Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק הבעיה של המדינה הזאת

הגישה הזאת של "יהיה בסדר"

כולם מתייחסים לכל דבר כאילו הוא שולי אבל ברגע שזה עולה טיפה מדרגה כולם מתנהגים כאילו לא ידענו ,לא ראינו, זה הפתיע אותנו,

ברגע שמתייחסים בזילזול לרכוש זה פותח אינסוף דלתות למצבים קיצוניים אחרים , בגלל זה המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית

תסביר לי איך זה שבכל מדינה אחרת כל הרכבים נראים חדשים ( וכן גם רכבים ישנים) , כי לאנשים יש יותר כבוד לרכוש של אנשים אחרים אז הם נזהרים יותר . שורה תחתונה , זה מתחיל בלדפוק טמבונים ולנסוע כאילו לא קרה כלום

זה נגמר בלדרוס אנשים ולהתנהג כאילו שום דבר לא קרה .

פעם בכמה שבועות נפתח כאן שרשור חדש של יללות על זה שיש נהגים חארות שדופקים לנו את המכוניות. אוקיי. יש נהגים חארות שדופקים לנו את המכוניות. אבל תתבגרו. ליילל על זה לא יעזור. או שמשלימים עם המצב ויודעים שהאוטו לא יישאר חדש יותר מכמה ימים, או שחונים רק בחניות פרטיות.

מי שיזדמן לשכונה שלי (מרכז תל אביב) - יגלה שגם השכן שלי עם ה GTI5 וגם זה עם האלפא המדהימה - חונים בשיטת הפגוש לפגוש - כי ככה זה כאן. אחרת לא תצליח להיכנס לחניה בהרבה מקרים. אף אחד לא מתרגש מזה חוץ מכמה "תיירים" מהפריפריה שחושבים שבשביל נגיעה של פגוש בפגוש צריך לקחת פרטים. יש צפצפני רוורס בסגנון מרכז תל אביב - ביפ ביפ ביפ ביפ בום. אני יכול לגלות לכם שהפגושים של רוב המכוניות גם די גמישים, ולא אחת מגלים מכונית בחניה נוגעת גם במכונית שלפניה וגם בזאת שמאחוריה. איך הוא נכנס? איך הוא יצא? אל תדאגו.

אם תנסה לשמור על הפגושים שלך נקיים ולא תיסע עד נגיעה - זה לא ישנה כלום כי זה שיחנה לפניך וזה שיחנה מאחוריך כן יגעו פגוש בפגוש. פעם בשנה, בטסט, מחליפים את לוחיות הרישוי המשופשפות למוות ולפחות פנס אחורי אחד סדוק- וממשיכים בחיים בלי ליילל. אלו חוקי המשחק, זה חלק מהעסקה. אם לא מתאים לכם - אל תחנו כאן. קו 5 זו אופציה לא רעה. גם מונית ב 20 שקל זה בסדר.

גם אני מתעצבן מזה ששורטים ומורחים את הצד של האוטו, זה לדעתי לא שקול לחניות פגוש בפגוש. במכונית החדשה שלי, יומיים אחרי שקיבלתי אותה, אחת מהשכנות, כשאני בתוך האוטו, החדירה את הפגוש הקדמי שלה לתוך הדלת שלי (היא חנתה במקביל בצד השני של הרחוב, שהוא די צר). היא התנצלה ונתנה פרטים, רק אחרי שממש התעקשתי שתצא מהאוטו שלה ותראה מה היא עשתה. אבל מדובר בשריטה קלה, ולא תיקנתי. שבועיים אחרי זה קניתי דבק אפוקסי בשביל המראה בצד הנהג. עם כמה שזה מרגיז - להתרגז זו לא אופציה, כי אז אי אפשר לחיות. צריך להשלים עם דברים שאי אפשר להשפיע עליהם, זה אחד.

אסף.

פורסם
זאת המטרה של המקום הזה, להוציא עצבים ולשתף, לא?

א. זה נכון.

ב. אבל אני ממליץ מראש לא להתעצבן. פשוט חבל על העצבים.

ג. ולכן אני משתף בתובנה שמי שלא רוצה שידפקו לו את הפגוש שפשוט לא יגיע למקומות שבהם דופקים פגושים...

זה מתחיל בלדפוק טמבונים ולנסוע כאילו לא קרה כלום

זה נגמר בלדרוס אנשים ולהתנהג כאילו שום דבר לא קרה .

ולדעתי זה ההיפך. ברגע שאתה מתעצבן משריטה על פגוש ומשריטה על בן אדם באותה מידה- אתה מוריד את הפגיעה בחיים לרמה של פגיעה ברכוש. לדעתי האישית חשוב לדעת מה חשוב (ממה להתרגש, מה מוביל אותך לפעולה) ומה לא חשוב (לא שווה את העצבים). אז אפשר להפנות משאבים (ברמה האישית וברמה הלאומית) לדברים הבאמת חשובים במקום להטריד את המוקדנית במשטרה על כל שריטה בלתי נראית בפגוש.

