Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני נמצא בשלבי התלבטות איזה רכב לקנות בסכום שציינתי. בעקרון אני צריך רכב יפה, חסכוני ואמין, המליצו לי על ארבעה רכבים: סובארו,מיצובישי,סיאט ומזדה 3 כולם משנת 2005.

אני לא מבין גדול מכוניות ואני לצערי עדיין נהג חדש למרות שכברבן 23. מצד שני, אני גם יכול לקחת רכב ליסינג מעבודה, השאלה היא האם זה שווה כי הרבה טוענים שעדיף לקנות רכב מיד שניה מאשר לקחת ליסינג. כי לטענתם מבחינה כספית זה יותר מתשלם. בנוסף אני לא סגור באיזה דרך עדיף לקנות רכב.1.האם לקנות רכב מיד שניה או שלישית מבנאדם פרטי, או ללכת לחברות ליסינג ולחתום איתם עסקה לכמה שנים? ואז לשלם סכום קבוע? האם יש לתהליך הזה מקדמה או אפשר בלי? ואיך בכלל הכל מתבצע.

אשמח לעזרתכם.

פורסם

בוקר טוב,

יש לך הרבה שאלות ואני אנסה לענות לפחות על חלקן.

יש עדיין לא מעט אנשים שמשתלם להם לקחת רכב בליסינג מהעבודה, אבל זה כבר עניין של ההסכם שלך מול המעביד ובעיקר של כמות הקילומטרים שאתה עושה בשנה. למי שנוסע הרבה ומקבל דלק מהמעביד זה בדרך כלל משתלם. למי שנוסע מספר ממוצע של קילומטרים בשנה עדיף מבחינה כלכלית לקנות משפחתית משומשת בת שנתיים-שלוש ולהחזיק אותה בעצמו.

משפחתית משומשת כזאת אפשר לרכוש כיום דרך אנשים פרטיים או דרך סוכניות גדולות. אני יודעת שבעבר היה שם רע לרכישה מסוכניות אבל היום המצב השתנה וחלק גדול השוק עבר לרכישה דרך הסוכניות ולא דרך אנשים פרטיים. יש לזה כמה סיבות, אבל אחת מהן היא נושא המימון והתשלומים הנוחים כמו שציינת. אצלנו ובחברות אחרות תוכל לקבל מימון בתנאים נוחים למדי לרכישת הרכב ולא תצטרך להעמיד את כל הסכום במזומן כמו ברכישה ממוכר פרטי. כמובן שזאת לא חובה, ואם תרצה לשלם את כל הסכום בתשלום אחד תוכל לעשות זאת. בסוכנות יש לך גם מבחר גדול של רכבים ולא תצטרך להתרוצץ בין מוכרים שונים בכל קצוות הארץ.

ב-45 אלף ש"ח אפשר לנסות למצוא מיצובישי לאנסר ממודל 2007 ואולי אפילו 2008, לאוו דווקא ממודל 2005. הסיאט שאתה מדבר עליה (איביזה?) קטנה מהשאר ולכן עולה השאלה איזה רכב בעצם אתה צריך? משפחתי או קטן?

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

קודם כל תודה על התגובה,

לגבי שאלות ששאלת אותי:

1.אני לא נוסע יותר מדי רק במרכז הארץ (תל אביב - הרצליה - רמת השרון - ראשון) וגם לא הרבה.

2. אני לא חייב רכב משפחתי אפשר גם רק כמו סיאט איביזה או מזדה 2 העיקר שיהיה חסכוני אמין ויפה מראה.

3. המלצת על מיצובישי דווקא. מה הסיבה? ואגב לא ראיתי מיצובישי משנת 2007 במחיר כזה.

איזה מכוניות אחרות אתה ממליץ?

כמה מקדמה הייתי משלם בסוכנות ליסינג כזאת? האם מדובר על מכוניות חדשות?

פורסם

צהריים טובים,

1. אם אתה לא נוסע הרבה אז כנראה שמכונית פרטית תשתלם לך יותר. כמובן שיש כאן גם עניין של נוחות עליו אנחנו מוכנים לשלם לפעמים אבל לפחות מבחינה כלכלית, מכונית בת שנתיים-שלוש תשתלם יותר.

3. לא המלצתי לך דווקא על הלאנסר, למרות שזאת אופציה למכונית משפחתית משתלמת במיוחד. אם אתה נוסע מעט, בעיקר בתוך העיר ולא צריך רכב משפחתי אז מכונית קטנה וחסכונית יותר בהחלט תתאים לך. מאזדה 2 תיהיה יקרה מידי עבורך, איביזה אפשר למצוא בתקציב כזה. אופציות מומלצות נוספות הם יונדאי גטס או פיאט פונטו.

גובה המקדמה תלוי בך וכמובן שגובה המקדמה משפיע משמעותית גם על גבוה התשלומים החודשיים וגם הפריסה שלהם לחודשים. באופן כללי, מקדמה מינימלית היא בסביבות 20 אחוזים ממחירו של הרכב. אצלנו בסוכנות יש רק רכבים משומשים, עליהם ניתן לקבל גם מימון. יש חברות אחרות, חברות ליסינג פרטיות, שמתמחות ברכבים חדשים יד ראשונה בפריסה לתשלומים.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

1.ואם אני אקנה אוטו בכלל משנת 2005 2006? זה עדיין ישתלם? או שיהיה כל הזמן במוסך? אגב כמה עולה ביטוח לנהג חדש?

2. התחלתי לבדוק מחירים ואני לא קולט למה למיצובישי לאנסר שמחיר כל כך זול...האם הסיבה לכך שאנשים לא מרוצים מהאוטו הזה בדרך כלל? בדקתי גם לגבי מזדה 3 ומזדה 2 משנת 2005 ואני רואה שמחירים מסתובבים סביב הסכום שאני מוכן להשקיע . השאלה היא כמה דלק הן אוכלות...האם חסכוניות? ומה עם סובארו או טויטה פריוס?

3. על איזה סוכניות שמוכרות מכוניות חדשות היית ממליץ? תודה.

פורסם

1. אני לא יודע אם רכב ממודל 2005 יהיה כל הזמן במוסך, הרבה תלוי במזל ובמצבו של הרכב שתקנה. באופן כללי, ככל שהרכב חדש יותר הוא אמין יותר. באופן ספציפי, אין כאן כלל חד משמעי. החיים זה לא שחור ולבן.

2. למה המחיר של המגאן נמוך? למה המחיר של הפונטו נמוך? למה המחיר של הגטס נמוך?

לא בגלל שאנשים לא מרוצים, אלא בגלל שאת המחיר "קובע" לוי יצחק והוא החליט שמאזדה וטיוטה יהיו יקרות והשאר לא.

טיוטה פריוס ב-45 אלף שקל אתה לא תמצא, בטח שלא אחת במצב נורמלי.

3. לא הבנתי את השאלה.

אם אתה מדבר על סוכניות שעושות ליסינג מימוני לרכב חדש, אז זה לא ממש משנה מאיזה סוכנות תקנה אלא איזו סוכנות תיתן לך את ההצעה האטרקטיבית ביותר מבחינת תנאי מימון. המוצר, בסופו של דבר, הוא אותו המוצר.

אם אתה מדבר על סוכניות שמוכרות רכב חדש, אז אין כאן שאלה בעצם. אם אתה רוצה קיה חדשה אתה ניגש לסוכנות של קיה. אם אתה רוצה סובארו חדשה אתה ניגש לסוכנות של סובארו. אם תרצה לקנות קיה בסוכנות של סובארו סביר להניח שזה לא יצליח לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...