Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

If you can't beat them join them

סע למסגר הקרוב ובקש ממנו להתקין לך שפה משוננת על הדלת.

לאחר מכן צא לרחובות העיר למסע נקמה.. :evil:

ברגע הראשון אתה תרגיש בנקיפות מצפון, אך אלו יעלמו במהרה וימלאו את מקומן רגשות של חמימות והרגשת השתייכות, כי ברגעים אלו הצטרפת לעדה הים תיכונית ואתה כבר לא עוף מוזר.. :wink:

וברצינות,

גם לי זה מפריע לפעמים, אבל אז אני נכנס לרכב וממושב הנהג כבר לא רואים את השריטה! לפחות עד שיוצאים מהרכב :roll:

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה הפתרון המושלם

2811010351324181600x1060.jpg

2811010351317621600x1060.jpg

מזמן אני כבר לא שם לב לשריטות ולדפיקות כי אין לזה סוף.

בג'יפ שיש לי בפעם הראשונה שירדתי לשטח ועברתי בין שיחים קוצניים אשתי שאלה:

"לא חבל על הצבע".

הפתעתי אותה ואותי בתשובה : "כשנמכור נצבע".

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
הליגלוג העצמי שחלק מהחברים כאן מגינים באמצעותו על ה"שריטה" הכבדה שהם חווים, כדאי לו שיהפוך לחיפוש אחרי טיפול נכון ויעיל שישחרר אותם מהשיעבוד לשלמותו של הפח הזה שנועד לשנע אותם. מי שהשלמות הזו החפה מכל סריטה, אחרי חניה הרת סיכונים בחניון של הסופר או הקולנוע, היא התגלמות האושר עבורו, כדאי שיחשוב ברצינות להשאיר את באוטו בחניה הביתית המוגנת ויסע באוטובוס או מונית. גם זול יותר, גם לא מענין איך האוטו נראה ואפילו לא מבזבזים את הדבר הזה ששלמותו ותקינותו הם בעצם תמצית הקיום.

אני מרשה לעצמי להגיב בשם כל ה"שרוטים": מודים לך על דאגתך למצבינו הנפשי, אך למעשה כולנו בסדר, תודה.

אתה לא חייב לקבל את זה או להסכים עם זה, למעשה אתה אפילו יכול להציע לנו פתרונות חילופיים. באופן דומה גם אנחנו לא חייבים לקבל אותם או להסכים איתם, איזה יופי?!

בנימה אישית, זו דעתי וזו השיטה שאני מיישם בפועל עת אני מחפש מקום להחנות את ה"פח" שלי. למעשה אני גם איכשהו מצליח להתקיים בלי טיפול כזה או אחר אצל פסיכיאטר כזה או אחר.

*אני אפילו מעז, מדי פעם כמובן, להוציא את סוס הברזל מהמבצר המשוריין וממש לנסוע ברחובות העיר. פעם אחת אפילו החניתי בחנייה כחול לבן, ככה סתם, ברחוב שאנשים עוברים בו ומכוניות נוסעות בו דרך קבע. היית מאמין? טירוף!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

תתנחם, גם בנס ציונה יודעים לעבור עם מפתח מקצה אחד של המכונית עד לקצה השני ואפילו לא בקו ישר אלא עם סילסולים...

אין קשר לתל אביב רק לקנאות והוונדליזים של כמה ערסים. כיסוי זה טוב. לא חסר כאלה באוטו דיפו למשל, קלים ונוחים עם חלונית למספר, לתו חניה וכו'. עולה גרושים ושווה, בטח אם הרכב עומד ולא צריך שלוש פעמים ביום לכסות אותו ולהוריד. לגולף שלי תפרתי בזמנו כיסוי אצל ברוך ברזנטים עם גומיות בקצוות בהזמנה אישית ויצא איזה 400 שקל אבל אני לא חושב שהוא מסכים יותר לעשות כאלה. יושב על פינת הרצל וסלמה בתל אביב (מול חנות "אופנועית").

פורסם

אל תבוא לב"ש אם ככה.

השברולט הישנה שלי כבר מצופה סריטות.

זה קורה בגלל הרכבי חברה, לאנשים לא אכפת, פותחים תדלת ומה שיהיה יהיה.

משתתף בצערך, תחפש מערכת שמרגישה את זה או משהו, ויש מצפצפת.

