Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מצב מסוכן מאוד ואני אסביר למה:

אם הצומת מרומזר ואין בו פניה שמאלה ומעל הרמזור יש חץ האומר שהרמזור מתייחס לנסיעה ישר וימינה או רק ישר, זה אומר שלבאים מהנתיב הנגדי יש כמובן רמזור נוסף ושני אלו ירוקים בו זמנית. מה שקורה במצב כזה הוא שמי שעושה פרסה כשהרמזור ירוק יפריע לתנועה הנגדית שגם לה אור ירוק.

כנגד זה עומדת הוראת החוק כפי שהיא עומדת, שאוסרת פרסה כאשר נגרמת הפרעה לתנועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פסק הדין לפניכם והוא בעצם תומך בגישה של השופט שיף שהוא פסק דין מאוחר לפסיקה של העליון שאת פסק דינו צירפתי קודם.

בעבודת צוות יש לפותח השרשור תשובה.

רע"פ 1675/01

בפני: כבוד השופטת ד' דורנר

כבוד השופט י' טירקל

כבוד השופט א' ריבלין

המבקשת: מדינת ישראל

נגד

המשיב: איתן רותם

בקשת רשות ערעור על פסק-דין בית-המשפט המחוזי בירושלים מיום 14.1.01 בע"פ 2467/00 שניתן על-ידי כבוד השופטת ר' אור

תאריך הישיבה: ט"ו באלול תשס"א (3.9.01)

בשם המבקשת: עו"ד תמר פרוש

בשם המשיב: עו"ד רותם דוד

החלטה

על-פני הדברים יש טעם רב בטענת המדינה, כי ההיתר שבתקנה 44(ב) לתקנות התעבורה, תשכ"א1961- "לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפנייה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה", אינו שולל את האיסור שבתמרור המצווה "סע ישר".

יחד עם זאת, נוסח התקנה שקטע ממנה צוטט לעיל הוא ודאי בעייתי, ומצריך תיקון.

בנסיבות אלה, ולאחר שהמשיב זוכה על-ידי שתי הערכאות הקודמות, איננו רואים מקום למתן רשות ערעור בערכאה שלישית.

הבקשה נדחית איפוא.

ניתנה היום, ט"ו באלול תשס"א (3.9.01).

ש ו פ ט ת ש ו פ ט ש ו פ ט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מבין שאם אני אצא זכאי במשפט המשטרה יכולה לערער שוב ושוב?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

הסיכוי שתצא זכאי שואף לאפס ואז אתה תוכל לערער למחוזי ואח"כ אולי לעליון .

שאלתיך לפי איזה סמל סעיף נתנו לך את הדו"ח תשובה לא קיבלתי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

6482 זה הסעיף, מה זה אומר?

ואגב לא הבנתי אם בפסק דין האחרון שהבאת הנאשם יצא זכאי או אשם.

תודה רבה

יקי

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
6482 זה הסעיף, מה זה אומר?

ואגב לא הבנתי אם בפסק דין האחרון שהבאת הנאשם יצא זכאי או אשם.

תודה רבה

יקי

זוכה. לאור הטענה שפנית פרסה אינה סותרת את הוראת החצים.

פורסם
קיבלת דו"ח סמל אישום 3797 או 6482

שניהם עוסקים בכך שנסעת שלא בהתאם לחץ המסומן ברמזור או על הכביש או בתמרור.

במשפט השופט אם מוצא אותך אשם יכול לתת לך עונש מסכום הקנס המקורי ומעלה ואם יש לך שובל עבירות רב להתחשב גם בכך כדי להחמיר בעונש

הנאשם זוכה בעליון כיון שזוכה בבית המשפט לתעבורה וגם בבית המשפט המחוזי . אבל... בית המשפט העליון אומר בעצם שיש לנסוע על פי החיצים.

האסכולה השולטת כרגע היא שהסימון לנסיעה ישר הוא שקובע, ואם לא פעלת על פיו אתה מואשם בעבירה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

וזה נובע מחוסר הבנה של חוקי תעבורה. מה לעשות. חבל שהמחוקק לא הסביר זאת יותר טוב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
הנאשם זוכה בעליון כיון שזוכה בבית המשפט לתעבורה וגם בבית המשפט המחוזי . אבל... בית המשפט העליון אומר בעצם שיש לנסוע על פי החיצים.

לא נכון, הפוך גוטה.

בית המשפט העליון אומר "שעל פניו יש טעם" בטענת המדינה אך משום שהוראת החוק לא ברורה (לא בגלל שכבר זוכה), הזיכוי של הנאשם עומד ותקף ושריר. כלומר, הגיוני שצריך לנהוג לפי החיצים, אבל משום שהחוק לא ברור, לא ניתן להרשיע נאשם בעבירה כאן.

