Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ושוב ושוב אני אומר - במקרה שאין פניה שמאלה כי אין כביש שמאלה. אי אפשר לשים חץ שמאלה כי זה לא הגיוני. ולעיתים בצמתים כאלה כן אפשר לעשות פרסה מבחינת הרמזורים כי אין ירוק לבאים ממול. במקרה הזה לא יהיה שלט שאוסר פרסה.

במקרה שיש לבאים ממול ירוק כי כך תכננו את הצומת, יהיה שלט שאוסר פרסה.

אפשר לא לשים חץ בכלל, ואז מותר לנסוע בכל הכיוונים כולל לבצע פרסה. וכדי למנוע פניה שמאלה לשים שלט שאוסר פניה שמאלה. ולא מדובר על צמתים מרומזרים דווקא.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שבתי המשפט בישראל מבולבלים בעצמם, ואני מפחד להיות זה שישפט בפני שופט שלא בטוח בחוקים.

אני מת על ההצהרות הגדולות הללו...

בתי המשפט לא מבולבלים. אם החוק היה כל כך ברור ונהיר מעצמו, לא היה צריך שופטים. חוק נתון לפרשנות בתי המשפט, זה טבעו וכך המערכת עובדת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מת על ההצהרות הגדולות הללו...

בתי המשפט לא מבולבלים. אם החוק היה כל כך ברור ונהיר מעצמו, לא היה צריך שופטים. חוק נתון לפרשנות בתי המשפט, זה טבעו וכך המערכת עובדת.

אז איך קובעים מי זכאי ומי אשם לשיטתך? יוצא מצב אבסורד שבו על אותה עבירה אחד אשם ואחד זכאי? זה נראה לא הגיוני?

למה לא מוציאים תיקון לחוק? או מוסיפים סעיפים בנוגע למצב שיש לנו כאן? אתה כבן-אדם הגיוני תגיד לי בבקשה, למה?

איך אני יכול להרגיש ששפטו אותי בצורה צודקת לפי חוק? ויותר חשוב, איך ידעו כולם מה לעשות או לא לעשות בפעם הבאה? לנחש? לקוות שיצא לי כשופט מישהו רחמן?

איך אתה יכול להגיד לא מבולבלים כשאחד אומר זכאי ואחד אומר אשם, אתה חורץ פה דין של בן אדם ראבאק, זה לא משחק.

ומה אם חס וחלילה הייתה תאונה?

לא כל חוק הוא נתון לפרשנות כל-כך מרחיקת לכת שבו לא בטוחים האם זכאי או אשם כמו שכאן, מקסימום סעיפים קטנים שמקלים, ואם מגיעים למצב כזה שבו לא בטוחים, צריך לשנות משהו בחוק.

מי שעיניו בראשו יבין שמשהו בחוק הנ"ל לא טוב ויפעל לתקנו בהקדם.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

falou

אם תקרא את פסק הדין שאתה צירפת תראה שגם השופטת שם מבינה את פסק הדין של העליון כאומר שיש לנסוע על פי החיצים ותומכת בגרסת השופט המחוזי שיף

סמל העבירה 6482 בו מואשם פותח השרשור הוא לא על פניית פרסה אסורה , אלא על נסיעה בניגוד לסימון על הכביש!!

גם אם הוא היה פונה ימינה (במקרה שכאן לא אפשרי ) במקום ישר , היה מקבל את אותו סמל עבירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כל המקילים בעיניין כאן נותנים את דעתם בהנחה שמדובר בסימונים על הכביש או "סתם" שלט. הפירוש במקרה זה נתון לשיקול.

אבל כאן היה רמזור שאומר או ישר או ימינה ולפרסס בצומת כזו זה עבירה.

פורסם

צילמתי כמה תמונות. בדיוק באותה שעה שבה קיבלתי את הדוח (01:00), שעה שהכביש ריק ולא מסכן אדם.

זאת הזווית המקורית, בה עשיתי את הפרסה שמאלה. שימו לב לשדה הראיה שיש לכל הכיוונים ורחוק מאוד כך שאפשר לראות אם אני מסכן מישהו בקלות:

img1186pg.jpg

זאת הזווית ההפוכה למי שבא מהכיוון הנגדי, גם הוא יכול לראות אותי בקלות:

img1181n.jpg

וזאת הזווית למי שמגיע מצד ימין, שוב, יכול לראות אותי ואני אותו בקלות:

img1183z.jpg

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

דווקא מי שמגיע ממול לא רואה אותך בקלות בכלל. אתה מוסתר ע"י הצמחיה עד לביצוע הפרסה עצמה.

נהג רכב שמגיע ויש לו ירוק עלול להיות מופתע מהתמרון. אם הצומת לא מרומזר, זה עניין אחר, אבל נהג שמתקרב לצומת ויש לו ירוק, לא מצפה למצוא רכב פונה מולו.

פורסם

המלצה חמה

שלם, אם תגש למשפט תשלם הרבה יותר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

djyakini, אילו הדוח היה נרשם על אי ציות לתמרור ב-6 "איסור פניית פרסה" (סמל 5480) -

בהחלט הוא היה נופל, אם היית ניגש להישפט (הרי תמרור לא קיים במקום העבירה).

