Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתקין זוג קומפוננטים ברכב (קדימה כמובן) ולהבנתי ישנה איזושהי בעיה מבחינת מקום בדלת כך שעלול להיגרם נזק מבני וחדירה של מים פנימה.

האם מישהו מכיר את הנושא?

האם ישנם דגמים מסויימים של רמקולים שכן ניתן להתקין למרות המקום?

* כרגע, הרמקולים שבהם התעניינתי הם של רוקפורד, דגם הפריים.

אשמח לעזרתכם.

דור.

פורסם

לי יש מגאן 2, ישנה הבעיה של המים אבל היא לא משמעותית, כרגע קניתי בניות 6.5 אז ככה שכשאני ישים רמקול יותר גדול, בגלל הבניות הוא יעלה ואז המים לא יגיעו אליו.

אם אתה מעוניין אני מוכר סט דוטק לרכב הנ"ל.

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

מה הכוונה לא משמעותית?

תוכל להסביר לי מה הבעיה?

האם יש דרך שהימנע מזה ועדיין להחליף את הרמקולים ברכב?

(אגב, לא יודע מה לגבי הדוטק, אבל מה דעתך על רוקפורד פריים?)

פורסם
לי יש מגאן 2, ישנה הבעיה של המים אבל היא לא משמעותית, כרגע קניתי בניות 6.5 אז ככה שכשאני ישים רמקול יותר גדול, בגלל הבניות הוא יעלה ואז המים לא יגיעו אליו.

אם אתה מעוניין אני מוכר סט דוטק לרכב הנ"ל.

למה לא משמעותי? :shock:

גם אם תרכיב רמקולים על הבניות שקנית ממני עדיין תהיה חייב להרכיב "מטריה" מעל הרמקול שתנקז את המים לצדדים.

גם אם מגנט הרמקול שתרכיב-ולא משנה איזה סוג-לא יהיה קרוב או עמוק חייבים לשים הגנה מהמים כדי שלא יגיעו לרמקול בדרך אחרת.

חתיכה קטנה מיריעת איטום ,כמה דקות של עבודה טובה ופתרת בעיה קטנה-גדולה.

פורסם

תראה לגבי אופציית הפיתרון האחר :

אני אגיד את זה פשוט כמו שזה עולה לי בראש בלי הרבה "פוליטיקלי קורקט"

אם זה היה תלוי בי וזה היה הרכב שלי אז לא הייתי עושה כל כך חשבון לזה שיכול להיות מגע של מים או לחות עם רמקול מסוג רוקפורד פריים

וזה מכמה סיבות

1. הרמקול המדובר הוא זול יחסית ואם כעבור שנתיים שלוש הוא יהרס בגלל לחות או רטיבות אז עדיין זה בסדר והוא ייתן לך שעות של הנאת נהיגה עם מוסיקה ברכב

2. ניתן למזער את מגע הלחות או הרטיבות ברמקול על ידי כיסוי של החלק האחורי ברמקול הפונה למעלה בדלת

3. כמובן שאפשר להשתדל בימי הגשם בארץ (שהם גם כך בודדים מאוד) לחנות תחת סככה או בחניה מקורה במידת האפשר

4. אני אישית לא הייתי מתייסר בשאלה אלא פשוט מרכיב את הרמקולים ויוצא לדרך יותר מוסיקלית (לא אם הסט שאתה בחרת, אבל זה כבר פתח לשרשור אחר :lol:)

ברשותכם הערה חשובה והכרחית כמתקין או כבעל עסק לא הייתי מחליף למידה "6.5 ללא הסבר מלא לבעל הרכב כשהוא יודע ומודע לכל האפשרויות שעלולות לקרות לרמקול

ובכל מקרה גם אם הוא היה מסכים לכך עדיין הייתי עושה כל שביכולתי להרכיב סט "5.25 "סלים" שמתאים לרכב

בהצלחה

דרור

פורסם
איך לא חשבתי על זה קודם.. :)

ועכשיו ברצינות.. יש פתרון?

תעשה מה שליאור{ארצה} אמר לך ותיהיה רגוע לא רק ברנו מאגן ניכנסים מים בדלתות :idea:

בכל רכב יש רטיבות ומים בדלתות {אבל סרול מה איכפת לו יש לו תיבות{ימח ...}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

לפותח השרשור-

אתה מוזמן ליצור עימי קשר בפרטי כדי שאסביר לך כמה זה קל.

אני לא מתקין ולא בעל עסק,רק חבר פורום שהיה בעל רנו מגאן 3 שנים שהתחבט בבעיה הזו לפני הרכבת הרמקולים ושאיכפת לו מחבר'ה שמבקשים עזרה לפני שיקבלו עצות אחיתופל מאי אלו "נשמות טובות" שפועלות כאן.

ליאור

וג'וניור,ידוע שכמה השקעה ריגשית בכל צורה שהיא באובייקט קושרת את המשקיע במושקע בקשר של עבותות אהבה שלא ניתנים להפרדה...

פורסם

ארזה בוקר טוב

מסכים איתך במאה אחוז

למרות שלא זיהיתי פה שום עצות בסגנון "אחיתופל" בשרשור הזה :roll:

ולפותח השרשור : אני הייתי ממליץ לך לקחת את הצעתו הידידותית של ארזה וליצור איתו קשר באיך להגן על הרמקול בשיטת DIY

דרור

פורסם

תודה, כך אעשה.

אגב, כולם מדברים על בעית רטיבות שתהיה לרמקולים עצמם. אין חשש מבעיה חשמלית ברכיבים נוספים ברכב כמו החלונות החשמליים?

בכל אופן, בנוגע לטיב הרמקולים, אני כרגע משתמש במערכת שמוציאה 50*4 בלי מגבר או סאב נוסף כך שלשים רמקולים חזקים יותר ידרוש גם החלפת המערכת והוספת מגבר (ואני לא שומע בעוצמות מטורפות, כרגע..).

אם בכל זאת יש לכם המלצות לרמקולים עדיפים, אשמח להמלצות.

תודה לכולם!

פורסם

לסרול אכן יש תיבות :)

פותח השרשור- הר"ד שלך לא באמת מוציא 50W לערוץ, אלא משהו כמו 17-22W.

קומפוננטים מומלצים יכולים להיות:

מורל טמפו- מעולה למחירו.

הרץ אנרג'י- די נציל ולכן יישמע חזק ללא מגבר, יש את הדיצ'י שהוא ברמה נמוכה יותר, במידה והאנרג'י לא נכנס בתקציב.

פוקאל אקסס.

JBL GTO 6508.

המחירים שלהם נעים בין 500 ל- 800 ש"ח, והסאונד די שונה, ממליץ לגבש תקציב ולנסות לשמוע כמה סטים לפני קניה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני מניח שהוא אכן מוציא סביב ה 20W~.

הדגמים שרשמת עדיפים על פני הרוקפורד פריים?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

הבנתי שיש 2 חלקים שניתן להסיר לפני הגעה לאזור בו נכנסים המים.

משמע, אפשר להסיר את הראשון ולהכניס רמקולים סטנדרטים ועדיין למנוע כניסה של מים.

מישהו מכיר/ניסה את העניין?

• תוכן חדש...