Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד לצמרת האוסטרלית שהבינה שהמצלמות המגוחכות הללו רק מכניסות כסף בזוי לקופת המדינה.

אגב - אני בכלל בתאוריה שהמצלמות גורמות ליותר תאונות דרכים אבל זה עסק לחוד.

פורסם

זה בסדר אתה לא צריך לפתח תיאוריה,בבריטניה זה כבר הוכח סטטיסטית. צריך לשלוח את המאמר הזה למנכ"ל עמותת אור ירוק בהמשך לדבריו האחרונים רק אתמול.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

צריך לעשות מחאה למשך חודש אבל לא מחאה רגילה..

מחאה שבא אף בנאדם לא יעבור את ה 100 קמש המדינה לא תקבל שקל מדוחות, התאונות לא ירדו כי אנשים עדיין לא יודעים לנהוג, ולתת להם להבין מה שכל ילד בכתה ג עם קצת מנת משכל יכול להבין.. שמצלמות זה מסחטת כספים ותו לא.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אגב - אני בכלל בתאוריה שהמצלמות גורמות ליותר תאונות דרכים אבל זה עסק לחוד.

מסכים - כמעט כל נהג שיוצא לי לראות על הכבישים בימינו כשהוא רואה מצלמה מאט בפתאומיות (גם אם הוא "דהר" בשמאלי על 120) לאיזה 80 קמ"ש, מה שהופך למצב מאוד מסוכן.

אבל לארץ ישראל זה לא יגיע בחיים - אפילו ספורט מוטורי לא מאשרים פה, כשבמדינות עולם עשירי יש.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אגב אני רוצה להוסיף שלדעתי כן יש קשר בין מהירות לתאונות דרכים.. קשר שרוב הנהגים שכן יודעים לנהוג ונוהגים לפי תנאי הדרך מלווים בדרך כלל בנהגים שנוהגים 80 בכביש מהיר למשל.

ההפרש מהירויות \הוא זה שמסוכן, למשל אם כולם היו נוהגים בכביש במהירות יחסית אחידה, מספר תאונות הדרכים היה פוחת ולא משמעותית, כי רוב התאונות לא קורות כתוצאה ישירה של מהירות.

אני יכול לספר על מקרה שקרה לי אתמול, שאני נוסע לי יחסית רגוע על מהירות שלא עולה על 100 קמש, בנתיב הימני בכביש 4 לכוון דרום,

ולשניה העברתי תחנה ברדיו, ומכיוון שזה היה לקראת עיקול קטן ימינה לא הייתה לי מכונית מקדימה בזוית העין ואיך שאני מסיים את העיקול, רכב שנוסע על מהירות שלי היא נראית כמו 40 קמש, נוסע מלפני כמובן שהספקתי להסתכל במראה ולעבור מיד לנתיב משמאל, אבל עצם העובדה הזאת זה סיכון גבוה לנהגים בטח פחות מיומנים שהיו יכולים להתקע בו, או לאבד שליטה מבהלה ועוד.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מחאה שבא אף בנאדם לא יעבור את ה 100 קמש המדינה לא תקבל שקל מדוחות, התאונות לא ירדו כי אנשים עדיין לא יודעים לנהוג, ולתת להם להבין מה שכל ילד בכתה ג עם קצת מנת משכל יכול להבין.. שמצלמות זה מסחטת כספים ותו לא.

הרי זאת מטרת העל של המצלמות למנוע מהירות...אז מה הבאת בזה.