Peugeot 406 99' 1.8L auto.8)

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto:twisted:

פורסם

סיפור שקרה לי:

דוד שלי ברוקר, יש לו הרבה משקיעים, אחד מהם אני מכיר אישית, איש עסקים רוסי מאוד עשיר עם פיוז מאוד קצר.

שישי אחד הוא טס למוסקבה ושיחרר לי את ה-X6 השחורה שלו, אין על האוטו שריטה.

אמרתי לעצמי: "פי איזה יופי, אולי יש פה מגמה ואני הולך לקבל את האוטו כל פעם, אמנם לא V8 אבל מי אני שאתלונן..."

נסעתי לאיזור ליד אשדוד, הייתה שם חניה על חצץ בין רכבים, כדי שלא ישרטו את האוטו לא רציתי לחנות שם וגם ככה הוא יצא עכשיו משטיפה עם ספריי על הצמיגים וחבל שהם יתלכלכו מהחצץ (אתם בטח מכירים את זה) אז חניתי מאחורי הרכבים, לבד ומקביל למדרכה כך שאין שום רכב ליידי. פתחנו שולחן עם חברים ומשפחה בחצר, 20 מטר מהאוטו, אפשר לראות את האוטו מהשולחן.

קיבלתי שיחה ובגלל שלא שומעים כלום ליד השולחן יצאתי החוצה ודיברתי ליד האוטו.

איזה אישה יצאה ברוורס, היה לה קילומטר לתימרונים, אבל לא... ברגע שראיתי שזאת אישה והיא באיזור של האוטו התחלתי לאט לאט להתקרב לאוטו תוך כדי השיחה בדאגה (אתם בטח מכירים גם את זה...). אני רואה שהיא לא מתכוונת לעצור ואני דופק ריצה לכיוון האוטו, פתאום היא נותנת גז במקום ברקס ונכנסת בעוצמה ב-X6!!! היא נכנסה בו כל כך חזק שהיה נדמה לי שהאוטו זז ולא רק התנדנד. אם לא הייתי מקבל שיחה היא הייתה בורחת. דמיינו את הסיטואציה, BOOM מאסיבי ושניה אחריו צעקה "אההעאעאאאאהההההההה!!!!!" אחרי שתי שניות 20 רוסים/גרוזינים/קאווקזים עם טרנינגים רצים לכיוון שלנו לראות מה קרה ורואים אותי עומד על הברכיים ליד ה-X6 תוך כדי שאני צורח עליה (פשוט לא יכולתי לשלוט בעצמי) "למה? למה נתנו לך רישיון!?" "ראבק 100 שקל חיישני רוורס, יא קמצנית..." ועוד דברים בסגנון. עכשיו זה נשמע מצחיק אבל אז רציתי לבכות. היא התחילה להחליף צבעים מרוב לחץ. היה כיפוף בפגוש, היא עושה לי כולה אוטו קח 200 שקל, דברים כאלה קורים כל יום, אין לך מה להתעצבן. התיקון עלה בסוף 15,000 ש"ח.

התיקון הזה עלה לי בבריאות, אפילו שהיה ביטוח, ל-90% מהישראלים לא אכפת והם לא יבינו לעולם...

על האוטו של עצמי לא פחדתי ככה! יותר פחדתי מהתגובה של הרוסי כשיחזור ממוסקבה, חשבתי שהוא יוריד לי את הראש אבל הוא לקח את זה ממש בקלות, פשוט נס משמיים... אחרי חודש החליף לג'יפ של מרצדס ועוד יצא מורווח.

מאז הוא לא נתן לי יותר את אחד הרכבים שלו לסופ"ש, מעניין למה...:?

עצה שלי אליכם:

בחיים אל תחנו מאחורי רכבים שצריכים לצאת ברוורס לכיוון האוטו שלכם כדי לצאת מהחניה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין מה לעשות, ובארץ באמת אין מה לעשות.

אצלי הרכב כולו נקודות של פתיחת דלתות, לא משנה כמה רחוק ויעיל תחנה, תמיד איזה מפגר

יבוא ויחנה צמוד אליך, וכמובן יפתח את הדלת על שלך.

שלא לדבר על שריטות שצרי עין עושים לרכבים כאן, לא משנה אם זה סוזוקי אלטו, או ב.מ.וו סדרה 7.

