מבחינת איכות עבודה ומחיר.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

צודק.

כרגע יש סט של מקסיס, אם אני לא טועה הם 185/55/15

תקציב? קצת בעיה, אין לי מושג כמה זה עולה. אני לא מחפש סמי-סליקס או משהו top of the line אלא צמיגים איכותיים עם אחיזה טובה שיחזיקו לי בשנתיים שלוש הקרובות, בתקווה.

עריכה: כדי להמנע משטויות, אני אעדכן פה מה המידה בפועל פעם הבאה שאני ארד לאוטו, שזה כנראה בקרוב...

פורסם

לא הבנתי משהו-אתה ידעת שהבחור שלפנייך לא טיפל בכלל ברכב???אם כן-אני מניח שהוא מכר לך אותו ב 10 אלף מתחת למחירון ואז הכל בסדר,אם לא אני לא מבין איך לא עלו על כל הבעיות במכון הבדיקה.

פורסם

הוא מכר אותו מעט מתחת למחירון, הדבר היחיד שראו בבדיקה (בקומפיוטסט ראשון) זה נזילה ממחזיר שמן ציריה.

כל השאר - לא נראה לעין ובהתאם לא ירד במחיר...

ידעתי שתהיה הזנחה מסוימת, כי הוא לא נכנס למוסך, מצד שני הבחור החזיק את הרכב 11 חודשים ולא חשבתי שיהיה נזק גדול מאוד.

מה שלא לקחתי בחשבון זה שהוא החזיק את הרכב בתקופה המאוד רגישה שבין 110 ל 130 ק"מ, תקופה שבה בד"כ צריך להחליף רכיבים יקרים כמו בולמים, קלאצ', טיימינג (לפחות לפי ספר הטיפולים של פג'ו) - והעובדה שהוא לא החליף את הדברים האלה לדעתי גררה עוד בעיות.

בסוף - שום דבר לא היה "שבור" - הכל בלאי טבעי. קלאצ' בגיל הזה, זה בלאי טבעי. פולי מנוע שמתפרק, גם נפוץ. וכו'...

כרגע לא מעניין אותי אם הייתי צריך להתווכח איתו על המחיר - זה כבר עבר, וכבר שילמתי, ואני נהנה מהרכב.

מה שמעניין אותי זה האם הסכום שהוצאתי על התיקונים האלו הוא סביר, האם יש עוד דברים שצפויים לכשול בזמן הקרוב וכדאי לבדוק, והשאלה לגבי צמיגים מומלצים ובמיוחד - צמיגאים מומלצים כי האחרון שהייתי אצלו היה חתיכת זבל שגזר קופון על אבא שלי במשך כמה שנים, עד שנכנסתי לתמונה.

פורסם

אני בשנה האחרונה על רכב זהה (רק שנת 05) גם החלפתי טיימינג וקלאץ' וטיפול גדול. העלויות למיטב זיכרוני דומות לשלי פחות או יותר.

עכשיו גם התחיל אצלי צרצור (קיים שרשור נפרד) שאני מקווה שלא יגמר בנזק רק מדי.

לגבי הצמיגים- ממליץ על T1R של טויו. אני ממש נהנה מהם מאז שהרכבתי אותם לפני כחצי שנה בערך.

על המידה הסטנדרטית הם עלו באזור חיפה כ- 450 ש"ח לצמיג. וכבר שמעתי על אנשים שקנו בקצת יותר זול.

פורסם

אגב בדקתי וכרגע מותקנים 185/55R15 V87 או משהו כזה (לא סגור לגבי ה 87) של MAXXIS.

באחד מהם תקוע בורג, שזה בכלל תענוג, מדהים שהוא לא מאבד לחץ...

אני חושב לקפוץ מחר לאוטו-דיפו לנצל מבצע שיש להם על Kumho (השני ב99), השאלה אם במידה הזו יש להם צמיגים טובים שיספקו אותי או שעדיף לוותר על המבצע וללכת על Goodyear יקרים יותר (סה"כ סגנון הנהיגה שלי די "ספורטיבי")

• תוכן חדש...