(אתה מבין את משמעות הביטוי "על פניו"?).

כמו שכתבתי קודם, יש כאן נקודה בעייתית ועוד תראה פסיקות לכאן או לכאן (ראה הפסיקה של שיף, בניגוד לעליון).

לכן, אתה לא יכול לקבוע אם יזוכה בבית דין לתעבורה או לא ומה סיכוייו.

פורסם
כנגד זה עומדת הוראת החוק כפי שהיא עומדת, שאוסרת פרסה כאשר נגרמת הפרעה לתנועה.

האדם הסביר לא יכול להעריך במצב כזה שהוא עלול לגרום הפרעה לתנועה כי הוא אינו יודע איזה אור יש ברמזור של אלו שבאים מולו כאשר ברמזור "שלו" יש ירוק. בדיוק בשביל זה יש חוקי תנועה כדי לעשות סדר והגבלות ולחסוך לנהג הסביר את הספקולציות. חבל שלשון החוק והפסיקה בנושא אינה ברורה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הנהג הסביר רואה ויודע אם באות מכוניות או לא.

עם זאת, אני מסכים שעדיף היה אם היה קובע החוק בבירור שחץ ישר על הכביש פירושו שאין פרסה. אוטומטית, כך אני נוהג, ואני מניח שעוד רבים. אני גם חושב שפסיקת העליון כאן תמוהה, אבל כרגע עדיין מדובר בנקודה לא ברורה, משפטית.

פורסם

אני חושב שבתי המשפט בישראל מבולבלים בעצמם, ואני מפחד להיות זה שישפט בפני שופט שלא בטוח בחוקים.

השופט שיף כתב בפסק דינו: חזקה על המחוקק שאין הוא משחית מילותיו לריק ולפיכך התכוון לכך ששתיים הן דרכי איסור תנועת הפרסה- התמרור והסימון. יעני הוא מפרש את החוק כך שתמרור שאוסר את הפניית פרסה יכול להיות גם חץ שמורה לנסוע ישר בלבד.

ואילו במקרה השני מדובר היה בכך שרק תמרור איסור פרסה יכול לאסור פרסה. זהו לב המחלוקת, איזה תמרור בעצם יכול לאסור פרסה.

אם אני במקומך? אני מביא לזכותי תמונות ממקום האירוע (שיראו שאין שם הפרעה לתנועה או מקום שאינו נראה כמו גבעה או תל),

מביא כמה פסקי דין שזיכו את הנאשמים במקרים דומים, אומר שמע ישראל ומקווה לטוב.

אם אני במקום כל נהג אחר? אני פשוט לא עושה פרסה בכזה מקום ונמנע ממצב כזה לא נעים.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

העניין הוא שלא רק תמרור מפורש אוסר פרסה, יש תקנות שמגדירות תנאים שבהם אסור לפנות, ויש גם איסור פרסה שיכול לנבוע מהוראות תמרורים אחרים, כמו למשל סימון קו לבן על הכביש. אסור לעבור את הקו, מכאן שלא ניתן לבצע פרסה.

השאלה היא האם פרסה גם סותרת את הוראת סימוני החצים, וכאן הדיעות חלוקות בבתי המשפט (אם כי לטעמי האישי לא ברור על מה הויכוח, החצים מגדירים את הכיוון המותר למעבר בצומת, פרסה כוללת כניסה לצומת ולכן אם מסומן חץ ישר ו/או ימינה, ביצוע פרסה מהווה על אי ציות לסימון)

פורסם

השאלה היא האם פרסה גם סותרת את הוראת סימוני החצים, וכאן הדיעות חלוקות בבתי המשפט (אם כי לטעמי האישי לא ברור על מה הויכוח, החצים מגדירים את הכיוון המותר למעבר בצומת, פרסה כוללת כניסה לצומת ולכן אם מסומן חץ ישר ו/או ימינה, ביצוע פרסה מהווה על אי ציות לסימון)

ושוב ושוב אני אומר - במקרה שאין פניה שמאלה כי אין כביש שמאלה. אי אפשר לשים חץ שמאלה כי זה לא הגיוני. ולעיתים בצמתים כאלה כן אפשר לעשות פרסה מבחינת הרמזורים כי אין ירוק לבאים ממול. במקרה הזה לא יהיה שלט שאוסר פרסה.

במקרה שיש לבאים ממול ירוק כי כך תכננו את הצומת, יהיה שלט שאוסר פרסה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...