אני כבר השלמתי עם זה, וכבר לא יותר מידי מתעצבן, כי אין, פשוט אין מה לעשות נגד זה.

אולי גדר חשמלית סביב הרכב יכולה לעזור ;-)

פורסם

זה עוד בסדר.

אני עובד בהרצליה פיתוח.

יש כאן מספר מגרשי חניה מכורכר שאנשים יכולים לחנות כל היום בלי לשלם כסף,

אבל הבעיה שיש יותר אנשים שרוצים לחנות ממה שיש מקום, מה שגורם להרבה אנשים לחנות באמצע החניה ולייצר נתיב חניה חדש.

יום אחד אני עובר ליד המגרש ורואה רכב שעושה רברס ונותן נגיעה לדלת של הרכב שעומד באמצע [ממש נגיעה עדינה].

אני מסתכל ואני רואה שהנהגת מנסה להמשיך לנסוע ברוורס אחרי המכה,:x אז בסדר את לא צעירה ואת כנראה לא שומעת מספיק טוב אבל דודה אולי תפנימי שכדאי שתרדי מהרכב ?

משהו כמו 20 שניות אחרי שהיא דפקה את הרכב הרגל שלה עוד היתה על הגז,

היא אפילו לא יצאה מהרכב ,שילבה לראשון וניסתה לצאת,

עמדתי מולה ושאלתי אותה לאן היא בורחת שתשאיר מספר טלפון או משהו,

ברור שהיא החליפה צבעים ולא הבינה מה אני רוצה ממנה.

אני מקווה שהמספר שהיא השאירה היה המספר טלפון הנכון שלה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
סיפור שקרה לי:

דוד שלי ברוקר, יש לו הרבה משקיעים, אחד מהם אני מכיר אישית, איש עסקים רוסי מאוד עשיר עם פיוז מאוד קצר.

שישי אחד הוא טס למוסקבה ושיחרר לי את ה-X6 השחורה שלו, אין על האוטו שריטה.

אמרתי לעצמי: "פי איזה יופי, אולי יש פה מגמה ואני הולך לקבל את האוטו כל פעם, אמנם לא V8 אבל מי אני שאתלונן..."

נסעתי לאיזור ליד אשדוד, הייתה שם חניה על חצץ בין רכבים, כדי שלא ישרטו את האוטו לא רציתי לחנות שם וגם ככה הוא יצא עכשיו משטיפה עם ספריי על הצמיגים וחבל שהם יתלכלכו מהחצץ (אתם בטח מכירים את זה) אז חניתי מאחורי הרכבים, לבד ומקביל למדרכה כך שאין שום רכב ליידי. פתחנו שולחן עם חברים ומשפחה בחצר, 20 מטר מהאוטו, אפשר לראות את האוטו מהשולחן.

קיבלתי שיחה ובגלל שלא שומעים כלום ליד השולחן יצאתי החוצה ודיברתי ליד האוטו.

איזה אישה יצאה ברוורס, היה לה קילומטר לתימרונים, אבל לא... ברגע שראיתי שזאת אישה והיא באיזור של האוטו התחלתי לאט לאט להתקרב לאוטו תוך כדי השיחה בדאגה (אתם בטח מכירים גם את זה...). אני רואה שהיא לא מתכוונת לעצור ואני דופק ריצה לכיוון האוטו, פתאום היא נותנת גז במקום ברקס ונכנסת בעוצמה ב-X6!!! היא נכנסה בו כל כך חזק שהיה נדמה לי שהאוטו זז ולא רק התנדנד. אם לא הייתי מקבל שיחה היא הייתה בורחת. דמיינו את הסיטואציה, BOOM מאסיבי ושניה אחריו צעקה "אההעאעאאאאהההההההה!!!!!" אחרי שתי שניות 20 רוסים/גרוזינים/קאווקזים עם טרנינגים רצים לכיוון שלנו לראות מה קרה ורואים אותי עומד על הברכיים ליד ה-X6 תוך כדי שאני צורח עליה (פשוט לא יכולתי לשלוט בעצמי) "למה? למה נתנו לך רישיון!?" "ראבק 100 שקל חיישני רוורס, יא קמצנית..." ועוד דברים בסגנון. עכשיו זה נשמע מצחיק אבל אז רציתי לבכות. היא התחילה להחליף צבעים מרוב לחץ. היה כיפוף בפגוש, היא עושה לי כולה אוטו קח 200 שקל, דברים כאלה קורים כל יום, אין לך מה להתעצבן. התיקון עלה בסוף 15,000 ש"ח.