אסף.

פורסם

יש בן אדם שמתעצבן מ-X ויש בן אדם שמתעצבן מ-Y, אתה לא יכול להגיד לבן אדם אל תתעצבן מזה,

ולכל אחד יש דרך להוציא את העצבים שלו.

אז תודה לאל שאנחנו כאן מוציאים את העצבים שלנו פה ולא בדרכים אחרות.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

נטלי, זה שמוציאים כאן עצבים זה סבבה. אבל אני קורא את השרשור ורואה בו המלצות לאלימות בגלל... שריטות בצבע. בעיני קריאה לאלימות היא לא דרך טובה להוצאת עצבים.

אסף.

פורסם

ואתה חושב, שאנשים ייצאו לעשות דברים ש"המליצו" להם לעשות כאן, רק בגלל שזה מה שהם קראו?

אם מישהו עושה דבר כזה תאמין לי שהוא חשב על זה לפניי.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

יפה מאד אסף קיי.

אהבתי את השלווה הסטואית שלך. ממש קבלה בודהיסטית של הגורל.

אני לעומתך, לא מקבל את הדברים כמו שהם אלא מנסה לראות אם אפשר לשנות.

בהרבה מקומות בעולם צפוף לא פחות מבתל-אביב. אבל רק בחלקם הקטן ישנם אנשים כמוך, שחושבים שאם להם לא אכפת שהפגוש שלהם מעוך, אז בטח גם לזולתם לא אכפת. וזה ממש ממש בסדר אם הם יהרסו לו את האוטו שהוא עבד קשה כדי לקנות.

נתן פה מישהו את הדוגמה של נפולי.

קח את הרכב שלך (במידה ולא פירקו לך אותו בנפולי :-P ) וסע מעט צפונה יותר- למילנו לדוגמה, שהיא עיר "קצת" יותר גדולה מת"א (באזור המטרופולין של מילנו חיים היום כמעט 8 מליון תושבים, קצת יותר מבכל מדינת ישראל.)

האיטלקים הם לא אותם איטלקים, יאמרו לך, אלו בכלל מחשיבים עצמם שוייצריים (או צרפתים, אם אתה בטורינו) ובכל זאת.

אמנם הם לא חיים בבירת האופנה העולמית, או בביתם של מעצבי ומתכנני מכוניות העל כמו כאן אצלנו, אך הם מצליחים לשמור על התנהגות תרבותית ומנומסת גם בסדר יומם הלחוץ.

וברצינות- נפח התנועה שם קשה יותר מכאן. ולמרכז העיר יעלה לך המון כסף להכנס עם הרכב. אין מספיק חניה והחניונים מפוצצים ויקרים בטירוף. בכ"ז לא נתקלתי שם בגילויי אלימות וחוסר איכפתיות כמו שאתה מציע כבדרך אגב.

צר לי אסף. אתה לא מציע פתרון. להיפך. אנשים כמותך הם לב הבעיה. ואני עומד על דברי מתחילת השרשור: במידה ואתקל (בך, או בכל אחד שחושב כמותך, לא אישי) גורם נזק לרכבי ומתעלם מכך, אדאג ללמדו לקח שלא ישכח במהרה.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
א. זה נכון.

ב. אבל אני ממליץ מראש לא להתעצבן. פשוט חבל על העצבים.

ג. ולכן אני משתף בתובנה שמי שלא רוצה שידפקו לו את הפגוש שפשוט לא יגיע למקומות שבהם דופקים פגושים...

ולדעתי זה ההיפך. ברגע שאתה מתעצבן משריטה על פגוש ומשריטה על בן אדם באותה מידה- אתה מוריד את הפגיעה בחיים לרמה של פגיעה ברכוש. לדעתי האישית חשוב לדעת מה חשוב (ממה להתרגש, מה מוביל אותך לפעולה) ומה לא חשוב (לא שווה את העצבים). אז אפשר להפנות משאבים (ברמה האישית וברמה הלאומית) לדברים הבאמת חשובים במקום להטריד את המוקדנית במשטרה על כל שריטה בלתי נראית בפגוש.

אסף.

האמת שהוא צודק אומרים ש"איפה שנשרפים ספרים ישרפו גם בני אדם".

הוא לא השווה בין שריטה לבין דריסה הוא אמר ובצדק איפה שלא מעריכים רכוש לא יעריכו גם בני אדם.

והוא צודק!

פורסם

לצערי הרב גם אני חוויתי את זה על בשרי היום...

הרכב עבר תאונה יום שישי שעבר, החליפו טמבון יום שני! היום אני הולך לבריכה יוצא חזרה לאוטו שבאים לצאת לבית ורואה שיפשוף בטמבון החדש!

אם הייתי רואה את זה בשידור חי הייתי שובר לו את כל השמשות אין פה לאנשים כבוד לכלום.

פורסם
שיפשוף בטמבון החדש!

אם הייתי רואה את זה בשידור חי הייתי שובר לו את כל השמשות.