אך הדוח הוא על העבירה "נהיגה שלא בכיוון החץ", לכן הוא תקין. כמו שכבר נכתב ע"י ישה.

תקנה 36(ד): בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חיצים המובילים לצומת, לא ייכנס הנהג לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו

אלא בכיוון חץ שסומן בנתיב ממנו נכנס לצומת.

פורסם

אתה רציני?

כשאתה עושה פרסה לרכב ממול יש ירוק לא ניראה לך שאתה לא בסדר?

התאונות האלו בדרך כלל קטלניות יש לך מזל שזה רק דו"ח.

ואם שדה הראיה היה כזה טוב וברור איך לא ראית את השוטר?

פורסם

רכב שבא ממול יראה אותי טוב מאוד כי אני לא בא ב100 קמ"ש ודופק פרסה עם בלם יד. אני מתקדם לאט לאט מעבר לקו של הרמזור מאותת ולאט לאט נכנס רק אחרי שמוודא שהכביש ריק מכל הכיוונים (וכמו שרואים בתמונה לא קשה להבחין בזה שהכביש ריק). השוטר עמד אחרי הפרסה..

בכל מקרה לפי מה שכתוב כנראה שאגש ואשלם. אגב, ניתן להמיר את זה לאזהרה? ואם כן, איך?

תודה רבה!

יקי

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
רכב שבא ממול יראה אותי טוב מאוד כי אני לא בא ב100 קמ"ש ודופק פרסה עם בלם יד. אני מתקדם לאט לאט מעבר לקו של הרמזור מאותת ולאט לאט נכנס רק אחרי שמוודא שהכביש ריק מכל הכיוונים (וכמו שרואים בתמונה לא קשה להבחין בזה שהכביש ריק). השוטר עמד אחרי הפרסה..

בכל מקרה לפי מה שכתוב כנראה שאגש ואשלם. אגב, ניתן להמיר את זה לאזהרה? ואם כן, איך?

תודה רבה!

יקי

אני מתקדם לאט לאט מעבר לקו של הרמזור מאותת ולאט לאט נכנס רק אחרי שמוודא שהכביש ריק מכל הכיוונים (וכמו שרואים בתמונה לא קשה להבחין בזה שהכביש ריק). השוטר עמד אחרי הפרסה..

את אותו המשפט יכולת לכתוב גם כשהאור ברמזור אדום

לאזהרה הדרישה 10 שנים רשיון 5 שנים בלי עבירות לפי הפרופיל שלך אתה לא מתאים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון בנושא פרסות:

לפני חודש נכנס לתוקף לוח התמרורים החדש שבונה שונתה ההגדרה של התמרורים הכחולים עם החצים שמוצבים על רמזורים (אבל לא רק). ההגדרה קובעת היום שאין לבצע פרסה אלא אם יש חץ בכיוון הנסיעה הרלוונטי (תיאורטית יש פרסה שמאלה או ימינה, אם כי ימינה זה מקרה נדיר).

מעמדם של החצים המסומנים על הכביש נשאר זהה ועדיין משאיר מקום לויכוח האם בצומת שאין תמרורים כחולים אלא רק סימון על הכביש, האם מותר לפרסס אם יש רק חץ ישר.

פורסם

מהיכרות של 50 שנה עם הצומת (חיפה - שד' הנשיא ושער הלבנון) - בשד' הנשיא הירוק פתוח בשני הכיוונים במקביל. כמוכן המסלולים די צרים וקשה מאוד להשלים פרסה "במכה אחת" ברכב בעל יותר מ-2 גלגלים. אתה צריך להגיד תודה לשוטר על הקנס הקטן, כיון שהעבירה שלך מסוכנת ביותר.

נדמה לי שיש גם תמרור איסור פרסה קצת לפני הצומת, אבל כיון שמעולם לא חשבתי לבצע שם פרסה איני זוכר בודאות. מה שבטוח הוא שצומת אחד קודם (הנשיא,דרך הים\רח' אלחנן) יש תמרור כזה.

הדרך הנכונה במצבך היא להמשיך עד אחרי מרכז פנורמה, לפנות שמאלה ברח' ברנדייס, שוב שמאלה ברח' התשבי ולחזור למרכז הכרמל. נכון שמדובר בעוד כמה מאות מטרים, אבל גם בבטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד שעובר במקום הספציפי כל יום, זה המקום האחרון בו הייתי בוחר לעשות פרסה.

הבאים ממול נוסעים מאוד מהר כשהרמזור ירוק אצלם, ואצלך באותו זמן, הרמזור גם ירוק.

להבא תדע שיש לך פנייה שמאלה כמה מאות מטרים לאחר מכן שבה אתה נכנס לרחוב צדדי ויוצא ליד גן החיות בנתיב הנגדי מבלי לסכן את עצמך ואת הסובבים.

עריכה- SPERIAL הקדים וכתב על אותם הנושאים בהרחבה ובפירוט.

• תוכן חדש...