Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מדובר במזגני תדיראן הישנים, מפוצל 2.5 כ"ס.

שאלה ראשונה- בהיעדר אפשרות פיזית להגיע לבסיס המדחס ולזהות את הפינים- האם אפשר להסתמך על העובדה שההתנגדות של סליל העזר (Start) תהיה גבוהה יותר מההתנגדות של סליל העבודה (Run)?

שאלה 2- האם יש חשיבות לכיוון סיבוב המאוורר של היחידה החיצונית, כלומר האם משיכת אוויר מהמעבדה עדיפה על דחיפת אוויר כלפי המעבה או להיפך?

שאלה 3- כאשר הכל מחובר כמיטב הבנתי, המזגן מקרר בצורה טובה, צריכת הזרם של המדחס תקינה והמזגן פועל לאורך שעות רבות מבלי להתנתק (הכוונה שההגנה התרמית במדחס לא מנתקת אותו)- במצב הזה נראה לי שהמעבה מתחמם יותר מהנורמה בהשוואה למזגנים אחרים, כלומר האוויר שיוצא נראה לי קצת חם מידיי. מה אמורה להיות הטמפ' התקינה של המעבה ביום חם שכזה?

אם אכן המעבה מתחמם יתר על המידה, למרות שלכאורה זה לא משבש את פעולת המזגן, איפה לחפש את הבעיה?

תודה מראש לעונים.

פורסם
שלום חברים,

מדובר במזגני תדיראן הישנים, מפוצל 2.5 כ"ס.

שאלה ראשונה- בהיעדר אפשרות פיזית להגיע לבסיס המדחס ולזהות את הפינים- האם אפשר להסתמך על העובדה שההתנגדות של סליל העזר (Start) תהיה גבוהה יותר מההתנגדות של סליל העבודה (Run)?

שאלה 2- האם יש חשיבות לכיוון סיבוב המאוורר של היחידה החיצונית, כלומר האם משיכת אוויר מהמעבדה עדיפה על דחיפת אוויר כלפי המעבה או להיפך?

שאלה 3- כאשר הכל מחובר כמיטב הבנתי, המזגן מקרר בצורה טובה, צריכת הזרם של המדחס תקינה והמזגן פועל לאורך שעות רבות מבלי להתנתק (הכוונה שההגנה התרמית במדחס לא מנתקת אותו)- במצב הזה נראה לי שהמעבה מתחמם יותר מהנורמה בהשוואה למזגנים אחרים, כלומר האוויר שיוצא נראה לי קצת חם מידיי. מה אמורה להיות הטמפ' התקינה של המעבה ביום חם שכזה?

אם אכן המעבה מתחמם יתר על המידה, למרות שלכאורה זה לא משבש את פעולת המזגן, איפה לחפש את הבעיה?

תודה מראש לעונים.

1. כן - ובכל מקרה במדחס מזגן בין ה START ל RUN צריך להיות קבל, אסור שה-START יקבל פאזה ישירה.

2. בוודאי !!! משיכת אויר מהמעבה עדיפה עשרות מונים על "דחיפה". ככה עובדים כל המזגנים היום, כולל ביחידה הפנימית שבעבר היתה מקבלת אויר ב"דחיפה" ובשנים האחרונות רק ב"משיכה". חשוב לזכור: מאחר וקיים "כונס אויר" ביחידה החיצונית - המכסה של המזגן הוא חלק ממנו. אין לנסות לבדוק את יעילות המזגן כאשר היחידה החיצונית מפורקת, חייבים לחבר את כל חלקי הפח והפלסטיק הסובבים אותה ואז להפעיל.

3. במזג אויר קייצי (כמו זה שפוקד אותנו בחודשיים האחרונים), צפה ל 55-60 מעלות במעבה.

אם המזגן מקרר טוב, הלחצים תקינים, צריכת הזרם של המדחס תקינה - אין שום בעיה במזגן.

אבל...אם יש בעיה ואתה מעוניין לאתר אותה, כדאי שתספר לנו בדיוק מה הבעיה.

