Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים!

כמו שנאמר בכותרת, להלן הדרישות מהרכב:

* גיר אוטומט (בגלל בת זוגתי).

* תא מטען גדול יחסית (עגלה לתינוק).

מכאן אני משער שנשארנו עם משפחתיות.

* שנת הייצור לא נמוכה מ-2003-04.

* עדיפות לרכב יפני (אני די מפחד מהבעיות עם גיר אטומטי בכל מיני רנו, פיז'ו, סיטרואן וכד').

* רצוי קילומטראז' עד 130K גג ולא יותר מיד 3.

הרכבים שעומדים בקריטריונים:

1. מיצובישי לאנסר (אני ממש מחבב את הרכב הזה).

2. ניסן אלמרה פרפקט (מחבב גם אבל קצת פחות).

3. סובארו אימפרזה (לא מחבב במיוחד).

4. מאזדה 323 לאנטיס.

5. פורד פוקוס דור ראשון (איפה הוא מיוצר?).

אשמח להצעות נוספות, אולי שכחתי משהו.

התקציב שעומד לרשותינו לקניית הרכב הוא עד 40K, עדיפות לקצת פחות אפילו.

הנסיעה היא בעיקר עירונית עם יציאה מחוץ לעיר לטיול של סוף שבוע או משהו בסגנון.

אני מאמין שהקילומטראז' השנתי יהיה סביב ה-10K או אולי אפילו פחות מזה.

כמו-כן ישנה הצעה לאלמרה פרפקט שנת 04, יד 3 עם 110K ק"מ. קבעתי לראות אותה מחר.

על מה לשים לב? האם יש לרכב הזה מחלות מיוחדות? האם המנוע 1.8 לא צורך דלק בהגזמה מול משפחתיות 1.6 אחרות?

אודה לעזרתכם,

גבי

פורסם

לאלמרה פרפקט אין הרבה מחלות מיוחדות, אם בכלל. בכל מקרה אתה יכול להעיף מבט בעמוד של ניסן אלמרה בקטלוג הרכב המשומש של האתר ולדוג משם לא מעט מידע.

שים לב שב-45 אלף ש"ח אתה יכול לרכוש היום לאנסר 2008 יד ראשונה מליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני ממליץ לך מאווד על ניסן אלמרה רכב אמין ,החזקה זולה,

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

פורסם

לגבי יוצאי הליסינג, בחנתי את האפשרות הזאת. עברתי בכמה מקומות ואכן הציאו לי לאנסר 07 ב- 40K.

אבל המכוניות הללו במצב כל כך מזעזע ומוזנח שכואב הלב לראות אותם. השנתון הגבוה במקרה הזה לדעתי

לא יתרון גדול.

פורסם

לדעתי ומניסיוני אפשר למצוא לאנסר במצב וקילומטראז' סביר גם ב-40 אלף. איפה בדקת עד עכשיו?

פורסם

עברתי כמה מגרשי ליסינג, של שלמה Sixt, אלבר, של קרסו ושל Avis ואולי עוד אחד או שניים שאני לא זוכר את שמם.

היום ראיתי שני אלמרות פרפקט, עשיתי סיבוב על אחת ולא ממש אהבתי את הרכב.

נוצר לי הרושם שהרכב בפני עצמו והנהג בפני עצמו, אין כל כך תקשורת בין הנהג לרכב.

מאחורה הוא ממש צפוף. בעל הרכב לא היה מעוניין לחתום על זכרון דברים למשל על סעיף

שהרכב לא היה בעבר בליסינג. הוא גם אמר שלא משנה מה הוא לא ירד מתחת ל-35K.

לא אהבתי עוד כמה דברים ספציפית ברכב הזה, אז ויתרתי עליו...

נראה לי שאני הולך להתמקד בשלושת הרכבים הבאים:

1. לאנסר.

2. פוקוס.

3. לאנטיס.

האם כדאי לשקול בכל זאת לקנות אחד מליסינג ומה הסיכוי שאני אצליח בכלל למכור אותו אחרי מספר שנים?

פורסם

האם כדאי לשקול בכל זאת לקנות אחד מליסינג ומה הסיכוי שאני אצליח בכלל למכור אותו אחרי מספר שנים?

אני לא בטוח שאני מבין את השאלה.

כל שאר הרכבים שציינת, מאיפה הם מגיעים? הם בטח לא היו הרכבים הצמודים של יצחק תשובה או ארקדי גיידאמק בשיאו. ברוב המקרים יהיו מדובר ברכבים שהיו ביד הראשונה בליסינג, עברו תקופה קצרה אצל אדם פרטי ועכשיו נמכרים שוב. במיוחד כשמדובר ברכבים כמו לאנטיס או לאנסר שמעט מאוד לקוחות פרטיים קנו.

אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות מה יקרה בעוד X שנים. למכור בטוח תוכל, השאלה היא באיזה מחיר. אפשר לנסות ולעשות ניתוחים על שוק המשפחתיות הישנות כפי שהוא מתנהג כיום אבל זה לא מבטיח כלום לגבי העתיד.

פורסם

דווקא יש גרסאות יותר מאובזרות של לאנסר שהם לא יוצאי ליסינג, אלה עם החישוקי מגנזיום ושש כריות אויר.

השאלה האם צריך לפחד מליסינג או שזאת אופציה לא רעה?

ואיך אני אדע אם אכן היה בליסינג אצל אדם אחד או ליסינג שהרבה אנשים השתמשו ברכב הזה?

פורסם

אהה, אתה מתכוון ללאנסר 2 ליטר ידניות שהיו נפוצות אצלי מורי הנהיגה?