התיקון הזה עלה לי בבריאות, אפילו שהיה ביטוח, ל-90% מהישראלים לא אכפת והם לא יבינו לעולם...

על האוטו של עצמי לא פחדתי ככה! יותר פחדתי מהתגובה של הרוסי כשיחזור ממוסקבה, חשבתי שהוא יוריד לי את הראש אבל הוא לקח את זה ממש בקלות, פשוט נס משמיים... אחרי חודש החליף לג'יפ של מרצדס ועוד יצא מורווח.

מאז הוא לא נתן לי יותר את אחד הרכבים שלו לסופ"ש, מעניין למה...:?

עצה שלי אליכם:

בחיים אל תחנו מאחורי רכבים שצריכים לצאת ברוורס לכיוון האוטו שלכם כדי לצאת מהחניה.

הדבר שהכי מרגיז אותי זה המילים האלה "כולה אוטו". אם אני אתפוס מישהו פותח על הרכב שלי דלת סביר להניח שהוא יקבל ממני רק צעקות אבל אם אני אשמע מהפה שלו את המילים האלה אני מוציא את המנעול הגה מהאוטו ושובר לו את הראש.

יש אנשים שרכב בישבילם זה קצת יותר מקורולה ליסינג שנוסעת מנקודה א ל-ב. הפעם היחידה למען האמת שתפסתי שתי ערסים נכנסים לי ברכב ביום שישי כשהם שיכורים נגמרה רע מאוד. הם יצאו מהרכב ואמרו שאין שום נזק כשאני ראיתי שהפגוש האחורי התעקם. לצערי לא יכלתי כבר ליקרוא לניידת אחרי התגובה שלי ותיקנתי את הנזק על חשבוני.:evil:

פורסם

אני מאוד מבין אותכם חברים יקרים.

לא משנה כמה אני ואבא שלי שומרים על רכבו (יש לו ניסאן נוט בצבע כתום מטאלי), כל פעם שמים לב לשריטה או מכה חדשה. מחנים רחוק מהכניסה לקניון או סופר, מחפשים חניית יחיד, לא זורקים רכב אף פעם באצע או באלכסון אשר יש סיכוי ולו קלוש ביותר שמישהו ישפשף אותו, זה עדיין לא עוזר!

אוסיף ואגיד שכאשר קניתי את האלטו, בכוונה לקחתי צבע לבן, כדי שפחות יכאב הלב מהשריטות המזדמנות. מה שכן זה עדיין לא עוזר ואני שם לב לכל שריטה החדשה שמתווספת לשריטות הקיימות.

אבל תגידו, אם אנשים מתייחסים לרכושם שלהם בזלזול ובלא אכפתיות, אז ברור שגם לרכושם של אחרים הם יתיחסו דומה אם לא גרוע מכך.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

בד"כ כשאני מחפש חניה, אני מחפש חניה ליד מכוניות שרואים עליהם שהבעלים שומר עליהם

וככה אני בראש שקט

אבל תמיד יש מצבים שההוא יוצא מהחניה, וטמבל נכנס במקומו..

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
הליגלוג העצמי שחלק מהחברים כאן מגינים באמצעותו על ה"שריטה" הכבדה שהם חווים, כדאי לו שיהפוך לחיפוש אחרי טיפול נכון ויעיל שישחרר אותם מהשיעבוד לשלמותו של הפח הזה שנועד לשנע אותם. מי שהשלמות הזו החפה מכל סריטה, אחרי חניה הרת סיכונים בחניון של הסופר או הקולנוע, היא התגלמות האושר עבורו, כדאי שיחשוב ברצינות להשאיר את באוטו בחניה הביתית המוגנת ויסע באוטובוס או מונית. גם זול יותר, גם לא מענין איך האוטו נראה ואפילו לא מבזבזים את הדבר הזה ששלמותו ותקינותו הם בעצם תמצית הקיום.

רועי ידידי היקר,

אם אתה לא מבין לליבם של חובבי/שרוטי רכב אני חושב שאתה לא בפורום הנכון, אולי כדאי שתגיב בפורום עקרות בית נואשות בנושא מתכונים לעוגת גזר... :)

אני לא יודע במה אתה נוהג ומה עברת כדי להשיג את כלי הרכב שלך אבל זה כנראה חלק מהעניין.