דרך אגב:

במזגנים אלו יש צמה של 4 חוטים בלבד ליחידה הפנימית. המאוורר של המעבה מחובר ישירות לפאזה שמקבל המדחס. בצמה אתה מקבל פאזה (למדחס), אפס, הארקה ועוד חוט אחד שהוא פאזה למשאבת חום (האפס והארקה הם משותפים, הפיקוד הוא דרך פאזות). יותר קל מזה - לא קיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובות.

הבעיה (שאולי היא לא בעיה) שנותרה היא שנראה לי שהמעבה מתחמם יותר מידיי.

בצורת החיבור הנוכחית מאוורר המעבה דוחף אוויר מכיוון הקיר לכיוון המעבה שנמצא כלפי חוץ (הפוך מבמזגנים המודרניים).

למעט לחצים שאין לי אפשרות לבדוק כל השאר תקין (תפוקת הקירור וצריכת הזרם). אולי שווה לקנות מניפודל.

פורסם

למיטב זכרוני, ככה זה היה בדיוק לפני 20-25 שנה - המאוורר של המעבה היה "דוחף" אויר על המעבה.

אל תשכח שגם בתקופה ההיא המעבים היו ישרים (כמו רדיאטור ברכב) והיום, משיקולים של חיסכון במקום, המעבים הם בצורת "ר" ולכן אתה חייב להשתמש ביניקה של אויר בשביל לנצל את כל שטח המעבה - אחרת, אם תשתמש בשיטה הישנה, לא תנצל אפילו 50% ממנו.

לא נשמע לי שיש לך בעיה במזגן, אחרת אם היתה בעיה של פליטת חום מהמעבה - המזגן לא היה מקרר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שמנדריק, צלצל ותקבל בהשאלה מד טמפרטורה עם מצביע לייזר, מניפולד ואפילו כוס קפה.

אם תרצה לרשותך כרגע 6 מזגנים שונים בהם תוכל לבצע אצלי מדידות טמפרטורה ומאמצע שבוע הבא עוד 2 יחידות חדשות.

תוכל גם לקבל מד טמפרטורה דיגיטלי ואפילו יחידה בעלת 2 מודדים כך שתוכל לקבל הפרשים בין הטמפרטורה האופפת לטמפרטורת האוויר הנפלט.

עקרונית ולדעתי הבלתי מלומדת חיסרון נוסף של שיטת הזרמת האוויר הישנה היא כיווניות מעודפת, כלומר יהיו בוודאי הבדלים בולטים במהירות הזרימה דרך הראדייאטור, מה שאומר שיהיו הבדלים בניצולת מעבר החום באזורים שונים.

הטמפרטורה הגבוהה של הראדייאטור תורמת לנצילות מופחתת של המזגן (COP על הפנים), אבל לא פחות מכך חשוב ניקיון הראדייאטור. ניקיון פנימי כלומר מניעה או ניקוי של שכבת גבול הנוצרת עם השנים בתוך הצנרת אינם אפשריים.

לכן עקרונית יחידה חדשה המתוכננת נכון תניב נצילות משופרת, אבל זו לא סיבה להחליף מזגן עובד ותקין.

אינך יכול להפוך את כוון המאוורר בכל מקרה, ולדעתי פרופיל הכנף מיועד מראש לפעולה בכוון מסוים.

זרום ותפסיק לשבור את הראש.

יוסי

פורסם

דומני שדעתך דווקא מלומדת כדבעי.

תודה על התשובה וההצעה הנדיבה. אני בהחלט אשמור את הזכות להיעזר בך.

עקב מחסור חמור בזמן פנוי אני אאלץ למצוא זמן למדוד טמפ' (יש ברשותי תרמוממטר) ולהשוות עם דוגמאות בהישג יד על מנת להבין אם התוצאה משביעת רצון. מאחר ולא שמעתי טענות כאלו ואחרות אני מניח שהמזגן עושה, לפי שעה, את עבודתו נאמנה.

• תוכן חדש...