אין מילים.

אני מקווה שאתה מבין את ההבדל. אם לא, ובמצב שבאמת היית רואה את זה ובאמת עושה מה שאתה אומר שהיית עושה, כבר היה מישהו שמסביר לך את ההבדל, במעצר.

אגב- חשבת על מה יקרה אם זה שהיית רואה בשידור חי משפשף לך את הצבע על הפגוש לא היה מסכים שתשבור לו את כל השמשות? חשבת על זה שזה עלול להתדרדר משפשוף בצבע לקטטה? או יותר גרוע?

רבותיי, תקראו שוב את המילים שאתם כותבים. יש אנשים שקוראים את זה וחושבים שזה בסדר לעשות מה שאתם כותבים שתעשו (ואני מקווה שלא מתכוונים). אלימות לשמה כפתרון לשיפשופים בפגוש? באמת?

ואני לא בסדר? אולי.

אסף.

פורסם

פשוט מאוד, היית צריך לצלם אותה בוודיאו נכנסת בו.

ומשאיר לרכב הפגוע הודעה, והוא כבר היה תובע אותה על הנזק.

לאחר פעם פעמיים שהיא תשלם מכיסה היא תרוץ לקנות חיישני רווורס וכד'.

קובי

פורסם

יש פה אנשים ששוטפים את הרכב (ידנית) כל שבוע-שבועיים, עושים ווקס לרכב כל חודש-חודשיים, כשהאוטו חונה בשמש מכסים אותו בכיסוי 4 עונות. עכשיו תסבירו לי איך אדם (שפוי) שעושה את כל זה יכול שלא להתפוצץ כאשר שורטים לו את הרכב ?, הרי זה בכלל לא אפשרי.

אם אתה משקיע במשהו, הוא הופך להיות חשוב לך. הדרך היחידה שהוא יפסיק להיות חשוב לך היא שתפסיק להשקיע בו, אבל זה לא ממש אפשרי אצל חלקנו. בקיצור, מילכוד.

פורסם
פשוט מאוד, היית צריך לצלם אותה בוודיאו נכנסת בו.

ומשאיר לרכב הפגוע הודעה, והוא כבר היה תובע אותה על הנזק.

לאחר פעם פעמיים שהיא תשלם מכיסה היא תרוץ לקנות חיישני רווורס וכד'.

זה מה שאמרו לי הקולגות שלי כשעליתי נסער למשרד.

לא מסוגל לראות רכב נדפק סתם אם אני יכול למנוע את זה.

והאמת, לא חשבתי שהיא עושה זאת כשיטה. לא דמיינתי שיש אכן אנשים כאלה.

חשבתי שהיא איבדה ריכוז לרגע, חשבתי שאולי היא לא רואה.

העדפתי לתת צפצוף ולמנוע את הפגיעה במקום לתעד אותה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אז זהו. שיש פתרון.

והפתרון הוא חינוך ואכיפה.

חינוך החל מגיל הגן שלא גורמים נזק במזיד ואם נגרם נזק בשוגג אז באים, מתנצלים ומפצים.

ואכיפה ביד ברזל. מי שנתפס פוגע ברכב חונה ובורח דינו יהיה חמור. בשלילה ובקנס כספי גבוה מאד. וזה כעונש מינימום, או אפילו בדין מנהלתי (עם אפשרות ערעור בבי"ד, בכל זאת מדינה דמוקרטית).

ברגע שמשאירים את זה למשפט האזרחי, אין שום הרתעה. אותו נבל חושב לעצמו "לא ראו אותי, אבל גם אם כן, אני אכחיש. ואם יהיו להם הוכחות, שילכו למשפט. עד שיגיע המשפט תעבור שנה? כבר הרווחתי. ואולי אני בכלל אצליח לשכנע את השופט שאני צודק. ואם לא אז מה? אז אטען שאני עני ומסכן ואז אשלם את מה שהייתי אמור לשלם מראש, עכשיו ובמזומן - בעוד שנה וחצי ובתשלומים נוחים.

בדיוק כמו בתגובה של א_פ.

שאני לא פוסל את החלק השני שלה. אם הייתי רואה בעיני את זה שהזיק לרכבי מנסה לברוח, סביר להניח שהיה נשלף "מנעול ההגה" שאני מחזיק במיחוד לארועים דומים, ואת הפוסט הייתי כותב מהמיטה בבילינסון או מהתא באבו כביר (או במקרה הכי גרוע מהמקרר ממול בית המעצר,אצל פרופ' היס :lol: )

מחזק את העניין , איך מקדמים דבר כזה במדינה שכל אדם שני יגיד לך זה כולה פח ?

פורסם

אני לא מבין את השיטה הזאת, אי אפשר לצאת מחנייה בלי לפגוע ברכוש של האחר?

רק כדי שאני אבין באמת - מה שהן עושות הטיפוס הזה של נשים, זה לצאת מהחנייה ברוורס

עד שהן מתנגשות ברכב שנמצא בחנייה בצד השני?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...