מי שאין לו כבוד לרכוש של עצמו איך יהיה לו כבוד לרכוש של אחרים?

maatrixx, פשוט מעולה! :)

2. אם אין בנמצא, חפש את הדבר הטוב הבא, חנייה במקביל למדרכה כאשר מומלץ לחנות בקצה (כלומר מקדימה\מאחורה לא ניתן לחנות) אם אין אפשרות כזו אז דאג לפחות שיהיה מרווח מספיק בין הרכב שלך לבין הרכב מקדימה ומאחורה.

9. קפל מראות. כמה סיבות לכך: ימנע מכל מיני נשים לבדוק את האיפור שלהן דווקא במראה שלך ועל הדרך להשאיר סימן בעזרת איזשהו חלק מתכתי שיש על התיק יד שלהן, ימנע מכל מיני אנשים הרוחשים כבוד רב לרכוש של אחרים פשוט להתקע בהן ולבסוף, יותר רלוונטי בחניות במקביל למדרכה, לעיתים רכב חולף יכול לגעת במראה שלך ואנחנו לא רוצים את זה מן הסתם.

מדריך נחמד אבל אני מסתייג מ2 בהקשר של ת"א כי אם אתה חונה בתחילת או סוף טור של מכוניות שחונות בכחול לבן רוב הסיכויים שיידבק אליך מישהו מקדימה או אחורה עד כדי נגיעה ומרווח אפסי שיגרום לך לדפוק את הרכב של עצמך כדי לצאת ולא בטוח שתצליח.

בנוגע לקיפול מראות בשנה האחרונה שיניתי גישה, בעיקר ברחובות צרים וצפופים. אני מעדיף שיפוצצו לי את המראה מאשר יפגעו בפח. קיפול המראה נותן עוד מרווח להיצמדות , לפחות פיצוץ המראה גורם לנבלה לשנות את מסלולו .להחליף מראה זה קל, רכב עם תיקון פחחות זה עוגמת נפש וכאב לב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מדריך נחמד אבל אני מסתייג מ2 בהקשר של ת"א כי אם אתה חונה בתחילת או סוף טור של מכוניות שחונות בכחול לבן רוב הסיכויים שיידבק אליך מישהו מקדימה או אחורה עד כדי נגיעה ומרווח אפסי שיגרום לך לדפוק את הרכב של עצמך כדי לצאת ולא בטוח שתצליח.

בנוגע לקיפול מראות בשנה האחרונה שיניתי גישה, בעיקר ברחובות צרים וצפופים. אני מעדיף שיפוצצו לי את המראה מאשר יפגעו בפח. קיפול המראה נותן עוד מרווח להיצמדות , לפחות פיצוץ המראה גורם לנבלה לשנות את מסלולו .להחליף מראה זה קל, רכב עם תיקון פחחות זה עוגמת נפש וכאב לב.

לגבי קיפול מראות, נקודה טובה. רק סייג קטן, במידה ומדובר על חנייה במקביל למדרכה, לדעתי בכל זאת עדיף לקפל אותן.

בנוגע ל2, אם תחנה כאשר יש רכב מקדימה וגם מאחורה, שניהם יכולים בקלות להדבק אלייך ואז אתה בבעיה. לעומת זאת חנייה באחד הקצוות תאפשר לך להשאיר לעצמך טיפה מרווח.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כשאתם חולמים על מכונית החלומות שלכם, אני חולם על חניית החלומות שלי - שלושה קירות (אחורי-ימין-שמאל) ומקורה.

היום יצא לי לחכות למתקין מערכות, בחניון/ מגרש קטן וצפוף. הוא גרם לי להמתין יותר מחצי שעה. מיותר לציין שעמדתי ליד המכונית והזעתי כמו משוגע :(.

בגלל שיש לי שני שכנים שלא מתחשבים בזולת ( פותחים דלתות בלי רחמים), אני נאלץ לחנות בחניות מסוימות - כן, אני צריך להתאים את עצמי לאחרים.

אז נכון, כל זה מטופש/מטומטם/מיותר והרבה ירימו גבה ויגידו: "לי לא אכפת", עד שלמחרת בבוקר, הם ירדו למכונית ויגלו שריטה חדשה ולא נעימה.

• תוכן חדש...