חוץ מזה זה כבר נהיה מראה טריויאלי של לראות מכוניות מאטות ליד מצלמה ואחרי זה חוזרות למהירות הקודמת שלהם, אז המצלמות לא כל כך יעילות למי שמכיר את הכבישים באיזור שלו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בהינתן הנתון שאמרת שאני מסכים איתו שאנשים עדיין לא יודעים לנהוג, למה אתה חושב שהעלאת המהירות או הימנעות מאכיפת עבירות מהירות והעלאתה כתוצאה מכך, תעזור בנושא הזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אומר שצריך לפרק את כל המצלמות מהעמודים ולמכור אותם לשכנינו הפלסטינים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכוונה הייתה שכל המליונים והזמן והמאמץ שמושקע באכיפת מהירות היה יכול להיות מושקע בחינוך יותר טוב לנהגים, לשיפור תשתיות ועוד דברים שאשכרה יפחיתו תאונות.. אני לא אומר להפסיק לאכוף מהירות כי זה ברור שאיזה חכמולוג שטס על 180 פלוס על הכביש מסכן את כולם.. אבל מכיוון שתנאי הנסיעה ברוב הכבישים המרכזיים מאפשרים נסיעה גבוהה מהחוק, ורוב הנהגים נוהגים במהירות שמתאימה לתנאי הדרך שהם מרגישים שזה מתבטא בתנועה זורמת בכבישים האלה במהירויות שנעות בין 120-130, להעלות את המהירות ובכך להביא את הנהגים ש"כן" שומרים חוק ונוהגים במהירות המותרת למהירות הזרימה, א יפחית עצבנות על הכביש, ומן הסתם יוריד לפי דעתי חלק מהתאונות.

בכל מקרה להשאיר מצלמות שבהתאם יאכפו מהירויות גבוהות ומסכנות באזור ה 150-160 ומעלה בכבישים מהירים ומצדי שישימו מצלמות שמצלמות מעל 60 בתוך הערים באזורים שבאמת מסוכן בהם לנסוע מהר.

אבל במצב הנוכחי עושה רושם שלא אכפת לאף אחד שם למעלה מתאונות דברים רק מפופוליזם וכסף..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
הכוונה הייתה שכל המליונים והזמן והמאמץ שמושקע באכיפת מהירות היה יכול להיות מושקע בחינוך יותר טוב לנהגים,

השקעה? בדיוק ההפך! ועוד אתה מוסיף חינוך לנהגים??? המדינה לא תעמוד בהוצאות!

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

אחי, ביום שזה יקרה בארץ , לא יהיו תאונות.

(עכשיו יקומו כל החכמים שיגידו שאין קשר בין מהירות לתאונות - ולמעשה הם צודקים , אבל דבר ביסיסי לרוב שוכחים , האנשים הפחות אחראים על הכבישים, אלה שמרשים לעצמם להשתולל הם גם בדרך כלל אותם אנשים שלא נוסעים מאה).

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

בסה"כ הכסף שנכנס לקופת המדינה מדוחות מהירות הוא דבר טוב.

מדובר בכסף גדול. אם לא יהיו דוחות מהירות המדינה תצטרך לגבות את הסכום שנגבה עד היום מדוחות מהירות בדרך אחרת. אולי יעלו את המס על הדלק, אולי יעלו מס על דירות, אולי יעלו את המע"מ...

מי שאין לו כסף נוסע באוטובוסים או נוסע כחוק, וכך עול הדוחות נופל על אילו שיש להם (שוב, עדיף על הגדלת מע"מ לכל האוכלוסיה).

פורסם

אם תחפשו בשירשורים שהיו בעבר על הנושא בשנה שעברה - הבאתי קישורים שגם בבריטניה ומדינות מסויימות בארה"ב המצלמות הוסרו. בישראל אנו רק בתחילת השימשו במצלמות חכמות, יעבר הרבה זמן לפני מחאה ותופעות נילוות שכבר היו בחו"ל.

הבעיה שאף אחד לא יהיה אמץ לוותר על הכסף שהושקע והתתחייבות לתת למל"מ אחוזים מההכנסות כמו תכנון של התזרים מהן בתקציב המדינה.

בהחלט צריך אכיפה וענישה על נהיגה במהירויות גבוהות (בלי הכנס כרגע להגדרת גבולות) כי יש בישראל הרבה נהגים שחושבים שמספיק ללחוץ על הדוושה בלי לדעת להשתמש נכון ברכב, ובלי להתאים את המהירות לתנאי הכביש. זה עניין של ניידות והתמודדות יומיומית, בכל לזה אי שמירת מרחק ונהיגה פרועה.

אבל מי יהיה מוכן להשקיע בזה? ומי בכלל חושב להשקיע בחינוך ופרסום?

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...