אם אתה קונה ישירות מחברת הליסינג יכול להיות שתוכל לקבל מהם התחייבות שמדובר ברכב ליסינג של נהג יחיד. אם אתה קונה דרך סוחר או אדם פרטי לא תדע לעולם את האמת.

פורסם

לא 2 ליטר ולא ידני. ללאנסר יש רמות גימור שונות שאני לא כל-כך יודע את ההבדלים ביניהם אבל אשמח לדעת.

יש את 1.6 אוט' COMFORT (שהיא לפי מה שהבנתי הגיעה עם חישוקי מגנזיום ושש כריות אויר ואולי עוד משהו שאני לא יודע). יש את 1.6 אוט' EXECUTIVE שזאת לפי מה שאני מבין גרסת הליסינג הפשוטה ביותר. יש את 1.6 אוט' PREMIUM שאין לי מושג מה ההבדלים בגרסה הזאת. ויש גם את 1.6 אוט' SPORT עם הספוילר מאחורה וכנראה עוד תוספות. סה"כ 4 רמות גימור, מה באמת ההבדלים ביניהם?

פורסם

היי

לגבי הלאנסר למיטב ידיעתי "הצמידו" להם את הרמות גימור בארץ

בדגם האלף שש מאות שהיה לי מליסינג קבוצה שתיים היה רשום אקזקיוטיב והיה לו מגנזיום, הגה עור מומו ולוח שעונים ספורטיבי

היה אחד דומה לו מאוד עם סימון של ספורט

ומצד שני היו גם כאלה עם סימון אקזקיוטיב ללא מגנזיום, הגה רגיל ולוח שעונים רגיל.

בחברה שעבדתי היו לא פחות מחמישים כאלו מכל הגרסאות ולא היתה ממש אחידות כי לכל שנתון 2005-2008 היה רשום משהו אחר

בכל מקרה אהבתי את הרכב ונהניתי ממנו מאוד.

ללא תקלות בכלל ומטיפול לטיפול לדעתי האישית שווה עד 2 ילדים בכיף

בחיפוש מהיר ביד 2 במושב שער חפר פרטית יד ראשונה מאה אלף ק"מ בארבעים ושלוש אלף

צריכת דלק בעיר 1/8 מחוץ לעיר 1/12

פורסם

אתמול אחר הצהריים הלכתי לראות רכב, מדובר במיצובישי לאנסר 1.6 אוט' רמת גימור ספורט - חישוקי מגנזיום, ספויילר, בקליות שקופות, הגה ספורטיבי וכד'. בקיצור, רכב יפה לשם שינוי ונראה גם יחסית שמור. אבל היו מספר דברים חשודים...

קודם כל מדובר בבחור צעיר שקנה את הרכב מליסינג, הוא היד השניה ברכב. הרכב שנת 07 ועבר 125K.

מה שנשמע לי מוזר שהוא החליף זוג צמיגים מצד ימין של הרכב, לא זוג אחוריים או זוג קדמיים, אלה צד אחד, למה?

הוא אמר שהם היו שחוקים יותר. לטענתו, הוא עובד ואין לו זמן למכור את הרכב, לכן הוא שם את הרכב במגרש רכבים של דוד שלו (אותו הדוד נכח בפגישה וראיתי את הרכב לא במגרש אלה ליד הבית שלו). אולי אני טועה, אבל לדעתי מביאים רכב למגרש כאשר הוא בעייתי ואין למוכר הפרטי אפשרות להיפטר ממנו. כאשר ביקשתי לראות רישיון רכב, התברר שהוא "במשרד של הדוד במגרש רכבים", זאת אומרת הרכב נוסע בכלל בלי רישיון רכב. מצידו הבחור מוכן לכל בדיקה שהיא, מוכן להתחייב על כל דבר. המחיר שהוא דורש עומד על 46K. הוא בעצמו לא ידע זאת, כנראה הדוד הוא גם זה שפרסם לו את המודעה. קיצור משהו פה מריח לא טוב, או שאני סתם פרנואיד, לא יודע. כמו-כן לא ברור לי התהליך, נגיד והכל טוב ויפה ואני רוצה לקנות את הרכב הנ"ל, הרי קודם חייבים לסגור את ההלוואה שלו מול חברת הליסינג, וזאת מכספי המכירה. זאת אומרת אני סוגר לו את ההלוואה ואחר כך העברת בעלות. ואם אחרי שאני סוגר לו את ההלוואה הוא אומר לי תודה ורבה ושלום, לא הולך איתך לדואר, תעשה מה שבא לך. איך תהליך כזה בדיוק מתבצע?

הרי אנשים קונים רכבים של אנשים אחרים שקנו מליסינג ועדיין לא סגרו את התשלומים מולם, איך זה מתבצע?

עשיתי סיבוב על הרכב ודי נהנתי מההתנהגות שלו. מה אתם אומרים על הסיפור, לוותר ולהמשיך הלאה או שזה שווה בדיקה?

פורסם

וותר על הרכב של הדוד של הסבתא האמא, אין ספק שמדובר בעסקה מפוקפקת ביותר לפי מה שאתה מתאר.

ובלי קשר 125K לרכב בן פחות מ 4 שנים זה לא סביר בעליל , במיוחד שתקופה מסויימת היה פרטי ולא עשה כניראה הרבה בתקופה הזאת.

רכבים עם היסטוריה של ליסינג יש כמו חול וממש לא צריך להתפשר על כזה עם נתונים כאלו גרועים.

פורסם

כנראה שאתה צודק, מה שמשך אותי זה שמדובר בגרסה המאובזרת, 6 כריות אויר וכד', כאשר בליסינג רוב הזמן הרכבים ברמת גימור בסיסית ביותר. הרכב היה בידיים פרטיות, אצל הבחור שמוכר אותו כעט, פחות משנה.

• תוכן חדש...